Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Aandeel

BAM Groep Koninklijke NL0000337319

Laatste koers (eur)

3,830
  • Verschill

    +0,008 +0,21%
  • Volume

    705.352 Gem. (3M) 1,4M
  • Bied

    3,810  
  • Laat

    3,850  
+ Toevoegen aan watchlist

Opdrachten BAM per 1-1-2015

168 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 januari 2015 19:49
    BAM signs deal for Utrecht tram line
    nou voorruit dan maar de eerste,
    bedankt voor het aanmaken

    Royal BAM Group has signed a contract for the construction of the Uithofline tram infrastructure in Utrecht in the Netherlands.

    The route of the new line is 8km long and has nine stops.

    BAM’s €70m (£55m) contract includes the engineering and construction of the tram infrastructure, including tram tracks, overhead lines and stops. The work was awarded after an evaluation by the Greater Utrecht Authority covering the price/quality ratio on the basis of aspects including certainty for the work to be ready on time, community relations, quality and risk management, ease of maintenance and
  2. Forecast2006 8 januari 2015 09:33
    Goede morgen Moonlightjorgo,

    Dit bericht is nog niet bekend gemaakt op de Nederlandse Site van BAM.
    Weet jij waarom?

    Kind regards,

    Forecast
  3. Forecast2006 8 januari 2015 13:08
    Netwerk elektrische oplaadpunten in Nederland wordt fors uitgebreid; The New Motion, Comfort Partners en BAM plaatsen 5.000 oplaadpunten

    8 januari 2015 - Koninklijke BAM Groep nv

    (Persbericht The New Motion:) 8 januari 2015, Amersfoort - The New Motion gaat komend jaar haar landelijke laadnetwerk voor eigenaren van elektrische auto’s met 5.000 oplaadpunten uitbreiden. Voor het plaatsen van de oplaadpunten is The New Motion een contract aangegaan met de installatiebedrijven Comfort Partners en BAM. De partijen gaan een strategische samenwerking aan, gericht op het delen van kennis en op het innoveren van gemeenschappelijke processen. De uitbreiding voorziet in een groeiende behoefte aan oplaadpunten aan huis, die is ontstaan door een toename van elektrische auto’s op de Nederlandse wegen.

    De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en het ministerie van Economische Zaken schatten dat er circa 15.000 oplaadpunten staan in Nederland. Meer dan 10.000 stuks staan op een publieke of semipublieke locatie, zoals bij een carpoolplek of supermarkt, en de overige laadpunten zijn te vinden op thuislocaties.

    In verhouding met het aantal elektrische auto’s is het aantal oplaadpunten nog te laag. Economische Zaken verwacht namelijk dat in 2015 er bijna 20.000 volledig elektrische auto’s en plug-in hybride auto’s op de weg rijden. Bovendien is in Nederland het aantal woningen met een eigen parkeerplaats aan huis laag.

    The New Motion, Comfort Partners en BAM denken met dit nieuwe contract niet alleen het elektrisch rijden een impuls te geven. Met deze samenwerking bundelen Comfort Partners en BAM hun kennis op het gebied van installatietechniek in de woningbouw en utiliteit met de kennis van The New Motion op het gebied van laadoplossingen voor elektrisch auto’s.

    Comfort Partners

    Comfort Partners is een groot technisch installatiespecialist in de woningbouw. Vanuit een landelijk netwerk van vestigingen en met ruim 200 medewerkers werkt Comfort Partners als bouwpartner in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten en is onderdeel van TBI. TBI is een groep van ondernemingen die onze leefomgeving op een duurzame manier vernieuwt, inricht en onderhoudt en die in 2013 met haar 8.000 medewerkers een omzet van € 2 miljard realiseerde.

    BAM

    Koninklijke BAM Groep is een succesvolle Europese bouwgroep, die werkmaatschappijen verenigt in de sectoren Bouw en techniek, Infra, Vastgoed en Publiekprivate samenwerking. BAM is genoteerd aan Euronext Amsterdam. BAM neemt in de thuismarkten Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Duitsland leidende posities in. Wereldwijd voert de Groep in nichemarkten gespecialiseerde bouw- en infrawerken uit. BAM realiseerde in 2013 met zo'n 23.000 medewerkers een omzet van ruim € 7 miljard.
  4. $-€XI 8 januari 2015 13:31
    Volg vernieuwbouw stadhuis Wageningen digitaal
    08-01-2015 12:11
    VAN DE REDACTIE

    Share on facebookShare on twitterShare on printMore Sharing Services
    0

    WAGENINGEN - BAM Utiliteitsbouw start deze maand met de vernieuwbouwwerkzaamheden aan het stadhuis van Wageningen. Voor iedereen die de vernieuwbouw wil volgen, is een website in het leven geroepen: www.bambouwtstadhuiswageningen.nl.

    De website bevat onder meer sfeerimpressies en informatie over de planning van de werkzaamheden. Ook worden informatiebijeenkomsten aangekondigd voor omwonenden en is er de mogelijkheid om vragen te stellen of opmerkingen te maken.

    Tijdens de vernieuwbouw is de gemeentelijke organisatie gevestigd in het Stadskantoor (Olympiaplein 1).
  5. $-€XI 8 januari 2015 14:18
    Haarlem besteedt integrale aanpak beheer en onderhoud wegen en riolering uit aan BAM en vandervalk+degroot
    8 januari 2015 - Koninklijke BAM Groep nv
    Haarlem, 8 januari 2015 – De gemeente Haarlem heeft als een van de eerste gemeenten in Nederland besloten de integrale aanpak van het beheer en het onderhoud van de openbare ruimte in handen te leggen van private partijen. Na een Europese niet-openbare aanbesteding heeft de gemeente een aantal partijen geselecteerd. BAM wordt voor een periode van vier jaar met ingang van 1 januari 2015 verantwoordelijk voor het domein Verhardingen, asfaltherstel en markering en voor het domein Riolering en grondwater. Voor dit laatste domein werkt BAM samen met vandervalk+degroot. De contractwaarde voor beide domeinen bedraagt circa € 11,5 miljoen.

    De gemeente heeft met de geselecteerde partijen prestatiecontracten gesloten. De regie voor het beheer en het onderhoud van de openbare ruimte blijft liggen bij de gemeente. Door werkzaamheden te clusteren, kan de verantwoordelijkheid eenvoudiger bij een en dezelfde partij worden gelegd. Met deze nieuwe aanpak gaat Haarlem terug van circa zeventig naar nog maar elf contracten. Dit resulteert in meer efficiency en meer kwaliteit, aldus wethouder Cora-Yfke Sikkema: ‘We dagen de markt uit initiatieven te nemen hun specifieke werkzaamheden op innovatieve wijze uit te voeren’.

    Kostenbesparing
    BAM gaat voor de domeinen wegen en riolering (in samenwerking met vandervalk+degroot) het dagelijkse onderhoud uitvoeren, storingen verhelpen en inspecties uitvoeren. Doelstelling van zowel gemeente als beide marktpartijen is het beheer en het onderhoud zodanig te verbeteren dat de kwaliteit van de openbare ruimte toeneemt en tegelijkertijd een besparing op kosten wordt gerealiseerd. Onder meer door een proactieve houding, duurzame en constructieve samenwerking met de gemeente en goede afstemming met opdrachtnemers van de overige domeinen kunnen BAM en vandervalk+degroot een effectiever en efficiënter beheer van de openbare ruimte garanderen. In de aanbesteding beoordeelde de gemeente deze aspecten uit het plan van aanpak met de hoogste score.

    Nadere informatie: BAM Wegen, Bart Hogenbosch, Marketing & Communicatie, (06) 20 41 26 61.
  6. $-€XI 8 januari 2015 14:33
    D-Winkels koopt nieuwbouw van Ontwikkelingscombinatie 023
    8 januari 2015 - AM
    Artist’s impression van De Poortwachter.
    Haarlem, 8 januari 2015 - Eind 2014 hebben D-Winkels en Ontwikkelingscombinatie 023 de verkoop afgerond van het appartementencomplex De Poortwachter in Haarlem. Het complex, dat in eigendom wordt genomen door D-Winkels, maakt deel uit van de gebiedsontwikkeling De Entree van Haarlem en ligt langs de Boerhaavelaan ten zuiden van het Boerhaavebad in Haarlem.

    De Poortwachter bestaat uit veertig appartementen met een oppervlak tussen 88 m2 en 129 m2. De appartementen krijgen een hoogwaardig afwerkingsniveau en zijn alle voorzien van een ruim balkon op het zuiden. Na oplevering zullen de woningen door D-winkels worden verhuurd in de vrije sector.

    De Poortwachter is in opdracht van Ontwikkelingscombinatie023 ontworpen door de Amsterdamse architect Ronald Janssen en wordt gebouwd door Waal uit Vlaardingen. In februari 2015 start de bouw en de oplevering is gepland in het voorjaar van 2016. De Ontwikkelingscombinatie 023 is een samenwerkingsverband van AM, BPD, Slokker Vastgoed en Ymere. D-Winkels is een private belegger die voornamelijk actief is in de winkel- en woningbeleggingen.

    De Entree wordt gerealiseerd tussen de Schipholweg en Boerhaavelaan in het zuidoosten van Haarlem. Deze nieuwe wijk heeft een ruime opzet met in totaal circa 600 woningen en wordt gecreëerd rondom een grote centrale waterpartij, omringd door recreatie- en groenvoorzieningen. Het aanbod bestaat uit zowel appartementen, stadswoningen als herenhuizen plus commercieel en maatschappelijk vastgoed. Inmiddels zijn gefaseerd honderd koopwoningen verkocht en gerealiseerd en wordt het Zorghotel De Jacobkliniek binnenkort opgeleverd. Na een succesvolle start van de verkoop in november, wordt in het voorjaar eveneens begonnen met de bouw van het project De Kennemerhof in De Entree.

    Zie voor meer informatie: www.entreevanhaarlem.nl.

    Nadere informatie: Ymere, Marjolein Hofstede, projectontwikkelaar namens Ontwikkelingsmaatschappij 023, (020) 555 27 50.
  7. [verwijderd] 8 januari 2015 15:04
    Opdracht 70 Miljoen.
    =====

    Persbericht

    Koninklijke BAM Groep nv - PGGM

    BAM tekent pps-contract voor vier scholen in Ierland

    Bunnik, 8 januari 2015 - BAM PPP heeft samen met de Ierse werkmaatschappij BAM Contractors een publiekprivaat-samenwerkingscontract gesloten (‘financial close’) met het Ierse ministerie van Onderwijs (Department of Education and Skills) en het National Development Finance Agency voor scholencontract ‘Bundle 4’. BAM heeft op 22 juli 2014 gemeld voorkeursaanbieder te zijn voor dit project.

    Het project omvat ontwerp, bouw, financiering en onderhoud van vier scholen voor vervolgonderwijs in de graafschappen Tipperary, Cork, Clare en Louth voor totaal 2.950 leerlingen.

    BAM start met de bouw in januari 2015 en zal de vier scholen in mei 2016 voltooien. Daarna start een concessieperiode van 25 jaar, waarin BAM zowel de bouwkundige als huishoudelijke facilitaire diensten zal verzorgen. De investering wordt verstrekt door BAM PPP PGGM Coöperatie.

    De totale investering bedraagt € 70 miljoen. De projectfinanciering is verstrekt door AIB en KfW.

    Over BAM PPP
    BAM PPP is een werkmaatschappij van Koninklijke BAM Groep, een wereldwijde dienstverlener in de bouwsector met een omzet van circa € 7 miljard. Het aandeel BAM staat genoteerd aan Euronext Amsterdam. BAM PPP heeft vestigingen in Bunnik, Birmingham, Brussel, Dublin, Frankfurt am Main en Glasgow. De onderneming richt zich op de realisering van wegen en spoorwegen, onderwijs- en gezondheidszorgprojecten, justitiële inrichtingen en overige gebouwen. BAM PPP beschikt over een uitstekende uitgangspositie voor de West-Europese markten.

    Over PGGM
    De coöperatie PGGM biedt institutionele klanten: vermogensbeheer, pensioenbeheer en bestuursadvisering. Op 1 september 2014 beheerde PGGM voor diverse pensioenfondsen een vermogen van € 178 miljard. Als coöperatie helpt PGGM haar ongeveer 675.000 leden bij het realiseren van een waardevolle toekomst. Daarnaast ontwikkelt PGGM – zelf of met strategische partners – innovatieve toekomstvoorzieningen door pensioen, zorg, wonen en werken met elkaar te verbinden. Meer informatie is te vinden via www.pggm.nl

    Nadere informatie:
    Koninklijke BAM Groep nv:
    - pers: A.C. Pronk, (030) 659 86 21;
    - analisten: J.A. van Galen, (030) 659 87 07.

    PGGM:
    - Maurice Wilbrink, woordvoerder, (030) 277 15 00, maurice.wilbrink@pggm.nl.

    AP/pr/14/0164

  8. Forecast2006 8 januari 2015 17:05
    AM en MN tekenen overeenkomst voor ontwikkeling en realisatie woontoren Overhoeks Amsterdam; 147 huurwoningen, deels met vernieuwend ‘Friends-concept’

    8 januari 2015 - AM

    AM en MN tekenen overeenkomst voor ontwikkeling en realisatie woontoren Overhoeks Amsterdam; 147 huurwoningen, deels met vernieuwend ‘Friends-concept’
    Amsterdam, 8 januari 2015 - Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en vermogensbeheerder MN hebben een turnkey-overeenkomst getekend voor de ontwikkeling en realisatie van een 75 meter hoge woontoren op Overhoeks in Amsterdam Noord. De woontoren zal 147 huurappartementen tellen, die deels ruimte bieden voor toepassing van het vernieuwende ‘Friends-concept’.

    De nieuwe woontoren komt aan het IJ tegenover het centraal station en naast filmmuseum EYE, de toren ADAM en het Grootlab, waarin veel creatieve en snel groeiende bedrijven zijn gehuisvest. Behalve 147 appartementen met berging omvat het project 580 vierkante meter aan commerciële functies en 69 inpandige parkeerplaatsen. Minimaal zeventig procent van de appartementen zal worden aangeboden in het middeldure segment.

    AM is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van deze woontoren, met MN als comaker. De aanpak was gebaseerd op het businessmodel ‘I AM YOU’ van AM, waarbij wordt ontwikkeld op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. MN neemt het project af ten behoeve van Stichting Pensioenfonds Metaal en Techniek. Het ontwerp van dit markante gebouw dat de skyline aan het IJ mede zal gaan bepalen, is van Architectenbureau Paul de Ruiter.

    ‘Friends-concept’

    AM en MN hebben voor dit project het zogenoemde ‘Friends-concept’ ontwikkeld. Dit betekent dat één woning geschikt is voor twee eenpersoonshuishoudens met ieder hun eigen huurcontract. De appartementen zijn zodanig ontworpen dat de bewoners beschikken over twee ruime gelijkwaardige slaapkamers en gemeenschappelijke ruimten, zoals woonkamer, keuken en badkamer. In de huidige opzet worden 48 woningen volgens dit concept gerealiseerd.

    Planning

    De gemeente Amsterdam, afdeling Grond en Ontwikkeling, heeft AM en MN in oktober 2013 geselecteerd voor de ontwikkeling en realisatie van dit nieuwe initiatief om de woonfunctie in de nieuwe stadswijk Overhoeks te versterken. Beide partijen hebben dit project samen voortvarend uitgewerkt. Het tekenen van de turnkey-overeenkomst bekrachtigt de verdere samenwerking. De bouw start naar verwachting in het voorjaar van 2015. De oplevering zal volgen in het derde kwartaal van 2017. BAM Woningbouw Amsterdam bouwt het complex.

    George van Hooydonk, hoofd Onroerend Goed Nederland van MN: ‘Onze opdrachtgevers hebben forse ambities ten aanzien van het versterken van hun woningportefeuilles. De aankoop van woontoren Overhoeks levert hier een mooie bijdrage aan.’

    Ronald Huikeshoven, directeur AM Noordwest: ‘Met dit woonconcept spelen wij in op de startersmarkt waarin grote vraag is naar middeldure huurwoningen en woningen voor jongeren die samen willen wonen. Wij zijn trots dat dit ontwerp kan worden gerealiseerd op Overhoeks.’

    Overhoeks

    De nieuwe stadswijk Overhoeks aan de noordzijde van het IJ is volop in beweging. Overhoeks verandert in een trendy stedelijke woon- en werkwijk met bijbehorende voorzieningen. Dit zijn culturele voorzieningen zoals het filmmuseum EYE en Tolhuistuin, maar ook restaurants en scholen. Hier is straks plaats voor 2.200 woningen. De website www.amsterdam.nl/overhoeks geeft een goed beeld van de dynamiek op Overhoeks.

    Over AM

    Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven. AM maakt deel uit van Koninklijke BAM Groep.

    Over MN

    MN is een van de grootste pensioenuitvoerders en vermogensbeheerders van Nederland, met meer dan 60 jaar ervaring. MN beheert een vermogen van ruim € 100 miljard voor diverse pensioenfondsen, in Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast voert MN de pensioenadministratie uit voor bijna 2 miljoen mensen en ruim 36.000 werkgevers. Bij MN werken circa 1.200 mensen.

    Nadere informatie: AM: Michel Westbeek, directeur in- en externe communicatie, (030) 609 72 22;
  9. [verwijderd] 8 januari 2015 19:51
    nog maar eentje dan voor zover nog niet bekend

    Bid race to start for Tyne and Wear Metro track renewal

    Aaron Morby | Thu 8th January | 7:03

    in

    Nexus, which owns and manages the Tyne and Wear Metro, will soon start the hunt for a single contractor to deliver its track renewal programme for the next three years.

    Up to £389m is to be invested in the all-change asset renewal programme between 2010 and 2021.

    In 2010 Nexus awarded Balfour Beatty Rail, BAM Nuttall, May Gurney, Serco and Morgan Sindall places on the asset renewal framework.

    It will now seek a single supplier under the new three-year deal track renewal deal.

    The first project to be awarded under the framework will be the renewal of track between Northumberland Park and Tynemouth Metro Stations.

    It is anticipated that this work will be priced and evaluated as part of the framework tender process with the work package awarded to the successful bidder.

    Further work packages are likely to be awarded under the framework and will be called off following further process.

  10. [verwijderd] 9 januari 2015 09:04
    8 januari 2015 - BAM Woningbouw bv

    Bunnik/Utrecht, 8 januari 2015 - BAM Woningbouw en Capricorn Capital Group B.V. hebben in nauwe samenwerking een nieuwe structuur ontwikkeld waarbij woningcorporaties nieuwbouwprojecten kunnen realiseren in de sociale huursector op eigen grond. Samen met een woningcorporatie hebben BAM en Capricorn een haalbaarheidsonderzoek gedaan. Dit heeft eind december geresulteerd in ondertekening van een intentieverklaring tussen deze partijen. Hiermee komt een unieke samenwerking tot stand tussen een woningcorporatie, een bouwer en een belegger.

    Door veranderde marktomstandigheden worden woningcorporaties geconfronteerd met beperkingen bij het realiseren van nieuwbouwprojecten. BAM en Capricorn hebben de samenwerking gezocht en een investeringsmodel ontwikkeld dat het mogelijk maakt, dat een corporatie nieuwbouw op eigen grond kan realiseren zonder bouwrisico’s en met een positieve cashflow. Ten behoeve van deze structuur wordt het Capricorn Woningcorporatie Fonds I opgericht (hierna: het Fonds).

    Het Fonds

    De structuur kent een looptijd van 20 jaar met een break-optie in jaar 10. De grond voor het betreffende nieuwbouwproject is eigendom van de corporatie, de corporatie sluit vervolgens een erfpachtovereenkomst met het Fonds voor de gehele looptijd. Het Fonds wordt eigenaar van de opstallen, die worden gebouwd op de grond van de corporatie. Het Fonds sluit op haar beurt een huur- en beheerovereenkomst af met de woningcorporatie voor deze opstallen.

    BAM ontwikkelt op basis van het programma van eisen van de corporatie duurzame sociale huurwoningen - zowel eengezinswoningen als appartementen - en sluit een onderhoudscontract af met de woningcorporatie voor de gehele looptijd. De corporatie heeft bij de break in het tiende jaar het eerste recht van koop van de opstallen tegen een vooraf vastgestelde prijs. Maakt zij hiervan geen gebruik, dan mag het Fonds de grond verwerven tegen een vooraf vastgestelde prijs. In beide situaties zal of de corporatie of het Fonds het volle eigendom krijgen. Als beide partijen niet van hun recht gebruik maken, dan loopt de huur door tot het einde van de looptijd, alwaar de corporatie wederom het eerste recht van koop heeft.

    De eerste fase van het haalbaarheidsonderzoek is door alle partijen positief beoordeeld, zoals blijkt uit het tekenen van de intentieverklaring. In de vervolgfase zullen de contracten verder worden uitgewerkt en de investering en financiering verder worden gestructureerd. De planning is erop gericht om in juli 2015 te beginnen met de bouw van het complex met appartementen in de sociale huursector.

    Lange termijn voordelen

    Deze projectaanpak is uniek in zijn soort en biedt voor alle partijen lange termijn voordelen. Een dergelijke publiek-private-samenwerking maakt meer investeringen in de sociale woningbouwsector mogelijk.

    Profielen partners:

    BAM Woningbouw werkt samen met vooraanstaande partners permanent aan innovatieve producten en concepten die een duurzame en positieve impact hebben op onze woon- en leefomgevingen. Dit leidt tot producten die maximaal inspelen op actuele en toekomstige behoeften van de consument en onze opdrachtgevers. BAM denkt daarbij niet in stenen, maar in totaaloplossingen.

    Capricorn Capital Group BV is een investment & management organisatie te Utrecht en is voortgekomen uit een Zwitserse Family Office. Capricorn heeft een team van vijf senior professionals met een achtergrond in vastgoed (ontwikkeling), fonds management, juridische M&A advisering en in de financiële sector. Capricorn begeleidt en investeert in Nederlands vastgoed (residentieel, residentiele ontwikkelingen & studentenontwikkelingen). Zij heeft een lange termijn beleggingsvisie, waarbij zij in de eerste plaats kijkt naar lange termijn buy-and-hold strategie. Capricorn investeert in haar projecten tezamen met gerenommeerde binnenlandse – buitenlandse investeerders van goede naam en faam.
  11. [verwijderd] 9 januari 2015 09:06
    8 January 2015

    BAM reaches Financial Close on first project in Irish Government’s Stimulus Programme - Schools PPP Programme, Bundle 4

    Bunnik, the Netherlands, 8 January 2015 - BAM PPP has reached financial close on Irelands Schools Bundle 4 PPP project.

    The project comprises four new post-primary schools in Counties Tipperary, Cork, Clare and Louth. The schools will all be constructed on greenfield sites and will have an overall pupil capacity of 2,950.

    BAM has worked with the Department of Education and Skills (DoES) and the National Development Finance Agency (NDFA) to reach Financial Close as expected this year. This significant project is the first accommodation-based project in the Irish Government’s Stimulus Programme to Close.
  12. [verwijderd] 9 januari 2015 09:07
    Melding koersgevoelige informatie: Koninklijke BAM Groep N.V., - BAM tekent pps-contract voor vier scholen in Ierland

    In de diverse meldingenregisters zijn de verschillende meldingen opgenomen die financiële ondernemingen en aandelenbezitters volgens de wet moeten doen. De AFM ontvangt deze meldingen en plaatst deze na goedkeuring in de betreffende registers. De meldingenregisters zijn alleen zichtbaar op de website van de AFM.

    In dit kader plaatste het AFM de volgende melding op haar website: `Koninklijke BAM Groep N.V., - BAM tekent pps-contract voor vier scholen in Ierland`. Klik hieronder om het volledige bericht te lezen.
  13. [verwijderd] 9 januari 2015 19:17
    Impuls voor sociale woningbouw

    Woningmarkt
    | Laatst gewijzigd:09-01-2015 16:09 | Theo Leoné |

    1/1 Klik om de foto te vergroten

    Bunnik - BAM heeft een pps-model ontwikkeld dat het voor corporaties makkelijker maakt hun woningvoorraad uit te breiden. In juli wordt in het westen van het land gestart met de eerste 75 appartementen in de sociale huursector.

    Het bouwbedrijf uit Bunnik is samen met investeerder Capricorn uit Utrecht en een nog niet met naam genoemde sociale huisvester tot een concept gekomen dat bouwen op corporatiegrond aantrekkelijk maakt. De sleutel is erfpacht.

    “Het initiatief is opgezet om de markt aan de gang te krijgen”, zegt Joost van Galen van BAM. “Het model is goedgekeurd door de toezichthouders WSW en het Centraal Fonds. Het concept zou nog interessanter worden als het model ook toegepast zou kunnen worden in de koopsector. Maar dan is eerst minister Blok aan zet.”

    Door de veranderde marktomstandigheden en de strengere grenzen van de overheid komen woningcorporaties een stuk moeilijker dan voorheen tot het realiseren van nieuwbouwprojecten. Hun bouwactiviteiten zijn nog slechts een schim van wat voor de crisis uitbrak gebruikelijk was. BAM en Capricorn spelen in op de veranderingen door bouw en financiering op hun schouders te nemen terwijl de in erfpacht uit te geven grond in bezit blijft van de corporatie. De bouwer hoeft zo geen geld vrij te maken voor dure grondkosten terwijl de corporatie in plaats van te investeren in woningen een huurovereenkomst aangaat en geen bouwrisico’s loopt.

    Voor het project van 75 appartementen is een speciaal fonds met een looptijd van twintig jaar opgericht. Na tien jaar vindt een evaluatie plaats. Het fonds gaat voor de grond een erfpachtovereenkomst aan en wordt eigenaar van de opstallen. De corporatie blijft eigenaar van de bodem en sluit een huur- en beheersovereenkomst voor de woningen.

    Opstallen

    De corporatie kan halverwege de looptijd, na tien jaar, de opstallen kopen tegen een vooraf vastgestelde prijs. Als de huisvester van de koop afziet krijgt het fonds het recht – tegen een vooraf vastgestelde prijs – de grond te kopen. In beide gevallen gaat dan het volledige eigendom over naar een van de partijen. Als de partijen besluiten op dezelfde voet voort te gaan, ontstaat na twintig jaar een soortgelijke situatie waarbij de corporatie opnieuw als eerste het recht tot kopen heeft.

    BAM is enthousiast over de contractvorm, die een nieuwe impuls geeft aan de sociale woningbouw. Capricorn geeft aan in meerdere projecten te willen stappen. De investeringsmaatschappij is voortgekomen uit een Zwitserse Family Office. Het bedrijf heeft een langetermijnbeleggingsvisie
  14. Forecast2006 12 januari 2015 09:12
    BAM 42€m bid scoops Coventry Uni super lab

    Aaron Morby | Mon 12th January | 7:06
    inShare
    Email

    BAM Construction has won the contract to build a flagship health and science faculty for Coventry University.

    The firm is understood to beaten rivals Kier, Thomas Vale and Willmott Dixon with a bid price of 43€m.

    Spread over five floors, the new flagship Faculty of Health and Life Sciences will become home to several departments including sports science, nursing and midwifery, and psychology.

    A new two-storey energy building to replace an old combined heat and power plant is included in the project and will help achived a BREEAM excellent rating .

    BAM will construct the 120,000 sq ft building, dubbed the super-lab, on the site of the current staff car park in Much Park Street and will link it to an existing sports centre at what will be a shared atrium.

    Work is scheduled to start shortly with a view to opening in 2017.
  15. [verwijderd] 13 januari 2015 19:14


    Feyenoord hoopt op duidelijkheid over verbouwing De Kuip




    Feyenoord hoopt op duidelijkheid over verbouwing De Kuip

    Gepubliceerd: 13 januari 2015 17:58 | Laatst gewijzigd: 13 januari 2015 18:00



    Feyenoord heeft dinsdag op de nieuwjaarsreceptie de wens uitgesproken om snel duidelijkheid te krijgen over de verbouwing van De Kuip.

    "Ik ben er heel eerlijk in. Het is een slepende en uitputtende kwestie waarvan het einde nog niet in zicht is", aldus algemeen directeur Eric Gudde.

    "Er heerst een teleurstelling dat er nog geen passende oplossing is. We broeden er nog op hoe het eruit gaat zien."

    Feyenoord stelde onlangs de beslissing over de plannen rond het stadion uit omdat de kostenberaming van bouwbedrijf BAM een stuk hoger uitviel.

    "Het is zaak om bij dit project geen ondoordachte en overhaaste beslissingen te nemen. Dit wordt dus vervolgd."

    Door: NU.nl/Charlie Bootsman
  16. [verwijderd] 15 januari 2015 16:24
    Persbericht

    Koninklijke BAM Groep nv

    BAM verwerft omvangrijke opdracht faculteitsgebouw universiteit van Coventry

    Bunnik, 15 januari 2015 – BAM Construct UK, het Britse utiliteitsbouwbedrijf van Koninklijke BAM Groep nv, heeft opdracht verworven van de universiteit van Coventry voor een faculteitsgebouw voor Wetenschap en Gezondheid. De opdrachtsom bedraagt circa € 48 miljoen.

    BAM start in februari met de bouw van het complex, dat de onderwijs- en onderzoeksfaciliteiten van de faculteit van gezondheid en biowetenschappen zal samenbrengen in een ‘superlab’. Het gebouw van 11.000 m2 en vijf verdiepingen zal in 2017 gereed zijn.

    Studenten krijgen de beschikking over state-of-the-art apparatuur en laboratoria, met onder meer een volledig ingerichte operatiekamer en ambulance voor onderwijsdoeleinden. Tevens maken een atletiekbaan, kliniek voor sporttherapie en faciliteiten voor voedings- en milieuwetenschappen deel uit van het complex.


    Nadere informatie:
    - pers: Arno.C. Pronk, +31 (0)30 659 86 21
    - analisten: Joost van Galen, (030) 659 87 07

    Koninklijke BAM Groep nv
    Runnenburg 9, 3981 AZ Bunnik / Postbus 20, 3980 CA Bunnik
    Telefoon (030) 659 89 88 / Fax (030) 659 81 50
    Handelsregister 30058019. Statutair gevestigd te Bunnik

    AP/pr/15/005

168 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht