Wolters Kluwer in 2015

35 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Long op Wolters Kluwer

Door Geert-Jan Nikken op 20 jul 2015 om 11:32 | Views: 429

In mijn wekelijkse column laat ik u zo nu en dan over mijn schouder meekijken. Onder het motto “Put Your Money Where Your Mouth Is” vertel ik u waarom wij in een specifiek aandeel, valutapaar, index, renteproduct of grondstof zijn gestapt. Vandaag Wolters Kluwer. Afgelopen vrijdag heeft ons fonds een turbo long op dit aandeel in portefeuille genomen. Hieronder leest u waarom.

Het zijn van een trendvolgende belegger betekent dat je enkel een long- of shortpositie inneemt wanneer duidelijk sprake is van een stijgende of dalende trendmatige beweging van de onderliggende waarde. Een blik op de grafiek van Wolters Kluwer leert dat dit aandeel al enkele jaren een overtuigende trendmatige opwaartse beweging laat zien. Wolters Kluwer voldoet dus aan het gestelde criterium.

Rechte lijn

Dat een trendmatige beweging zelden tot nooit in een rechte lijn verloopt zal u niet verbazen. Het spel van actie-reactie vormt een trend. In dit licht moet de recente zwakte van de aandelenontwikkeling worden bekeken. Het dieptepunt waarop de koers twee weken geleden tot stilstand is gekomen is vanuit een aantal technische invalshoeken interessant.Allereerst het oorspronkelijke trendkanaal. In de euforie van begin 2015 is de koers opwaarts uit het trendkanaal vanaf midden 2012 geduwd. De theorie stelt dat oude weerstand de neiging heeft om daarna als steunpunt te fungeren. Precies zo geschiedde twee weken geleden. Ten tweede kan worden opgemerkt dat de bodem exact op het tweede, oftewel 50 procent, correctieniveau van de voorafgaande stijging is gezet. Het was deze stijging welke de koers van Wolters Kluwer begin dit jaar door de weerstandslijn duwde.

Fibo-correctieniveaus fungeren vaak als draaipunt. Zo ook nu. Tot slot fungeerde het lange voortschrijdend gemiddelde (=de rode lijn) als de spreekwoordelijke “sleepkabel” om maar eens een term van een gerespecteerde oude bekende te gebruiken. Drie elementen om aan te nemen dat de koers van Wolters Kluwer de opwaartse trendmatige beweging hervat. De RSI ondersteunt deze visie want deze leidende indicator fluctueert al sinds de start van de beweging midden 2012 in een duidelijke bull market range.

Hogere top

Na een hogere bodem volgt binnen een trendmatige beweging veelal een hogere top. Dit impliceert dat aangenomen mag worden dat Wolters Kluwer in de komende weken het record van 2015 scherper gaat zetten. Een beweging waarop wij inspelen met een turbo long. In het kader van de transparantie: dit doen wij met een turbo long Wolters Kluwer €25,12, ISIN NL0011053046.

Later deze week ben ik te gast bij de Belegger-GoldmanSachs Turboportefeuille. Een goede lezer weet nu echter al welke turbo zal worden opgenomen. Waarvan akte!

- See more at: www.belegger.nl/Column/161363/Long-op...
voda
0
'Wolters Kluwer profiteert van wisselkoersen'

Gepubliceerd op 27 jul 2015 om 13:01 | Views: 1.185

AMSTERDAM (AFN) - Wolters Kluwer heeft in de eerste helft van 2015 de winst en omzet naar verwachting stevig opgevoerd. De informatieleverancier, die woensdag voorbeurs de boeken opent, profiteerde daarbij van gunstige wisselkoerseffecten.

Analisten verwachten in doorsnee dat Wolters Kluwer in de eerste helft van het jaar een omzet van 2 miljard euro heeft geboekt. Dat zou bijna 16 procent meer zijn dan een jaar eerder. De aangepaste nettowinst verbeterde naar schatting met 18 procent, tot 224 miljoen euro.

In mei meldde Wolters Kluwer al een omzetgroei van 17 procent over het eerste kwartaal. Gecorrigeerd voor wisselkoersen en overnames kwam de groei uit op 3 procent. Gemeten over de eerste vier maanden viel deze autonome groei terug tot 2 procent. De operationele winstmarge verbeterde, in lijn met de eigen verwachtingen van het bedrijf.

De informatieleverancier boekte groei in Noord-Amerika en Azië, maar hield tegelijkertijd last van de zwakke markt in Europa. Wolters Kluwer hield bij de trading update in mei vast aan de prognose dat de winst per aandeel dit jaar met ongeveer 5 procent zal groeien. Die voorspelling houdt geen rekening met wisselkoersfluctuaties.
voda
0
Wolters Kluwer overtreft verwachting, markt Europa trekt aan, SNS - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Wolters Kluwer (WKL.AE) maakt over de eerste helft van dit jaar een beter dan verwachte omzet en operationeel resultaat bekend, aldus SNS Securities. Analist Johan van den Hooven wijst op de positieve impact van de gestegen dollar ten opzichte van de euro op jaarbasis. De analist verwacht dat de marktomstandigheden in Europa geleidelijk aan verbeteren. De verhouding tussen de nettoschuld en de operationele winst van 2,1 zorgt voor een solide financiele positie, aldus SNS. Het aandeel Wolters Kluwer staat bij SNS op neutral bij een koersdoel van EUR29,00. Het aandeel Wolters Kluwer noteert woensdag rond 11.00 uur 4,5% lager op EUR29,26 bij een AEX die 0,3% oploopt. (andre.sterk@wsj.com)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Wolters Kluwer verrast met introductie interimdividend, Rabo - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Wolters Kluwer (WKL.AE) verrast met de introductie van het interimdividend, aldus Rabobank. Wolters Kluwer maakt over de eerste helft van 2015 met een autonome omzetgroei van 2,0% geen verrassing bekend, aldus Rabo. Wel is de operationele winst beter dan verwacht, zeggen analisten van de bank. Dat gold ook voor de operationele marge van 19,4% afgezet tegen een door Rabo verwachte 18,4%. Het advies voor het aandeel Wolters Kluwer staat bij Rabobank op hold met een koersdoel van EUR28,00. Het aandeel Wolters Kluwer noteert woensdag rond 11.10 uur 4,1% hoger op EUR29,13 bij een AEX die 0,3% stijgt. (andre.sterk@wsj.com)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Wolters Kluwer maakt goed progressie bij Tax & Accounting, KBC- Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Wolters Kluwer (WKL.AE) maakt met name bij de divisie Tax & Accounting (T&A) in de eerste jaarhelft van 2015 goede progressie, aldus KBC Securities. Ondanks de handhaving van de outlook voor heel 2015, verhoogt KBC zijn ramingen voor dit jaar. Het advies voor het aandeel Wolters Kluwer staat bij KBC op hold met een koersdoel van EUR30,00. Het aandeel Wolters Kluwer noteert woensdag rond 11.15 uur 4,6% hoger op EUR29,29 bij een AEX die 0,5% stijgt. (andre.sterk@wsj.com)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Wolters Kluwer benoemt Diana Nole als CEO Health-divisie

AMSTERDAM (Dow Jones)--Wolters Kluwer nv (WKL.AE) maakt dinsdag in een persbericht de benoeming bekend van Diana Nole als chief executive officer (CEO) voor de Health-divisie.

Nole volgt Robert Becker op, die in mei van dit jaar met pensioen ging, en begint in september.

Nole is afkomstig Digital Medical Solutions Division van Carestream Health waar zij leiding aan gaf aan operaties met een omvang van $1 miljard.

Nole rapporteert direct aan Wolters Kluwer-CEO Nancy McKinstry, aldus Wolters Kluwer in zijn persbericht.


Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@wsj.com; +31-20-571 5201

voda
0
Wolters Kluwer neemt Learner's Digest International over

Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Wolters Kluwer nv (WKL.AE) neemt het Amerikaanse Learner's Digest International over, maakt het software- en databedrijf vrijdag voorbeurs bekend in persbericht.

Het Nederlandse bedrijf betaalt voor de 100% overname $150 miljoen in contanten. De over te nemen onderneming wordt ondergebracht bij Wolters Kluwer Health Learning, Research & Practice (LR&P).

Learner's Digest realiseerde in 2014 een omzet van $39 miljoen en heeft volgens Wolters Kluwer in de afgelopen jaren een 'robuuste' groei laten zien.

Wolters Kluwer verwacht dat het overgenomen bedrijf binnen 3 tot 5 jaar rendement op de investering zal geven en na een jaar al licht zal bijdragen aan het resultaat van het concern.

De transactie moet nog worden goedgekeurd door de bevoegde autoriteiten.

Wolters Kluwer sloot donderdag op EUR29,26.


Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

voda
0
Wolters Kluwer rondt overname Learner's Digest International af

AMSTERDAM (Dow Jones)--Wolters Kluwer nv (WKL.AE) heeft de overname van Learner's Digest International afgerond, zo meldt het concern dinsdag voorbeurs.

Op 14 augustus kondigde het concern de overname van het Amerikaanse Learner's Digest International aan voor $150 miljoen in contanten.

De over te nemen onderneming wordt ondergebracht bij Wolters Kluwer Health Learning, Research & Practice (LR&P).

Learner's Digest realiseerde in 2014 een omzet van $39 miljoen en heeft volgens Wolters Kluwer in de afgelopen jaren een 'robuuste' groei laten zien.

Wolters Kluwer verwacht dat het overgenomen bedrijf binnen 3 tot 5 jaar rendement op de investering zal geven en na een jaar al licht zal bijdragen aan het resultaat van het concern.

Het aandeel Wolters Kluwer sloot maandag op EUR28,25.


- Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com

voda
0
Wolters Kluwer trekt zich terug uit Russische media

AMSTERDAM (Dow Jones)--Wolters Kluwer Legal & Regulatory Solutions, een onderdeel van Wolters Kluwer nv (WKL.AE) verkoopt zijn meerderheidsbelang in een Russisch mediabedrijf met verlies, onder druk van lokale regelgeving.

Het 55%-belang in Wolters Kluwer Russia Publishing Holding wordt verkocht aan de minderheidsaandeelhouders. De transactie levert een boekverlies op van circa EUR18 miljoen, meldt het Wolters Kluwer, zonder verdered details te geven.

De desinvestering, die moet worden goedgekeurd door de lokale autoriteiten, hangt samen met verwachte beperkingen op buitenlands eigendom van Russische mediabedrijven.

In 2014 had Wolters Kluwer Russia Publishing Holding een omzet van EUR39 miljoen.

Het aandeel noteert omstreeks 17.30 uur 4,0% hoger op EUR28,98.


- Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


voda
0
Wolters Kluwer rondt desinvestering van 55% belang in Russische divisie af

AMSTERDAM (Dow Jones)--Wolters Kluwer Legal & Regulatory Solutions, een onderdeel van Wolters Kluwer nv (WKL.AE), heeft de desinvestering van zijn 55%-belang in Wolters Kluwer Russia Publishing Holding afgerond, zo meldt het concern woensdag.

Begin september kondigde het concern de desinvestering aan onder druk van lokale regelgeving.

In 2014 had Wolters Kluwer Russia Publishing Holding een omzet van EUR39 miljoen.

Het aandeel noteert woensdag omstreeks 0,6% hoger op EUR28,65.


- Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com

voda
0
Wolters Kluwer keer interimdividend uit van EUR0,18 per aandeel

AMSTERDAM (Dow Jones)--Wolters Kluwer nv (WKL.AE) keert in oktober 2015 een interimdividend uit van EUR0,18 per aandeel, zo meldt het concern dinsdag nabeurs.

Tijdens de publicatie van de halfjaarcijfers kondigde het concern aan te beginnen met de uitkering van een interimdividend.

Het slotdividend over het boekjaar 2015 staat gepland voor mei volgend jaar en is onderworpen aan de goedkeuring van de aandeelhouders tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 21 april 2016.

Het aandeel sloot 2,5% lager op EUR28,15.


- Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


voda
0
Wolters Kluwer wil Jeanette Horan en Fidelma Russo benoemen als commissaris

AMSTERDAM (Dow Jones)--Wolters Kluwer nv (WKL.AE) is voornemens Jeanette Horan en Fidelma Russo te benoemen tot lid van de raad van commissarissen.

De nominatie staat op de agenda tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering op 21 april 2016.


Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


voda
0
'Wolters Kluwer boekt goede groei'

Gepubliceerd op 4 nov 2015 om 09:29 | Views: 2.372

AMSTERDAM (AFN) - De omzet van Wolters Kluwer groeit dit jaar vooralsnog sterker dan verwacht. Dat stelden analisten van Rabobank en KBC woensdag.

De analisten reageerden op de autonome omzetgroei van 3 procent die de informatieleverancier in de eerste negen maanden van dit jaar wist te halen. Daarmee hield Wolters Kluwer het groeimomentum van de eerste helft van 2015 vast, aldus KBC. De bank zag versnellingen bij de financiële dienstverlening en bij gezondheidszorg.

Volgens Rabo kan Wolters Kluwer het voorbeeld van branchegenoot Relx volgen, door met aanhoudende aandeleninkoopprogramma's te komen. Rabo handhaafde zjn koopadvies voor het aandeel Wolters kluwer dat bij KBC op hold staat.

Wolters noteerde woensdag om 09.25 uur 1,6 procent in de plus op 31,36 euro.
voda
0
Wolters Kluwer verkoopt Brits onderdeel

AMSTERDAM (Dow Jones)--Uitgever Wolters Kluwer (WKL.AE) heeft een Brits onderdeel dat niet meer tot de kernactiviteiten behoort, verkocht aan Peninsula Business Services.

Het bedrijf maakt geen financiele details over de desinvestering bekend.

Het Britse onderdeel dat zich onder meer richt op HR adviesdiensten behaalde in 2014 een omzet van EUR31 miljoen en heeft ongeveer 270 mensen in dienst.


Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@wsj.com

FORT1944
0
dat is toch pineut 110.000€ OMZET PER WERKNEMER , daar kun je maar weinig
winst op plakken !
35 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 mei 2020 14:19
Koers 68,520
Verschil +0,940 (+1,39%)
Hoog 68,660
Laag 67,780
Volume 95.742
Volume gemiddeld 977.568
Volume gisteren 437.643

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group