Word abonnee en neem Beursduivel Premium

Oranjewoud Terug naar discussie overzicht

Oranjewoud 2015

92 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. TheAdmiral 21 januari 2015 20:43
    En weer een mooi langlopend project voor Strukton:

    Nieuwe opdracht voor Strukton
    Gepubliceerd op 21 jan 2015 om 16:42

    AMSTERDAM (AFN) - Strukton Worksphere heeft opdracht gekregen voor het onderhoud van de gebouwgebonden installaties in de gemeentelijke gebouwen van de gemeente Súdwest-Fryslân. Dat maakte het bedrijf, dat onderdeel is van Oranjewoud, woensdag bekend.
    Het contract gaat per 1 februari in en heeft een looptijd van drie jaar, met een mogelijke verlenging van drie keer een jaar.


    Dit is de derde grote opdracht al voor Strukton dit jaar, want 8 januari hadden we die order uit Zweden voor 50 miljoen euro, met een looptijd van 5 jaar, eventueel te verlengen tot 7 jaar. Dan die opdracht van Gemeente Rotterdam (looptijd 10 jaar). En nu deze uit Friesland, voor 3 jaar, eventueel te verlengen tot 6 jaar.

    Goed nieuws natuurlijk allemaal, zulke langlopende contracten voor hoogwaardig werk veelal, die mede, naast alle andere langlopende contracten die eerder binnengehaald zijn, voor een stabiele stroom van inkomsten zullen zorgen.

    Ik heb het eerder gezegd op dit forum, maar ik vind dat Oranjewoud zich meer en meer profileert als een hoogwaardige technisch dienstverlener. In dit verband zijn ook hun recent geintensifeerde initiatieven om hoog opgeleide technici en adviseurs binnen te halen veelzeggend.

    Ik weet het, de free float van Oranjewoud is beperkt , maar voor wie wat stukken in bezit heeft , kan dit wel eens een heel aantrekkelijk rendement opleveren in de (nabije) toekomst.

    Nel / Guusje, zeggen jullie er ook nog eens wat van. Mee eens ?
  2. [verwijderd] 24 januari 2015 13:04
    @TheAdmiral: mooi overzicht en ziet er positief uit. Strukton komt in het algemeen positiever in het nieuws dan BAM, Heijmans en zeker Ballast Nedam. Tijd nu ook voor wat mooiere winsten onder de streep en geen eenmalige kosten/voorzieningen of wat dies meer zij. Op zich lijkt het koersverloop overeen te stemmen met de ontwikkelingen. 2013 slecht, 2014 een herstel, maar vervolgens blijven hangen waar we ook nu zijn. Je zou denken dat de stap naar de 6 euro toch een keer moet volgen, maar vermoedelijk wacht de (kleine) markt eerst op Q4. Qua omzet lijkt me Q4 best in staat tot een positieve verrassing, maar, zoals gemeld, ook graag netto-winst onderaan de streep, geen idee hoe dit uitvalt. Wat de publicatiedatum is ook geen idee, wie het weet mag het melden, maar zoals gewoonlijk is men hier laat en min of meer onverwacht mee en meestal op een vrijdag nabeurs.
  3. forum rang 4 Nel 10 februari 2015 12:45
    Strukton levert metrotechnologie

    DINSDAG 10 FEBRUARI 2015, 12:42 uur

    UTRECHT (AFN) - Strukton Rolling Stock gaat systemen leveren die gebruikt worden voor de ombouw van oude Londense metrostellen tot dieseltreinen. Dat maakte de spoordochter van ingenieursbedrijf Oranjewoud dinsdag bekend. Financiële details over de opdracht werden niet verstrekt.

    Het Britse bedrijf Vivarail heeft oude treinstellen gekocht van het metrobedrijf in Londen en wil die geschikt maken voor regionale spoorlijnen zonder bovenleiding. De ombouw van de eerste voertuigen dient als proefproject, en moet komende zomer zijn afgerond. Als de proef slaagt, kunnen tot 75 treinen worden omgebouwd.
  4. TheAdmiral 19 februari 2015 13:53
    Met die stijgende koersen van andere bouwbedrijven kon Oranjewoud gewoon niet achterblijven; lijkt nu eindelijk te gaan gebeuren. En bedenk daarbij ook dat Oranjewoud (Antea Groep) veel hoogwaardig advies- en ingenieurswerk verricht (lees: hogere marges). De ene na de andere mooie opdracht wordt binnengehaald in een veelheid van sectoren. Gewoon een prachtig Nederlands (maar ook internationaal opererend) bedrijf !
  5. [verwijderd] 19 februari 2015 13:57
    quote:

    TheAdmiral schreef op 19 februari 2015 13:53:

    Met die stijgende koersen van andere bouwbedrijven kon Oranjewoud gewoon niet achterblijven; lijkt nu eindelijk te gaan gebeuren. En bedenk daarbij ook dat Oranjewoud (Antea Groep) veel hoogwaardig advies- en ingenieurswerk verricht (lees: hogere marges). De ene na de andere mooie opdracht wordt binnengehaald in een veelheid van sectoren. Gewoon een prachtig Nederlands (maar ook internationaal opererend) bedrijf !
    Ja, ik hang er ook nog steeds in met de gedachte van een sprong naar de 6 na de cijfers en daarna niet meer hangen maar doorstijgen. Op basis van precies wat je hier verwoordt. Weinig free float kan toch alleen maar extra drive geven, althans een goede bodem bij terugzakmomenten: weinig aanbod en hopelijk straks meer vraag.
  6. TheAdmiral 19 februari 2015 19:11
    We hebben het er maar druk mee , al die mooie opdrachten op dit (te weinig gelezen) forum te plaatsen. Hup, daar is er al weer een:

    Opdracht Strukton voor beheer gebouwen Zorggroep Alliade
    Redactie ABM Financial News - 19 februari 2015, 14:11
    In totaal 300 gebouwen gemoeid met opdracht.
    Strukton heeft van Zorggroep Alliade een opdracht gekregen voor het beheer en onderhoud van de gebouw gebonden installaties. Dit maakte het dochterbedrijf van het beursgenoteerde Oranjewoud donderdag bekend zonder financiële details te geven.

    Het gaat om 300 panden in Friesland, waaronder zorgcentra, woongebouwen, dagbestedingspanden, gebouwen voor behandeling, zwembaden, sporthallen en kantoren.

    Het prestatiecontract is reeds ingegaan per begin van deze maand en heeft een looptijd van vijf jaar.


    Dit zijn mooie opdrachten, die mijns inziens , ik herhaal het nog maar eens, een mooie , stabiele flow van inkomsten opleveren over een reeks van jaren en het toch al steeds beter wordende risicoprofiel verder verbeteren. Het kennisgedreven Oranjewoud kan dit soort klussen als geen ander op efficiente wijze uitvoeren.

    En naast die mooie order die Nel hierboven al vermeldde, hebben we vandaag dan ook nog deze:

    HAVENBEDRIJF ROTTERDAM SELECTEERT ANTEA GROUP ALS RAAMCONTRACTANT VOOR BODEMONDERZOEKEN

    Als je ziet dat een Arcadis vandaag goede cijfers presenteert en mooie koerswinst boekt, dan moet er voor het (zeer veelzijdige) Oranjewoud toch ook wat in het vat zitten de komende tijd ??
  7. [verwijderd] 28 februari 2015 11:47
    De kwartaal- en jaarcijfers zullen wel weer pas diep in april uitkomen. Moeilijk te voorspellen wat er in Q4 is gebeurd. Wat we weten is (omzet, ebitda, netto-winst):
    Q4 2013: 518/0,8/(13,2)
    Q3 2014: 677/21,7/3,4
    eerste negen maanden 2014: 1.610,9/44,9/2,7
    2013 volle jaar: 1.962,1/44,6/(12,6)

    Wellicht kunnen we uitgaan van 10% plus in de omzet en ook in de ebitda. Hoeveel netto-winst er dan resteert, is zeer de vraag, maar in ieder geval veel beter dan het verlies van 2013.

    2014 volle jaar: 2,2 mld omzet/50 ebitda/4 netto winst?

    Dit zou betekenen voor Q4 2014: 590/5,4/1,3. De omzet van 590 is dan wel fors minder dan die van Q3, maar dat lijkt me qua seizoen gebruikelijk, maar wel 15% hoger dan die van Q4 2013, geen idee of dit haalbaar is.

    Als dit beeld ongeveer de werkelijkheid is, dan is er toch duidelijk herstel ten opzichte van 2013. Gelet op alle ontwikkelingen, bedrijfsspecifiek en algemeen economisch, lijkt voor 2015 verdere verbetering te verwachten, misschien wel sterk, met name voor wat betreft netto-winst. Hopelijk doet men het eens niet af met het zinnetje dat geen outlook wordt gegeven. Te hoge verwachtingen hebben we niets aan, maar reële wel. Eind april heeft men ook al weet van Q1 2015. Een zachte winter zal neem ik aan ook al geholpen hebben.
  8. forum rang 4 guusje 1 maart 2015 15:12
    Opus135,
    Verwacht dit keer op betere resultaten, het ergste in de bouw hebben we denkelijk wel gehad, wellicht gaat voor Oranjewoud de vooruitzichten beter worden, ook bij Bam en Heijmans is dit het geval, vooral de laatste tijd heeft Strukton veel mooie orders binnen gesleept en misschien met betere marges.
    Met goede resultaten heeft de koers nog wel wat in te halen, ook in Oranjewoud zijn de aandelen beperkt.
  9. TheAdmiral 2 maart 2015 18:00
    MEERJARENONDERHOUDSPLAN VOOR HET NATIONALE PARK DE HOGE VELUWE
    ANTEA GROUP ONTZORGT HET NATIONALE PARK DE HOGE VELUWE WEER VOOR DE KOMENDE VIJF JAAR
    2 maart 2015
    Antea Group verricht sinds 2005 de totale zorg voor het aanbesteden en begeleiden van al het gebouw- en wegenonderhoud van Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe (5400 ha particulier bezit). Het nieuwe onderhoudscontract is onlangs, op basis van general contracting, weer voor de komende vijf jaar getekend.
  10. forum rang 10 voda 6 maart 2015 17:13
    Oranjewoud: gootaandeelhouder Sanderink Investments investeert EUR20 mln in Oranjewoud
    (MORE TO FOLLOW) Dow Jones Newswires

  11. forum rang 10 voda 6 maart 2015 17:27
    Oranjewoud-grootaandeelhouder Sanderink investeert EUR20 mln

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Advies- en ingenieursbureau Oranjewoud nv (ORANW.AE) meldt vrijdag dat grootaandeelhouder Sanderink Investments, het investeringsvehikel van Gerard Sanderink, EUR20 miljoen in het concern investeert.

    De investering bestaat uit een achtergestelde lening van EUR10 miljoen en EUR10 miljoen middels een onderhandse emissie door Oranjewoud van circa 1,9 miljoen aandelen B, meldt Oranjewoud in het begeleidend persbericht. Het concern motiveert de investering "ter versterking van het vermogen en de kapitaalbehoefte van de vennootschap".

    De uitgiftekoers van de aandelen B bedraagt EUR5,39, de gemiddelde slotkoersen in de periode 17 februari 2015 tot en met 4 maart 2015. Oranjewoud meldt dat voor de aandelen B geen beursnotering wordt aangevraagd.

    Met de investering neemt het belang van Sanderink toe tot 95,7% van 95,56%.

    Oranjewoud noteert omstreeks 17.25 uur 5,7% hoger op EUR5,68.

    - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com

  12. forum rang 4 guusje 6 maart 2015 17:41
    Ieder geval weer goed nieuws, nog even en Oranjewoud haalt het aandeel van de beurs, Sanderink heb nog maar 4en half procent nodig.
92 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.280
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 45.999
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.854
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.140
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 319.980
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.732
ageas 5.843 109.774
Agfa-Gevaert 13 1.853
Ahold 3.536 73.976
Air France - KLM 1.024 34.299
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.675
Alfen 12 15.773
Allfunds Group 3 1.109
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 321
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.753
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.111
AMG 965 125.533
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.511
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 378
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.095
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.550
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.061
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.246
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.504
ASML 1.762 76.027
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.563
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 16 april

    1. China economische groei eerste kwartaal 5% (YoY) volitaliteit verwacht
    2. China industriële productie maart
    3. China detailhandelsverkopen maart
    4. B&S Group Q4-cijfers
    5. Fastned Q1-cijfers
    6. VK werkloosheid feb
    7. SBM Offshore $0,83 ex-dividend
    8. PostNL jaarvergadering
    9. Kendrion €0,45 ex-dividend
    10. EU handelsbalans feb
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht