Akzo Nobel draadje 2015

85 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Akzo Nobel verdubbelt capaciteit fabriek in Vietnam

Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Akzo Nobel nv (AKZA.AE) gaat investeren in de performance coatings-activiteiten in Vietnam. Naast een capaciteitsverdubbeling bij de faciliteit voor poedercoatings in Dong Nai gaat het verf-en chemieconcern ook een nieuw kantoor voor performance coatings openen in Ho Chi Minhstad. Financiele details worden niet bekendgemaakt.

De nieuwe productielijn in Dong Nai zal gereed zijn in november. Ter ondersteuning wordt daar 20% extra personeel voor aangetrokken. Naast de lokale markt gaat de fabriek ook klanten bedienen in Zuidoost-Azië, India, Australië en Nieuw-Zeeland.

"Vietnam is een strategische markt gebleken voor Akzo Nobel in Zuidoost-Azië en we zijn vastberaden om onze positie verder uit te bouwen", aldus Alan Alex, business manager van Akzo Nobels bedrijfsonderdeel powder coatings in Zuid-Azië. "Onze groei zit hoog in de dubbele cijfers. Met gerichte investeringen willen we dit continueren, zowel op de Vietnamese thuismarkt, als in Zuid-Azië als geheel."

AkzoNobel is het grootste verf- en coatingbedrijf in Vietnam, met vier productielocaties, waar zowel decoratieve verven als performance coatings worden gemaakt, en waar meer dan 800 mensen werken.


Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

Harry Nik
0
zoveel goed nieuws steeds.. je zou toch ooit eens een keer wat stijging verwachten dan :-)
voda
0
Akzo Nobel zoekt groei in innovaties, niet in grote acquisities

Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Akzo Nobel nv (AKZA.AE) wil autonome groei realiseren met innovaties in zijn drie kernmarkten en niet met grote acquisities, zegt CEO Ton Buchner woensdag in een toelichting aan journalisten op de strategie-update.

"We voorzien voor de komende jaren een omzetgroei van 2 tot 3%, waarbij ons streven is om in lijn met of sneller te groeien dan onze markten gemiddeld", zegt de bestuursvoorzitter.

Als voorbeelden van innovaties noemt hij nieuwe verfpoederproducten in de Decorative Paints-divisie en nieuwe scheepslakken bij Performance Coatings.

Bij de groeiprognose houdt Buchner er rekening mee dat de aantrekkende economie in de Verenigde Staten deels kan compenseren voor groeiafvlakking of krimp in opkomende markten als Rusland en Brazilie.

Verder acht hij een structurele vertraging in de komende jaren van de economische groei in China naar 4-6% per jaar realistisch. "De onstuimige groei van de afgelopen jaren komt daar niet meer terug. China is min of meer een volgroeide markt geworden, waar de focus is verschoven van productie naar een service- en consumentenmarkt", aldus de CEO.

Akzo Nobel ziet als gevolg van de lage olieprijs enerzijds bij Performance Coatings omzet wegvallen vanwege verminderde investeringen in de olie-en gasindustrie, maar anderzijds lagere inkoopkosten voor de divisie Specialty Chemicals, zonder dit nader te willen kwantificeren.

Het concern ziet bij Decorative Paints nog geen structurele verbetering als gevolg van de Europese huizenmarkt. "Tegenover marktverbetering in de Benelux, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavie zien we aanhoudend zwakke markten in Frankrijk en Oost-Europa", licht hij toe.

Akzo Nobel maakte dinsdag bekend in het kader van zijn strategie-aanpassing bekend in de jaren 2016-2018 een rendement op verkopen te willen bereiken van 9-11% en een rendement op investeringen van 13-16,5%. Hierbij wordt onder meer uitgegaan van een dollar-euro koers van $1,1 en een olieprijs van circa $60 per vat.


Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

voda
0
UBS kleiner in AkzoNobel

Gepubliceerd op 3 nov 2015 om 07:06 | Views: 2.373

AMSTERDAM (AFN) - UBS heeft zijn belang in AkzoNobel verkleind. Dat bleek dinsdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

UBS heeft nu een kapitaalbelang van 2,14 procent en stemrecht van 2,13 procent. Dat was eerder voor zowel het kapitaalbelang als stemrecht 5,29 procent, zo valt op te maken uit de archieven van de toezichthouder.
voda
0
Groter belang Causeway in AkzoNobel

Gepubliceerd op 23 dec 2015 om 08:59 | Views: 1.930

AMSTERDAM (AFN) - Causeway Capital Management heeft zijn kapitaalbelang en stemrecht in AkzoNobel vergroot. Dat bleek woensdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Causeway heeft nu een kapitaalbelang van 6,56 procent en een stemrecht van 5,01 procent. Dat was bij een eerdere melding nog 5,01 procent voor het kapitaalbelang en 3,82 procent voor het stemrecht, zo valt op te maken uit de archieven van de toezichthouder.
85 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 mei 2020 09:23
Koers 73,760
Verschil +0,380 (+0,52%)
Hoog 73,880
Laag 73,480
Volume 16.322
Volume gemiddeld 1.356.118
Volume gisteren 255.219

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group