Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Aandeel

Heineken NL0000009165

Laatste koers (eur)

86,980
  • Verschill

    -0,660 -0,75%
  • Volume

    52.373 Gem. (3M) 553,2K
  • Bied

    86,960  
  • Laat

    86,980  
+ Toevoegen aan watchlist

Heineken - 1e kwartaal 2015

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 21 april 2015 16:02
    Heineken kwartaalomzet 6% hoger - Preview

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Heineken (HEIA.AA) zal woensdag voorbeurs een 6% hogere omzet van EUR4,28 miljard bekendmaken, is de gemiddelde verwachting vier door Factset geraadpleegde analisten voor de trading update over het eerste kwartaal. Bij de de jaarcijfers zei Heineken in 2015 een positieve autonome omzetgroei te verwachten, dankzij volumegroei en hogere omzet per hectoliter. De groei in Azie/Pacific zal lager uitvallen dan een jaar eerder, door strengere verkooprestricties in sommige landen. In Afrika wordt een groeivertraging voorzien vanwege de economische problemen in Nigeria door de lage olieprijs. In de Amerika's profiteerde Heineken volgens analisten van aanhoudend sterke marktomstandigheden in Brazilie en Mexico en een groeiend marktaandeel in de VS. In West-Europa worden dalende volumes en omzet verwacht na accijnsverhogingen en een relatief koud voorjaar. In Centraal & Oost-Europa zijn vooral sterke volumedalingen in Rusland en Griekenland voorzien. Dinsdag omstreeks 13.40 uur noteert het aandeel 1,8% hoger op EUR75,12, terwijl de AEX met 0,6% stijgt. (BTK)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  2. forum rang 10 voda 21 april 2015 18:09
    Heineken: heerlijk

    GEERT-JAN NIKKEN | DINSDAG 21 APRIL 2015, 10:29 uur

    Een trend is een trend. Momenteel vormt de grafiek van Heineken een duidelijk voorbeeld van deze technische stelregel. Na een aantal weken van consolidatie geeft het Aandeel vanochtend wederom een nieuw koopsignaal af.

    Morgen presenteert Heineken een trading update over haar eerste kwartaal 2015. Indien u uw blik van links naar rechts over de bijgeleverde grafiek laat gaan zult u merken dat uw ogen van onder naar boven bewegen. In het technische jargon staat deze ontwikkeling bekend als een stijgende trendmatige beweging. De ingetekende dual voortschrijdend gemiddelden indicator ondersteunt deze visie. Zoals altijd wordt een stijgende trend gevormd in golven. Een koers stijgt immers zelden tot nooit iedere dag op rij. De correctieve bewegingen geven kracht aan een beweging zolang sprake blijft van achtereenvolgende hogere toppen en bodems. In het verloop van Heineken is al lange tijd sprake van deze ontwikkeling en met het aanscherpen van de hoogste stand (=ATH) vanochtend signaleert de grafiek dat onveranderd sprake is van deze ontwikkeling.

    Vaste lezers van mijn columns weten dat LeoMont een koersgrafiek altijd bekijkt in combinatie met de RSI. In het koersverloop van deze indicator is in de achterliggende weken een technische set-up gecreëerd: een Positieve Reversal. Zoals de naam al doet vermoeden vormt deze set-up aanleiding om rekening te houden met hogere koersen. Dat niet alleen! De combinatie van lagere bodems in de indicator die samenvallen met hogere bodems in de koersgrafiek leent zich ook voor de berekening van koersdoelen. Wordt de exercitie voor Heineken uitgevoerd dan verschijnt een volgend ijkpunt rond &Euro;80,00. Let wel, dit betekent geenszins dat de beweging van Heineken rondom dit niveau stopt. De openingszin van deze column luidt immers niet voor niets: Een trend is een trend.

    www.belegger.nl/column/2664056/heinek...
  3. forum rang 10 voda 22 april 2015 17:19
    Heineken kwartaalomzet, biervolume en winst hoger - Update
    (Update van eerder gepubliceerd bericht 'Heineken kwartaalomzet, biervolume, winst hoger', om informatie, toelichting CFO, reacties analisten, en actuele koers toe te voegen)

    Door Bart Koster

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Heineken nv (HEIA.AE) heeft in het eerste kwartaal van 2015 een hogere omzet gerealiseerd, dankzij een gestegen biervolume, een hogere gemiddelde verkoopprijs per hectoliter en gunstige valuta-effecten, blijkt woensdag voorbeurs uit cijfers van de bierbrouwer.

    De nettowinst steeg naar EUR579 miljoen van EUR143 miljoen, vooral dankzij een eenmalige boekwinst na belasting van EUR375 miljoen uit de verkoop van de Mexicaanse bottelaar Empaque.

    Het aandeel noteert woensdag omstreeks 12.00 uur 1,5% lager op EUR74,58, terwijl de AEX 0,3% hoger staat. ING-analist Marco Gulpers had vooraf al winstnemingen voorspeld, nadat het fonds dinsdag met 2,7% was gestegen.

    Analisten waren woensdag vooral positief over de beter dan voorziene omzet- en volumegroei, wijzend op bovengemiddelde volumegroei bij de hoog renderende premiummerken.

    De geconsolideerde omzet steeg met 7,4% naar EUR4,34 miljard, waarbij hogere valutakoersen in de VS, Groot-Brittannie, Mexico en Vietnam ten opzichte van de euro een positief effect hadden van EUR227 miljoen. Het geconsolideerde biervolume steeg met 2,9%.

    Autonoom, dus exclusief valuta-effecten, acquisities en desinvesteringen steeg de geconsolideerde omzet met een meer bescheiden 2,0% en het biervolume met 2,2%.

    De groepsomzet, inclusief de licenties en joint ventures steeg iets sterker, met 8,1% naar EUR4,827 miljard. Het biervolume steeg op groepsniveau met 2,4% naar 43,1 miljoen hectoliter.

    Heineken blijft bij de outlook voor heel 2015 met verdere omzet- en winstgroei, en herhaalt de ambitie om op middellange termijn een jaarlijkse verbetering van de operationele marge van circa 40 basispunten te realiseren.

    Het concern realiseerde, conform verwachting van analisten, volumegroei in Afrika & Midden-Oosten, de Amerika's en Azie/Pacific, maar volumedaling in West-Europa en Centraal en Oost-Europa.

    Heineken had last van de economische situatie en de komst van concurrent Diageo in Nigeria, de invoering van restricties op bierverkoop in Indonesie en een accijnsverhoging in Italie. Het concern versterkte echter zijn marktpositie in Nederland, de VS en Vietnam, en zag sterke volume- en omzetgroei van premiummerken in Brazilie, zegt CFO Rene Hooft Graafland woensdag op vragen van analisten.

    Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com


3 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 16 april

    1. China economische groei eerste kwartaal 5% (YoY) volitaliteit verwacht
    2. China industriële productie maart
    3. China detailhandelsverkopen maart
    4. B&S Group Q4-cijfers
    5. Fastned Q1-cijfers
    6. VK werkloosheid feb
    7. SBM Offshore $0,83 ex-dividend
    8. PostNL jaarvergadering
    9. Kendrion €0,45 ex-dividend
    10. EU handelsbalans feb
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht