Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

uniQure Terug naar discussie overzicht

AVA UniQure

26 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 mei 2015

    aldus een draadje voor alles wat met de/een (B)AVA te maken heeft; van aankondiging, programma e.d. tot nabespreking.

    Op woensdag 10 juni 2015 is jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders uniQure.

    Agenda for the Annual General Meeting on 10 June 2015 at 2.00 p.m. CET, at Meibergdreef 61, 1105 BA in Amsterdam, the Netherlands.

    AGENDA

    Opening and announcements
    Report of the Management Board for the financial year 2014 (discussion item)
    Explanation of the application of the remuneration policy (discussion item)
    Adoption of the 2014 annual accounts (voting item)
    Discharge of liability of the members of the Management Board for their management (voting item)
    Discharge of liability of the members of the Supervisory Board for their supervision (voting item)
    Reappointment of PricewaterhouseCoopers Accountants N.V. (“PwC”), an independent registered public accounting firm, as auditors of the Company for 2015 (voting item)
    Appointment of Mr. Kapusta as member of the Management Board (voting item)
    Appointment of Mr. Astley-Sparke as member of the Supervisory Board (voting item)
    Remuneration of the Supervisory Board (voting item)
    Designation of the Management Board as the competent body to issue ordinary shares and options and to limit or exclude pre-emptive rights (voting item)
    Issuance of (rights to) ordinary shares to Bristol-Myers Squibb and exclusion of pre-emptive rights in connection therewith (voting item)
    2014 Share Incentive Plan
    a. Amendment of the 2014 Share Incentive Plan (voting item)
    b. Designation of the Supervisory Board as the competent body to issue ordinary shares and options and to exclude pre-emptive rights under the Amended Plan (voting item)
    Authorization of the Management Board to repurchase ordinary shares (voting item)
    Any other business
    Closing of the meeting
  2. [verwijderd] 10 juni 2015 22:03
    Vandaag was de AVA in Amsterdam. Hopelijk wordt binnenkort getracht om de sheets die de presentatie van Jörn Aldag ondersteunden op de site gezet. De companysite wordt momenteel hard aan gewerkt om deze zo compleet mogelijk en up-to-date te maken.

    Er werd aandacht besteed aan het financiele plaatje vd onderneming dat er zeer gunstig en comfortabel uitziet. Zeer spoedig zal BMS QURE van de nodige cash gaan voorzien (einde jaar plm 200 mln (?) aan cash tegoed)...de deal met BMS hebben we allemaal eerder kennis van genomen en het lijkt wel of beleggers in QURE nadien in een depressie zijn geraakt.
    Als je de fundamenten van de deal tegen het licht houdt, dan is er NIETS om somber over te zijn! BMS maakt dat QURE zeer comfortabel in haar middelen komt te zitten...vergoed de kosten mbt Congestive Heart Failure en aanvullende targets. Indien dat tot succes leidt, dan is de deal plm 2,3 mld $ waard en kan QURE double digits aan royalties ontvangen.
    Hoewel het allemaal nog in een vroeg stadium is, is nog nooit zo'n sterke performance geweest in het PIG-model...90% vd behandelde dieren tegenover 10% overlevenden onder de placebo-groep. Dát was de reden dat BMS diep in de buidel wilde tasten om tot een deal te komen met QURE!

    Het lijkt erop dat beleggers zich te zeer focussen op Glybera, dat weliswaar een belangrijke mijlpaal was, maar financieel niet interessant op het grote geheel.

    In de 2e helft van 2015 moet meer duidelijk worden van lopende trials; eerst Sanfilippo B (juli?) en later dit (na-?) jaar Hemofilie B. Natuurlijk heeft het management niets daarover gelekt, maar wie het management goed gade sloeg, meende daar een positieve ondertoon en vertrouwen in waar te nemen.

    Onder IBers neemt de belangstelling toe voor QURE en de coverage door analisten wordt steeds breder (nu 8 analisten die QURE volgen; m.n. deze www.piperjaffray.com/2col.aspx?id=7&a...,%20MD is de moeite vh volgen waard, alsmede Leerink www.streetinsider.com/Analyst+Comment... )

    De grootste institutionele beleggers, zoals Blackrock e.d. moeten de weg naar QURE nog ontdekken, maar ik denk dat het een kwestie van tijd is. Vnl Fidelity laat zich zien als shareholder in QURE.

    Je merkt dat Amerikanen anders naar bedrijven kijken dan de wijze waarop we er in Europa naar kijken. QURE begon op voorhand met een achterstand als Netherlands based company...maar QURE MT doet veel moeite om de aandacht van US-investors te trekken en bezoekt menige conference/presentatieaangelegenheid.

    QURE is in mijn optiek goed bezig; met de plant id USA kan het zeer snel inspelen op productie van haar toekomstige eigen produkten, maar kan ook voor andere partijen een rol van betekenis spelen...een voorbeeld: stel dat ONCE wat eerder met een goed resultaat komt (hemofilie B), dan nog kan QURE met haar eigen produkt langszij komen door snelle productie. Ook maken grote deals zoals dat met BMS het QURE mogelijk om eigen produkten in de pijplijn verder te ontwikkelen op eigen kracht. Producten tbv een kleinere patientenpopulatie kunnen dan onder eigen dak blijven, zonder dat partnering noodzakelijk is.

    Ander aangestipt punt is: in gentherapie is bijna alles nieuw voor de biotech/pharmabranche; dus goedkeuringsautoriteiten, prijsafspraken/bepalingen, partneringdeals zullen allemaal opnieuw tegen het licht gehouden moeten worden...en ook dat kost allemaal tijd en nieuwe creatieve invalshoeken en oplossingen.

    Mijn visie op de rest vh jaar: de BMS-deal zorgt voor een stevig fundament (er zijn biotechs die een hogere waardering kennen met mindere perspectieven!)...indien Sanfilippo B en Hemofilie B op de goede weg zijn, dan vertrouw ik op minstens een verdubbeling van de koers nog dit jaar!

    Ook Prof. Dollar, Tex Mex en Pommeraie waren aanwezig en wellicht kunnen zij nog iets toevoegen, of mij evt verbeteren, mocht ik iets verkeerd hebben verstaan/begrepen.
  3. Prof. Dollar 10 juni 2015 23:00
    Korte aanvulling van mijn kant op belichting van IVET.

    Alle punten op de agenda van de AVA zijn goedgekeurd.

    Echt harde datums zijn niet genoemd. Wel is mijn indruk dat Sanfilippo B data eind derde kwartaal naar buiten komt (dus medio september). En Hemofilie B (pre-klinische) data (van twee patiënten) eind vierde kwartaal. Verder deel ik de opvatting van IVET dat hier op vooruitlopend een 'positieve ondertoon en vertrouwen' is waar te nemen.

    De Glybera focus is inderdaad merkwaardig. Haal Glybera weg en je hebt een onderneming met pakweg 200 miljoen cash, een interessante pipeline en een productiefaciliteit. In dit speelveld is er geen enkele onderneming die er beter voorstaat.
    En toch verwelkom ik later dit jaar het nieuws dat de eerste patiënt met Glybera is behandeld. Evenals het vervolgonderzoek voor Glybera US; dat moet wel goede data zijn en dus positieve PR.

    Citaat van IVET: "Producten tbv een kleinere patientenpopulatie kunnen dan onder eigen dak blijven, zonder dat partnering noodzakelijk is." Mijn correctie / verheldering daarop: partnering in de vorm van co-development zal niet noodzakelijk zijn, maar partnering in de vorm van distributie mogelijk wel. Een distributiepartner in de US voor Hemofilie B ligt (mijns inziens) in de lijn der verwachting.

    Tot slot zal QURE mogelijkheden bekijken voor betere informatievoorziening. Hierbij kun je denken aan vernieuwde site en aan een lunch-meeting.
  4. flosz 10 juni 2015 23:23
    quote:

    Prof. Dollar schreef op 10 juni 2015 23:00:

    Echt harde datums zijn niet genoemd. Wel is mijn indruk dat Sanfilippo B data eind derde kwartaal naar buiten komt (dus medio september).
    Komen we dan eventueel hier www.esgct.eu/Congress.aspx uit?

    Ivet en Prof.: hartelijk dank!
  5. Hunter300 10 juni 2015 23:31
    Ook Prof bedankt. Is er overigens nog iets over Parkinson gezegd? Zou daar niet inmiddels iets over bekend zijn?
  6. Tex Mex 11 juni 2015 10:01
    quote:

    flosz schreef op 10 juni 2015 23:23:

    [...]
    Komen we dan eventueel hier www.esgct.eu/Congress.aspx uit?

    Ivet en Prof.: hartelijk dank!
    Beste Flosz,
    Dat klopt, hier wil Pasteur de Sanfillippo data presenteren.
    En aangezien de deadline voor de inzending van abstracts al voorbij is (5 juni), zullen de resultaten reeds grofweg wel bekend zijn. Nu maar hopen dat de programma commissie van het congres de data interessant genoeg vindt voor presentatie (..). Overigens, ook negatieve resultaten kunnen de moeite waard geacht worden, dus het al dan niet mogen presenteren van data zegt niets over een mogelijk succes van de studie.
  7. Tex Mex 11 juni 2015 10:10
    quote:

    Hunter300 schreef op 10 juni 2015 23:31:

    Ook Prof bedankt. Is er overigens nog iets over Parkinson gezegd? Zou daar niet inmiddels iets over bekend zijn?
    Geen nieuws over gemeld. Ook niet naar gevraagd.
  8. flosz 11 juni 2015 12:35
    quote:

    Tex Mex schreef op 11 juni 2015 10:01:

    [...]

    Beste Flosz,
    Dat klopt, hier wil Pasteur de Sanfillippo data presenteren.
    En aangezien de deadline voor de inzending van abstracts al voorbij is (5 juni), zullen de resultaten reeds grofweg wel bekend zijn. Nu maar hopen dat de programma commissie van het congres de data interessant genoeg vindt voor presentatie (..). Overigens, ook negatieve resultaten kunnen de moeite waard geacht worden, dus het al dan niet mogen presenteren van data zegt niets over een mogelijk succes van de studie.
    Mooi, dank je!
  9. [verwijderd] 11 juni 2015 13:08
    IVET & Prof. Jullie zijn kanjers. Super bedankt voor deze update en jullie moeite.
    Tex: good catch van de inzend datum 5 juni. Ik weet nu bijna zeker dat het hoopgevende data zullen zijn en dat is mooi...
    Ondertussen ben ik benieuwd of er al partnering gesprekken gaande zijn op CNS gebied en voor Glybera/Hemofilie B USA. Als een aantal daarvan ook naar BMS gaan dan wordt een overname steeds aannemelijker. Ik zie liever een strijd overigens: dus een paar partenrships met big pharma. Kijk hiervoor eens naar $ALNY.

    Ben benieuwd of het leidt tot een groene dag....
    gisteren was er bijna geen volume....
  10. [verwijderd] 11 juni 2015 13:26
    de koersontwikkeling vandaag kan je niet heel veel van zeggen...de berichten zijn gedaan en traders voelen zich vrij om 'risicoloos' te handelen.
    Geen berichten die de koers fors hoger of lager zouden moeten zetten, maar zoals de posting van ch@rter laat zien, maar de vraag waar beleggers hun wissel op trekken (wie pukkels krijgt van 'verlies loopt flink op' , zou wel eens kunnen willen verkopen):

    ch@rter 11 jun 2015 om 12:37
    0
    ---Verlies uniQure loopt flink op---
    Gepubliceerd op 11 jun 2015 om 12:12 | Views: 273
    ArtikelReacties
    AMSTERDAM (AFN) - Het Nederlandse biotechbedrijf uniQure is in het eerste kwartaal van dit jaar dieper in de rode cijfers beland. Het bedrijf, sinds vorig jaar februari genoteerd aan de Nasdaq, onthulde donderdag een nettoverlies van 12,6 miljoen euro. Een jaar eerder was het verlies 7,8 miljoen euro.
    ADVERTENTIE
    Het bedrijf kampte zowel met hogere onderzoeks- en ontwikkelingskosten (R&D) als met hogere uitgaven aan onder meer consultants. De kosten voor R&D liepen, vanwege de start van nieuwe onderzoeksfases, op van 6,2 miljoen euro naar 10,1 miljoen euro. De kosten uit reguliere bedrijfsvoering stegen van 2,3 miljoen euro tot 4,2 miljoen euro.
    UniQure herhaalde de verwachting dat het in de tweede helft van dit jaar meer informatie kan geven over een klinische test met een middel tegen hemofilie B en ook over het Sanfilippo B-programma dat wordt uitgevoerd met het Institut Pasteur. Begin 2016 volgt naar verwachting een extra klinische beoordeling van Glybera, dat wordt meegenomen in een licentie-aanvraag bij de Amerikaanse toezichthouder FDA.
    ----

    als journalisten het positief willen laten lijken/klinken, maken ze van 'verlies loopt flink op' dan 'investeringen nemen flink toe'.
  11. [verwijderd] 11 juni 2015 15:51
    quote:

    invoorentegenspoed schreef op 11 juni 2015 13:26:

    de koersontwikkeling vandaag kan je niet heel veel van zeggen...de berichten zijn gedaan en traders voelen zich vrij om 'risicoloos' te handelen.
    Geen berichten die de koers fors hoger of lager zouden moeten zetten, maar zoals de posting van ch@rter laat zien, maar de vraag waar beleggers hun wissel op trekken (wie pukkels krijgt van 'verlies loopt flink op' , zou wel eens kunnen willen verkopen):

    de alom bekende U-curve komt er weer aan...fundamenten doen er voor de markt niet zoveel toe, maar het koerscircus des te meer.

    Uiteindelijk komt kwaliteit en potentie wel bovendrijven, maar je kan beter een PB-alert instellen dan een koers-alert.

    De koers ging even 50 cents up op 199 aandeeltjes...het laat zien dat het orderboekje best dunnetjes is.
  12. flosz 12 juni 2015 18:11
    quote:

    Hunter300 schreef op 10 juni 2015 23:31:

    Ook Prof bedankt. Is er overigens nog iets over Parkinson gezegd? Zou daar niet inmiddels iets over bekend zijn?
    Parkinson’s Disease: uniQure’s investigator-sponsored Phase I clinical study of glial cell line-derived neurotrophic factor (GDNF) in Parkinson’s disease, led by Krystof Bankiewicz, MD, PhD, at the University of California, San Francisco, has completed enrolment of its first dosing cohort and will be commencing dosing of its second cohort in the third quarter of 2015.

  13. Prof. Dollar 13 juni 2015 09:26
    quote:

    El Gaucho schreef op 11 juni 2015 13:08:

    IVET & Prof. Jullie zijn kanjers. Super bedankt voor deze update en jullie moeite.
    Tex: good catch van de inzend datum 5 juni. Ik weet nu bijna zeker dat het hoopgevende data zullen zijn en dat is mooi...
    Ondertussen ben ik benieuwd of er al partnering gesprekken gaande zijn op CNS gebied en voor Glybera/Hemofilie B USA. Als een aantal daarvan ook naar BMS gaan dan wordt een overname steeds aannemelijker. Ik zie liever een strijd overigens: dus een paar partenrships met big pharma. Kijk hiervoor eens naar $ALNY.

    Ben benieuwd of het leidt tot een groene dag....
    gisteren was er bijna geen volume....
    Dank, zeer gewaardeerd!

    Een vraagje aan jou: Na afloop vroegen IVET en ik ons af hoe het zit met meermalig toedienen van gentherapie, dus dezelfde patiënt die op verschillende tijdstippen dezelfde behandeling ondergaat. We waren in de veronderstelling dat er beperkingen waren (hetzij wettelijk, wetenschappelijk of medisch), maar kwamen er niet uit. Kun jij hier duiding op geven?
  14. [verwijderd] 13 juni 2015 22:37
    quote:

    Prof. Dollar schreef op 13 juni 2015 09:26:

    [...]
    Dank, zeer gewaardeerd!

    Een vraagje aan jou: Na afloop vroegen IVET en ik ons af hoe het zit met meermalig toedienen van gentherapie, dus dezelfde patiënt die op verschillende tijdstippen dezelfde behandeling ondergaat. We waren in de veronderstelling dat er beperkingen waren (hetzij wettelijk, wetenschappelijk of medisch), maar kwamen er niet uit. Kun jij hier duiding op geven?
    even specifieker; als ik goed ben geïnformeerd, kan je een vector slechts één keer gebruiken. Een volgende keer zou het lichaam het afweren/afstoten.

    Mocht iemand een te lage dosis hebben gehad; kan je dan nog corrigeren middels toediening van een andere vector? (of misschien toch nog een keer dezelfde gebruiken?)
  15. [verwijderd] 14 juni 2015 13:59
    @ Prof. Dollar & IVET:
    Ja, in principe kun je 1 vector maar 1x gebruiken. Dan zijn er antilichamen en die zullen bij een tweede toediening het virus goeddeels uitschakelen voor het de doelcel bereikt. Dat is het nadeel van vectoren die in 'het wild' voorkomen en zoals die nu worden gebruikt. Immmers als iemand in het verleden al eens een infectie met AAV8 heeft gehad dan heeft hij hier antistoffen tegen en zal b.v. de gentherapie van St Judes bij hemofilie B niet zo goed of helemaal niet werken. Dit hangt af van de zgn. antistof titer: een maat voor hoeveel antistof er is. Van de in het wild voorkomende AAV is uniQure's AAV5 een goede keuze want maar 50% van de patienten heeft antistoffen en van die 50% heeft 80% een hele lage titer die eigenlijk niet van belang is. Dus met AAV5 kan je ca. 90% van de populatie 1x behandelen. Een tweede keer moet je dan b.v. een gentherapie met een andere vector hebben b.v. AAV8 (tenzij er zogenaamde kruiresistentie is tussen AAV5 en AAV8 waarbij de antistoffen gericht zijn tegen een stukje eiwit dat zowel op AAV5 als AAV8 voorkomt, in dat geval zal ook de AAV8 niet gebruikt kunnen worden).Theoretisch voordeel van een 'kunstvector' is dat er geen antistoffen tegen zullen zijn (tenzij kruiresistentie), maaarrrrr grote nadeel daarvan is weer dat je een heel veiligheidsprogramma zult moeten draaien om te laten zien dat deze 'onnatuurlijke vector' geen rare dingen doet. Het voordeel van natuurlijke vectoren is natuurlijk dat er al duizenden jaren (of misschien wel miljoenen!) ervaring mee is.
    Kortom als je twee niet kruis-resistente gentherapieen hebt tegen dezelfde aandoening dan kan je ze dus NA elkaar gebruiken. Dus St. Judes en uniQure kunnen wellicht ook naast elkaar bestaan, maar 1 wordt de marktleider.

    Hoop dat dit een beetje duidelijk is.
26 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.177
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.876
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.152
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.024
AFC Ajax 537 7.013
Affimed NV 2 5.741
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.854
Ahold 3.536 73.978
Air France - KLM 1.024 34.304
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.711
Alfen 12 16.093
Allfunds Group 3 1.136
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 326
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.206
AMG 965 125.604
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.108
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.581
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.099
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.252
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.543
ASML 1.762 76.657
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.638
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.660

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
    4. Dui inkoopmanagersindex diensten april (voorlopig) volitaliteit verwacht
    5. Dui samengestelde inkoopmanagersindex april
    6. EU samengestelde inkoopmanagersindex april
    7. VK samengestelde inkoopmanagersindex april
    8. 3M Q1-cijfers
    9. GE Aerospace Q1-cijfers
    10. General Motors Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht