Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Aandeel

Ageas BE0974264930

Laatste koers (eur)

43,120
  • Verschill

    +0,340 +0,79%
  • Volume

    260.268 Gem. (3M) 414,1K
  • Bied

    42,880  
  • Laat

    43,300  
+ Toevoegen aan watchlist

Juli 2015

47 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. zilvermeeuw 9 juli 2015 11:52
    Ageas aast op Portugese dochter AXA

    9 juli 2015

    De Belgische verzekeringsreus Ageas is in de running voor de overname van de Portugese tak van AXA. Ageas bracht een bindend bod uit, maar er zijn kapers op de kust.

    De Franse verzekeraar AXA, een van de grootste ter wereld, zet voor zijn expansie sterk in op opkomende markten. Activiteiten in andere landen belanden daardoor al eens in de etalage, zoals nu het geval is met die in Portugal.

    Volgens Portugese media heeft AXA de Amerikaanse bank JPMorgan ingeschakeld om een overnemer te vinden voor zijn lokale dochter. De operatie nadert haar beslag. Want de bindende biedingen dienden eind vorige week binnen te zijn en naar verwachting hakt AXA nog deze zomer de knoop door. Althans als de geboden prijzen in goede aarde vallen bij de Fransen. Als dat niet het geval is, kan de verkoop nog op het laatste moment worden afgeblazen.

    De Portugese zakenkrant Jornal de Negócios meent te weten dat de strijd zich vooral afspeelt tussen Ageas en de Amerikaanse investeringsgroep Apollo Global Management. Maar onder meer ook Allianz uit Duitsland en het Zwitserse Zurich Insurance Group toonden belangstelling. Het is onduidelijk of zij nog in de race zijn.

    De Tijd kreeg bevestiging van de informatie dat Ageas een bindend bod uitbracht op AXA Portugal. De Bel20’er zelf wil dat echter niet bevestigen. ‘We kijken zeker naar overnamedossiers in landen waar we al aanwezig zijn, zoals in Portugal. Dat is in lijn met onze politiek. Het zou dan ook logisch zijn dat we naar dit dossier kijken. Maar of we een bod hebben uitgebracht, kunnen we niet zeggen. Daarover leggen we nooit verklaringen af, tenzij we in exclusieve onderhandelingen stappen of een deal sluiten’, valt te horen bij de verzekeringsgroep.

    Ook Apollo Global Management is al aanwezig op de verzekeringsmarkt van het Zuid-Europese land. De investeerder kocht eerder dit jaar de verzekeraar Tranquilidade van de in moeilijkheden geraakte financiële groep Espirito Santo. Zowel voor Ageas als voor Apollo zou de overname van AXA Portugal dus een versterking zijn van zijn lokale aanwezigheid. Dat verklaart meteen hun polepositie in het dossier.

    Voor Ageas is Portugal, gemeten naar premie-inkomsten, de vierde grootste markt van de groep. Het land wordt voorafgegaan door België, het Verenigd Koninkrijk en China. Portugal tekende vorig jaar voor 1,6 miljard euro verzekeringspremies, maar dat is wel gerekend tegen de volle 100 procent van de activiteiten, terwijl Ageas die moet delen met de bankpartner Millen- niumbcp. Toch voor een stuk, de Belgen namen vorig jaar het belang van de Portugezen in de schadetak over. Voor levenspolissen is er wel nog een alliantie met Millenniumbcp dat 49 procent aanhoudt.

    Voor leven is Millenniumbcp Ageas marktleider in Portugal. Voor schade staat het op de zesde plaats. AXA Portugal zou op dat vlak de ideale aanvulling zijn: het is een kleine levensspeler, goed voor plaats elf en 1,1 procent marktaandeel, maar een grote voor schade: nummer vier en 7,5 procent aandeel. AXA Portugal telt volgens zijn website meer dan 700.000 klanten en haalt ruim 400 miljoen euro aan premie-inkomsten. Samen zouden Ageas en AXA ruim 1.000 mensen in dienst hebben in Portugal.

    Een overnamebedrag is niet bekend, maar er is allicht al snel sprake van meer dan 100 miljoen euro. Het nieuws toont eens te meer aan dat Ageas zijn oorlogskas van 1,6 miljard aan het werk zet.

    Eerder dit jaar raakte al bekend dat de Bel20’er actief wordt op de Filipijnen via een joint venture met de EastWest Bank. Dat is een andere as voor de expansie van Ageas: beginnen in nieuwe landen door zoals elders samenwerkingsdeals te sluiten. De groep werd vorige maand ook genoemd voor een overnamedossier in Indonesië.

    (De Tijd)
  2. zilvermeeuw 9 juli 2015 19:36
    Beursadvies Leleux Associated Brokers over Ageas

    Op 08 jul verhogen de analisten hun advies voor het Belgische/Nederlandse financiële concern Ageas van Houden naar Kopen.
    Het 12-maands koersdoel wordt opwaarts bijgesteld van 30.0 EUR naar 40.1 EUR.

    www.analist.be/advies/171527/leleux-a...

    Koersadviesjes(hoewel deze van gisteren was) zeggen niet te veel(vaak) maar soms willen ze wel eens helpen.
  3. forum rang 4 FORT1944 10 juli 2015 12:48
    @ het is niet moeilijk als ge zo achterop hinkt met je advies , LELEUX zit nog
    enkele € onder KBC zijn advies !
  4. zilvermeeuw 15 juli 2015 12:06
    Ageas looks for buyer for Hong Kong operations

    elgian insurance group Ageas is planning to sell its operations in Hong Kong in a deal valued at above $1 billion, corporate finance news specialist Mergermarket wrote.

    The group had hired Morgan Stanley to looking for binding offers until the first week of August, Mergermarket's report added.

    Ageas declined to comment.

    In the first quarter of 2015, Ageas made just under a third of its net insurance profit in Asia, though only the operations in Hong Kong were affected by this deal, Mergermarket wrote. (Reporting by Robert-Jan Bartunek; editing by Philip Blenkinsop)

    www.reuters.com/article/2015/07/15/ag...

    Aandelen inkopen, kapitaal terugstorting, onderdelen verkopen, een overname zie je Ageas ook niet doen....
    Lijkt op afslanken/klaarstomen om overgenomen te worden(met een jaar of twee of zo...)
  5. forum rang 5 Jeliazkov 15 juli 2015 12:21
    quote:

    zilvermeeuw schreef op 15 juli 2015 12:06:

    Ageas looks for buyer for Hong Kong operations

    Aandelen inkopen, kapitaal terugstorting, onderdelen verkopen, een overname zie je Ageas ook niet doen....
    Lijkt op afslanken/klaarstomen om overgenomen te worden(met een jaar of twee of zo...)
    Kan me ook voorstellen dat ageas de opbrengsten wil gaan gebruiken t.b.v. mogelijkheden in groeimarkten elders in Azie.
  6. [verwijderd] 15 juli 2015 13:43
    Lijkt er in ieder geval op dat er wat onder de oppervlakte gebeurt. Koers gaat in ieder geval lekker zo, al is de waardering nog altijd onder de marktwaarde. Benieuwd naar de cijfers van Q2.
  7. zilvermeeuw 15 juli 2015 19:09
    Ageas wil af van Hongkongse dochter

    De verzekeringsgroep Ageas heeft de zakenbank Morgan Stanley gemandateerd om haar Hongkongse dochter Ageas Insurance Company (Asia) te verkopen. De verkoopprijs zou meer dan 1 miljard dollar (900 miljoen euro) bedragen.

    Dat bericht mergermarket, een nieuwsdienst gespecialiseerd in fusies en overnames, op basis van drie anonieme bronnen. Geïnteresseerde partijen zouden begin augustus bindende biedingen moeten indienen. Ten minste twee Chinese verzekeraars zijn in de boeken van het bedrijf gedoken, luidt het.

    Bij Ageas AGS 1,54% geeft men geen commentaar op het bericht over de verkoopplannen. 'Het is de politiek van Ageas om geen commentaar te geven op geruchten in de markt', stelt een woordvoerder.

    De andere Aziatische operaties van Ageas zijn niet te koop. De Belgische verzekeraar is ook in China, Maleisië, Thailand en India aanwezig, niet zelden via een samenwerking (joint venture) met een lokale speler.
    Levensverzekeraar

    Ageas Insurance Company is een van de grootste levensverzekeraars in Hongkong. De groep inde er vorig jaar 481 miljoen euro aan premies en boekte er een nettowinst van 40 miljoen euro.

    Ageas - toen nog Fortis - kocht de Hongkongse verzekeraar (toen nog het beursgenoteerde Pacific Century Insurance) in 2007. Het kocht aanvankelijk iets meer dan 50 procent en lanceerde vervolgens een bod op de rest van de aandelen. Het prijskaartje bedroeg toen 341 miljoen euro. En zou nu dus meer dan het dubbele bedragen.

    (De Tijd)

    Het gaat in ieder geval om een redelijke boekwinst als zoiets door gaat...
  8. [verwijderd] 16 juli 2015 10:08
    Ik ben benieuwd in welke strategie het past om de marktpositie in Hongkong op te geven. Met de vrijgekomen cash nieuwe groeimarkten aanboren? Chinese vasteland? Zichzelf aantrekkelijk maken voor een overname?
  9. Tsipisch 16 juli 2015 10:23
    Ik twijfel om te verkopen. Heb mijn inleg inmiddels verdubbeld, maar de vooruitzichten zijn niet slecht.
  10. forum rang 5 Jeliazkov 17 juli 2015 11:10
    quote:

    Tsipisch schreef op 16 juli 2015 10:23:

    Ik twijfel om te verkopen. Heb mijn inleg inmiddels verdubbeld, maar de vooruitzichten zijn niet slecht.
    Met een winst van 100 % verleidelijk om te verkopen. Maar wat dan te doen met je cash? Ergens anders meer mogelijkheden? Of wachten op daling en dan weer terug in? Voor zover het je interesseert: ik blijf nog even zitten. Doel: 44.50.
  11. [verwijderd] 17 juli 2015 11:12
    Met exact dezelfde redenen blijf ik ook zitten. Zie momenteel geen alternatieven (tenzij je een bak risico wilt nemen) op meer potentieel rendement. Ik heb € 45.- in het vizier.
  12. forum rang 5 Jeliazkov 17 juli 2015 11:49
    quote:

    Tsipisch schreef op 17 juli 2015 11:16:

    www.trivano.com/aandeel/ageas.104.adv...

    De koersdoelen lijken hier niet in de buurt te komen van de door jou genoemde 44,50.
    Laatst advies zelfs afbouwen.
    Komt omdat ik er meer verstand van heb.
    En iets meer serieus: koersdoelen van de beroepsgokkers is ook maar onderhevig aan de waan van de dag. Morgen de verkoop van Hong Kong voor 1 miljard = volgende week koersdoelen omhoog. Buiten dat is die 44.50 ook niet per se voor dit jaar. Volgend jaar mag ook. :-)
  13. zilvermeeuw 17 juli 2015 12:20
    Hoe eerder hoe beter!

    Maar vanaf nu, met de koers van vandaag, moet het tot aan het volgende dividend toch wel te doen zijn om een euro of drie per aandeel extra mee te nemen.
    De 33 zal nog wel een keertje langs komen
  14. forum rang 4 FORT1944 17 juli 2015 12:38
    natuurlijk , een correctie van 10% op huidige koers maar volgens mij gaan ze nu door ZILVERMEEUW !
47 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht