Word abonnee en neem Beursduivel Premium

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Vluchtelingen ramp voor Europa,eerste muur word nu gebouwd.

36.060 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 1803 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. pardon 13 juli 2015 16:06
    Het Hongaarse leger is begonnen met de bouw van het omstreden hek aan de Servische grens. Het hek moet voorkomen dat illegale immigranten het land binnenkomen.

    Bulldozers begonnen vanochtend te graven in de buitenwijken van het zuidelijke stadje Mórahalom. Het hek, van vier meter hoog, komt langs vrijwel de hele grens met Servië. Het wordt zo'n 175 kilometer lang.

    De Hongaarse premier Orbán vindt het hek nodig vanwege de grote toestroom aan vluchtelingen. Dit jaar zouden al 80.000 migranten Hongarije zijn binnengekomen, van wie het merendeel asiel aanvraagt in het land.

    Kritiek

    Vorige week gaf het Hongaarse parlement groen licht voor de plannen, waarop kritiek is gekomen van onder meer de Verenigde Naties en de Europese Unie. Ze vinden dat de bescherming van vluchtelingen in het geding is.

    Ook Servië is niet te spreken over het hek. Premier Vucic zegt dat het niet de oplossing is voor het vluchtelingenprobleem.
  2. pardon 13 juli 2015 16:58
    ma 13 jul 2015, 15:34| lees voor
    Hongarije begint met bouw omstreden hek

    BOEDAPEST -
    Hongarije is maandag begonnen met de bouw van een metershoog hek langs de grens met Servië. Het hek moet vluchtelingen tegenhouden.
    De staatstelevisie meldde dat het werk is begonnnen in de stad Morahalom, circa 180 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Boedapest. Het hek wordt vier meter hoog en 175 kilometer lang.
    Hongarije verwacht dit jaar 130.000 mensen die op zoek zijn naar een veilig heenkomen en/of werk. Vorig jaar kwamen 43.000 vluchtelingen naar Hongarije.
  3. pardon 14 juli 2015 10:54
    di 14 jul 2015, 09:45
    Stelling: Hongaars hek goed idee

    Gisteren is Hongarije begonnen met de bouw van een metershoog hek bij de grens met Servië. Het land verwacht dit jaar 130.000 vluchtelingen. Is zo’n hek een goed idee, of zouden we de Hongaren via de EU hier vanaf moeten brengen? De redactie van De Telegraaf wil graag uw mening weten. De Stelling van de Dag luidt: Hongaaars hek goed idee.

    Foto: tlg
    Doe mee aan de Stelling van de Dag (van 10.00 tot 15.00). Iedere werkdag kunt u via onze website meedoen aan De Telegraaf-lezersenquête. Deze stelling gaat over actuele onderwerpen die in de samenleving spelen. De uitslag vindt u een dag later op de Wat U Zegt-pagina in De Telegraaf en uiteraard op www.wuz.nl.
  4. pardon 14 juli 2015 23:32
    'Veilige zone' moet illegale migratie Calais tegengaan
    BEWAAR ARTIKEL

    Door: redactie
    14-7-15 - 15:58 bron: ANP
    © getty.
    Een nieuwe beveiligde zone bij Calais moet immigranten ervan weerhouden aan boord van wachtende vrachtwagens te klimmen. Frankrijk en Groot-Brittannië gaan die nieuwe zone met een capaciteit van 230 voertuigen samen inrichten. De Britse minister van Binnenlandse Zaken Theresa May kondigde het plan dinsdag aan in het parlement.
    Volgens de minister zijn in minder dan een maand tijd meer dan 8000 immigranten tegengehouden die vanuit Calais illegaal naar Engeland probeerden te komen. De meesten proberen dat door wachtende vrachtwagens open te breken en zich erin te verschuilen. Ook springen regelmatig verstekelingen op vrachttreinen voordat die de Kanaaltunnel binnenrijden.

    Voor Calais stonden de laatste weken nog veel langere files dan normaal, doordat boze werknemers van een ferrydienst de haven blokkeerden. Ze zijn boos omdat het bedrijf Eurotunnel de ferrydienst tussen Calais en Dover verkoopt aan concurrent DFDS. Dat gaat ten koste van veel banen, vrezen ze.

    Maar ook zonder acties van havenarbeiders is er op grote schaal illegale immigratie van Calais naar Dover. Enkele duizenden vluchtelingen kamperen in de omgeving van Calais om hun kans af te wachten.
  5. pardon 19 juli 2015 11:05
    Ook Tunesië bouwt nu een muur om vluchtelingen buiten te houden
    17 JUL 2015

    FETHI BELAID / AFP
    LIKE US ON FACEBOOK:
    Tunesië gaat een muur bouwen langs de grens met Libië om de toestroom van terroristen te stoppen. Dat heeft de Tunesische premier Habib Essid gezegd tegenover een nationale televisiezender. De muur krijgt een lengte van 170 kilometer. Daarmee zou ongeveer één derde van de grens tussen Tunesië en Libië moeten zijn afgeschermd.

    Gehoopt wordt dat de muur de mogelijkheid zal hebben om infiltraties door fundamentalistische milities zoveel mogelijk te vermijden. De bouw van de muur is inmiddels van start gegaan. Gehoopt wordt de constructie tegen eind dit jaar helemaal klaar te krijgen.

    Aanslagen

    Waarnemers merken op dat de wetteloosheid in Libië als een magneet blijkt te werken op groepen geradicaliseerde Tunesische jongeren. De voorbije jaren zouden ruim drieduizend Tunesiërs naar Syrië en Irak zijn vertrokken om te vechten voor jihadistische rebellengroepen, zoals Islamitische Staat (IS).

    De meeste Tunesische strijders zouden eerst naar Libië zijn gegaan voor een opleiding en pas later naar oorlogsgebieden zijn doorgereisd.

    De beslissing van de Tunesische regering om de muur op te trekken, volgt op een reeks terreuraanslagen op toeristen die hun vakantie in het land doordrachten. Bij aanslagen op het Bardo Museum in Tunis en op het strand van Sousse kostte aan achtendertig mensen het leven.

    Toerisme

    Beide aanslagen werden door Islamitische Staat opgeëist. In beide gevallen zouden de daders een training hebben genoten in Libië. Een aantal Tunesische jihadisten zouden ook in Libië blijven hangen en zich aan te sluiten bij Islamitische Staat of de fundamentalistische milities die tegen de Libische regering strijden.

    Ook zouden enkele honderden Tunesische jihadisten naar eigen land zijn teruggekeerd om mogelijk een aantal aanslagen voor te bereiden. Met aanvallen tegen het toerisme kunnen rebellen grote schade toebrengen aan de Tunesische economie. In totaal vertegenwoordigt het toerisme ruim 7 procent van de inkomsten van het land.
  6. pardon 19 juli 2015 16:09
    zo 19 jul 2015, 12:37
    Veiligheidshek G7 kostte 285 euro per meter

    L;NCHEN -
    De G7-top in het Duitse slot Elmau is begin juni zonder noemenswaardige incidenten verlopen, maar dat heeft wel een flinke duit gekost. Zo bleek zondag dat het 7,7 kilometer lange veiligheidshek dat rond het kasteeltje in Beieren stond, 2,2 miljoen euro heeft gekost. Dat komt neer op 285 euro per meter.
    Staatssecretaris Gerhard Eck van Binnenlandse Zaken deed het prijskaartje voor het hek op aanvraag van de oppositie uit de doeken. Daarin zijn opbouw, onderhoud, materiaalkosten, arbeidsuren en afbouw van het provisorische bouwwerk opgenomen.
    De ordebewakers rekenden op zo'n 2000 a 3000 demonstranten tegen de G7-top die op 7 en 8 juni werd gehouden. Uiteindelijk kwamen 'slechts' enkele honderden mensen demonstreren tegen het kapitalisme en de milieuvervuiling, waar zij de deelnemende landen van de top voor verantwoordelijk houden.
  7. forum rang 6 Chiddix 19 juli 2015 16:23
    quote:

    pardon schreef op 13 juli 2015 16:58:

    ma 13 jul 2015, 15:34| lees voor
    Hongarije begint met bouw omstreden hek

    BOEDAPEST -
    Hongarije is maandag begonnen met de bouw van een metershoog hek langs de grens met Servië. Het hek moet vluchtelingen tegenhouden.
    De staatstelevisie meldde dat het werk is begonnnen in de stad Morahalom, circa 180 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Boedapest. Het hek wordt vier meter hoog en 175 kilometer lang.
    Hongarije verwacht dit jaar 130.000 mensen die op zoek zijn naar een veilig heenkomen en/of werk. Vorig jaar kwamen 43.000 vluchtelingen naar Hongarije.
    Weet niet of Hongarije het eindstation is van de vluchtelingen. Denk van niet. Momenteel komen er wekelijks 1400 vluchtelingen Nederland binnen.
  8. forum rang 6 haas 19 juli 2015 17:08
    Die hekken worden toch wel Europees aanbesteed ?:)

    PS; met EU subsidie ?
  9. pardon 25 juli 2015 09:00
    Vertragingen Kanaaltunnel door migranten

    LONDEN -
    Mensen die via de Kanaaltunnel tussen Frankrijk en Groot-Brittannië willen reizen moeten rekening houden met vertragingen. Migranten die via de tunnel Engeland proberen te bereiken zorgen voor problemen bij de dienstverlening. Kort voor middernacht werd het treinverkeer stilgelegd.
    De treinen rijden zaterdagochtend weer volgens schema, maar er moet rekening worden gehouden met vertragingen. Dat heeft tunnelbeheerder Eurotunnel laten weten. Wie naar Frankrijk reist, moet rekening houden met een wachttijd van maximaal vier uur. Naar Engeland is de vertraging ongeveer een uur.
    Volgens Eurotunnel wordt de politie in Frankrijk elke nacht gebeld vanwege migrantenproblemen in Calais. De groepen migranten zijn goed georganiseerd en werken volgens een plan. Een aantal van hen zou proberen aan boord te komen van treinen, die 145 kilometer per uur rijden.
  10. forum rang 6 Chiddix 25 juli 2015 09:33
    Europa wordt overspoeld door economische vluchtelingen uit Afrika. Maar Pechtold,Samson en Rutte houden vol, dat ze vluchten voor hun leven. In alle hoeken van ons land worden nu opvangcentra geopend. De bestaande locaties kunnen de stroom niet meer aan. T is een invasie geworden.
  11. [verwijderd] 25 juli 2015 10:52
    quote:

    Chiddix schreef op 25 juli 2015 09:33:

    Europa wordt overspoeld door economische vluchtelingen uit Afrika. Maar Pechtold,Samson en Rutte houden vol, dat ze vluchten voor hun leven. In alle hoeken van ons land worden nu opvangcentra geopend. De bestaande locaties kunnen de stroom niet meer aan. T is een invasie geworden.
    Ik schat dat het voor 90 % economische vluchtelingen zijn en deze stroom is nog maar amper op gang gekomen als de groep die hier nu is kan melden aan de achterblijvers dat er wel een hemel bestaat waar alles gratis is , niet werken , zakgeld , kleding , huisvesting met breedbeeld tv .

    Zolang onze heren mafkezen politici niet snappen dat je deze asielzoekers exact zo moet behandelen zoals de levensstandaard is in hun thuisland dan wordt de groep zg, asielzoekers alleen maar groter en ik kan ze geen ongelijk geven !
    Wat die asielzoekers hier per week aan zakgeld krijgen verdienen in hun thuisland nog niet eens in een maand met keihard werken.

    Onze heren politici zijn helemaal de weg kwijt aan te raken en die eikels snappen nog steeds niet dat we dat ons niet meer kunnen permitteren nu de gouden eeuw voorbij is.
  12. forum rang 9 josti5 25 juli 2015 11:05
    Ik vrees, dat onze politici helemáál de weg niet aan het kwijtraken zijn, maar dat zij doelbewust de grenzen hebben opengezet en open houden. Zij kunnen zich dat permitteren, omdat de gouden eeuw voor hen gewóón voortduurt: simpelweg lasten verhogen en bestaande voorzieningen afbreken...
    Dit beleid is uitstekend voor de asiel-industrie, die héél korte lijntjes heeft met de politiek, en dat is nog maar een zwakke afdruk van de werkelijkheid...
  13. forum rang 6 haas 25 juli 2015 11:51
    DE politiek van EU ( én daarmee de EU burgers) hebben zich in 'n ondoenlijke keurslijf van onmogelijkheden getrokken de laatste 50 jaren. En die zitten nu gevangen in het kiezen voor welke oplossingen dan ook (die allemaal niet te doene gevolgen hebben. Het is gewoon de aanvang van 'n crash)

    En passant krijgt EU nog de mensenstroom erover heen van Zuid naar Noord
    imo: beter verdelen van die mensen over de aarde: bijv in west sahara(kunnen alle syriers naar toe! Cruise boten confiskeren ?:) Havens bouwen en container dorpen etc met de arbeid van de asielzoekers

    PS: dat beetje democratie dat er nog was in NE is volledig weggevaagd
  14. forum rang 6 Chiddix 25 juli 2015 12:43
    De vluchtelingen zijn ook nog kieskeurig. Men zit in Frankrijk, voor het oog een welvarend land, Nederlandse poltici staan aan de grenzen te roepen, welkom in Nederland en een deel van de vluchtelingen willen nu de kanaaltunnel in.
    Maar het zal een reden hebben. Het Verenigd Koninkrijk geeft direct 50 euro per week leefgeld + gratis gezondheidszorg. Frankrijk geeft de eerste maanden geen leefgeld maar alleen opvang.
    Daarnaast verstaan vluchtelingen de Fransen niet.
  15. mjmj 25 juli 2015 12:49
    quote:

    Chiddix schreef op 25 juli 2015 12:43:

    De vluchtelingen zijn ook nog kieskeurig. Men zit in Frankrijk, voor het oog een welvarend land, Nederlandse poltici staan aan de grenzen te roepen, welkom in Nederland ..
    Wat een nonsense.
  16. whammy 25 juli 2015 14:41
    Naar mijn mening, een gevaarlijke ontwikkeling in Duitsland. De aanvallen op asielzoekerscentra vinden met name plaats in het voormalige Oost-Duitsland. Opvallend dat er inmiddels een toename is waar te nemen in de regio's waar het er economisch niet al te best voorstaat: Duisburg e.o.de zogenaamde 'Kolenpot'.

    It has long been a cliché in Germany that most xenophobic attacks take place in the states that were formerly part of East Germany. Attacks recently have indeed been increasing in the east, but they are also on the rise elsewhere.
    www.spiegel.de/international/germany/...
  17. forum rang 7 handyman6 25 juli 2015 14:52
    quote:

    josti5 schreef op 25 juli 2015 11:05:

    Ik vrees, dat onze politici helemáál de weg niet aan het kwijtraken zijn, maar dat zij doelbewust de grenzen hebben opengezet en open houden. Zij kunnen zich dat permitteren, omdat de gouden eeuw voor hen gewóón voortduurt: simpelweg lasten verhogen en bestaande voorzieningen afbreken...
    Dit beleid is uitstekend voor de asiel-industrie, die héél korte lijntjes heeft met de politiek, en dat is nog maar een zwakke afdruk van de werkelijkheid...
    Natuurlijk is dat bewuste politiek,1/2 open grenzen.Er komen zo veel dynamiese Afrikaanse jongelieden aan die broodnodig zijn in het boerenbedrijf,bloemensektor,slagerijen,ed.. allemaal werk dat onze flexjongens en payrollers,laat staan langdurig werklozen, al jarenlang niet meer blieven te doen voor die hongerloontjes.En geef ze es ongelijk!
    Zo lost de politiek dat dus op,handjeklap met het bedrijfsleven.
    GrH6
  18. pardon 25 juli 2015 18:18
    za 25 jul 2015, 17:11
    Vluchtelingen in Duitsland in elkaar geslagen

    GREIZ -
    In de Oost-Duitse plaats Greiz zijn vier vluchtelingen uit Syrië in elkaar geslagen, nadat ze een groep Duitsers hadden aangesproken. De politie heeft drie verdachten opgepakt. Ze sluit niet uit dat de drie uit vreemdelingenhaat hebben gehandeld.
    De verdachten zijn 18, 23 en 26 jaar. Een van hen is een bekende van de politie. Ze werden vrijdagavond kort na hun daad in Greiz, zo'n 70 kilometer ten zuiden van Leipzig, opgepakt. Minister Holger Poppenhäger van de deelstaat Thüringen is blij met de snelle politieactie en wenste de Syriërs beterschap.
    In Oost-Duitsland is veel verzet tegen de komst van vluchtelingen. Er worden geregeld vluchtelingenverblijven in brand gestoken. Meestal hebben de daders een extreemrechtse achtergrond.
  19. forum rang 6 haas 25 juli 2015 19:32
    De omstreden muur tegen de komst van illegale migranten die Hongarije aan de grens met buurland Servië opricht, zal drie maanden vroeger klaar zijn dan gepland.
  20. [verwijderd] 25 juli 2015 19:40
    quote:

    haas schreef op 25 juli 2015 19:32:

    De omstreden muur tegen de komst van illegale migranten die Hongarije aan de grens met buurland Servië opricht, zal drie maanden vroeger klaar zijn dan gepland.
    Zou het wat helpen?
36.060 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 1803 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.280
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 45.996
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.854
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.140
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 319.980
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.731
ageas 5.843 109.774
Agfa-Gevaert 13 1.853
Ahold 3.536 73.975
Air France - KLM 1.024 34.299
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.675
Alfen 12 15.766
Allfunds Group 3 1.109
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 321
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.753
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.110
AMG 965 125.533
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.511
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 378
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.088
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.548
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.060
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.246
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.504
ASML 1.762 76.023
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.560
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 16 april

    1. China economische groei eerste kwartaal 5% (YoY) volitaliteit verwacht
    2. China industriële productie maart
    3. China detailhandelsverkopen maart
    4. B&S Group Q4-cijfers
    5. Fastned Q1-cijfers
    6. VK werkloosheid feb
    7. SBM Offshore $0,83 ex-dividend
    8. PostNL jaarvergadering
    9. Kendrion €0,45 ex-dividend
    10. EU handelsbalans feb
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht