Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Aandeel

Ageas BE0974264930

Laatste koers (eur)

43,120
  • Verschill

    +0,340 +0,79%
  • Volume

    260.268 Gem. (3M) 414,1K
  • Bied

    42,880  
  • Laat

    43,800  
+ Toevoegen aan watchlist

Ageas, september 2015

76 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. mickey1399 30 augustus 2015 13:31
    Kassa.............€ 1.230 miljoen.............wat gaan ze daar mee doen?

    Ageas heeft een overeenkomst gesloten over de verkoop van zijn Levensverzekeringsactiviteiten in Hongkong(1) aan JD Capital (Beijing Tongchuangjiuding Investment Management Co.) voor een bedrag in contanten van HKD 10.688 miljoen (EUR 1.230 miljoen(2)). Onder voorbehoud van goedkeuring door de regelgevende instanties, de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden en de goedkeuring door de aandeelhouders van JD Capital(3) zal de transactie naar verwacht in de eerste helft van 2016 worden afgerond.

    In 2007 nam Ageas Pacific Century Insurance over en veranderde de naam van het bedrijf in Ageas. De onderneming is sindsdien uitgegroeid tot een sterke agency business met 2.500 professionele financiële adviseurs en strategische partnerships. Het heeft een solide marktpositie weten te behouden met een brutopremie-inkomen van EUR 481 miljoen in 2014 en EUR 269 miljoen in de eerste helft van 2015. De boekwaarde van de activiteiten in Hongkong bedroeg eind juni 2015 967 miljoen euro. Op basis van de cijfers voor de eerste helft van 2015 en nog rekening houdend met aanpassingen bij afsluiting, is de verwachte impact van de transactie op het nettoresultaat ongeveer 0,45 miljard euro(4) bij afsluiting.
  2. zilvermeeuw 30 augustus 2015 19:50
    Nettoresultaat 450 miljoen...

    Geld voor AXA Purtugal(een kleine 200 miljoen) hadden ze nog wel...

    Aldus een van de latere nieuwsberichten wordt gesproken van een oorlogskas van 1,8 miljard euro...

    Die wordt nu wederom vermeerderd na jarenlang inkopen van aandelen en een kapitaalterugstorting...

    Ik tast in het duister aangaande het handelen van De Smet en vrienden.

    Dit natuurlijk onder voorbehoud dat er op niet al te lange termijn iets groots gedaan gaat worden met deze euro's en dus niet weer grootschalige inkopen en terugstorten.

    Of er komt toch nog wat anders boven drijven :o))

  3. forum rang 5 Jeliazkov 30 augustus 2015 20:43
    Geld uit de ene markt, die verzadigd is, weghalen ten gunste van investeren in opkomende markten. Argumenten die ageas geven lijken me plausibel. Sowieso een boekwinst en een betere prijs dan waarop de markt gerekend heeft.
  4. zilvermeeuw 30 augustus 2015 20:50
    Maar dan zou er toch wel wat meer aan investeren in opkomende markten gedaan mogen worden. Kom nu niet nog eens aan met kapitaalterugstorting of extra dividend ofzo vanwege het ontbreken van investeringmogelijkheden...
    ter waarde van 1800 miljoen+1230 miljoen.
  5. forum rang 5 Jeliazkov 30 augustus 2015 21:16
    Eerst geld vrijmaken en dan weer investeren lijkt me een juiste volgorde. Ongetwijfeld heeft het bestuur van ageas al wat lijntjes lopen zo her en der. Heb er wel vertrouwen in dat ze miljardje een goede bestemming gaan geven.
    Voor morgen lijkt me dat ageas een klein hupje gaat maken.
  6. zilvermeeuw 30 augustus 2015 21:39
    Ik ben benieuwd in dat geval naar de lijntjes.
    Zoveel cash in verhouding tot totale waarde,

    www.aandelencheck.be/aandelen/ageas/b...

    Er moet dan wel binnen redelijke termijn wat groots zijn, want op de 'spaarrekening' levert het niks op....
    Wat betreft weer groots inkopen of weer extra dividenden enzo moge mijn mening duidelijk zijn.
    Ondernemen moet het zijn...
  7. PaulRD 31 augustus 2015 09:34
    De bestuurders van Ageas zijn terecht zeer voorzichtig en wachten op goede investerings kansen en pakken niet zo maar alles op ( zij hebben geleerd van het verleden Fortis). Financieringskosten hebben ze in ieder geval niet vanwege de goede kaspositie. Ik denk dat het goed is dat ze zich richten op de opkomende markten met een solide basis in Europa. Een extra uitkering van 5 euro per aandeel (1,23 miljard opbrengst) vind ik niet erg.
  8. zilvermeeuw 31 augustus 2015 10:00
    Wij wachten rustig af PaulRD
    Tot er wat anders gebeurt als inkopen en vernietigen van aandelen.
    Straks komt er misschien weer een kapitaalterugstorting om de hoek kijken ofzo.
    Als dat beleid eens op de schop gaat en er eens wat serieus gebeurt met die berg geld ga ik weer meedoen voor de lange termijn...

    Voorts is de eerste koersreactie iig positief.
  9. zilvermeeuw 1 september 2015 15:26
    Het luxeprobleem van Ageas

    De Rekenmeester gaat iedere dag op zoek naar het echte verhaal achter de cijfers. Vandaag: Ageas.

    Drie miljard euro heeft verzekeraar Ageas binnenkort op de balans staan. Een luxeprobleem dat beleggers de stuipen op het lijf jaagt.

    Door de verkoop van zijn Hongkongse levensverzekeringsactiviteiten aan het Chinese JD Capital voor 1,2 miljard euro ziet Ageas zijn oorlogskas aangroeien tot 3 miljard euro of zo’n 15 euro per aandeel. Dat leest u goed, bijna 40 procent van de beurswaarde van Ageas (8,15 miljard euro) is dra cash.

    Dat is meer dan opmerkelijk. Na aftrek van de cash en de participatie in het Chinese Taiping (1,8 miljard euro) noteert de rest van Ageas, de eigenlijke activiteiten dus, tegen een schamele 6,4 keer de verwachte winst van 2015, becijfert ING. Daarmee is de verzekeraar een van de goedkoopste aandelen van de Brusselse beurs. Ter vergelijking, de door schandalen geplaagde Nederlandse sectorgenoot Delta Lloyd noteert tegen 9,9 keer de winst.
    6,4Tegen 6,4 keer de winst is Ageas één van de goedkoopste aandelen op de Brusselse beurs.

    Beleggers zouden niet liever zien dan dat Ageas die cash als een wilde weldoener laat terugvloeien naar de aandeelhouders. Maar dat is weinig waarschijnlijk. De verzekeraar heeft weliswaar een reputatie hoog te houden - vorige maand nog werd een zoveelste rondje aandeleninkopen van 250 miljoen euro gelanceerd -, maar in principe reserveert het enkel de winst uit de verzekeringsactiviteiten voor die aandeelhoudersverwennerij.

    Wat Ageas dan wel gaat doen met al die cash is de logische volgende vraag. Analisten zien drie pistes. De eerste is dat Ageas verdergaat op de ingeslagen weg: met kleine, gerichte overnames gestaag bouwen aan zijn internationale expansie. Door de opkomende middenklasse blijft Azië de belangrijkste groeimarkt. Wie meer welstand verwerft, voelt immers ook de nood om die nieuw verworven rijkdom te verzekeren of om te sparen voor zijn pensioen.

    Ook de schadetak van de Belgische verzekeraar Ethias, thans in handen van de overheid, gaat over de tongen als overnameprooi. Een laatste denkspoor is dat Ageas de put-optie terugkoopt van BNP Paribas. Die optie, die afloopt in 2018, geeft de Franse bank het recht om haar belang van 25 procent in de Belgische dochter AG Insurance te verkopen aan Ageas.

    Die onzekerheid over de uitkomst, het ‘herinvesteringsrisico’, heeft haar prijs. Wie veel geld te spenderen heeft, loopt altijd de kans om die cash onwijs te spenderen.

    Er zijn nog andere stoorzenders. Hoewel Ageas de jongste jaren al flink puin heeft geruimd, dreigen er nog een rist potentiële schadeclaims. Vorig jaar werd voor zo’n 130 miljoen euro aan provisies opzijgezet als stootkussen, maar het is koffiedik kijken of de uiteindelijke kostprijs slechts een fractie of net een veelvoud van dat bedrag zal zijn.

    In een interview gaf CEO Bart De Smet onlangs grif toe dat Ageas vandaag nog steeds geen goedehuisvaderaandeel is. Dat typeert de aanpak van de verzekeraar, die bij zijn ontstaan benadrukte dat de bedrijfsnaam in kleine letters moet worden geschreven, als teken van bescheidenheid. Misschien moet Ageas zijn ambities terug in kapitalen schrijven, wil het appreciatie krijgen op de beurs.

    (De Tijd)

    (Meer specifiek zou ageas in Indonesië voet aan de grond willen...)
  10. forum rang 5 Jeliazkov 1 september 2015 19:57
    Zal toch wel snel meer duidelijk worden wat ze willen gaan doen met die 3 miljard. Als zich geen koopjes aandienen die het rendement op huidige activiteiten verhogen, dan gewoon eigen dingen inslaan? Met een K/W van 10 = 10 % 'rente' over gelden die nu liggen te liggen.
    Met 150.000 stuks per dag gemiddeld ipv de huidige 35.000 zijn we wat sneller van dat dode geld af.
  11. forum rang 4 FORT1944 7 september 2015 11:02
    @JEL , we weten dat Ageas ondergewaardeerd is , natuurlijk met 3MJD in kas kan men ook een kapitaalsvermindering doen naar de aandeelhouders toe van 1MJD € .
    Wij kunnen dromen maar Bart zal het ons wel zeggen al 't zover is .
  12. forum rang 5 Jeliazkov 7 september 2015 19:10
    Dank je, Fort. Ik probeer m'n huiswerk te doen. Gezien het vermogen wat ik er in heb zitten, het minste wat ik mag doen voor m'n aanstaande kleinkinderen.
  13. forum rang 4 FORT1944 8 september 2015 09:59
    @Jel . DE OPKOPER verhoogde zijn positie onder de 36€ gevoelig , die dingetjes zoals jij ze noemt worden opgekocht door een extern bedrijf en niet door AGEAS zelf om diverse redenen .
  14. forum rang 5 Jeliazkov 18 september 2015 21:17
    En terwijl met name de fins vandaag wat klapjes kregen, ageas redelijk blijven liggen. Die 40 nog voor eind van dit jaar is zeer reëel.
76 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht