Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

AMG Critical Materials N.V. NL0000888691

Laatste koers (eur)

23,400
  • Verschill

    +0,360 +1,56%
  • Volume

    26.272 Gem. (3M) 241K
  • Bied

    23,380  
  • Laat

    23,420  
+ Toevoegen aan watchlist

AMG oktober 2015: Wat voert RWC in zijn schild?

230 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 12 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 30 september 2015 19:50
    Het nieuws van de maand september was natuurlijk dat AMG een interim dividend ging uitkeren. Een teken, bovenop de aanwijzingen die we via de kwartaalcijfers al kregen, dat AMG er zeer goed voor staat.

    Opmerkelijk nieuws was ook dat JP Morgan zijn belang uitbreidde tot boven de 5% en RWC zelfs tot boven de 20%. RWC is een activistisch beleggingsfonds dat altijd een plan heeft en nauwgezet een strategie uitvoert. Het wordt gerund door voormalige Hermes managers. Hermes kennen we onder meer nog als het activistische fonds dat ASMI probeerde te splitsen.

    Wat voert RWC in haar schild. We zien allerlei vreemde bewegingen. Sinds de prachtige kwartaalcijfers daalt de koers van AMG. Ook het besluit dividend te betalen kon dit niet stoppen. En 2 fondsen breiden in de tussentijd hun belangen uit. Dat valt natuurlijk niet te rijmen, want de aanschaf van honderd duizenden aandelen door deze 2 spelers had de koers moeten doen stijgen. Grote vraag doet prijzen stijgen leerden we van Heertje. Maar ja, tegenwoordig zijn er wellicht computerprogramma's die de normale markt kunnen killen.

    Hoe dan ook, we weten nu dat AMG in rap tempo opgekocht wordt. Waarom? Wat is het activistische RWC van plan? Speculeert u mee?
  2. gerrit 69 30 september 2015 20:28


    Bedankt Bobo voor het nieuwe draadje van oktober.
    Doordat de belangen in vaste handen toenemen word het aantal vrij verhandelbare aandelen steeds minder.
    Dit moet uiteindelijk automatisch leiden tot hogere koersen.
    Gaat RWC haar belang uitbreiden tot zelfs boven de 30 procent, dan zal men volgens de Nederlandse wetgeving of regels een overnamebod moeten doen.
    Schimmelbusch heeft ook gezien zijn leeftijd de langste tijd gehad en als hij van het toneel verdwijnt zal ook de beschermingsconstructie tegen een overname wel eens opgeheven kunnen worden, denk ik hardop.

  3. [verwijderd] 30 september 2015 21:28
    RWC groter in metalenspecialist AMG

    Van onze redacteur
    Vandaag, 08:15
    Update: vandaag, 09:31
    Grootaandeelhouder RWC European Focus Master heeft een groter belang genomen in specialistisch metalenbedrijf AMG Advanced Metallurgical Group. De in Londen gevestigde vermogensbeheerder heeft nu 20,14% van de aandelen in handen.

    Dat blijkt uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten. Op 16 juli vorig jaar meldde RWC European Focus Master nog een belang van 15,15% met een dito stemrecht.

    RWC heeft de afgelopen jaren gestaag gebouwd aan een belang in AMG, een specialistisch metalenbedrijf met een notering aan de smallcap-index.

    RWC bemoeit zich actief met de koers en het beloningsbeleid van het bedrijf. Dat zorgde in het verleden voor frictie, maar heeft er eerder dit jaar toe geleid dat RWC zich officieel heeft verzoend met de werkwijze van AMG. De belegger heeft een stoel gekregen in de raad van commissarissen van AMG.

    fd.nl/beurs/1120791/rwc-groter-in-met...
  4. forum rang 4 Louis Pasciuto 30 september 2015 21:46
    Als ze AMG maar niet voor een tientje van de beurs halen, want het bedrijf is strax schuldenvrij (dankzij bemoeienis van RWC) en dan haal je op de koers van een tientje dit bedrijf inmiddels voor een luttele 280 miljoen van de beurs. Of misschien is juist RWC bang voor een overname op zo'n laag niveau dat ze naar 20 procent zijn gegaan. Ik ken die overnamebescherming van AMG niet precies. Ach, ik speculeer gewoon even met Bobo mee ;)
  5. [verwijderd] 30 september 2015 22:10
    quote:

    Louis Pasciuto schreef op 30 september 2015 21:46:

    Als ze AMG maar niet voor een tientje van de beurs halen, want het bedrijf is strax schuldenvrij (dankzij bemoeienis van RWC) en dan haal je op de koers van een tientje dit bedrijf inmiddels voor een luttele 280 miljoen van de beurs. Of misschien is juist RWC bang voor een overname op zo'n laag niveau dat ze naar 20 procent zijn gegaan. Ik ken die overnamebescherming van AMG niet precies. Ach, ik speculeer gewoon even met Bobo mee ;)
    Hier vind je info over de beschermingswal:

    www.amg-nv.com/Investors/Press-Releas...

    Als RWC en consorten er in slagen om Schimmel en nog een deel van het bestuur te vervangen door vazallen, kan dat bestuur natuurlijk aan de aandeelhouders voorstellen de Stichting Continuiteit AMG op te heffen. De weg is dan vrij voor een vijandige overname.

    Op korte termijn lijkt dat aantrekkelijk, maar op lange termijn zit er natuurlijk veel meer in het vat dan dat tientje dat waarschijnlijk geboden gaat worden.

    Dus, moeten we bij nader inzien toch maar blij zijn met Schimmel:-)
  6. viper one 1 oktober 2015 07:57
    uittreksel uit hun persartikel over Brazilië:
    Future
    Focusing on growth, AMG Mining’s plans aim at critical new markets, as well at increasing production capacity. A few years ago Processing Plant II got an upgrade, which elevated production by 20%. “We are preparing to serve new markets and strengthen the position where we already operate, with Chemical composition analysis
    B R A Z I L
    www.amgmineracao.com.br 11
    investment strategies of about USD $35 million
    over the next five years,” said the president.
    When it comes to the country’s economic
    and social volatility, Costa is conclusive.
    “Differentiation and innovation must be part of
    our day-to-day activities. The commitments to
    treat the environment sustainably and develop
    surrounding communities where we operate are
    things that need to be part of the routine. Dealing
    with all of these variables in a systemic way, with a
    skilled and motivated staff, is the key to overcome
    hurdles and maintain the company’s success
    journey. “
  7. viper one 1 oktober 2015 08:16
    wat die mogelijke overname betreft: ik hoop dat RWC voor het geld gaat zonder zelf te veel juridische horden te moeten nemen en dus niet van plan is een overname te implementeren. Ik zit er te lang in en heb te veel meegemaakt om me nu met een tientje te laten afschepen. Ik ga ervan uit dat RWC zich verder met het afslanken van de bonussen gaat bezig houden en waarde blijft creëren door het verder "lean, green and mean" maken van de firma. De volgende kwartaalcijfers een goede maand verder zouden toch een serieuze indicator moeten zijn voor de toekomst en ik hoop dat de verschillende afdelingen verder gaan op het ingeslagen pad en dat het niet nodig zal zijn om een deel te verkopen, want als één geheel kunnen ze beter op de markt inspelen en ook volwaardige producten afleveren, die veel meer opbrengen dan als ze enkel de grondstoffen zouden verkopen...succes aan allen
  8. aandeeltje! 1 oktober 2015 10:36
    Voor wat het waard is: positie put/calls en aandelen ingenomen. Gericht op stijging. Heb nog nooit een slechte zet gedaan met AMG.
  9. [verwijderd] 1 oktober 2015 12:31
    Een beetje vreemd?

    Op 29-09-2015 bij IEX:
    AMSTERDAM (AFN) - JPMorgan Asset Management heeft zijn belang in AMG Advanced Metallurgical Group vergroot. Dat bleek dinsdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

    JPMorgan heeft nu een kapitaalbelang en stemrecht van 5,09 procent. Dat was bij een eerdere melding nog 3,12 procent, zo valt op te maken uit de archieven van de toezichthouder.

    Vandaag bij de Aandeelhouder:

    JP Morgan verkleint belang in AMG
    Redactie ABM Financial News - 1 oktober 2015, 09:27

    Kapitaalbelang verlaagd tot onder vijf procent.

    JP Morgan Asset Management Holdings heeft een kleiner belang in AMG Advanced Metallurgical Group gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 28 september 2015.



    JP Morgan meldde een kapitaalbelang van 4,81 procent met eenzelfde stemrecht.



    Op 24 september dit jaar meldde JP Morgan nog een kapitaalbelang van 5,09 procent met een dito stemrecht.



    Wet op het financieel toezicht

    De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.



    Door: ABM Financial News.
    Info@abmfn.nl
  10. viper one 1 oktober 2015 12:35
    als je al een tijdje in het aandeel zit, dan weet je dat ze bij JP een beetje een grillig beleid voeren, maandenlang beweegt het niet en dan kopen ze om een paar dagen later te dumpen, gebeurt regelmatig hoor....
  11. gerrit 69 1 oktober 2015 12:40

    Er word met belangen gegoocheld waardoor beleggers de draad een beetje kwijt raken.
    RWC heeft in ieder geval haar belang vergroot en blijft de belangrijkste speler in het veld.
  12. [verwijderd] 1 oktober 2015 13:12
    Duidelijk Viper one, maar ik kreeg eerder het idee dat het langs elkaar heen liep, maar prima hoor, ze goochelen maar als dit de koers ondersteund heeft dan had het in elk geval een doel.

    RWC is inderdaad belangrijker en ik ben ook heel benieuwd waar het op uit gaat draaien met die activistische aandeelhouder.

    De 6.70 ligt voorlopig als een huis.

    succes,

    Tini
  13. viper one 1 oktober 2015 13:36
    quote:

    Misschien schreef op 1 oktober 2015 13:12:

    Duidelijk Viper one, maar ik kreeg eerder het idee dat het langs elkaar heen liep, maar prima hoor, ze goochelen maar als dit de koers ondersteund heeft dan had het in elk geval een doel.

    RWC is inderdaad belangrijker en ik ben ook heel benieuwd waar het op uit gaat draaien met die activistische aandeelhouder.

    De 6.70 ligt voorlopig als een huis.

    succes,

    Tini
    ik volg het al jaren op de voet en waar RWC steeds uitbreidt, zit JP precies met een paar gokkers aan de trigger die voor de snelle winst gaan en dan als het wat minder gaat direct een deel terug buitengooien om het verlies te beperken. Vroeger was ook Blackrock en de Norgesbank een beetje aan het meespelen maar het distilleert zich meer en meer tot RWC tegenover het management...Ik hoop dat RWC er voor de lange termijn inzit en dividend wil scoren en niet om de boel aan een prijsje op te kopen en dan stuksgewijs door te verkopen...
    succes
    Kris
  14. [verwijderd] 1 oktober 2015 15:44
    quote:

    Louis Pasciuto schreef op 1 oktober 2015 14:00:

    Ik zie veel 666-orders die zijn gegaan ;)
    Dat was best grappig om te zien, zou het iets van betekenis zijn?
230 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 12 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht