Boskalis 4e kwartaal 2015

10 Posts
[verwijderd]
0
quote:

ff_relativeren schreef op 30 september 2015 23:53:


rustig op weg naar de eindejaars rally ?


maar hebt u zelf überhaupt Boskalis in portefeuille?

Waarom altijd zo mysterieus doen wat u in port hebt?
gerrit 69
0

In de column van 06-10-2015 besteed Wessel Aslander ook weer zijn visie voor het aandeel Boskalis

www.wallstreetweb.nl/nieuwsarchief/EF...
Zie ook grafiek op de website

Soms is het terugtesten van een ATH een uiterst moeizaam proces …

In eerdere analyses heb ik al eens uitgelegd wat de Technische Analisten-term ATH (All Time High; koersrecord) is. Tot voor kort was dat de piek van eind 2007 op € 42,5. Maar nadat de koers van Boskalis, want daar praten we hier over, in 2014 voor het eerst bóven die stand kroop is de nieuwe ATH de dubbele top op 48 (begin 2015) geworden. Vrijwel altijd MOET de oude ATH in enige periode terug getest worden en Boskalis vormt hierop geen uitzondering. Dat proces is soms uiterst langdurig en DAT is in deze grafiek uitstekend te zien. Want als het jaar straks voorbij is (wat gaat dat snel, hé ?) dan is de koers al bijna 2 jaar bezig met die terugtest ! Want vooralsnog zijn er geen signalen dat dit proces ten einde loopt; integendeel ! Want de koers heeft juist weer een tik naar onderen gemaakt en noteert zelfs weer iets ONDER die 42,5 van toen. Maar: als de RSI zijn licht dalende trend weet te verbreken en stijgt, is het ergste leed geleden en zal de koers uiteindelijk bóven die 48 klimmen. DAT is het sein dat de ATH-terugtest voltooid is !

guusje
0
Mijn dank Gerrit voor jou interesse in Boskalis, lees ook tussendoor die column, ook Wessel heb geen glazenbol,
alles draait bij Boskalis om orders die zijn momenteel schaars, we wachten op de overheid van buitenland die Boskalis een vette order gunt, de thuis basis hebben ze werk genoeg tot dan zal de koers voorzichtig manoeuvreren.
Geduld is een schone zaak, ik beleg niet in een gok aandeel met veel lucht.
[verwijderd]
0
Vorige week vond ik Boskalis de beste mogelijke koop op de beurzen met een koers onder de 40 euro en vandaag vind ik sectorgenoot CFE (Euronext Brussel) met een koers van +/- 112 euro de beste koop.

Vorige week dus Boskalis teruggekocht onder de 40 euro en vandaag CFE teruggekocht aan +/- 112 euro.
[verwijderd]
0
Wat CFE bijgekocht vandaag aan +/- 110 euro.
Draghi zal de beurzen mijn inziens vandaag wel hoger praten en de euro lager praten.
guusje
0
quote:

Cas1 schreef op 22 oktober 2015 11:44:


Wat CFE bijgekocht vandaag aan +/- 110 euro.
Draghi zal de beurzen mijn inziens vandaag wel hoger praten en de euro lager praten.

CFE koers stokt de laatste tijd ook, de overheden moeten ook bezuinigen,
heb Boskalis op €40 plus bij kunnen kopen die zijn wel binnen kort voor de verkoop bestemd, zit al erg ruim in Boskalis.
voda
0
Boskalis handhaaft outlook '15

Door Patrick Buis

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)-- Koninklijke Boskalis Westminster nv (BOKA.AE) handhaaft zijn outlook voor 2015 en spreekt van goede operationele projectresultaten in het derde kwartaal.

De Nederlandse baggeraar spreekt van onveranderde uitdagende marktomstandigheden, met name in de capaciteitsgedreven segmenten in de Offshore Energy markt, wat tot uiting komt in druk op werkvolume en prijs.

Het concern gaf reeds eerder aan te verwachten dat de nettowinst in het hele boekjaar het recordresultaat van 2014 van EUR490 miljoen niet zal benaderen, vanwege de sterke vlootbezetting in de eerste helft van het jaar en de daaruit voortvloeiende noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden aan de schepen in het tweede kwartaal, inclusief de kosten.

Het totale investeringsniveau in 2015 zal naar verwachting EUR225-250 miljoen bedragen.

Het bedrijf boekte in het derde kwartaal een omzet op een licht hoger niveau dan de gemiddelde kwartaalomzet uit het eerste halfjaar, zo meldt het concern in de kwalitatieve update. Het bedrijfsresultaat kwam conform de verwachting op een lager niveau uit.

Het derde kwartaal was bij Dredging, na een uitzonderlijk sterk eerste halfjaar, wederom goed, onder andere vanwege een sterke hoppervlootbezetting, meldt het bedrijf.

Wat het segment Offshore Energy betreft was in het derde kwartaal zoals werd verwacht sprake van een zwakker kwartaal in vergelijking tot het sterke eerste halfjaar, waarbij omzet en resultaat ten opzichte van het voorgaande kwartaal daalden vanwege een lagere bezetting van de zware-ladingsschepen.

Bij de divisie Towage & Salvage was het afgelopen kwartaal sprake van een stabiel activiteitenniveau, vergelijkbaar met het eerste halfjaar, zo stelt Boskalis.

De baggeraar meldt vrijdag tevens dat het orderboek aan het eind van het derde kwartaal EUR2,8 miljard bedroeg. Eind juni had het concern voor EUR2,96 miljard aan orders in de portefeuille. De daling is het resultaat van het aflopen van het Suezkanaalproject.

Het aandeel sloot donderdag EUR42,51.


- Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@dowjones.com

voda
0
'Handhaving prognose Boskalis was verwacht'

Gepubliceerd op 13 nov 2015 om 09:31 | Views: 2.068

AMSTERDAM (AFN) - De handhaving van de winstprognose voor heel 2015 door Boskalis was verwacht, hoewel in het verleden de outlook na het derde kwartaal werd verhoogd. Dat schrijft Rabobank in een reactie op het tussentijdse handelsbericht van de baggeraar en maritiem dienstverlener.

Volgens Rabo zijn de vooruitzichten voor de tweede helft van volgend jaar wel meer onzeker geworden, door de zwakkere offshore-markt. Daardoor kan de winst onder druk komen te staan, denkt de bank.

Boskalis meldde in het handelsbericht niets over de plannen met Fugro, waarin het bedrijf een belang heeft van circa 25 procent. Rabo denkt nog steeds dat Boskalis de bodemonderzoeker geheel wil overnemen, al is de timing zeer onzeker. Het advies voor Boskalis is hold.

Orderportefeuille

KBC Securities stelde dat het bericht van Boskalis geen verrassingen bevatte en de onderliggende trends onderstreepte. KBC heeft een accumulate-advies voor het aandeel.

Kepler Cheuvreux (reduce) gaf aan dat de zwakke offshore-markt eindelijk druk begint uit te oefenen op de orderontvangst. De orderportefeuille kromp met 6 procent in vergelijking met het einde van de eerste helft van dit jaar.

ING (hold) zei dat het handelsbericht in lijn met de verwachtingen lag. Vanwege de moeilijke marktomstandigheden blijft de bank voorzichtig over de koers op de korte en middellange termijn.

Goed kwartaal

Theodoor Gilissen verklaarde dat Boskalis qua resultaat en bezetting een goed kwartaal heeft gehad, maar dat er een duidelijke afzwakking van de markten is, met name offshore energie. Het advies is 'niet-aanbevolen'.

Boskalis noteerde vrijdag om 11.22 uur 4,7 procent lager op 40,52 euro.
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 jun 2021 17:35
Koers 27,760
Verschil -0,120 (-0,43%)
Hoog 28,200
Laag 27,700
Volume 83.200
Volume gemiddeld 146.827
Volume gisteren 94.441

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront