Intertrust « Terug naar discussie overzicht

Intertrust forum geopend

841 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 39 40 41 42 43 » | Laatste
IEX - Forummoderator
0
Intertrust adviseert over het opzetten van fiscaal-juridische structuren, en beheert die ook voor haar klanten.

Intertrust behaalde in 2014 een omzet van €296 miljoen. Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebita) kwam uit op €122 miljoen. Volgens de onderneming wordt er sinds 2011 een jaarlijkse groeiratio van 6% voor de omzet en van 13% voor de ebita gerealiseerd.

Het hoofdkantoor van Intertrust is gevestigd in Amsterdam en de onderneming heeft ruim 1.600 werknemers in 26 landen.

Groet Henk
Zilverduit
1
een succesvolle eerste dag achter de rug. Verwacht nog wel een forse koersdaling van dit aandeel. Met al dat gepraat over terugdringing van belastingontwijking niet echt een groeimarkt.
[verwijderd]
0
ik had me ingeschreven op een aantal stukken. Toen ik de openingskoers zag wist ik genoeg. Ik heb er snel afscheid van genomen. Duidelijk dat er steunaankopen geweest zijn anders was de koers snel genoeg gezakt. Ik verwacht morgen een verdere daling als de koers los gelaten word
jaar2020
0
Door de Panama papers, is het wel duidelijk geworden dat het afgelopen is met de Trust business.
objectief
0
De Trustsector kan profiteren van de Panama Papers, want belastingontwijking wordt belangrijker als de ontduiking harder wordt aangepakt ofwel wordt beperkt door de betere gegevensuitwisseling via internet.
voda
0
Jaarvergadering Intertrust stemt in met alle voorstellen

Aandeelhouders keuren jaarrekening goed.

De aandeelhouders van Intertrust hebben donderdag tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders hun goedkeuring gegeven aan alle voorstellen. Dit meldde het trustkantoor donderdag na afloop van de jaarvergadering.

De aandeelhouders van het bedrijf keurden onder andere de jaarrekening goed.

Het aandeel noteerde circa een half uur voor het sluiten van de markt 0,9 procent lager op 17,97 euro op een rood Damrak.

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Aandeelhouders Intertrust keuren overname Elian goed

Toestemming tijdens buitengewone vergadering.

Intertrust heeft goedkeuring gekregen van zijn aandeelhouders voor de overname van Elian Group. Dit maakte het trustbedrijf dinsdag bekend.

Tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering hebben aandeelhouders ingestemd met de begin juni aangekondigde acquisitie waarmee Intertrust zijn positie versterkt in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Spanje.

Intertrust betaalt 435 miljoen Britse pond (557 miljoen euro) voor Elian Group, wat neerkomt op 9,5 keer het bedrijfsresultaat (EBITDA). De onderneming gaat ervan uit dat er ruim 10 miljoen pond aan synergieën kunnen worden behaald.

De overname moet nog worden goedgekeurd door de relevante autoriteiten. Intertrust verwacht dat dit in de tweede helft van het jaar zal gebeuren.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel Intertrust 0,2 procent lager op 19,57 euro.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
Sky-jumper
0
Bij wijze van ontbrekende kandidaat-kopers doet de computerhandel met 10 à 50 stuks zijn naam eer aan.
voda
0
Beursblik: meer omzet voor Intertrust

Analisten verdeeld over autonome groei.

Intertrust zal over het eerste halfjaar 177,4 miljoen euro omzet boeken, waarvan 89,5 miljoen euro in het tweede kwartaal. Dat is de gemiddelde verwachting van twee analisten, geraadpleegd door ABM Financial News.

Op jaarbasis zou dat een omzetgroei betekenen van 6 procent.

De analisten zijn verdeeld over de autonome groei van het trustkantoor, die volgens de ene analist hoger uitvalt dan de 3,8 procent in het voorgaande kwartaal en volgens de ander juist lager.

Intertrust kondigde zelf een daling van de autonome groei aan in het eerste halfjaar, ten opzichte van het voorgaande jaar, gevolgd door solide herstel in de tweede helft van 2016. Voor de middellange termijn rekent Intertrust op een groei van iets meer dan de gemiddelde marktgroei van 5 procent per jaar.

Het bedrijfsresultaat, aangepast voor bijzondere en eenmalige posten, steeg naar verwachting met 7 procent tot 74 miljoen euro, waarvan 38 miljoen euro in het tweede kwartaal. De EBITA-marge zou 80 basispunten hoger uitkomen op 41,6 procent.

Analisten van Morgan Stanley verwachten dat de gemiddelde opbrengst per juridische entiteit voor de offshore-dienstverlener met 14 procent zal stijgen, tot 9.300 dollar. Daar staat een verwachte daling van het aantal beheerde juridische entiteiten tegenover, door rationalisatie van het productaanbod in Nederland, terugkeer van concurrentie op de Kaaiman-eilanden en stopzetten van laagwaardige entiteiten in Guernsey.

Intertrust verwacht niet dat het aantal entiteiten zal afnemen door mogelijke aangepaste regels om belastingontwijking tegen te gaan in de Europese Unie, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Beleggers vreesden dat met name de publicatie van de zogeheten 'Panama Papers' eerder dit jaar het bedrijfsklimaat voor trustkantoren zou schaden.

Intertrust publiceert de cijfers donderdag voorbeurs.

Het aandeel noteerde woensdag op een groen Damrak 0,6 procent hoger op 19,85 euro.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Intertrust blij met Brexit

CEO voorziet meer belastingconcurrentie.

Het aangekondigde vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU kan het Europese belastinglandschap verder fragmenteren en zal naar verwachting geen negatief effect hebben op Intertrust, afgezien van een valuta-effect. Dit stelde het trustkantoor donderdag bij de tweedekwartaalcijfers.

"We geloven fundamenteel dat landen zullen blijven concurreren om een klimaat te creëren dat bevorderlijk is voor investeringen", zei bestuursvoorzitter David de Buck in een telefoongesprek met analisten, wijzend op recente voorstellen in Engeland en België om de vennootschapsbelasting te verlagen.

Plannen van wetgevers om nationale belastingregimes beter op elkaar af te stemmen gaan Intertrust niet schaden, verwacht de topman. Een recent door de EU aangenomen pakket maatregelen tegen belastingontwijking laat de hoogte van belastingtarieven nog steeds aan het oordeel van de lidstaten over.

Een extra rapportageverplichting voor multinationals kan daarbij een bron van extra inkomsten worden voor het bedrijf. Intertrust verdient zijn geld met constructies die profiteren van belastingverschillen tussen landen.

"Het belastinglandschap zal constant veranderen. Een land kan aantrekkelijker of minder aantrekkelijk worden, en dat gebeurt niet in een dag. Er is duidelijk zicht op", aldus De Buck.

Bij de halfjaarcijfers van Intertrust viel verder op dat het aantal beheerde entiteiten daalde, met name door het verlies van klanten op de Kaaiman-eilanden aan een concurrent. Het trustkantoor heeft beloningspakketten versoberd om de lagere omzet op te vangen op de eilanden.

De omzet per beheerde entiteit steeg juist, van 8.000 tot 9.200 euro, doordat vooral entiteiten met lage omzet verdwenen. In Nederland sneuvelden 170 entiteiten die geen omzet opleverden bij een administratieve opschoning van het bestand.

Volgens CFO Ernesto Traulsen van Intertrust zorgen vooral de strengere toezichteisen voor een toename van het aantal gedeclareerde uren per beheerde entiteit.

In Luxemburg bleef de groei achter. Door krapte op de arbeidsmarkt kon het bedrijf niet genoeg accountants vinden voor al het werk. Intertrust heeft inmiddels 15 mensen aangetrokken vanuit andere landen, zei De Buck, zoals Ierland, Spanje, Zuid-Afrika en enkele Oost-Europese landen.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: Intertrust resultaat valt tegen

Trustkantoor handhaaft wel winstverwachting.

Intertrust heeft teleurstellende resultaten over het tweede kwartaal gepresenteerd met een bedrijfsresultaat (EBITA) dat 8 procent lager bleek dan verwacht, maar desondanks bevestigde het bedrijf zijn winstverwachting van "ten minste" 1,30 euro per aandeel. Dit schreven analisten van Berenberg donderdag in een rapport.

De analisten becijferden dat de omzet in het tweede kwartaal met 5,1 procent groeide tot 88,8 miljoen euro, wat 1 procent minder was dan geraamd. De autonome groei van 3,1 procent in het tweede kwartaal was bovendien een tegenvaller voor Berenberg, dat zelf op 5,6 procent had gerekend. Dit kwam volgens de analisten vooral door minder activiteit op de Nederlandse kapitaalmarkten als gevolg van de marktomstandigheden en een gebrek aan mankracht in Luxemburg.

Het EBITA-resultaat viel tegen, met een groei van 2,9 procent naar 35,1 miljoen euro in het tweede kwartaal, waarbij de EBITA-marge naar schatting met 85 basispunten daalde na een krimp met 30 basispunten in het eerste kwartaal van dit jaar.

Per land bekeken was de autonome groei in Nederland met 6,6 procent evenwel stevig, terwijl deze in Luxemburg en Guernsey versnelde. In de Kaaiman-eilanden was het iets slechter dan verwacht. In de rest van de wereld kelderde de autonome groei in het tweede kwartaal tot 0,9 procent, van bijna 10 procent in het eerste kwartaal.

Berenberg heeft een koopadvies en een koersdoel van 23,00 euro voor Intertrust. Het aandeel noteerde donderdag op een rood Damrak 2,1 procent hoger op 20,27 euro.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Update: Intertrust boekt meer omzet

Marge daalt in eerste jaarhelft.

Intertrust heeft in het eerste halfjaar van 2016 zoals verwacht zes procent meer omzet geboekt, terwijl de marge op het bedrijfsresultaat licht daalde. Dit maakte het trustkantoor donderdag voorbeurs bekend.

De aangepaste omzet exclusief bijzondere posten over het eerste halfjaar steeg met 6,4 procent tot 176,7 miljoen euro en zat daarmee dicht in de buurt van de gemiddelde verwachting van twee door ABM Financial News geraadpleegde analisten van 177,4 miljoen euro.

De gemiddelde omzet per entiteit steeg met 14 procent naar 9.200 euro in het eerste halfjaar. Dit kwam overeen met de verwachting van analisten van Morgan Stanley.

Het aantal beheerde juridische entiteiten daalde met 7 procent naar 38.600, onder invloed van rationalisatie van het productaanbod in Nederland, terugkeer van concurrentie op de Kaaiman-eilanden en het stopzetten van laagwaardige entiteiten in Guernsey.

Het bedrijfsresultaat (EBITA), aangepast voor bijzondere posten, kwam uit op 71,1 miljoen euro, waarvan 35,1 miljoen in het tweede kwartaal. Analisten rekenden op 74 miljoen euro. De aangepaste EBITA-marge daalde licht naar 40,2 procent, van 40,8 procent, door de overname van CorpNordic, dat lagere marges kent. De twee analisten rekenden vooraf op 41,6 procent.

De winst na aftrek van financieringskosten maar voor amortisatie van goodwill kwam uit op 51,9 miljoen euro over het eerste halfjaar, of 0,61 euro per aandeel. Intertrust keert 40 tot 50 procent van dit winstcijfer uit als dividend.

"Ik ben tevreden met onze gezonde resultaten voor de eerste helft van het jaar", zei bestuursvoorzitter David de Buck. "We blijven een solide pijplijn zien van activiteit en herhalen onze verwachting dat de aangepaste nettowinst per aandeel dit jaar tenminste 1,30 euro zal zijn."

Inclusief afschrijvingen op goodwill bedroeg de nettowinst 23,0 miljoen euro over de eerste zes maanden en 7,1 miljoen euro over het tweede kwartaal.

Daarnaast was er nog een negatieve post van 24,8 miljoen euro voor de derivaten waarmee het valutarisico van de overname van Elian was afgedekt. Deze post raakte het eigen vermogen, maar loopt niet via de winst- en verliesrekening en zal worden verrekend met de overnamesom, zei financieel directeur Ernesto Traulsen in een toelichting tegen ABM Financial News.

Intertrust verwacht de grote overname van Elian af te ronden in september.

Het bedrijf voorziet niet dat het aantal entiteiten zal afnemen door mogelijke aangepaste regels om belastingontwijking tegen te gaan in de Europese Unie, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Beleggers vreesden dat de publicatie van de zogeheten 'Panama Papers' eerder dit jaar het bedrijfsklimaat voor trustkantoren zou schaden.

Het aandeel Intertrust noteerde donderdag op een rood Damrak 2,2 procent hoger op 20,32 euro.

Update om informatie en koersreactie toe te voegen en te corrigeren voor de onjuiste notering van de omzet per entiteit in dollars. Dit moest euro's zijn.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Uitgelicht: Intertrust onder druk na teleurstellende cijfers

Vertrek Britten uit EU biedt kansen.

Intertrust publiceerde donderdag teleurstellende resultaten, hoewel het trustkantoor zijn outlook voor het hele boekjaar herhaalde. Desondanks zette de belegger het aandeel in de verkoop, waardoor het trustkantoor de handelsweek afsloot als daler van de week.

Op EBITA-niveau kwamen de resultaten 8 procent onder de verwachtingen uit, meldden de analisten van Berenberg. Het bedrijfsresultaat, aangepast voor bijzondere posten, kwam uit op 35,1 miljoen euro, versus 34,2 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. "Echter, ondanks de misser bevestigde het concern goed op weg te zijn om te voldoen aan zijn outlook voor 2016, van ten minste 1,30 euro per aandeel", aldus Berenberg.

Intertrust boekte in de eerste helft van 2016 een groei van de aangepaste omzet exclusief bijzondere posten over het eerste halfjaar van 6,4 procent tot 176,7 miljoen euro, wat een groei in het tweede kwartaal impliceert van 5,1 procent tot 88,8 miljoen euro, 1 procent onder de verwachtingen van een omzet van 90 miljoen euro van Berenberg.

Kijkend naar de diverse divisies oordeelde Berenberg dat de autonome groei in Nederland in het tweede kwartaal met een groei van 6,6 procent solide was en op weg is de groeiraming van 5 procent voor het hele boekjaar te overschrijden. In Luxemburg trok de autonome groei aan tot 6,4 procent, tegenover 2,5 procent in het eerste kwartaal. Ook in Guernsey trok de groei aan. In de Kaaiman-eilanden hield de autonome krimp echter aan. Sprake was van een krimp van 10,7 procent, waar Berenberg rekende op -9 procent. In de rest van de wereld verslechterde de autonome groei in het tweede kwartaal tot 0,9 procent, van bijna 10 procent in het eerste kwartaal. Berenberg hanteert een koopadvies en een koersdoel van 23,00 euro voor Intertrust.

"Ik ben tevreden met onze gezonde resultaten voor de eerste helft van het jaar", zei bestuursvoorzitter David de Buck. "We blijven een solide pijplijn zien van activiteit en herhalen onze verwachting dat de aangepaste nettowinst per aandeel dit jaar tenminste 1,30 euro zal zijn."

Daarnaast meldde de bestuurder dat het aangekondigde vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU het Europese belastinglandschap verder kan fragmenteren, maar naar verwachting geen negatief effect zal hebben op het bedrijf, afgezien van een valuta-effect. "We geloven fundamenteel dat landen zullen blijven concurreren om een klimaat te creëren dat bevorderlijk is voor investeringen", zei bestuursvoorzitter David de Buck in een telefoongesprek met analisten, wijzend op recente voorstellen in Engeland en België om de vennootschapsbelasting te verlagen.

Plannen van wetgevers om nationale belastingregimes beter op elkaar af te stemmen gaan Intertrust niet schaden, verwacht de topman. Een recent door de EU aangenomen pakket maatregelen tegen belastingontwijking laat de hoogte van belastingtarieven nog steeds aan het oordeel van de lidstaten over.

Een extra rapportageverplichting voor multinationals kan daarbij een bron van extra inkomsten worden voor het bedrijf. Intertrust verdient zijn geld met constructies die profiteren van belastingverschillen tussen landen.

"Het belastinglandschap zal constant veranderen. Een land kan aantrekkelijker of minder aantrekkelijk worden, en dat gebeurt niet in een dag. Er is duidelijk zicht op", aldus De Buck.

Alle optimistische woorden ten spijt verloor het aandeel op weekbasis 3,7 procent.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: lagere groeiraming voor solide Intertrust

ABN AMRO wacht op vertrouwensherstel.

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft zijn raming voor de autonome groei van Intertrust dit jaar verlaagd, maar voorziet nog steeds dubbelcijferige winstgroei voor het trustkantoor in de komende jaren. Dit stelde analist Konrad Zomer van ABN AMRO woensdag in een analistenrapport naar aanleiding van de halfjaarcijfers.

ABN AMRO handhaafde het koopadvies en koersdoel van 24 euro. Zomer verwacht dat het vertrouwen van beleggers in de sector gaandeweg zal stijgen, wat zal leiden tot een positieve herwaardering van het aandeel Intertrust.

De halfjaarcijfers lieten zien dat het bedrijf zijn sterke marktpositie weet vast te houden en dat het een goede belegging blijft, volgens de analist.

Hij voorziet een groei van de winst per aandeel van meer dan 10 procent in de komende jaren, tot en met 2018.

ABN AMRO verlaagde de raming voor de autonome omzetgroei in 2016 van 5,5 procent tot 4 procent. Het groeicijfer voor het tweede kwartaal van 3,1 procent was beter dan de 2 procent waar de analist van was uitgegaan.

ABN AMRO blijft geloven dat publicaties zoals de Panama Papers en nieuwe maatregelen tegen belastingontwijking alleen maar meer werk voor Intertrust zullen opleveren. Omdat bestuurders er meer mee bezig zijn, zullen zij belastingconstructies mogelijk eerder uitbesteden aan gerenommeerde wereldwijd actieve trustkantoren zoals Intertrust, Citco of TMF Group.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel Intertrust 1,6 procent hoger op 20,11 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Intertrust krijgt goedkeuring voor aankoop Elian

Gepubliceerd op 13 sep 2016 om 07:32 | Views: 2.548

AMSTERDAM (AFN) - Financieel intermediair Intertrust heeft van alle noodzakelijke toezichthouders goedkeuring gekregen voor de overname van zijn branchegenoot Elian.

Het bedrijf voorziet dat de transactie eind september wordt afgerond. Vervolgens zal een integratieproces beginnen.

Intertrust kondigde de koop van Elian begin juni aan. De onderneming betaalt 435 miljoen Britse pond voor Elian dat volgens het bedrijf de belangrijkste speler is in het belastingvriendelijke Jersey.
voda
0
Beursblik: Intertrust en SBM Offshore op favorietenlijst ABN AMRO

Bank zet Bpost en Colruyt op short list.

(ABM FN) ABN AMRO heeft diverse wijzingen doorgevoerd in de lijst met favorieten en short kandidaten. Dit bleek vrijdag uit een update van de bank.

ABN AMRO voegde de Nederlandse fondsen Intertrust en SBM Offshore toe aan de favorietenlijst, terwijl de Belgische aandelen Bpost en Colruyt op de short list werden gezet.

De halfjaarcijfers van Intertrust toonden volgens de analisten "weer" aan dat het fonds koopwaardig blijft en boden een bevestiging dat de onderneming over een sterke marktpositie beschikt. Intertrust staat op de kooplijst van ABN AMRO met een koersdoel van 24,00 euro.

SBM Offshore heeft volgens de analisten van ABN AMRO een heuse achtbaanrit achter de rug. De koersdaling die de oliedienstverlener leed nadat het Braziliaanse federaal parket de schikking met Petrobras en de Braziliaanse autoriteiten afkeurde, snel wordt ingelopen. SBM Offshore is koopwaardig met een koersdoel van 15,00 euro.

De opleving in Bpost lijkt volgens ABN AMRO tot een einde gekomen. Colruyt is gewaardeerd tegen een premie ten opzichte van zowel de sector als concurrent Ahold Delhaize. De groeivooruitzichten die ABN AMRO hanteert voor de Belgische grootgrutter rechtvaardigen een dergelijke premie echter niet.

Zowel Bpost als Colruyt heeft een verkoopadvies bij ABN AMRO met koersdoelen van respectievelijk 20,00 en 45,00 euro.

Verder meldde ABN AMRO dat het Ackermans & van Haaren en Fugro van de short list haalde, terwijl op 1 augustus Royal Dutch Shell al van de favorietenlijst werd gehaald.

Op de favorietenlijst van de bank stonden al Ahold Delhaize, BAM Groep, Telenet, Tessenderlo en TomTom.

De short kandidaten zijn naast Bpost en Colruyt verder Orange Belgium Cofinimmo en Corelab.

Door: ABM Financial News.

pers@abmfn.be

Redactie: +32(0)78 486 481

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Deutsche Bank verhoogt koersdoel Intertrust naar 24 euro
Deutsche Bank handhaaft koopadvies Intertrust

(END) Dow Jones Newswires

841 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 39 40 41 42 43 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 8 aug 2022 17:35
Koers 19,360
Verschil +0,100 (+0,52%)
Hoog 19,400
Laag 19,300
Volume 18.621
Volume gemiddeld 74.311
Volume gisteren 61.814

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront