Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Aandeel

Philips Koninklijke NL0000009538

Laatste koers (eur)

19,160
  • Verschill

    -0,235 -1,21%
  • Volume

    1.576.288 Gem. (3M) 2M
  • Bied

    19,040  
  • Laat

    19,420  
+ Toevoegen aan watchlist

DECEMBER 2015

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. wilcool 30 november 2015 10:10
    AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Philips heeft de komende jaren zeker ruimte om overnames te doen, waarbij ook wordt gekeken naar het segment 'Healthcare Information'. Dat zei bestuursvoorzitter Frans van Houten donderdag.

    Op korte termijn heeft het concern zijn handen vol aan de beoogde verkoop van zijn lichtdivisie, een proces dat volgens de topman goed verloopt.

    (ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)
  2. forum rang 10 voda 10 december 2015 17:46
    quote:

    wilcool schreef op 10 december 2015 17:41:

    Voda,
    jij weet veel.
    Kan jij hier een verklaring voor geven?

    Ik denk dat een groot gedeelte van de verklaring, hierin terug te vinden is...

    Het bedrijf is hevig aan het veranderen. Blijkbaar wordt dat niet door iedere belegger op (juiste) waarde ingeschat?

    Philips CEO: waarde Healthcare verschuift naar IT en dienstverlening

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Waar Koninklijke Philips nv (PHIA.AE) vroeger zijn inkomsten binnen Healthcare vooral haalde uit de verkoop van medische apparatuur als MRI-scanners en echografiemachines, vindt de laatste jaren een verschuiving plaats richting informatica, dienstverlening en consultancy.

    "Philips wordt meer en meer een IT-bedrijf. Naast software en services blijven we natuurlijk hardware leveren, maar de toegevoegde waarde verschuift", zegt chief executive Frans van Houten donderdag bij een bijeenkomst op het hoofdkantoor in Amsterdam.

    Om aan te geven hoe Philips naar de toekomst kijkt, wijst hij op de focus bij R&D. Van de 14.000 mensen die bij Philips aan R&D werken, zijn er inmiddels 7.000 actief in informatica. "Een verdubbeling vergeleken met een jaar of 4 a 5 terug, schat ik", aldus Van Houten.

    In het hart van de verschuiving richting software en services bevindt zich het onderdeel Healthcare Informatics, Solutions and Services. Hier wordt de klinische en medische informatica ontwikkeld die de zorg beter en efficienter moet maken. Het blijft een arts die de beslissingen maakt, maar met steeds meer ondersteuning van medische IT.

    Voorbeelden hiervan zijn de ontwikkeling van algoritmes om patronen te herkennen en van software om diagnoses en behandelingen te verbeteren. Ander voorbeelden zijn het integreren van diagnostische informatie en het beheren van klinische datasets.

    "Onze kracht is dat we met heel veel patienten te maken hebben", zegt Jeroen Tas, CEO van Healthcare Informatics, Solutions and Services, "van het monitoren van patienten op afstand tot mensen die door een medische scanner gaan", legt hij uit. En dat levert duizenden terabytes aan data op.

    Het verwerken en interpreteren van die gegevens vereist veel rekenkracht en opslagcapaciteit, en dat kan Philips niet alleen. "De datasets zijn zo complex en groot dat samenwerking nodig is met andere grote partijen", aldus Tas, die als voorbeeld technologiereus IBM noemt. Voor zijn medische cloud HealthSuite werkt Philips daarnaast samen met Salesforce en Amazon.

    Ook overnames op dit vlak zijn zeker mogelijk, zegt Van Houten. Op de korte termijn heeft het bedrijf echter zijn handen vol, voegt hij toe, wijzend op de verdere integratie van het recent overgenomen Volcano en de afsplitsing van de lichtdivisie volgend jaar.

    Een nieuwe software-applicatie die Philips volgende week op de radiologiebeurs van de Radiological Society of North America (RSNA) in Chicago presenteert is de IntelliSpace Portal 8.0. Dit is een softwareplatform dat verschillende medische applicaties en diverse soorten scans integreert. Nieuw is een 3D-technologie die kan helpen vaststellen hoe een tumor reageert op behandelingen aan de hand van algoritmes die werden ontwikkeld in samenwerking met specialisten van de vooraanstaande Amerikaanse universiteit Yale.

    Directe concurrenten op het vlak van dataverzameling zijn overigens niet welbekende bedrijven als Apple, Google of Samsung, zegt Tas. Ook zij verzamelen allerlei soorten gegevens via smartphones, horloges en wearables, maar deze zijn niet klinisch gevalideerd en goedgekeurd door toezichthouders en daarmee niet direct bruikbaar voor medici, stelt hij.

    De gegevens die Philips verzamelt met zijn sensoren, healthwatches, thermometers, weegschalen en tandenborstels kunnen daarentegen worden gebruikt om een gedetailleerde patientcontext op te bouwen die artsen helpt een diagnose te stellen en een behandeling uit te stippelen.

    "Deze gegevens kunnen bijvoorbeeld laten zien wat er de laatste jaren is gebeurd met bijvoorbeeld het hartritme of de bloeddruk van de patient. Een wearable helpt met het verzamelen van een completer beeld", legt Tas uit.

    Naast deze Big Data heeft Philips bovendien ook de beschikking over 'Deep Data'. Gegevens op cel- en zelfs DNA-niveau, die anderen niet hebben.

    Veel klinkt wellicht als toekomstmuziek. "Maar het bestaat allemaal al", zegt Van Houten. "De vraag is hoe je het opschaalt." Conservatisme in de sector vertraagt de ontwikkeling en bestaande financiele zorgmodellen moeten worden hervormd. "Voordat het zorgsysteem om is, zijn we dan ook zeker 5 en misschien wel 10 jaar verder", stelt hij.

    Hoeveel al deze nieuwe initiatieven opleveren is echter niet op te maken uit kwartaal- of jaarcijfers van het bedrijf. Financiele resultaten specificeert Philips namelijk niet naar hardware, software of services. Ook in de toekomst, wanneer het bedrijf zich volledig zal concentreren op zorgtechnologie, zit dat er waarschijnlijk niet in, zegt een woordvoerder. Wel zal er worden aangegeven hoeveel van de omzet uit terugkerende inkomsten bestaat, wat enige indicatie biedt voor de verhouding van hardware en niet-hardware.

    Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; ben.zwirs@wsj.com

  3. wilcool 10 december 2015 23:29
    Hallo Voda,
    Dit is zeer goede info.
    Maar het koersverloop wat ik bedoel lijkt niet normaal.
  4. wilcool 11 december 2015 17:35
    Hoop voor werknemers Philips in Emmen
    EMMEN (AFN) - De armaturenfabriek van Philips in Emmen gaat eind volgend jaar definitief dicht, maar voor de circa 240 werknemers gloort hoop. Een groep ondernemers wil op de huidige locatie twee nieuwe bedrijven vestigen waar in ieder geval een deel van het personeel aan de slag kan.

    Philips, de bedrijvengroep Chezz Partners en de Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland (NOM) hebben dat vrijdag bekendgemaakt. Zij slaan de handen ineen om zoveel mogelijk werkgelegenheid te houden. Hoeveel banen behouden blijven, is afhankelijk van het succes van het initiatief.

    De twee nieuwe bedrijven gaan onder meer slimme straatverlichting maken en producten op het gebied van communicatie- en gezondheidstechnologie. Philips betaalt mee aan de omscholing van werknemers en stelt zijn fabriek al begin volgend jaar ter beschikking zodat Chezz Partners aan de opbouw kan beginnen.

    (ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)

    Ik vind dit erg goed.
    Je hoort trouwens steeds vaker dat productie uit bijv china naar nederland wordt teruggehaald omdat en kwaliteit nalaat en namaak steeds blijft spelen.
  5. [verwijderd] 25 december 2015 23:00
    Als je philips obv technische analyse bekijkt op iex, dan ligt er (net als exact een jaar geleden) ruimte voor een ritje omhoog. Bij 27 weer uitstappen, want Philips een jaar vast houden levert doorgaans niks op.
  6. wilcool 26 december 2015 20:33
    quote:

    IJssel schreef op 25 december 2015 23:00:

    Als je philips obv technische analyse bekijkt op iex, dan ligt er (net als exact een jaar geleden) ruimte voor een ritje omhoog. Bij 27 weer uitstappen, want Philips een jaar vast houden levert doorgaans niks op.
    Ik hoop dat je gelijk hebt !
11 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 17 april

    1. Japan handelsbalans maart volitaliteit verwacht
    2. ASML Q1-cijfers
    3. Just Eat Takeaway Q1-cijfers
    4. CM.com Q1-cijfers
    5. TomTom Q1-cijfers en jaarvergadering
    6. VK consumenten- en producentenprijzen maart
    7. KPN jaarvergadering
    8. EU inflatie maart (def.) Voorlopig cijfer: 2,4% YoY. Kerninflatie: 2,9% YoY volitaliteit verwacht
    9. Abbott Laboratories Q1-cijfers
    10. VS hypotheekaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht