Forum: TomTom » off-topic » Pagina: 160 | Beursduivel.be

off-topic

4.042 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 ... 199 200 201 202 203 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
quote:

Pieterkels schreef op 22 aug 2019 om 11:04:


[...]@BOS, herstel van de koers van Boskalis was te verwachten, maar deze termijn van 2 uur had ik langer ingeschat en de extra stukken van deze morgen veranderen nu weer van eigenaar, zit erin aan 17,88 en ga terug naar target..

operationeel gaat het niet geweldig en houdt nog wel en tijdje aan, eenmalige boekwinsten zijn leuk maar hebben niets van doen met gezonde marges maken.
@BOSKALIS is vandaag de handelaar goed gezind, openen met verlies, gedurende de dag naar winst en weer sluiten op verlies en al met al met mooie volumes en hiervoor wil ik wel tekenen!
Nog voor sluit weer terug aan 17,45 voor een dubbele target en nu is van de Vorm aan zet voor het klapstuk!
[verwijderd]
0
Met Trump aan (naar) de knoppen is Twitter het meest invloedrijke medium voor het bepalen van het beurssentiment!

De edele metalen varen er wel bij en met name het zilver is de laatste tijd bezig met een inhaalrace. Ondanks de aanhoudende malaise heb ik deze morgen voor een deel winst gepakt, inclusief de kosten ruim 25% winst.

Al met al zijn deze cfd's bij plus een redelijke variant voor de US$ gerelateerde etf's die niet meer verhandelbaar zijn bij onze Europese brokers..

Ik heb voor 1% van m'n vermogen goud en zilver cfd's en met een hefboom van 20 geeft dat een 'bescherming' van rond de 20%..
[verwijderd]
0
@PROSUS, een afsplitsing van @NASPERS krijgt volgende maand een notering aan het damrak en daarvoor worden geen nieuwe aandelen uitgegeven.

Bedrijf krijgt vele deelnemingen waaronder 31% in @TENCENT en ik ga dit fonds opnemen in mijn winstpakkers portefeuille, momenteel is de beurskoers van het bedrijf lager dan de waarde van de onderliggende deelnemingen en hoopt met met de notering in Amsterdam op een bredere interesse.

@NASPERS noteert aan de beurs van zuid Africa en in Duitsland.
[verwijderd]
0
@PBI, ook vandaag weer een rollercoaster van 20% in de plus naar 9% in de min.
Sinds dit aandeel heeft besloten om een deel van het dividend te gebruiken om aandelen in te kopen is het een nog mooier aandeel voor de handel geworden.

Deze middag voor de laatste stukken 79 $cent opgeschreven en is de ruif weer gevuld aan $3,30 voor rit nummer #37..

Bedrijf is al jaren uit de gratie bij de beleggers maar maken YOY winst waarvan het grootste deel direct en indirect wordt uitgekeerd naar de aandeelhouders, FCF verwachting voor dit jaar is aangescherpt (klinkt positiever, maar gezien de verkoop en de tariff Trump impact is de FCF verlaagd van 250 mio $) naar $175<>205 mio $...
[verwijderd]
0
@TESLA als bedrijf en Musk als ondernemer hebben volledig gefaald volgens Jim Collins en de aandeelhouder is de pineut!

www.forbes.com/sites/jimcollins/2019/...

Is ook maar een mening, op zich niets mis mee om in deze fase van ontwikkeling te investeren en dus verliezen te maken!
[verwijderd]
0
@GRYFO, heeft eindelijk een keer iets positiefs te melden;
www.tijd.be/ondernemen/voeding-drank/...

Greenyard verwacht verdubbeling winst in eerste jaarhelft
Schermvullende weergave

Het herstel van de winstgevendheid is cruciaal voor Greenyard.
WIM DE PRETER
Vandaag om 08:17
De groenten- en fruitverwerker Greenyard zegt dat het herstel van zijn winstmarges is ingezet, met een verwachte ‘versnelling’ van de winstgevendheid in de tweede helft van het boekjaar. Het aandeel wint bij de beursopening een kwart in waarde.

In een trading update geeft het door hoge schulden geplaagde groentenbedrijf van Hein Deprez uitzonderlijk een winstverwachting mee. In de eerste helft van dit boekjaar (april tot september) zou de ‘aangepaste ebitda’ of brutobedrijfswinst moeten uitkomen op 43 à 45 miljoen euro. Dat zou een verdubbeling inhouden tegenover de 23,3 miljoen uit de vorige jaarhelft.

De besparingen uit het ‘transformatieplan’ van Greenyard GREEN16,67% zouden bovendien een toenemende impact moeten kennen in de tweede jaarhelft, klinkt het. Daarmee lijkt Greenyard goed op weg om de verwachtingen in te lossen van de enkele analisten die het aandeel nog volgen. Greenyard behaalde vorig boekjaar een ebitda van 64 miljoen euro en hoopt tegen 2020-2021 de kaap van 100 miljoen te ronden.

De betere vooruitzichten bezorgen het aandeel eindelijk nog eens een zonnige dag. Kort na beursopening stijgt het dinsdagochtend met ongeveer een kwart tot iets meer dan 3 euro. Dat is, voor alle duidelijkheid, nog ver onder het niveau dat Greenyard de voorbije jaren haalde. In 2017 en begin 2018 haalde het groentenaandeel nog koersen van boven 20 euro.

TIP
Begin uw dag goed geïnformeerd.

Ontvang nu De Tijd Vandaag.

Vul uw e-mailadres in

Elke dag (ma.-za.) via e-mail - Uitschrijven in één klik

Verse groenten
De omzet van Greenyard daalde in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar (april tot juni) met 2,6 procent of 28 miljoen tot 1,03 miljard euro. Dat was te wijten aan de terugval in de verkoop van verse groenten en fruit met 4 procent, enerzijds door het stopzetten van verlieslatende contracten en anderzijds door prijzendruk op sommige producten, zoals druiven, meloenen en citrusvruchten.

De verkoop van groenten in diepvries en in blik deed het beter met een omzetstijging van 4,1 procent, maar die afdeling heeft maar een vijfde van de omvang van de verse producten.

Het herstel van de winstgevendheid is van cruciaal belang voor Greenyard, dat een absoluut rampjaar achter de rug heeft. In het boekjaar 2018-19 zakte niet alleen de omzet met 4,3 procent, maar halveerde ook de brutobedrijfswinst (ebitda). Door eenmalige kosten en afboekingen dook de groep netto 192 miljoen euro in het rood. Greenyard werd vorig jaar geconfronteerd met aanhoudende druk in diverse kernmarkten, terwijl de droogte voor aanvoerproblemen zorgde. Daarnaast werd het bedrijf geconfronteerd met een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek, wat een grootschalige terugroepingsactie noodzaakte.

De moeilijke toestand, in combinatie met een hoog opgelopen schuldgraad (7,1 eind maart tegen 2,8 een jaar eerder), dwong Greenyard zwaar te herstructureren en bepaalde activiteiten af te stoten. In september 2018 ging de potgronddivisie al de deur uit.
JP Samosa
0
@Peter,
@Greenyard.....vandaag te laat. Had m wel op de watchlist maar , zonder voorkennis niet kunnen inschatten.
@GE is ook zoiets. Je komt er niet uit, die beschuldigingen, in hoeverre het waar is.
wordt het 4 of 12 over n jaar......

Post.nl, het gaat heel traag maar aan de eerste horizon gloort een 2 ( wat nog steeds laag is)
Welke koersreactie verwacht je bij overname Sand?

[verwijderd]
0
quote:

Señor Acero schreef op 27 aug 2019 om 14:50:


@Peter,
@Greenyard.....vandaag te laat. Had m wel op de watchlist maar , zonder voorkennis niet kunnen inschatten.
@GE is ook zoiets. Je komt er niet uit, die beschuldigingen, in hoeverre het waar is.
wordt het 4 of 12 over n jaar......

Post.nl, het gaat heel traag maar aan de eerste horizon gloort een 2 ( wat nog steeds laag is)
Welke koersreactie verwacht je bij overname Sand?
Morgen Jan, @GRYFO lastig en illiquide aandeel, heb ze zelf aan 3,40 en nog weinig plezier beleeft met dit aandeel.
Heb ze voor de gok dat het bedrijf op de LT terugkeert naar een gezonde balans, groei en marges en gezien de tak van sport waarin ze actief zijn behoort dat tot de mogelijkheden.
Maar is wel een aandeel met flink wat risico en heb meer stukken dan gepland in portefeuille en ga bij een koers > 3,40 terug naar target.
Dit aandeel kan zomaar fors verwateren indien de balans moet worden versterkt, een zwaluw maakt nog geen zomer!

@GE is van een andere orde en heb gisteren nogmaals mijn positie uitgebreid, heb ze nu aan $7,983 gemiddeld in portefeuille.
De koers van het aandeel zal toch een keer de richting gaan kiezen van de som van de delen ($20....$25) en tot die tijd blijft de weg ernaartoe hobbelig en als handelaar maak ik daar gebruik van.
Voor een BUY & HOLD belegger is @GE een verschrikkelijk aandeel..

@POSTNL, bedrijf wordt al jarenlang van binnenuit en door de politiek geremd in z'n ontwikkeling, de logistieke wereld verandert en POSTNL staat stil.
Samenvoeging met @BPOST om een Benelux speler van formaat op te tuigen mocht niet van Herna en Henk en de samenvoeging met SANDD vind de AFM vervelend en nemen daarvoor ruim de tijd zodat het effect teniet wordt gedaan!

In de logistieke wereld geldt om vandaag al te anticiperen op de vraag en veranderingen van morgen en enkel de bedrijven die snel de wijzigingen adopteren hebben een toekomst.

Maar desalniettemin is @POSTNL een mooi handelsaandeel en zowaar deze week nog een mooie smak aan dividend ontvangen, had met al dat middelen een ruime positie opgebouwd waarvan ik op 13 augustus tot aan target afscheid heb genomen..
Benieuwd of het aandeel in Q4 terug gaat keren naar de 2 en wellicht neem ik daar afscheid...

Deze middag is voor @KHC, zijn wat perikelen omtrent de financierbaarheid betreffend de korte termijn schulden en neem vandaag bij een koers onder de $24,70 nogmaals een flinke pluk bij, heb nu een dubbele target aan $27,29.

Ik gok erop dat Buffett in z'n nadagen het wijze besluit gaat nemen om @KHC met een premie van de beurs te halen!

Mijn lievelingsaandeel (en dan ben ik geen liefhebber van Lord of the Rings) is @PBI wordt bij tijd en wijle helemaal uitgekotst door beleggers maar ik heb de stukken graag, weer een dubbele target in portefeuille aan $3,265 voor rit nummer #37 van dit jaar, kwestie van dagen, weken voordat dit aandeel weer koers zet richting de $4..

Succes..........Peter
[verwijderd]
0
Edele metalen stijgen maar door en ben iets te vroeg begonnen met winstpakken.
Zowel goud als zilver staan nu ruim 29% in de plus en laat wederom een deel gaan.

Boskalis gaat ook lekker deze morgen en ben weer terug aan target en neem onder de 17,40 de extra stukken weer terug.

In de winstpakkers be ik deze morgen m'n positie in @NOKIA weer aan het opbouwen, de koerswinst van vorige maand in weer volledig verdampt..

Boskalis deze morgen weer teruggebracht naar target en onder de 17,40 komen deze middag de extra stukken weer terug in afwachting op de mogelijke move van @HAL!

Ik ben door m'n middelen heen en ga afscheid nemen van @AHOLD om nog meer stukken @ABN en @ING te nemen, de malaise bij de financiële partijen is mijns inziens doorgeschoten en zie vooralsnog voor dit en volgend jaar geen verlagingen van het dividend.

@NIBC, ook in de min maar minder gedaald dan de grote broers en zusters en kwamen deze morgen met prima cijfers, heb ze 8,05 maar neem ondanks de 10%+ dividend geen stukken bij, aandeel is redelijke illiquide en wordt het dringen bij een mogelijke crash.

Deze middag de laatste pensioen centen besteden aan @KHC en dan hou ik het voor gezien en ga weer genieten van de Italiaanse zon..

Vooralsnog blijft de schade in Q3 beperkt en wanneer Q4 gaat afsluiten zoals Q1 is begonnen ben ik een tevreden man!
howdy
0
quote:

Pieterkels schreef op 26 aug 2019 om 12:12:


@PROSUS, een afsplitsing van @NASPERS krijgt volgende maand een notering aan het damrak en daarvoor worden geen nieuwe aandelen uitgegeven.

Bedrijf krijgt vele deelnemingen waaronder 31% in @TENCENT en ik ga dit fonds opnemen in mijn winstpakkers portefeuille, momenteel is de beurskoers van het bedrijf lager dan de waarde van de onderliggende deelnemingen en hoopt met met de notering in Amsterdam op een bredere interesse.

@NASPERS noteert aan de beurs van zuid Africa en in Duitsland.


@prosus, betekent dit nou dat als ik nu naspers koop en op 11 sept prosus van naspers wordt afgesplitst. Ik een een notering van prosus en naspers krijg? Of werkt dat anders?
Alvast bedankt voor je antwoord
[verwijderd]
0
quote:

howdy schreef op 28 aug 2019 om 13:42:


[...]

@prosus, betekent dit nou dat als ik nu naspers koop en op 11 sept prosus van naspers wordt afgesplitst. Ik een een notering van prosus en naspers krijg? Of werkt dat anders?
Alvast bedankt voor je antwoord
Hallo Howdy,
@PROSUS wordt afgesplitst van @NASPERS zonder de uitgifte van nieuwe aandelen.
Heb nog geen prospectus gezien maar aangezien er geen nieuwe aandelen worden uitgegeven zullen bestaande aandeelhouders @NASPERS naar rato een aandeel @PROSUS erbij krijgen dat verhandeld wordt aan het damrak.

Stel de waarde van een aandeel @NASPERS op 1 en na de afsplitsing is de waarde van het aandeel @NASPERS 0,75 en @PROSUS 0,25 en daarna gaat ieder zijn eigen weg en waardering.

De winst voor @PROSUS bij de IPO is het belang van 31% dat gehouden wordt in @TENCENT, is meer waard dan de waardering van @NASPERS.

Verder is het wachten op de prospectus voor het percentage van @PROSUS dat middels de IPO wordt aangeboden, de IPO prijs, etc...

Geen nieuwe aandelen, betekend geen inschrijving en je kunt enkel aandelen/rechten @PROSUS bemachtigen via een belang in @NASPERS of na de IPO van @PROSUS direct aankopen op het damrak..

Ben nu nog met vakantie en kom eind volgende week terug naar Nederland en bekijk dan wat ik ga doen!

Succes.........Peter
howdy
0
@prosus, gezien zijn belang in Tencent verwacht ik een snelle stijging van prosus. Ik ga even bekijken of op duitse beurs kan kopen. Bedankt
[verwijderd]
0
quote:

howdy schreef op 28 aug 2019 om 22:30:


@prosus, gezien zijn belang in Tencent verwacht ik een snelle stijging van prosus. Ik ga even bekijken of op duitse beurs kan kopen. Bedankt
Morgen Howdy, geen idee of @PROSUS snel zal stijgen, soortgelijke constructie met HEINEKEN en de HOLDING heeft ook jaren geduurd voordat de koers enigszins bij elkaar kwam.

Zij allerlei theorieën over, het merendeel vind een directe belegging interessanter dan via een holding constructie..

Gisteren @AHOLD laten gaan en van de middelen m'n posities in @ABN en @ING uitgebreid en deze morgen @BAM en met name @AGN fors uitgebreid.

Ondanks de perikelen zet ik meer in op aandelen herstel in Q4 en heb daarvoor middelen vanuit de hedge overgeboekt naar de portefeuilles, TINA is meer dan ooit aanwezig!

Succes........Peter
[verwijderd]
0
quote:

Opus135 schreef op 28 aug 2019 om 14:55:


Redding Thomas Cook leidt tot weinig koersvreugde....
morgen Opus, dat was ook de verwachting, de bestaande aandeelhouders staan met lege handen, hun belangen zijn waardeloos nu @FOSUN voor een injectie van 450 mio pond en de financiers die hun huidige vorderingen omzetten naar een 450 mio pond vordering en volledig eigenaar worden van @TCG, reisbureau en vliegbedrijf verdelen 75% om 25% en 25% om 75%....
[verwijderd]
0
Op deze zonnige dag kruipt de portefeuille nipt in het groen waar de pensioenpot in het rood koerst door de uitlatingen van bouwer Wessels over de toekomst en het verwijderen van de Haagse bank uit de kooplijst met dito verlaging van het koersdoel.
Zowel mijn positie in @VWS die vandaag van mooi groen naar rood kleurt als @NIBC ben ik aan het uitbreiden, met name de laatste had gisteren mooie cijfers en vind de reden (geen zicht op extra dividend) voor de koersdoel-verlaging flauwekul, het aandeel geeft een ruime 10% op jaarbasis en neem ondanks dat het een illiquide aandeel is extra stukken bij!
Beperktedijkbewaking
0
quote:

howdy schreef op 28 aug 2019 om 22:30:


@prosus, gezien zijn belang in Tencent verwacht ik een snelle stijging van prosus. Ik ga even bekijken of op duitse beurs kan kopen. Bedankt

In deze draden is de laatste maanden veel meer over Naspers en Prosus geschreven:
www.iex.nl/Forum/Topic/1361596/Koffie...
www.iex.nl/Forum/Topic/1354846/10/Zui...

De prospectus (voor Naspers aandeelhouders) is hier te vinden:
www.naspers.com/news

De statuten van Prosus (in het Nederlands) staan in de bijlage.
Edit: bijlage lukt niet. Zoek zelf maar even via de link hierboven.

Bij mijn weten is Naspers zelf alleen aan de JSE (Johannesburg) genoteerd, ISIN = ZAE000015889

In Londen en New York (OTC market) zijn alleen afgeleide producten verkrijgbaar (ADR's), zie: www.naspers.com/investors
maar die geven volgens mij geen recht op Prosus aandelen.

[verwijderd]
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 29 aug 2019 om 14:42:


[...]
In deze draden is de laatste maanden veel meer over Naspers en Prosus geschreven:
www.iex.nl/Forum/Topic/1361596/Koffie...
www.iex.nl/Forum/Topic/1354846/10/Zui...

De prospectus (voor Naspers aandeelhouders) is hier te vinden:
www.naspers.com/news

De statuten van Prosus (in het Nederlands) staan in de bijlage.
Edit: bijlage lukt niet. Zoek zelf maar even via de link hierboven.

Bij mijn weten is Naspers zelf alleen aan de JSE (Johannesburg) genoteerd, ISIN = ZAE000015889

In Londen en New York (OTC market) zijn alleen afgeleide producten verkrijgbaar (ADR's), zie: www.naspers.com/investors
maar die geven volgens mij geen recht op Prosus aandelen.


bedankt, BDB, mooi leesvoer voor in de zon..
ISIN ZAE000015889 heeft ook een notering aan de beurs van Borse Frankfurt en noteert as we speak aan 204 euro..

De ADR, ISIN US6315122092 is een afgeleide product met een waarde van 1/5 en noteert ook aan de beurs van Frankfurt en momenteel aan 39,06 euro..
Succes........Peter
[verwijderd]
0
@GE, weer een deel van de geplande 10 miljard US$ aan verkopen is gelukt;
seekingalpha.com/news/3495549-apollo-...
wordt geen prijs genoemd maar wel dat het een boekwinst oplevert..
Zonder fraude perikelen stond het aandeel boven de $10 en bracht zo'n bericht de koers (kortstondig) terug naar de $11 waar we nu genoegen moeten nemen met dubbeltjes!

@JCP, zorgt vandaag voor vuurwerk op het bericht dat insiders aan het inkopen zijn geslagen en natuurlijk helpen de cijfers van collega's ook een handje mee, mijn stukken veranderen momenteel van eigenaar met ruim 45% wpa..
ketchup
1

de LT-termijn porto doet het super
Nestle, Danone, Unilever allemaal aan new highs
big pharma goed prijshoudend zoals Roche en Novartis
luxury goods zoals LVMH en ook l'Oreal na een super performance nu wat consoliderende, ook vanwege dat ze erg afhankelijk zijn van vraag uit CHINA, hier komen wel wat adviezen voor winstnemingen, doe daar niet aan mee, want dat zeiden ze 20% lager ook al, deze zijn wel allemaal meer dan gedubbeld de laatste jaren
Drank doet het ook goed, Heineken en Carlsberg nu iets teruggeven van de highs, maar Diageo en Pernod Ricard stomen door naar ATH

defensieve beleggingen zoals Goud en Zilver doen t heel goed en geven een hedge voor het geval dat Trump nog krankzinniger gedrag gaat tonen

speculatief ALFEN BV de positie gedubbeld , denk dat die in de komende jaren X3 gaan of halveren, gok op X3

TT looking good en nu eerst naar 12.50 en daarna moet 15 binnen bereik zijn, is niet meer dan een inhaalslag vanwaar het aandeel noteerde eind 2015 toen met 235 mio uitstaande aandelen aan iets onder de 3 miljard, vandaag nog steeds onder de 1.5 miljard wel met een kapitaaluitkering van 750 mio, dus ca een miljard ruimte om gewoon gelijk geld te geven met eind 2015, moet in 2020 te doen zijn, daar waar TT en de sector ok nu al weer verder is in ontwikkeling en de vraag/interesse van groot kapitaal enkel groeit.
4.042 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 ... 199 200 201 202 203 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 22-jan-20 17:35
Koers 10,122
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 10,166
Laag 9,942
Volume 325.765
Volume gemiddeld 430.615
Volume gisteren 325.765

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group