Forum: TomTom » off-topic » Pagina: 162 | Beursduivel.be

off-topic

4.042 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 ... 199 200 201 202 203 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Nait Soesen
1
quote:

Pieterkels schreef op 6 sep 2019 om 09:55:


Bouwen, bouwen, bouwen om de overspannen huizenmarkt in te tomen wordt het speerpunt met Prinsjesdag!
Een miljard aan lastenverlichting voor de woning coöperaties, een miljard voor de gemeentes maar het stikstofbesluit (PAS) zorgt voor pas op de plaats, verleende vergunningen zijn/worden teruggedraaid en plannen in de ijskast.

Het plan om 'starters' vrij te stellen van overdrachtsbelasting en de beleggers/bieders/kopers van vrijkomende woningen te gaan belasten van 2 naar 6% gaat niets uithalen.
Wanneer een belegger 'meer' moet betalen voor de aankoop gaat simpelweg de huur omhoog.

Dus die starter, woonachtig bij ouders, studentenwoning met een mooi salaris maar gezien z'n studieschuld, onvoldoende eigen middelen niet de financiering kan rond krijgen om een vraagprijs+ te bieden om de gewenste starters-woning maar kan terecht in de zojuist door de belegger aangekochte starterswoning.

800 euro bruto p/m voor rente en aflossing is teveel volgens de regelgeving maar 1000 euro netto p/m aan huur is geen probleem.

Nee hoor deze initiatieven gaan de starters op de woningmarkt niet vooruithelpen, eerder achteruit!
Waarom geen initiatieven die in mijn jonge jaren voorhanden waren, premie a, b en c subsidies over meerdere jaren getoetst tegen het inkomen en neem daarin op de footprint van de woning, geen uitstoot PAS(t) en prima voor mens en milieu..

Ik ben deze morgen m'n posities in @BAM en @KVW aan het vergroten, maar zal wellicht gezien de stroperigheid en besluiteloosheid van onze overheden een lange termijn positie worden!


Goed verwoord Pieter, ze moeten een vette premie zetten op mensen die latten en elk een eigen woning hebben om ze samen onder een dak te krijgen, is de woningnood in een klap opgelost, maar dat gaan die laaielichters in Den Haag natuurlijk niet doen, ze zorgen er alleen maar voor dat de nederlanders nog meer gaan betalen voor koophuizen en huurhuizen, anders vallen er een paar banken om, als de huizenmarkt instort, maar goed, dan is het nu eerst wachten op de volgende crisis, dat kan nog een paar jaar duren, maar dan is de klap groter dan in 2008!
[verwijderd]
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 6 sep 2019 om 10:27:


[...]
Tja, ik aarzel over Baidu. Ze moeten het vooral (of zelfs alleen) van de chinese binnenlandse markt hebben, dus een US-China akkoord is voor hen niet zo relevant.


Morgen BDB,
Dat zie je terug in de cijfers, prima omzetstijging, winst en vooruitzichten maar de emotie bepaald voor het grootste deel de koers van het aandeel en die is negatief zolang het handelsconflict niet wordt opgelost!
De handelshuizen van de US bepalen in grote lijnen de richting van de koers, nu zijn de Chinezen het haasje waar v/h de Russen werden geweerd..

De stijging van 19 augustus op basis van de mooie cijfers was matig en inmiddels is het matige weer ingeleverd, was er geen handelsconflict stond het aandeel niet aan $100 maar ruim over de $150 en hadden de cijfers geresulteerd in een terugkeer richting de $200..

Succes........Peter
[verwijderd]
1
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 6 sep 2019 om 10:35:


[...]
Die miljard is wel voor 10 jaar, dus per jaar is het slechts 100 miljoen. Peanuts, als je bedenkt dat de corporaties ca 14-15 miljard huur per jaar binnen harken.

Over Naspers: bedenk dat in maart toen de aanstaande notering in A'dam bekend werd, de koers al zo'n 10-15% opliep. Sindsdien vlakte het wat af.
Enfin, de koers van Tencent is natuurlijk allesbepalend.


Klopt BDB, het zijn peanuts en voor de woningcoöperaties ook nog een volledige sigaar uit eigen doos, betalen sinds de vorige crises een miljard of wat extra p/j aan crises heffing aan de overheid!
Worden dit jaar rond de 33000 nieuwe woningen opgeleverd, wederom minder dan vorig jaar en van 100 mio bouw je niet veel, 10 op een mio maakt 1000 woningen!

De bewoning in Nederland zit in basis scheef, kijk eens naar onze ouderen, een flink aantal die v/h doorstroomde naar aanleunwoningen, zorginstellingen zitten nu te vereenzamen in veel te grote huizen waardoor de doorstroming wordt gestagneerd.

Een verlies-verlies-verlies-verlies-verlies situatie voor ouderen, gezinnen, starters, bedrijven en overheden.
Kortzichtige en geen visie en beleid van onze regering!

@NASPERS, ik ga voor stukken @PROSUS die ik na de ipo via de beurs, wellicht dat september een slechte beursmaand wordt waardoor en voldoende koopkansen voorbij komen.
Succes..........Peter
ketchup
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 6 sep 2019 om 10:27:


[...]
Tja, ik aarzel over Baidu. Ze moeten het vooral (of zelfs alleen) van de chinese binnenlandse markt hebben, dus een US-China akkoord is voor hen niet zo relevant.
het gaat er wat mij betreft vooral om dat US investment huizen Chinese aandelen in de porto hebben afgebouwd
Chinese aandelen van Lenovo tot Baidu zijn allen afgestraft vanwege het conflict, dat is de reden geweest voor US investment voor afbouw op China Inc en omzetten/opbouw naar US Inc aandelen in vaak dezelfde sector.
Europa zien de Amerikanen sowieso voor Tech minder zitten , die zien ze dan oa wel weer zitten voor voeding, drank en pharma

bij een US-China akkoord zou deze interesse voor Chinese aandelen normaliter terugkomen.

dat is oa ook de handicap voor een Gazprom, qua energiefonds ziet US Banking Corp deze niet zitten vanwege de spanningen en ook de politieke inmenging , zou men uitgaan van dividend rendement en groei dan zou Gazprom nu makkelijk aan 2x de huidige notering gaan

politiek Amerika schroomt trouwens niet haar investment huizen te adviseren sommige landen (off the record gewoon) te boycotten door er niet in te investeren, ze komen er vaak niet te openlijk voor uit, vanwege hun zo gezegde free-trade-mentaliteit, maar er is geen twijfel Washington dicteert onder het mom van advies.
[verwijderd]
0
@YRD, kan geen nieuws ontdekken en wederom stukken bijgekocht en heb m'n gemiddelde teruggebracht naar $9,95 en de positie beslaat inmiddels een kwart van de winstpakkers portefeuille.

vorig jaar om deze tijd koerste het aandeel nog tussen de $18 en $20, nog een hele tour om daar weer terug te geraken!
[verwijderd]
0
Aan de beurs te zien is het Italiaanse zonnetje meegereisd en maakt dat het mooi thuiskomen, alle portefeuilles in Q3 in het groen.

@ABN gisteren op de kooplijst geplaatst en van de gelegenheid gebruik gemaakt om af te bouwen naar target.
En tevens m'n cash ponden met winst omgewisseld naar euro's en neem de ponden bij een daling weer terug..

Zelfs vastgoed lag er goed bij en heb m'n ruim positie in @URW nagenoeg kunnen halveren, morgen nog zo'n dag en kan weer terug naar target.

@KR, zojuist de laatste stukken laten gaan aan $25,68 ruim 11% wpa is beter dan het magere 2,5% dividend..

Morgen komt @PROSUS op de markt en ga rustig aan een positie opbouwen in de winstpakkers portefeuille en zoals ik er nu tegenaan kijk voor de LT en afhankelijk van het handelsvolume niet voor de handel.

Op naar een goudgerand Q4...
Beperktedijkbewaking
0
quote:

ketchup of catch-up schreef op 6 sep 2019 om 11:02:


[...]
het gaat er wat mij betreft vooral om dat US investment huizen Chinese aandelen in de porto hebben afgebouwd
Chinese aandelen van Lenovo tot Baidu zijn allen afgestraft vanwege het conflict, dat is de reden geweest voor US investment voor afbouw op China Inc en omzetten/opbouw naar US Inc aandelen in vaak dezelfde sector.
Europa zien de Amerikanen sowieso voor Tech minder zitten , die zien ze dan oa wel weer zitten voor voeding, drank en pharma

bij een US-China akkoord zou deze interesse voor Chinese aandelen normaliter terugkomen.
...

Het begint erop te lijken dat jullie gelijk gaan krijgen m.b.t. Baidu. Gisteren plus vandaag 7% erbij, en in een maand +15%. Ben nog niet ingestapt, heb ik te lang geaarzeld?

Aan de andere kant: analisten verwachten gemiddeld in Q3 een nog lagere EPS dan gerealiseerd in Q2, en veel lager dan in Q3 2018, zie:
finance.yahoo.com/quote/BIDU/
Lastig!

ketchup
0

Kraft is trouwens ook van haar 'over'-afgestrafte niveau aan het wegkruipen van 25$ nu naar 28.50$ , verwacht dat die einde jaar weer boven de 30$ staat en op 12 maand terug kan naar 35$ - dan laat ik ze wel weer gaan, maar voor nu hou ik ze vast

Baidu is gewoon een China-US play voor sentiment, aandeel staat aan alles onder de 150$ gewoon goedkoop, maar mocht er geen oplossing van het conflict komen zal het voor koopkracht niet moeten rekenen op grote vraag van US investment, denk dat de terugval van 275$ naar 150$ te rechtvaardigen is voor de terugloop in performance, alles onder de 150 richting 95 $ was vanwege het US-China sentiment.

Apple blijft werelds beste geld machine, maar denk toch dat de rek op het aandeel er wat uit is voor koersaanwas, wellicht tot 235$, daarom zouden ze mi minder moeten doen aan aandelen inkoop en meer dividend gaan uitbetalen, wat nog immer zeer zuinig is aan 1.5%, dat moet echt naar 3% plus en dan is het t perfecte pensioen-aandeel, een prima investering voor de LT-belegger die gewoon return op zijn kapitaal wenst bij een stabiele koers.

[verwijderd]
0
@PRX (PROSUS) krijgt zo meteen z'n notering aan het Damrak en de prijs is bepaald aan 58,70 maakt een totale waarde van 95 miljard euro.

Ik lees dat er slechts 1,6 mio aandelen voor deze eerste notering zijn aangemeld, dat is slechts 0,1% van het geheel?

Ik heb de stukken graag in mijn winstpakkers portefeuille maar niet tegen elke prijs, 65 euro p/s om mee te beginnen wil ik neerleggen en ben benieuwd of ik voor deze pensioenprijs iets ga krijgen!

Wordt wederom een mooie beursdag, @CARREFOUR die naar @CASINO kijkt en deze middag @GE die een fors deel van @BAKER HUGHES naar de markt brengt..
En dan @UBER die met de kaasschaaf door het personeelsbestand gaat, brengt dat de koers weer terug op introductie niveau!
[verwijderd]
0
quote:

ketchup of catch-up schreef op 11 sep 2019 om 06:49:Kraft is trouwens ook van haar 'over'-afgestrafte niveau aan het wegkruipen van 25$ nu naar 28.50$ , verwacht dat die einde jaar weer boven de 30$ staat en op 12 maand terug kan naar 35$ - dan laat ik ze wel weer gaan, maar voor nu hou ik ze vast

Baidu is gewoon een China-US play voor sentiment, aandeel staat aan alles onder de 150$ gewoon goedkoop, maar mocht er geen oplossing van het conflict komen zal het voor koopkracht niet moeten rekenen op grote vraag van US investment, denk dat de terugval van 275$ naar 150$ te rechtvaardigen is voor de terugloop in performance, alles onder de 150 richting 95 $ was vanwege het US-China sentiment.

Apple blijft werelds beste geld machine, maar denk toch dat de rek op het aandeel er wat uit is voor koersaanwas, wellicht tot 235$, daarom zouden ze mi minder moeten doen aan aandelen inkoop en meer dividend gaan uitbetalen, wat nog immer zeer zuinig is aan 1.5%, dat moet echt naar 3% plus en dan is het t perfecte pensioen-aandeel, een prima investering voor de LT-belegger die gewoon return op zijn kapitaal wenst bij een stabiele koers.
@KHC, hebben nog een uitdaging met de korte termijn financiering dat voorlopig op het aandeel blijft drukken, ik heb m'n positie gisteren aan $28,78 gemiddeld teruggebracht naar target om middelen te hebben wanneer de volgende dump zich aandient..

@BIDU heb ik nog niet teruggebracht naar target, wil daar minstens $125 vangen voor de extra stukken maar met de verder gaande terugtrekking van investeringen door US partijen blijven ook de US huizen aan de zijlijn staan is mijn verwachting. Wellicht dat eerst afscheid genomen moet worden van de Trump periode voordat dit kapitaal terugkeert!

Het magere dividend bij flink wat blue chips weerhoudt mij om posities in te nemen en geef de voorkeur aan de partijen daaronder, meer dividend dus ook meer risico!
VanillaSky
0
quote:

ketchup of catch-up schreef op 11 sep 2019 om 06:49:Kraft is trouwens ook van haar 'over'-afgestrafte niveau aan het wegkruipen van 25$ nu naar 28.50$ , verwacht dat die einde jaar weer boven de 30$ staat en op 12 maand terug kan naar 35$ - dan laat ik ze wel weer gaan, maar voor nu hou ik ze vast

Baidu is gewoon een China-US play voor sentiment, aandeel staat aan alles onder de 150$ gewoon goedkoop, maar mocht er geen oplossing van het conflict komen zal het voor koopkracht niet moeten rekenen op grote vraag van US investment, denk dat de terugval van 275$ naar 150$ te rechtvaardigen is voor de terugloop in performance, alles onder de 150 richting 95 $ was vanwege het US-China sentiment.

Apple blijft werelds beste geld machine, maar denk toch dat de rek op het aandeel er wat uit is voor koersaanwas, wellicht tot 235$, daarom zouden ze mi minder moeten doen aan aandelen inkoop en meer dividend gaan uitbetalen, wat nog immer zeer zuinig is aan 1.5%, dat moet echt naar 3% plus en dan is het t perfecte pensioen-aandeel, een prima investering voor de LT-belegger die gewoon return op zijn kapitaal wenst bij een stabiele koers.
Eens voor Kraft en Baidu. Voor Apple zie ik het toch anders, kan best een tijdje zijwaarts bewegen tussen de 200-220 maar zie uiteindelijk over een tijdsspanne van een jaar of 5 toch echt nog kansen voor flinke koersaanwas.

Apple blijft een enorme winstmachine gaat dit geld gebruiken voor een combinatie van Aandelenterugkoop (stijging WPA) en verhogingen dividend (wat uiteindelijk door minder aandelen niet meer geld kost). Dit alleen al zal bij een gelijkblijvende winst voldoende zijn voor koersaanwas.

Daarbij denk ik dat Apple over tijd, indien ze succesvol blijven in groei in services omzet, naar hogere waarderingen kan. Als je kijkt naar Apple @18x winst en Microsoft @26x de winst dan voorzie ik ook daar nog wel potentieel als Apple minder gezien word als hardware fabrikant.

Ik voorzie nog wel een verdubbeling van koers in ca. 5 jaar.
[verwijderd]
0
Ze vallen over elkaar heen om de @PRX stukken te bemachtigen en voorlopig wil niemand ze kwijt voor 65 euro..

Prima dag op de beurs en ben met @AGN weer terug op target en @URW begint op te schieten, de volgende in de rij om terug te gaan naar target is @WHA..

Koper ben ik enkel op m'n verlies posities en met name voor @BAM, onder de 2,50 neem ik nogmaals stukken bij om m'n gemiddelde van 2,673 nog verder omlaag te brengen.
@FFARM, @NIBC, @KVW, @GRYFO en @CNA fier onderaan zijn de andere rode vaandel dragers en in de winstpakkers staan 12 van de 28 posities in het rood waar @YRD het nipt wint van @CHL..

Zoveel als mogelijk terug naar target is mijn doel voor de komende dagen zodat de munitiekist weer ruim gevuld is wanneer onverhoopt Trump of een andere malloot de sfeer verpest!
JP Samosa
0
En eindelijk Cna een pietsie omhoog. Bijkopen durf ik niet meer. Ik ga de lange schildpaddenrit ( mocht die komen) uitzitten.

@Post.nl, zit inmiddels weer in de plus. Hier twijfel ik nog wel om bij te nemen. 2,20 einde 2019 zou toch mogelijk moeten zijn?

@Suedzucker, nog steeds op winst maar wel ingeleverd,de laatste week. De dip lijkt teneinde....klaar voor weer een ritje omhoog

Inmiddels Tomtom weer dik in porto.
zeurpietje
0
heb deze emissie gemist. was het mogelijk om als particulier in te schrijven en kreeg je dan ook aandelen toegewezen?
[verwijderd]
0
quote:

zeurpietje schreef op 11 sep 2019 om 09:59:


heb deze emissie gemist. was het mogelijk om als particulier in te schrijven en kreeg je dan ook aandelen toegewezen?
@PRX, PROSUS is een afsplitsing van @NASPERS, waarvan een deel zonder inschrijving naar de beurs is gebracht..
@NASPERS bestaat na gisteren uit 2 delen, @NASPERS en @PROSUS waarvan een klein gedeelte van @PROSUS nu verhandeld kan worden op het Damrak.
In totaal zijn er 1,6 miljard aandelen @PROSUS waarvan nu de eerste pluk verhandelbaar is en in de toekomst volgen er meer plukken maar de meerderheid van @PROSUS zal naar ik verwacht bij @NASPERS blijven.

@PROSUS is qua vehikel te vergelijken met een @HAL maar dan gericht op 4.0 TECH bedrijven maar hebben bijvoorbeeld ook belangen in maaltijdbezorgers!
[verwijderd]
0
quote:

Señor Acero schreef op 11 sep 2019 om 09:55:


En eindelijk Cna een pietsie omhoog. Bijkopen durf ik niet meer. Ik ga de lange schildpaddenrit ( mocht die komen) uitzitten.

@Post.nl, zit inmiddels weer in de plus. Hier twijfel ik nog wel om bij te nemen. 2,20 einde 2019 zou toch mogelijk moeten zijn?

@Suedzucker, nog steeds op winst maar wel ingeleverd,de laatste week. De dip lijkt teneinde....klaar voor weer een ritje omhoog

Inmiddels Tomtom weer dik in porto.
maar moet nog flink wat water door de Theems voordat @CNA groen gaat kleuren, ik heb ze aan 94,42 P dus nog een kwart bij de koers en met bokito Boris aan het roer is de koers naar een pond nog een lange weg..
@CNA is met 22% by far m'n grootste positie en ben al zeer content dat andere posities het verlies compenseren! zo niet had ik allang afscheid genomen!!
[verwijderd]
0
betreft Naspers
deze houd 73% belang in Prosus

koers Naspers vandaag is koers Naspers gisteren min Prosus met een lichte afwijking
[verwijderd]
0
Zo IEX is weer bereikbaar, de hele dag was deze site afgesloten voor ons zuiderlingen.

Had vandaag na de bekendmaking van Draghi om de geldpersen weer te starten meer winstnemingen verwacht, buy the rumor and sell the fact ging vooralsnog vandaag niet op..

Gisteren en vandaag m'n posities in @ABN, @BOS, @CARREFOUR, @COMMERZ, @CTL, @DAIMLER, @ING, @JCP, @PBI, @RALLYE, @WHA, @AGN, @RRTL, @URW en @BESI afgebouwd.

en deze middag een ritje gemaakt met @KR, was een vreemde daling gezien de cijfers! inmiddels de stukken weer laten gaan..

Gisteren stukken @BAM opgeraapt en vandaag nog meer, het bouwbedrijf heeft weer een nieuw sluis debacle erbij en profiteert @KWV ook van het sentiment, heb daar ook stukken bijgenomen.

Al met al weer redelijk cash vrij kunnen maken, alle posities bij elkaar is ongeveer 60% aan stukken en 40% cash.

De hedge van zilver en goud CFD's bij plus500 hebben inclusief de hefboom van 20 een dekking van 11% voor het geheel.
Heb 3 maal zilver afgebouwd rond de $17,50, $18,30 en $19,50 en neem de CFD's weer terug vanaf de $17,50 en dalend..

momenteel bestaat de portefeuille uit;
@ABN € 16,75 0,89%
@BAM € 2,62 1,17%
@BBED € 1,64 0,01%
@BOS € 17,40 0,55%
@BPOST € 8,60 2,05%
@BRUNEL € 10,58 0,34%
@CARREFOUR € 15,14 0,48%
@CENTRICA £0,944 21,78%
@CTL $9,98 0,38%
@DAIMLER € 42,90 0,68%
@FUGRO € 6,47 0,55%
@GE $7,93 0,91%
@GRYFO € 3,40 0,90%
@ING € 8,77 0,46%
@KPN € 2,69 0,57%
@PBI $3,27 0,41%
@POSTNL € 1,59 0,42%
@TOMTOM € 6,86 1,38%
@VALLOUREC € 1,98 0,21%
@WHA € 19,58 1,25%


en de pensioenpot uit;
@AGN € 3,55 0,75%
@BARC £1,4740 0,42%
@BASF € 60,23 0,51%
@BAYER € 56,65 0,48%
@EMG £1,3540 0,12%
@FFARM € 6,26 1,20%
@GAZ € 6,07 0,64%
@GLEN £2,2340 0,40%
@HAL Trust € 129,96 0,69%
@KHC $27,29 0,42%
@KVW € 15,83 1,01%
@NIBC € 7,76 1,23%
@RRTL € 45,73 0,97%
@SAGA £0,4348 0,15%
@SBRY £1,8848 0,45%
@SGO € 31,61 0,27%
@URW € 124,99 1,33%

en de winstpakkers;
@IOTS $7,77 0,04%
@BESI € 23,68 0,50%
@BIDU $109,23 2,20%
@CHL $44,83 4,29%
@EMR $65,35 0,06%
@FTR $0,97 0,04%
@HX $1,86 0,32%
@PI $26,13 0,06%
@IDCC $58,96 0,28%
@JD $25,52 0,06%
@MOMO $29,82 0,07%
@MYSZ $0,53 0,05%
@NOKIA € 4,43 0,19%
@NXTD $0,52 0,15%
@RIOT $2,09 0,56%
@ST $48,04 0,14%
@SQNS $1,15 0,11%
@SOGO $5,74 0,25%
@YEXT $15,75 0,08%
@YRD $9,95 3,29%
@VOXX $4,58 0,26%
@WNDW $1,55 0,01%
@UBER $37,06 0,18%
@ONVO $0,26 0,01%
@EVOL $0,86 0,04%
@WDI € 144,50 0,15%
@SEQUA € 6,08 0,06%

4.042 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 ... 199 200 201 202 203 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 22-jan-20 17:35
Koers 10,122
Verschil +0,102 (+1,02%)
Hoog 10,166
Laag 9,942
Volume 325.765
Volume gemiddeld 446.742
Volume gisteren 431.313