off-topic

5.888 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 ... 291 292 293 294 295 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
ketchup
0

denk dat Philips koopwaardig is aan mid 30-euro
Philips heeft een mooie run laten zien
12 mnd low-high 30-45 euro, thans aan 37 euro
multiple X27 voor kw
beurswaarde : 34 miljard euro
dividend 2.25%

absoluut eentje voor de LT-belegger ( 5 jaar plus) in een gespreide porto

Baidu toch nu wat meer gemengde geluiden, voor fair-value vinden de meeste het een 150$ aandeel , thans zit het vast in een range 95-105$ en is nog niet bij machte gebleken na de enorme afstraffing van de laatste jaren van 275$ naar 93$ om te herstellen, zelfs een relief-rally ( opluchting-herstel) zit er nog niet in
het aandeel doet voor nu wel aan bodemvorming rond de 100$ , maar er komen toch wel wat vragen over het langere termijn verdien-model, ook het Apollo project lijkt wat in te slapen

aandeel heeft een enorme dreun gekregen en de hype is er wel uit, het moet nu waarmaken of het de komende 12 maand een 150$ koers kan rechtvaardigen over een 100$ koers.
het china-us conflict weegt ook op het sentiment voor dit bedrijf

low-high 12 mnd: 93-205 , huidige notering 103 $
beurswaarde: 36 miljard
kw X10
Baidu geeft geen dividend
heb ze in de porto aan exact 100$, ga niet meer bijnemen en ben bereid voor nu ze vast te houden - onderkant lijkt mij beperkt, aandeel is goedkoop, maar voor herstel heeft het wel US investors nodig en die willen toch eerst een oplossing voor het slepende handelsconflict.
JP Samosa
0
Peter!
Photo me, komende donderdag ex dividend.
Beetje raar bedrijf misschien maar toch aardige stabiele cijfers zo te zien
Hoge dividend betaler.
JP Samosa
0
Britse pond: in twee dagen 3 cent erbij!
Britse bAnken knallen. blijkbaar is iedereen al tevreden met duidelijkheid.
[verwijderd]
0
quote:

Señor Acero schreef op 11 oktober 2019 16:20:


Britse pond: in twee dagen 3 cent erbij!
Britse bAnken knallen. blijkbaar is iedereen al tevreden met duidelijkheid.

het zijn moment opnames Jan, maar wel prettig, mijn pondjes staan 2,7% in de plus en dat verzacht voor dit moment de schraalheid van de CENTRICA positie..

portefeuille en pensioenpot hebben nog een eindspurtje nodig om in het groen te sluiten, de winstpakkers daarentegen staan mede dankzij @BESI ruim 6% in de plus..

prettig weekend, hou het voor gezien vandaag!
leonardus65
0
De automobielsector, een met uitsterven bedreigde “dinosaurus”?

Onderaannemers in de automobielsector klagen – ook in België! – over onbetaalde facturen. Is de industrie een dinosaurus aan het worden die met uitsterven bedreigd is? Zullen de bekende merken zich laten overrompelen door nieuwe alternatieven? Men maakt zich toch stilaan zorgen…
Volgens een studie van kredietverzekeraar Atradius hebben onderaannemers in de automobielindustrie het meest te lijden onder de moeilijkheden waarmee de sector te kampen heeft. De betalingsachterstanden zijn daar een duidelijk symptoom van. Volgens de kredietverzekeraar is het risico op wanbetaling in de automobielsector in 2019 meer dan verdubbeld in vergelijking met twee jaar geleden. “In (...)
Beperktedijkbewaking
0
quote:

Señor Acero schreef op 11 oktober 2019 16:20:


Britse pond: in twee dagen 3 cent erbij!
Britse banken knallen. blijkbaar is iedereen al tevreden met duidelijkheid.

Ook van belang voor Prosus. Omdat Prosus geen kleintje is binnen de AEX het volgende:

De Prosus-koers heeft een correlatie met de koers van Naspers in Zuid-Afrikaanse Rand (ZAR), en ZAR correleert veelal aardig met GBP.
De stijging van Prosus eergisteren viel samen met stijgingen van GBP en ZAR (die al een paar dagen aan de gang zijn, ca +3% voor ZAR in de laatste drie dagen).

De centrale bank in ZA (SARB) heeft een krachtige gouverneur die niet toegeeft aan de wens om met geld te gaan smijten:
www.moneyweb.co.za/news/economy/sarb-...

In vergelijking met de ECB van Draghi zie je hier de omgekeerde wereld! Het bestaat dus nog, 'normale' rentes...
Meer over de SARB schreef ik hier (30 jul 2019 om 01:42):
www.beursduivel.be/Forum/Topic/135484...

NB. Er komt nieuw optimisme in ZA: IMSTAYING!
voertaal.nu/imstaying-and-the-holy-so...

Naspers/Prosus kunnen enorm gaan groeien in het hele Afrikaanse continent.

[verwijderd]
0
@BBED, heb m'n resterende plukje vandaag eruit gedaan, 33% wpa is meer dan ik had kunnen dromen, alleen jammer dat het aantal stuks tegenvalt...

het groen laat dit kwartaal nog even op zich wachten en heb zojuist weer een snuif cannabis aangeschaft, benieuwd of de trip net zo kort wordt als begin van de maand!

Ik moest vandaag op m'n handen blijven zitten om de positie in @BESI te behouden, met nog 10 dagen te gaan voor de cijfers had ik deze aanhoudende stijging nog niet verwacht maar bij 32 gaat een kwart eruit!
boem!
0
23 oktober 3q cijfers Tesla.

Tesla is weer teruggekeerd in het midden van haar afwachtingsstand tussen de 200 en 300 dollar.
De markt ziet wel in dat de transitie naar BEV onherroepelijk is maar stelt zich terecht de vraag of Tesla in staat is om de auto's ook met het noodzakelijke rendement te produceren.
Voor de definitieve uitslag op die vraag zal gewacht moeten worden op het in productie komen van Giga 3 maar de Q3 cijfers zullen ons in ieder geval inzicht verschaffen wat de resultaten tot op heden zijn voor de behaalde marge door efficiency in de oude productielocatie, de gewijzigde omzetsamenstelling en de doorgevoerde prijsaanpassingen terwijl ik ook met belangstelling zal kijken naar de toepassing van de opgepotte omzet mbt SDC en de resultaten behaald bij het energydeel van het bedrijf.

Blijft enorm spannend om te zien hoe klein duimpje het opneemt tegen de nu toch wel snel reagerende oude grootmachten aan het OEM-front, waarbij ik me niet aan de indruk kan onttrekken dat er enige onrust begint te ontstaan binnen die geledingen.
[verwijderd]
0
Wirecard -17%

Weer een inval/fraudezaak ?

Edit toch weer een beschuldiging van boekhoudfraude
Op FT een artikel welke ik niet kan openen
[verwijderd]
0
quote:

Pinguin schreef op 15 oktober 2019 09:27:


Wirecard -17%

Weer een inval/fraudezaak ?

Edit toch weer een beschuldiging van boekhoudfraude
Op FT een artikel welke ik niet kan openen
@WDI, yep, fraudeverhaal is nog niet afgelopen en m'n aanvulling naar target van vorige week had ik beter achterwege kunnen laten, ben nu extra stukken aan het oprapen om te middelen..

www.ft.com/content/19c6be2a-ee67-11e9...

het verhaal is meer dan toegestaan, bij deze een paar delen eruit;

Today, the Financial Times is publishing documents which cast further doubt on Wirecard’s accounting practices. Internal company spreadsheets, along with related correspondence between senior members of Wirecard’s finance team, appear to indicate a concerted effort to fraudulently inflate sales and profits at Wirecard businesses in Dubai and Ireland, as well as to potentially mislead EY, Wirecard’s tier-one auditor.

The decision to publish these documents follows repeated charges by Wirecard that the FT is relying on fake material and that its own journalism is corrupt and suspect. The documents, provided by whistleblowers, give the clearest picture to date of Wirecard’s questionable accounting practices and business model.
[verwijderd]
0
@FUGRO, met dank aan de zalvende woorden van Ben van Beurden van @SHELL dat de investeringen de komende jaren worden opgeschroefd koerst het aandeel FUGRO in mijn portefeuille weer in het groen en is het tijd om afscheid te nemen van de extra stukken!

@SHELL gaat nog 10 tallen jaren goud geld verdienen aan olie en gas is de verwachting en wil de komende jaren 125 miljard laten terugvloeien naar de aandeelhouders!
boem!
0
Ik zou Shell adviseren haar verantwoordelijkheid tav het milieu eens te nemen.

Het belang van aandeelhouders hebben ze de afgelopen decennia al veel te veel laten prevaleren.

[verwijderd]
0
quote:

boem! schreef op 15 oktober 2019 11:02:


Ik zou Shell adviseren haar verantwoordelijkheid tav het milieu eens te nemen.

Het belang van aandeelhouders hebben ze de afgelopen decennia al veel te veel laten prevaleren.


Martin, duurzaamheid en aandeelhouderswaarde creëren kunnen goed samen!

@SHELL geeft de voorkeur aan projecten met de laagste CO2 uitstoot en wil tegen 2050 z'n totale CO2 uitstoot gehalveerd zien en geeft tegelijkertijd miljarden terug in de vorm van dividend en de inkoop van aandeel terug aan de aandeelhouders.
[verwijderd]
0
quote:

Pinguin schreef op 15 oktober 2019 11:54:


www.iex.nl/Nieuws/ANP-151019-198/Docu...
en zo blijft het fraudeverhaal in leven...
het is natuurlijk kort door de bocht om te stellen dat het onmogelijk is om met een handvol medewerkers van www.alalam-solutions.com/ honderden miljoenen omzet te genereren..

Het grootste investeringsfonds van de wereld telt rond de 100 medewerkers en beheren 1000 miljard euro..
boem!
0
quote:

Pieterkels schreef op 15 oktober 2019 11:20:


[...]Martin, duurzaamheid en aandeelhouderswaarde creëren kunnen goed samen!

@SHELL geeft de voorkeur aan projecten met de laagste CO2 uitstoot en wil tegen 2050 z'n totale CO2 uitstoot gehalveerd zien en geeft tegelijkertijd miljarden terug in de vorm van dividend en de inkoop van aandeel terug aan de aandeelhouders.


Peter, ik help het je hopen dat duurzaamheid en aandeelhouderswaarde creeren goed samen kunnen gaan.

Of de doelstelling van 50% reductie van de CO2 uitstoot in 2050 voldoende is om ons eco-systeem te redden moeten we afwachten.
Zonder te willen pochen ken ik een groot aantal van de oude CEO's van nabij waaronder Jeroen van de Veer.
Ik was niet bijster onder de indruk van zijn golfprestaties maar indien hij 15 jaar terug zijn visie gaf op het wereldbeeld en de rol die Shell daar in moest spelen had hij mijn volledige aandacht en bewondering.
Nu 15 jaar later moet ik echter vaststellen dat de globalisering weinig goeds heeft gebracht voor de gewone man en de mensheid in het algemeen.
Het is treurig voor mij te zien dat bijna alle grote voorbeelden uit het verleden hun oren hebben laten hangen naar de aandeelhouders om die datgene te geven wat zij al hadden namelijk voldoende geld en er daarbij niet voor terugdeinzden om hun integriteit te grabbel te gooien met omkopings- en sjoemelpraktijken waarbij het milieu niet werd ontzien.

Ik mag hopen dat de op financieel vlak veel voorspoed gebracht hebbende ondernemingen waaronder ik zeker onze nationale trots Shell schaar op tijd bij zinnen komt en haar aandachtspunten mede gaat richten op andere belangrijke zaken en niet slechts oog heeft voor aandeelhouderswaarde.
JP Samosa
0
@Boem,

Qua geen oog voor aandeelhouderswaarde zit je bij Tomtom perfect.

Nu wordt het ineens duidelijk waarom je al zolang in Tomtom zit.....
boem!
0
Bij TT kan je zien dat het creeeren van aandeelhouderswaarde gelijke tred kan houden met oog voor sustainability gezien haar stijgende koers de afgelopen 10 jaar van 4 euro in 2009 naar de 10 euro van nu waarbij het beste nog moet komen.

Ik vraag me al tijden af hoe jij ertoe bent gekomen om je te vernoemen naar de echtgenoot van een bijzondere vrouw.
[verwijderd]
0
Mooie beursdag vandaag en verschillende posities terug kunnen brengen naar target, @ABN, @ING, @FUGRO en posities in @DAIMLER, @BESI gehalveerd en @BPOST net als gisteren weer een plukje eruit..

vandaag brengt de BREXIT hosanna en alle portefeuilles in het groen dat morgen weer kan veranderen in treurnis en bied weer koopkansjes...

Over een paar uur gaat de aandacht uit naar @TT en het maakt geen drol uit of ze nu gaan verrassen met winst of verlies, ik verkoop niet en koop enkel aan 7,38 of lager stukken bij...
5.888 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 ... 291 292 293 294 295 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 27 mrt 2020 17:35
Koers 6,927
Verschil -0,347 (-4,77%)
Hoog 7,290
Laag 6,849
Volume 1.063.182
Volume gemiddeld 801.707
Volume gisteren 962.549

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group