off-topic

6.122 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 ... 303 304 305 306 307 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
ketchup
1

dat CENTRICA voelt aan als of we de laatste maanden een dead-cat bounce gehad hebben
aandeel ligt compleet in de kreukels en dit ziet er gewoon ongelofelijk slecht uit

zou deze met een hooivork nog niet aanraken, ook al kan het herstellen
alle alarmbellen voor dit aandeel gaan af.
sniklaas
0
quote:

boem! schreef op 13 februari 2020 10:36:


OKay maar ben jij ook bereid aan te geven wat jij dan verwacht dat CNA aan FCF zeg in 2025 kan tonen.
met 2025 verwachtingen ben ik niet bezig, zoals ik deze morgen aangaf vallen de verwachtingen voor dit jaar al tegen.
Behoudens de wereldwijde perikelen met AARDGAS is daar ook de overheid met z'n prijzen plafond die over de rug van de producenten burgers wil plezieren.

het moge duidelijk zijn dat @CNA geen beste belegging is geweest het afgelopen jaar en ook dit jaar ziet er niet rooskleurig uit, zijn veel betere alternatieven en zeker gezien het afbraak risico tegen het magere dividend.

Maar desondanks neem ik geen afscheid en heb zelfs bijgenomen, zit inmiddels aan 89,8P en met 18,41% ruim onder m'n max target van 20% en neem in de 6#,## nog wat bij..

Let wel, wanneer het onder aan de streep niet zou kunnen nam ik afscheid, waar ik nu een fors risico neem....
sniklaas
0
@ABN, geen feest bij onze staatsbank, gisteren tegen het slot de extra stukken eruit gewerkt en vandaag inmiddels weer terug aan een dubbele target op 15,591 en neem nog wat om het gemiddelde onder de 15,50 te drukken.

Wellicht komt een lage 15 of nipt daaronder net als eind vorig jaar weer in beeld..

Dividend is nog steeds prima bij dit aandeel en ik verwacht dat ook de boete zal meevallen wat zal resulteren in een opluchting..

@AGN, ook geen feest vandaag en neem daar enkel bij onder de 3,553..

@RDSA, dividend gaat er ruimschoots vanaf vandaag en heb nog wat extra stukken bijgenomen...
boem!
0
Met jou eens @Wies, echter indien je denkt dat Centrica wel degelijk mogelijkheden heeft om in haar markt een substantiele plaats te (her)overen met een mooie FCF kan het nog steeds een keuze zijn om nu BAH te gaan in dit aandeel.

Zoals gemeld had ik het helemaal gehad met beleggen na de financiele crisis, mijn accountmanager heeft in die tijd nog goed werk verricht met voldoende spreiding.

Ik heb op dat ogenblik besloten om al mijn posities te liquideren waaronder TT misschien ingegeven door het grote verlies dat ik had geleden in korte tijd met deze positie( 50 k ingelegd en 45k verlies) heb ik besloten om met een klein bedrag door te gaan.

Geen Ahold en geen Shell maar TT.
Achteraf kan je vaststellen dat het vanuit financieel oogpunt vele malen profijtelijker was geweest om met een gespreide porto de bull-race mee te maken.

Terwijl uit het hoofd Ahold in die tijd 9 euro en Shell 16 euro kostte, besloot ik om met een becsheiden bedrag in TT te stappen aan 4 euro.

Nu doen Ahold en Shell 23 euro en hebben jaarlijks dividend uitbetaald van ca 3% en 6%.
Daar steekt de 10 euro die nu op de boorden staat voor TT wel heel magertjes bij af zeker door het ontbreken van enig dividend gedurende al die jaren.

Ik ben echter steeds vasthoudender geworden in het toekomstperspectief van TT tov andere beleggingen.
Met het gegeven dat Ahold en zeker Shell in de afgelopen jaren TT vele malen hebben outperformed peins ik er niet over om over te stappen naar Ahold en zeker niet naar Shell vanwege het toekomstperspectief dat ik TT, Ahold en Shell toebedeel aan te realiseren FCF.

Vanuit dat oogpunt zou een BAH inname bij Centrica een goede beleggingsbeslissing kunnen zijn indien deze afstraffing ongegrond blijkt.
Disclaimer: Ik weet helemaal niets van Centrica.

ketchup
0
Martin,
TT heeft bij mij bij de grootste weging in de porto, maar wat ik al eerder schreef ook ik ben zeer tevreden en vooral dankbaar dat de beurzen sinds de crisis en dit was nooit realiseerbaar geworden zonder de enorme steun vanuit de centrale overheden zich zo hebben herpakt en overtroffen, ben de eerste die toegeeft dat zonder deze QE door de overheden het me zelf nooit gelukt was zo terug te veren vanuit echt een enorme afstraffing, verdampte 45% van mijn vermogen tijdens de crisis, voornamelijk omdat ik overweight zal op financials en staatspapier
dit had erger kunnen zijn dan de grote depressie uit de vorige eeuw, ware het niet voor een totaal opendraaien van ongelimiteerd hoeveelheden geld

... maar nu 10 jaar later en een rekening die nog open staat, en met een verschil nu zo immens tussen degenen en dan doel ik op landen zowel als individuen die alles hebben en willen controleren en zij die niets hebben , waar "Zij" met gedrukt geld uit overlopende schulden, alle anderen leegplunderen die niets hebben en dat kan niet, wie kan iemand het uit bvb de Centraal Afrikaanse Republiek of Bangladesh kwalijk nemen dat hij op een houtvlot naar Europa probeert te komen
zou zelf niet anders doen als ik daar zat, ja - en ook ik zie ze liever daar blijven dan komen

dus, je moet wel rekening houden dat dit ooit eens afgestraft gaat worden en die donderslag uit de hemel die komt altijd als iedereen denkt ... beurzen dat kan enkel hoger, 10 jaar bull run kan ook naar 12 of 15 ... we gaan nooit meer terug.
zelfs de hoofd-econoom/research bij BNP schrijft hoe ernstig ook, gebruik de corona-virus dip als opportunity om oa China Inc te kopen.
JP Samosa
0
quote:

sniklaas schreef op 12 februari 2020 21:50:


@CNA, de CEO lst om medische redenen een pauze in, wens de goede man beterschap en hoop niet dat de goede man ziek is geworden van de voorlopige cijfers welke morgen worden bekendgemaakt;
www.centrica.com/media-centre/news/20...

persoonlijk is mijn verwachting prima cijfers en outlook en een opluchtingsrally welke de koers > 94P brengt waarop ik afscheid neem van mijn extra stukken!Goeiedag,
Die medische pauze.....wat zou daar de oorzaak van zijn?
Ik denk, weer tijd voor een nieuwe CEO

Slecht weer.
Vanavond nog wat beroerde cijfers bij Kraft ? en dan zijn we weer klaar op de 13 februari......
boem!
1
quote:

sniklaas schreef op 13 februari 2020 11:14:


[...]met 2025 verwachtingen ben ik niet bezig, zoals ik deze morgen aangaf vallen de verwachtingen voor dit jaar al tegen.
Behoudens de wereldwijde perikelen met AARDGAS is daar ook de overheid met z'n prijzen plafond die over de rug van de producenten burgers wil plezieren.

het moge duidelijk zijn dat @CNA geen beste belegging is geweest het afgelopen jaar en ook dit jaar ziet er niet rooskleurig uit, zijn veel betere alternatieven en zeker gezien het afbraak risico tegen het magere dividend.

Maar desondanks neem ik geen afscheid en heb zelfs bijgenomen, zit inmiddels aan 89,8P en met 18,41% ruim onder m'n max target van 20% en neem in de 6#,## nog wat bij..

Let wel, wanneer het onder aan de streep niet zou kunnen nam ik afscheid, waar ik nu een fors risico neem....


Niet om vervelend te doen maar indien de CEO voor 2020 een negatieve FCF voorspelt ondanks goede vooruitzichten bij hun Consumer-BU en de schuld ziet oplopen naar 3,2 a 3,6 miljard waar zie jij dan nog aanknopingspunten bij dit al leegeplunderde bedrijf met een EV van slechts 1,2 miljard.
boem!
0
Kan me volledig vinden in jouw verhaal @Wies dat de redding door het drukken van geld slechts een Fake-oplossing was om de have's nog meer toe te spelen dan zij voor de crisis in 2008 al bezaten.

Deze met nepgeld en onderwaardering van de factor arbeid gefinancierde bull-run komt op enig moment ten einde.
De notoire valsspelers en de overgefinacierde bedijven zullen daarbij de grootste klappen oplopen maar een algehele malaise zal voorbijgaan aan die bedrijven die wel goed zijn omgegaan met personeel, milieu en die niet gezwicht zijn voor het goedkope geld.
Tevens zullen de werkeljk grote bedrijven voldoende steun ontvangen om ook die crisis weer te overleven.
Indien de kaalslag plaatsvindt zullen de kaspositieve bedrijven dezelfde voorkeursbehandeling krijgen die nu te beurt valt aan dividenduitkerende bedrijven.
ketchup
0
Kraft neutral at best - omzet short on expectations - eps kleine plus
Dividend voor nu safe
Zal uit de cc moeten komen
JP Samosa
0
quote:

ketchup schreef op 13 februari 2020 13:09:


Kraft neutral at best - omzet short on expectations - eps kleine plus
Zal uit de cc moeten komen


We zullen zien wat de CEO waard is.....
boem!
0
Kraft figures lezen voor mij niet slecht.
Wpa van 1,60 inclusief extraordinairies excl 2,50.
Reductie schuld ad 2,5 miljard

Indien men weg kan blijven van extra impairments zou een koers van $ 25 a $ 30 moeiteloos haalbaar moeten zijn op dit moment als basis om verder te bouwen richting de $ 45
boem!
0
quote:

boem! schreef op 12 februari 2020 13:52:


Ik heb een vraag.

De shortpositie bij Tesla per 31 jan wordt om 11 feb 4.00 pm ET bekendgemaakt door Nasdaq. De vertraging zal wel iets te maken hebben met het al of niet hebben van een betaald abbo op deze service.

Mijn vraag is kan ik ergens inzicht krijgen in de opbouw met namen die tot die shortpositie hebben geleid.

Specifiek: kent iemand de specificatie van de shortpositie per 13 December van 27,5 mio aandelen.


Shortpositie per 31 jan inmiddels bekend,

Deze bedraagt 22,750

Maar weet nog steeds niet hoe ik de zeg 5 grootste shorters kan vinden, iemand???
Opus135
0
Centrica meteen uitgevlucht met beperkte schade. Geen zin om herstel uit te zitten. Zal wel weer een tijd duren. Aegon idem. Gelukkig houdt TomTom vandaag. Stijging Ordina komt denk ik met vertraging (wellicht omdat omzet in NL in Q4 wat is gedaald). Gelukkig profiteer ik wel wat mee van SBM en Commerzbank. Rare dip bij SBM vanochtend vroeg.
ketchup
0

luister naar de Kraft CC en ben niet echt onder de indruk
ja, ze doen wel de juiste akties - maar dit schip is nog niet gekeerd

had liever gezien dat ze het dividend verlagen en schuld verder reduceren
denk dat ze het dividend gelaten hebben om voornamelijk WB aan boord te houden
ben benieuwd, kan me niet voorstellen dat WB een happy camper is

OK geef ze nog een paar kwartalen, daar de onderkant mi ook wel beperkt is, aan de steun van 25$ overweeg ik wellicht te middelen voor nu hou ik ze vast.
sniklaas
0
@KHC, overtreffen de verwachtingen maar de markt is verwend en oordeelt naar tegenvallers, raap hier rond de $28 extra stukken op om te middelen..
Opus135
0
quote:

sniklaas schreef op 13 februari 2020 15:36:


@KHC, overtreffen de verwachtingen maar de markt is verwend en oordeelt naar tegenvallers, raap hier rond de $28 extra stukken op om te middelen..


Alle kansen. Ik volg het aandeel zonder positie. Vermoedelijk zoals de vorige keer: eerst stabilisatie zoeken en dan langzaam weer wat stijgen. Zit voor mij te weinig leven in om positie op te bouwen. Als de koers een Campbell Soupje zou doen, zou dat mooi zijn, maar ook dan is geduld nodig.
sniklaas
0
quote:

Opus135 schreef op 13 februari 2020 16:52:


[...]

Alle kansen. Ik volg het aandeel zonder positie. Vermoedelijk zoals de vorige keer: eerst stabilisatie zoeken en dan langzaam weer wat stijgen. Zit voor mij te weinig leven in om positie op te bouwen. Als de koers een Campbell Soupje zou doen, zou dat mooi zijn, maar ook dan is geduld nodig.
Inmiddels ruim gemiddeld naar $28,902 en verwacht binnen afzienbare tijd weer boven de $30 te staan.

Het aandeel komt van ver, de $90+ was doorgeschoten nadat de Brazilianen en Buffett het bedrijf volgestopt met schulden de kaasschaaf hebben gebruikt maar $25 is weer het andere uiterste!

Buffett is nog aan boord, heeft bakken met cash liggen en wie weet mag @KHC buiten de beurs herstructureren, voor $40....$45 p/a zijn ze van Willem!
sniklaas
0
quote:

boem! schreef op 13 februari 2020 12:32:


[...]

Niet om vervelend te doen maar indien de CEO voor 2020 een negatieve FCF voorspelt ondanks goede vooruitzichten bij hun Consumer-BU en de schuld ziet oplopen naar 3,2 a 3,6 miljard waar zie jij dan nog aanknopingspunten bij dit al leegeplunderde bedrijf met een EV van slechts 1,2 miljard.
de afschrijvingen van afgelopen jaar zijn BAU, de gasprijzen liggen op hun gat en je gunt de medewerkers toch een fatsoenlijk pensioen.

Mijn lichtpuntjes, moet ze wel met een zaklamp zoeken maar @CNA is de grootste nuts leverancier die zal overleven.

- de kapers op de kust die zijn ontstaan naar aanleiding van de bemoeienis door de overheid leggen een voor een het loodje
- die klanten komen terug en met betere marges dan voorheen
- in de tussentijd is @CNA gereorganiseerd in een lean & mean bedrijf dat kosten en opbrengsten in balans heeft gebracht.
- staat nog (steeds) het een en ander aan nucleair in de verkoop
- de verwachting is dat ondanks de toenemende productie de gemiddelde prijs van natuurlijk gas in 2020 ligt rond de $2,33 mmbtu, fors hoger dan vandaag..
- 2019 is afgesloten met een FCF van 141 mio GBP en wat 2020 gaat worden is maar de vraag, persoonlijk verwacht ik wederom een plus gezien de kostenbesparingen, terugkeer van klanten, stijgende gas prijzen maar ja dan is daar ook nog het fenomeen dividend die de ruif weer leegt..
- @CNA is een volksaandeel in de UK en hoort tot de weduwen en wezen groep waar zolang er dividend wordt uitgekeerd in portefeuille blijft!

we gaan het meemaken hoever de koers nog terugvalt, morgen nog een keer < 70P of weer hetzelfde patroon als in december waar op 13 december de 94P is aangetikt en vorige maand bijna.

Ik verwacht geen duikeling lager dan de 65P maar verwacht dit jaar geen herstel naar het pondje, daar is meer voor nodig!

Inmiddels een ruime positie van 19% aan 88,78P fors in het rood maar heb m'n ponden dan weer ruim in plus staan. Dus al met al valt het onder aan de streep mee.
6.122 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 ... 303 304 305 306 307 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 apr 2020 17:38
Koers 7,125
Verschil -0,090 (-1,25%)
Hoog 7,240
Laag 7,005
Volume 546.367
Volume gemiddeld 828.397
Volume gisteren 682.106

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group