off-topic

6.285 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 ... 311 312 313 314 315 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
marathon 11
0
quote:

sniklaas schreef op 14 februari 2020 16:32:


@KHC, weer een dollar eraf deze middag en raap nogmaals extra stukken op, mijn doel voor vandaag is het gemiddelde onder de $28 te drukken..

Eergisteren ingestapt met 650 stukjes op $30.
Gisteren 650 stukjes erbij op $27,50
En vandaag ook maar 1300 erbij op $26,65
Gemiddeld nu $27,75. Zal toch wel een keertje herstel komen.
Was een gokje net als Aegon eergisteren 10K op €4
Gisteren 10K op €3,5 en vandaag alles eruit op €3,85
Binnen 2 dagen van min €5000 naar plus €850
Blij dat ik de dans ontsprongen ben.
Hoop dat iedereen met zijn gokje op goede resultaten er goed uitspringt.
Nu allemaal maar aan de Heinz dan komt het wel weer goed. Succes allemaal en fijn weekend.
boem!
0
quote:

JP Samosa schreef op 14 februari 2020 18:02:


@Boem,
Ben je in het dagelijks leven ook zo achterdochtig?
Moet haast wel.
Kom op, voor de draad ermee, wat is je echte probleem,
Gooi het in de groep!


Ja ook in het dagelijks leven ben ik kritisch (jij noemt het achterdochtig) over de info die ik ontvang.

Indien het zaken zijn die mij raken of waarbij ik voor mijzelf al een beeld van de situatie heb gevormd, ga ik op zoek naar info/feiten die mijn beeld kunnen veranderen.

Dat houdt dan in dat ik me verdiep in de gedachten, drijfveren die mannen als Musk, Trump en Johnson aanhangen.

De drijfveren van Musk, Trump en Johnson zijn hoop ik bekend.
Musk doet een aanval op Big-Car en Big-Oil vanuit zijn afschuw hoe met name deze bedrijven omgaan met het milieu.
Trump gaat voor "America first" en wenst niet langer te betalen voor wat andere landen nalaten.
Johnson doet een beroep op de britten om soevereiniteit boven huidig economisch gewin te plaatsen.

Alle drie zijn tot op heden succesvol gebleken ondanks alle tegenberichten in de media.
Ik ben blij met de vorderingen die Musk maakt omdat ik ook zelf grote zorgen heb over de toestand van onze habitat.
Minder gelukkig, neen zelfs ongelukkig wordt ik van de successen behaald door Trump en Johnson omdat ik er nog steeds van overtuigd bent dat we elkaar nodig hebben om de problemen waar we alllemaal mee geconfronteerd worden opgelost te krijgen en daar past volgens mij seperatisme en protectionisme door de "rijken" niet bij.

Ook ben ik als belegger geinteresseerd in de mechaniek van de markt ofwel welke richting mag je verwachten van een bedrijf.
Voor mijzelf ben ik eruit: de koers wordt bepaald door datgene wat er door dat bedrijf wordt verdiend in de toekomst(discounted cashflow methode).
Derhalve hoef ik me slechts een indruk te vormen over toekomstige omzetten, marge en te maken kosten om voor mezelf een daaruit theorethisch koersdoel te bepalen.
Dat het mij een zorg zal zijn wat de koersbeweging is in de tussentijd zal iedereen begrijpen daar ik enkel ingrijp indien "mijn" theoretisch koersdoel wijzigt.
Vwb Tomtom is dat al twee keer gebeurt.
1st keer door het verhogen van 30 euro naar 60 euro als gemiddeld koersdoel.
2de keer door die 60 euro te vervangen door never sell.

Op het forum zijn ook talloze beleggers actief die een heel andere benadering voorstaan.
Zij hebben geen boodschap aan de FCF, zij zien kansen op basis van huidige koersbeweging al of niet gesteund door een gedeelte van de aanwending van de FCF middels dividend.
Dat de resultaten te behalen met volatiliteit vele malen groter zijn dan met BAH beleggen is iedereen wel duidelijk.

Indien ik berichten tegenkom van forumleden die een in mijn ogen onwaarschijnlijk resultaat hebben behaald ben ik geinteresseert in hoe dat tot stand is gekomen en vraag daar dan ook naar.

Indien ik tegenstrijdigheden denk te ontdekken vraag ik door.
Nu heb ik van @Sniklaas het antwoord ontvangen in jip en janneke taal.

Indien je een positie inneent tegen 20 euro die daarna wordt uitgebreidt tegen 18 euro om tenslotte te worden beeindigd tegen 15 euro heb je "winst" gemaakt op die positie en wanneer je een positie hebt opgebouwd tegen 6 euro en die doet nu 10 euro is dat 'Dood Geld".
Okay als dat de begrippen zijn die @Sniklaas hanteert voor "Winst" en Dood geld" begrijp ik zijn reactive maar ik blijf toch maar liever bij mijn eigen omschrijving van "winst" en "dood geld".

Ook zijn suporters laten zich niet onbetuigd.
In de post hierboven zie ik ook wat onevenwichtigheden.
Dat hij zijn handelen als gedeeltelijk gokken afdoet en dat hij mijn begrip van winst en gemiddeld aankoopbedrag hanteert doet mij deugd.
Echter indien ik inzoom op zijn bericht is hij geen gokkertje of kleine handelaar maar een zeker in mijn ogen serieuze handelaar.
Wie anders neemt er een positie in bij twee van zijn lopende deals van 150.000 euro.
Indien hij net als @Sniklaas een positie ingenomen heeft bij 70 a 80 fondsen en derhalve een porto van 4 mio beheert verwacht ik een serieuze keuze bij het selecteren van de broker.
Uit het gegeven voorbeeld met een winst van 850 euro heeft hij wel 1150 euro aan fee's afgedragen terwijl dat bij een Black abonnement van Binck(speciaal bedoelt voor day-traders) hem slechts max 300 euro zou hebben gekost.
Dus ook hier zet ik mijn vraagtekens bij.

De discussie is wat mij betreft gedaan ik weet nu dat de begrippen winst, verlies en dood geld bij Sniklaas iets heel anders betekent dan bij mij.
In die zin heeft de discussie mij uiteindelijk toch opgelevert wat ik wilde weten nl opheldering van voor mij onwerkelijk behaalde resultaten.

ketchup
2

het begint allemaal veel te persoonlijk te worden, neem het gewoon aan voor info - iedereen kan zelf wel beslissen om een bepaalde positie te nemen of te laten

denk ook dat iedereen genoeg gezond verstand bezit om te weten als je niks aan de beurs kan verdienen, of je krijgt niet het rendement dat je verwacht voor de risico's die je neemt - dan kap je er gewoon mee en ga je andere dingen met je geld doen

voor mij is belangrijker de algehele trend en ontwikkeling van de indexen, dan één specifiek aandeel - ik ben tevreden met een 5% net return on invested capital en opteer voor stabiliteit
voor de komende jaren heb ik me zo gepositioneerd dat ik met aandelen naar underweight ga, dat is voor mij 1/3e van mijn belegd vermogen en 2/3e zit nu in edelmetalen en cash
al de aandelen in mijn porto zijn verder dividend uitkerende aandelen met uitzondering van TT en met meer weging naar voeding/commodities en minder tech en financials ( heb slechts 2 financials in de porto Bank of China en nu dus ook ABN gekocht)

edelmetalen zit ik 75% Goud en 25% zilver

verder bezit ik binnen de aandelen verhoudingsgewijs redelijke positie in HAL-Trust en GBL , omdat ik gewoon geen probleem heb om mee te lopen met investeringsbedrijven die zelf de mix en spreiding uitzoeken en die een track-record hebben over 10-tallen jaren van goede returns naar hun aandeelhouders,
wat dat betreft hebben we hier in België een paar goede fondsen zoals Ackermans, Sofina en GBL - die allemaal een verschillende mix nemen voor spreiding en allemaal degelijke returns geven

vrees echter dat er nu veel meer donkere wolken zich samenpakken, je ziet het al aan China Inc wat onder druk staat, dit corona-virus is helemaal nog niet in de markt geprijsd en de gevolgen beginnen groots te worden
ben dan ook volgende van hen die de beurzen de komende jaren beduidend lager zien en edelmetalen beduidend hoger
soms heb je niet meer dan één trigger nodig

succes en gd wknd.Erg chebbi
0
Donderdag een natte vinger analyse gedaan van de aandelen die bloot staan aan de negatieve economische gevolgen van het c-virus.
Woensdag had ik om die reden al afscheid genomen van AFR-KLM (had ze op de dip/8.28 gekocht) en wat bleek vrijdag..alle "corona"-aandelen licht down. De rest trok het geheel nog in het positieve.
Komende week ga ik in de c-categorie afbouwen voor conversie.
RESEARCH
0
Ik ben het met je eens Wies dat het corona-virus een grotere impact zal hebben op de markt dan wat men verwacht. Het zal de economische groei zeker vertragen en niet alleen in China. De markten staan hoog en dit kan nog wel een korte tijd doorgaan, maar het is onvermijdelijk dat er een correctie op de beurs komt en wellicht is het virus de trigger. Het is toch absurd dat geld gewoon gratis is, extreme waarderingen van fondsen en huizenprijzen die door het dak gaan. Zit daarom zo goed als 100% cash en een klein deel in edelmetalen. Maak alleen nog maar korte ritjes. Wellicht mis ik dan nog een stijging, maar de kans om na een correctie lager in te stappen wil ik niet missen. Wat TT betreft, deze heb ik vrijdag ook verkocht met ca. 8% resultaat, meer dan voldoende. De weerstand van ca. 10,50 wordt maar niet doorbroken. Vaak valt TT dan weer terug. Voor de zittenblijvers hoop ik dat ik het verkeerd zie.
marathon 11
0
En dadelijk iedereen vol in cash maar dan???
Wat kun je dan met al je cash meer gaan doen dan er je muur mee behangen.
Die Chinezen blijven trouwens wel positief getuige dit bericht van zojuist.

De Chinese viceminister van Buitenlandse Zaken Qin Gang stelt zaterdag dat de problemen rondom het coronavirus snel verholpen zullen zijn. "De economie zal snel herstellen", aldus Qin.
marathon 11
1
Zou trouwens ook ook nog wel eens een shift naar nieuwe economische ontwikkelingen dicht bij huis kunnen betekenen.
Nu wordt pijnlijk duidelijk dat we te kwetsbaar zijn geworden van de Chinese productieschuur.
marathon 11
0
quote:

RESEARCH schreef op 15 februari 2020 14:54:


Ik ben het met je eens Wies dat het corona-virus een grotere impact zal hebben op de markt dan wat men verwacht. Het zal de economische groei zeker vertragen en niet alleen in China. De markten staan hoog en dit kan nog wel een korte tijd doorgaan, maar het is onvermijdelijk dat er een correctie op de beurs komt en wellicht is het virus de trigger. Het is toch absurd dat geld gewoon gratis is, extreme waarderingen van fondsen en huizenprijzen die door het dak gaan. Zit daarom zo goed als 100% cash en een klein deel in edelmetalen. Maak alleen nog maar korte ritjes. Wellicht mis ik dan nog een stijging, maar de kans om na een correctie lager in te stappen wil ik niet missen. Wat TT betreft, deze heb ik vrijdag ook verkocht met ca. 8% resultaat, meer dan voldoende. De weerstand van ca. 10,50 wordt maar niet doorbroken. Vaak valt TT dan weer terug. Voor de zittenblijvers hoop ik dat ik het verkeerd zie.

Maar op een moment dat we het niet verwachten komt de waarde in TT terug.
Ik moet nog zien dat al die start ups met een klein contractje hier en daar het allemaal gaan redden.
sniklaas
0
quote:

boem! schreef op 15 februari 2020 02:36:


[...]

Ja ook in het dagelijks leven ben ik kritisch (jij noemt het achterdochtig) over de info die ik ontvang.

Indien het zaken zijn die mij raken of waarbij ik voor mijzelf al een beeld van de situatie heb gevormd, ga ik op zoek naar info/feiten die mijn beeld kunnen veranderen.

Dat houdt dan in dat ik me verdiep in de gedachten, drijfveren die mannen als Musk, Trump en Johnson aanhangen.

De drijfveren van Musk, Trump en Johnson zijn hoop ik bekend.
Musk doet een aanval op Big-Car en Big-Oil vanuit zijn afschuw hoe met name deze bedrijven omgaan met het milieu.
Trump gaat voor "America first" en wenst niet langer te betalen voor wat andere landen nalaten.
Johnson doet een beroep op de britten om soevereiniteit boven huidig economisch gewin te plaatsen.

Alle drie zijn tot op heden succesvol gebleken ondanks alle tegenberichten in de media.
Ik ben blij met de vorderingen die Musk maakt omdat ik ook zelf grote zorgen heb over de toestand van onze habitat.
Minder gelukkig, neen zelfs ongelukkig wordt ik van de successen behaald door Trump en Johnson omdat ik er nog steeds van overtuigd bent dat we elkaar nodig hebben om de problemen waar we alllemaal mee geconfronteerd worden opgelost te krijgen en daar past volgens mij seperatisme en protectionisme door de "rijken" niet bij.

Ook ben ik als belegger geinteresseerd in de mechaniek van de markt ofwel welke richting mag je verwachten van een bedrijf.
Voor mijzelf ben ik eruit: de koers wordt bepaald door datgene wat er door dat bedrijf wordt verdiend in de toekomst(discounted cashflow methode).
Derhalve hoef ik me slechts een indruk te vormen over toekomstige omzetten, marge en te maken kosten om voor mezelf een daaruit theorethisch koersdoel te bepalen.
Dat het mij een zorg zal zijn wat de koersbeweging is in de tussentijd zal iedereen begrijpen daar ik enkel ingrijp indien "mijn" theoretisch koersdoel wijzigt.
Vwb Tomtom is dat al twee keer gebeurt.
1st keer door het verhogen van 30 euro naar 60 euro als gemiddeld koersdoel.
2de keer door die 60 euro te vervangen door never sell.

Op het forum zijn ook talloze beleggers actief die een heel andere benadering voorstaan.
Zij hebben geen boodschap aan de FCF, zij zien kansen op basis van huidige koersbeweging al of niet gesteund door een gedeelte van de aanwending van de FCF middels dividend.
Dat de resultaten te behalen met volatiliteit vele malen groter zijn dan met BAH beleggen is iedereen wel duidelijk.

Indien ik berichten tegenkom van forumleden die een in mijn ogen onwaarschijnlijk resultaat hebben behaald ben ik geinteresseert in hoe dat tot stand is gekomen en vraag daar dan ook naar.

Indien ik tegenstrijdigheden denk te ontdekken vraag ik door.
Nu heb ik van @Sniklaas het antwoord ontvangen in jip en janneke taal.

Indien je een positie inneent tegen 20 euro die daarna wordt uitgebreidt tegen 18 euro om tenslotte te worden beeindigd tegen 15 euro heb je "winst" gemaakt op die positie en wanneer je een positie hebt opgebouwd tegen 6 euro en die doet nu 10 euro is dat 'Dood Geld".
Okay als dat de begrippen zijn die @Sniklaas hanteert voor "Winst" en Dood geld" begrijp ik zijn reactive maar ik blijf toch maar liever bij mijn eigen omschrijving van "winst" en "dood geld".

Ook zijn suporters laten zich niet onbetuigd.
In de post hierboven zie ik ook wat onevenwichtigheden.
Dat hij zijn handelen als gedeeltelijk gokken afdoet en dat hij mijn begrip van winst en gemiddeld aankoopbedrag hanteert doet mij deugd.
Echter indien ik inzoom op zijn bericht is hij geen gokkertje of kleine handelaar maar een zeker in mijn ogen serieuze handelaar.
Wie anders neemt er een positie in bij twee van zijn lopende deals van 150.000 euro.
Indien hij net als @Sniklaas een positie ingenomen heeft bij 70 a 80 fondsen en derhalve een porto van 4 mio beheert verwacht ik een serieuze keuze bij het selecteren van de broker.
Uit het gegeven voorbeeld met een winst van 850 euro heeft hij wel 1150 euro aan fee's afgedragen terwijl dat bij een Black abonnement van Binck(speciaal bedoelt voor day-traders) hem slechts max 300 euro zou hebben gekost.
Dus ook hier zet ik mijn vraagtekens bij.

De discussie is wat mij betreft gedaan ik weet nu dat de begrippen winst, verlies en dood geld bij Sniklaas iets heel anders betekent dan bij mij.
In die zin heeft de discussie mij uiteindelijk toch opgelevert wat ik wilde weten nl opheldering van voor mij onwerkelijk behaalde resultaten.
Martin, Boem of welk ander pseudoniem je ook gebruikt om je eigen fantasieën voorzien van een hoge mate van herinneringsvervalsing en achterdocht uit te braken, denk je nou werkelijk dat iemand hierop zit te wachten!

Nogmaals, ieder hanteert zijn eigen criteria aangaande winst, verlies en dood geld, mijn criteria aangaande;
- winst, wanneer de waarde van de verkoop de waarde van de inkoop overtreft
- verlies, wanneer de waarde van de verkoop lager is dan de waarde van de inkoop.
- dood geld, wanneer een positie geen rendement oplevert dat in relatie tot de grootte van de positie kan worden verzilverd, geen dividend uitkeert, geen aandelen inkoop dat resulteert in een toename van het belang en geen uitzicht om binnen een redelijke termijn de papieren winsten te vergroten en te verzilveren.

hier moet je het mee doen en wat jezelf erbij verzint of denkt hoe mijn portefeuille eruit ziet is voor je eigen rekening, maar ik kan mij niet voorstellen dat iemand op jouw cherry pick verhalen, vervalsingen en hersenspinsels zit te wachten!
sniklaas
0
Martin, geld maakt nu eenmaal geld en voldoende spreiding zorgt voor het de-risken van het vermogen.

Kijk jij moet het doen met 2 posities, dus jouw risico element is vele malen groter dan de mijne met momenteel 61 posities en 33% van het vermogen cash en 5% gealloceerd in de hedge.

Afgelopen jaar onder aan de streep 2019 afgesloten met 30,4% rendement behaald met 661 verkoop ritjes en een deel dividend gerealiseerd in;

Portefeuille 40,94%
WinstpakkerS 79,57%
Hedge 14,73%
Pension 17,31%

Jij vind dat naar jouw maatstaven ongelofelijk veel en komt met allerlei verzinsels aanzetten om het tegendeel aan te tonen, ik vraag mij af wat is de achterliggende reden daarvan is, afgunst?

Ik wil mij absoluut niet vergelijken met Bill Ackman van Pershing Square, die heeft onder aan de streep 2019 afgesloten met 58% rendement behaald met oa investeringen in Chipotle Mexican Grill, Hilton Worldwide en Starbucks.
58% moet helemaal ondenkbaar zijn volgens jouw gedachtespinsels, ga je nu ook deze man bestoken met insinuaties en verzinsels!

Ik ben de beroerdste niet en bij deze mijn resultaten behaald dit jaar tot heden, onder aan de streep 10,34% gerealiseerd met;

PORTEFEUILLE -3,4%
PENSIOEN -1%
WINSTPAKKERS 4,8%
HEDGE 221,5%

en hou ik rekening met de valuta blijft er onder aan de streep 10,3%, hoofdzakelijk veroorzaakt door de koersval van de US$.

Dus wederom houdt de hedge mijn voeten droog en zorgt onder aan de streep dit jaar voor de aanwas van mijn vermogen (opgeschreven en deels nog op papier) van 10,34%.

Mijn meest risicovolle positie is @CNA, liquideert deze positie van 19,25% ben ik deze centen minus de winst met het GBP kwijt!
boem!
1
Laatste opmerking richting @sniklaas.

Dat er met handelen veel meer therotische wisnt kan worden behaald dan met BAH heb ik al vele malen hier verkondigd.

Dat jij mij probeert neer te zetten als een verliezer omdat ik slechts twee posities inneem strookt niet met de waarheid want ik overtref met gemak de door jou opgegeven rendementen van 30% in 2019 en 10% in dit jaar.

Maar omdat dit welles/nietes spel nu wel voldoende gespeeld is en ik de indruk heb dat niemand zit te wachten op de verdere ontwikkelingen in dit klassieke drama tussen twee personen wilde ik het graag hier bij laten maar je zonder rancune uitnodigen om deel te nemen aan het door mij voorgestelde spel wie er de beste vooruitziende blik heeft.

Want behaalde resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor…...ketchup
1

voor hen die interesse hebben in Goud en Zilver
er is een soort van vuistregel dat de industriële vraag naar deze commodities voor Goud 15% bedraagt en voor Zilver 60% dat is dus wat er jaarlijks uit het aanbod/productie daadwerkelijk verbruikt gaat worden

10 jaar Zilverprijzen in euro per kg
2010 : 350 euro ( begin zilver-rally)
2011-12: 1000 euro ( prijs piekt op de financiële-crisis)
2015-16: 400 euro ( terugval vanwege het opendraaien van de geldkraan FED/ECB)
2018 : 400 euro (uit-bodemen vd zilverprijs)
2019 : 500-550 euro ( aanzet van een nieuwe rally)
feb 2020: 525 euro ( huidige niveau, opmaak voor de 2e fase van de rally)
outlook eind 2020/begin 2021: 600 euro per kg = 15% opwaarts potentieel

10 jaar goudprijzen in euro/kg
2010: 26.000 euro ( begin rally- eerste fase vlucht naar veilige asset )
2011-12: 42.000 euro ( goud piekt fin-crisis)
2014-15-16: 30.000 euro (goud zakt onderuit bij vol opendraaien geldkraan door FED/ECB)
2018: 35.000 euro (begin herstel rally - aankopen door Rusland en China )
2019: 42.000 euro ( herstel zet verder door , begin hedging tegen steeds maar hogere indexen )
feb 2020: 45.000 euro ( thans zelfs 47.000 euro slot vrijdag )
outlook voor eind 2020/begin 2021 - stijging voor 15% naar 50.000/52.500 euro/kg


wat best bijzonder is, dat zowel goud als zilver al aan de opmars zijn begonnen daar waar de indexen nog steeds new highs opzoeken
mocht er dan ook daadwerkelijk straks een correctie komen aan de beurzen die eventueel deze bull-markt draait voor de komende jaren naar een bear-markt dan kunnen de waardes voor edelmetalen echt nog veel hoger ( men heeft het over beurzen, niet individuele aandelen daar zullen ook in bear markets outperformers zijn)

het behouden van fysiek geeft natuurlijk geen rendement - buiten koersaanwas-, maar wel een grote mate van veiligheid
wil je ook jaarlijks wat rendement zien dan kan je overwegen een gedeelte in miners te investeren - sommigen geven dividend en Barrick gaat zelfs meer uitbetalen de komende jaren
bij mij ligt bij Miners de focus op 4 , dat zijn Barrick Gold, Newmont, WPM en PAA hebben allen een us-notering en staan allemaal dicht tegen 12 maand high aan

Fysiek Goud is onbelast - geen btw
zilver daarentegen wel, dus daar opteer ik dan ook voor Miners en heb ook een London zilver gerelateerd fonds in de porto in usd ( SSLV - Invesco Physical markets - Silver - thans @ 17$ )

vergeet niet dat je bij een fonds of Miners wel een risico hebt in zoverre dat je een aandeel hebt in, er is dus altijd contract of counterparty risk
bij Fysiek slaat de Bank het voor je op in je beleggingsrekening en ook al valt de bank om , anders dan bij cash wat je kwijt bent, buiten de 100k euro garantie die je over X jaar terug kan vorderen, blijft Goud jouw bezit
Geld parkeer je bij een Bank op jouw rekening, maar onder hun paraplu
edelmetalen is de bank de portier/housekeeper - hij mag ernaar kijken en bewaren, maar kan er niet aan.

heb dit altijd kwalijk gevonden dat Cash geparkeerd bij een bank wat eigenlijk als het meest veilige dient te zijn wat bestaat, en waar Banken nu straks gewoon bewaarloon voor gaan vragen, echter vallen ze om mag je proberen je geld tot 100k euro terug te krijgen uit het garantiefonds en de rest kan je afschrijven.

de spread goud-zilver is thans zeer ruim en op die basis zou op de lange termijn 3-5 jaar zilver wellicht de betere investering zijn, voor korte/mid termijn 2 jaar denkt men dat de spread ruim zal blijven

RESEARCH
0
quote:

marathon 11 schreef op 15 februari 2020 17:31:


Zou trouwens ook ook nog wel eens een shift naar nieuwe economische ontwikkelingen dicht bij huis kunnen betekenen.
Nu wordt pijnlijk duidelijk dat we te kwetsbaar zijn geworden van de Chinese productieschuur.


Dat is nu ook het lastige van de huidige markt Marathon. Er staat zo ontzettend veel geld langs de kant die allemaal op zoek zijn naar rendement. Ook de FED staat klaar om bij een teruggang de economie te simuleren. Moet je dan nu long zitten of korte ritjes maken? Zit nog wel te kijken naar Fugro. Komt woensdag met de jaarcijfers en laat vanaf 30/01 een sterke stijging zien. Verwacht een toenamen van de orderportefeuille en verbetering van het resultaat.
sniklaas
1
quote:

ketchup schreef op 16 februari 2020 10:28:voor hen die interesse hebben in Goud en Zilver
er is een soort van vuistregel dat de industriële vraag naar deze commodities voor Goud 15% bedraagt en voor Zilver 60% dat is dus wat er jaarlijks uit het aanbod/productie daadwerkelijk verbruikt gaat worden

10 jaar Zilverprijzen in euro per kg
2010 : 350 euro ( begin zilver-rally)
2011-12: 1000 euro ( prijs piekt op de financiële-crisis)
2015-16: 400 euro ( terugval vanwege het opendraaien van de geldkraan FED/ECB)
2018 : 400 euro (uit-bodemen vd zilverprijs)
2019 : 500-550 euro ( aanzet van een nieuwe rally)
feb 2020: 525 euro ( huidige niveau, opmaak voor de 2e fase van de rally)
outlook eind 2020/begin 2021: 600 euro per kg = 15% opwaarts potentieel

10 jaar goudprijzen in euro/kg
2010: 26.000 euro ( begin rally- eerste fase vlucht naar veilige asset )
2011-12: 42.000 euro ( goud piekt fin-crisis)
2014-15-16: 30.000 euro (goud zakt onderuit bij vol opendraaien geldkraan door FED/ECB)
2018: 35.000 euro (begin herstel rally - aankopen door Rusland en China )
2019: 42.000 euro ( herstel zet verder door , begin hedging tegen steeds maar hogere indexen )
feb 2020: 45.000 euro ( thans zelfs 47.000 euro slot vrijdag )
outlook voor eind 2020/begin 2021 - stijging voor 15% naar 50.000/52.500 euro/kg


wat best bijzonder is, dat zowel goud als zilver al aan de opmars zijn begonnen daar waar de indexen nog steeds new highs opzoeken
mocht er dan ook daadwerkelijk straks een correctie komen aan de beurzen die eventueel deze bull-markt draait voor de komende jaren naar een bear-markt dan kunnen de waardes voor edelmetalen echt nog veel hoger ( men heeft het over beurzen, niet individuele aandelen daar zullen ook in bear markets outperformers zijn)

het behouden van fysiek geeft natuurlijk geen rendement - buiten koersaanwas-, maar wel een grote mate van veiligheid
wil je ook jaarlijks wat rendement zien dan kan je overwegen een gedeelte in miners te investeren - sommigen geven dividend en Barrick gaat zelfs meer uitbetalen de komende jaren
bij mij ligt bij Miners de focus op 4 , dat zijn Barrick Gold, Newmont, WPM en PAA hebben allen een us-notering en staan allemaal dicht tegen 12 maand high aan

Fysiek Goud is onbelast - geen btw
zilver daarentegen wel, dus daar opteer ik dan ook voor Miners en heb ook een London zilver gerelateerd fonds in de porto in usd ( SSLV - Invesco Physical markets - Silver - thans @ 17$ )

vergeet niet dat je bij een fonds of Miners wel een risico hebt in zoverre dat je een aandeel hebt in, er is dus altijd contract of counterparty risk
bij Fysiek slaat de Bank het voor je op in je beleggingsrekening en ook al valt de bank om , anders dan bij cash wat je kwijt bent, buiten de 100k euro garantie die je over X jaar terug kan vorderen, blijft Goud jouw bezit
Geld parkeer je bij een Bank op jouw rekening, maar onder hun paraplu
edelmetalen is de bank de portier/housekeeper - hij mag ernaar kijken en bewaren, maar kan er niet aan.

heb dit altijd kwalijk gevonden dat Cash geparkeerd bij een bank wat eigenlijk als het meest veilige dient te zijn wat bestaat, en waar Banken nu straks gewoon bewaarloon voor gaan vragen, echter vallen ze om mag je proberen je geld tot 100k euro terug te krijgen uit het garantiefonds en de rest kan je afschrijven.

de spread goud-zilver is thans zeer ruim en op die basis zou op de lange termijn 3-5 jaar zilver wellicht de betere investering zijn, voor korte/mid termijn 2 jaar denkt men dat de spread ruim zal blijven
Hallo Wies, fysiek zilver is voor belegging ook onbelast verkrijgbaar wanneer je de posities aanhoudt in entrepot of eventueel zakelijk aankoopt en de btw verrekend.
Maar je wilt 'thuis' geen opslag van zilveren baren en de 'kluis' bij je bank is voor zilver ook geen optie...

Inderdaad blijft de ratio tussen goud en zilver al tijdenlang hoog, momenteel 89,4 waar een waarde boven de 80 als koop signaal geld..

In mijn hedge is de positie van edele metalen;
- zilver 2,14%, rekening houden met de hefboom van 10 omgerekend 21,4%
- goud 0,73%, rekening houden met de hefboom van 20 omgerekend 14,6%
- sinds december vorig jaar fysiek goud aan het kopen, momenteel 1,1%

Vroeger had ik niks met edele metalen maar mede doordat jij daarover bent begonnen op dit forum voor pak en beet 10 jaar geleden ben ik mij gaan interesseren voor edele metalen als hedge voor een eventuele koersval van aandelen. Verschillende jaren mooie posities en ritjes kunnen maken met de @GLD en @SLV producten maar sinds deze producten niet meer beschikbaar zijn voor ons Europeanen is het zoeken naar US$ gerelateerde alternatieven.

Ik heb al tijden de CFD's van PLUS500, renderen op zich prima en zijn goed te verhandelen waardoor het kosten element verwaarloosbaar is..

Het risico daarentegen is van een andere orde en ben niet overtuigd dat bij een liquidatie van PLUS500 de posities van mij blijven en ben daarom vorig jaar begonnen om btw vrij fysiek goud aan te kopen.

Volgende stap is de aankoop van posities in miners en wellicht dat ik jouw daarin volg, beter goed gejat dan slecht verzonnen...
sniklaas
0
quote:

boem! schreef op 16 februari 2020 03:28:


Laatste opmerking richting @sniklaas.

Dat er met handelen veel meer therotische wisnt kan worden behaald dan met BAH heb ik al vele malen hier verkondigd.

Dat jij mij probeert neer te zetten als een verliezer omdat ik slechts twee posities inneem strookt niet met de waarheid want ik overtref met gemak de door jou opgegeven rendementen van 30% in 2019 en 10% in dit jaar.

Maar omdat dit welles/nietes spel nu wel voldoende gespeeld is en ik de indruk heb dat niemand zit te wachten op de verdere ontwikkelingen in dit klassieke drama tussen twee personen wilde ik het graag hier bij laten maar je zonder rancune uitnodigen om deel te nemen aan het door mij voorgestelde spel wie er de beste vooruitziende blik heeft.

Want behaalde resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor…...
inderdaad een drama waar niemand op zit te wachten en het zou mij plezieren wanneer het ditmaal voor de laatste keer is!

Martin, gefeliciteerd met je behaalde winsten en wanneer je goed had gelezen zet ik jouw NIET neer als verliezer maar als iemand die met 2 posities een risico neemt van minstens 50% op liquidatie van het vermogen gealloceerd op de beurs.

Geen idee over welk spel jij het hebt, maar ik ben dol op spelletjes, laat maar weten waar het over gaat!
NewKidInTown
0
quote:

boem! schreef op 16 februari 2020 03:28:


......Dat jij mij probeert neer te zetten als een verliezer omdat ik slechts twee posities inneem strookt niet met de waarheid want ik overtref met gemak de door jou opgegeven rendementen van 30% in 2019 en 10% in dit jaar......


Gokkers en gamblers zetten (al) hun geld en geluk op 1 a 2 fondsen. Niet echt een reden om daarvoor een apart draadje te openen en zelfs aan mee te doen.

Gok op 1 a 2 fondsen, het liefst met afgeleide produkten en over 10 jaar, waarschijnlijk eerder, ben je blut.
NewKidInTown
0
quote:

NewKidInTown schreef op 16 februari 2020 13:40:


......Niet echt een reden om daarvoor een apart draadje te openen en zelfs aan mee te doen.....

Veranderlijker dan het weer :-)
sniklaas
0
AARDGAS, weer terug aan $1,90 en positie weer gehalveerd met een US$ duppie wpa dat gezien de hefboom van 10 ruim 50% rendement oplevert tov de investering die ik vrijdag hen aangekocht..

Ik heb het al vaker gezegd het AARDGAS mag nog tijden pendelen tussen de $1,75 en $1,90 alvorens herstel plaatsvind om uiteindelijk naar de voor 2020 verwachte koers van $2,30 te koersen..

Ik hou m’n huidige positie aan voor eventuele verder herstel en raap onder de $1,799 wederom extra stukken op met tussenpozen van 1 $ cent...
sniklaas
0
@TESLA, Bomenkap op terrein beoogde Tesla-fabriek Duitsland stilgelegd..
Voorlopige voorziening is aangevraagd om de kap van 92 ha bomen te voorkomen..
NewKidInTown
0
quote:

sniklaas schreef op 17 februari 2020 08:33:


@TESLA, Bomenkap op terrein beoogde Tesla-fabriek Duitsland stilgelegd..
Voorlopige voorziening is aangevraagd om de kap van 92 ha bomen te voorkomen..

Bij TESLA kunnen ze snel schakelen, ik zie ze zomaar naar Duitsland Emsland of ergens Oost-Groningen / Eemshaven gaan. Denk dat ze er met gestrekt been in gaan. Rond de Eemshaven zie ik ze al lopen en zingen: "Welkom in mijn land !" Wel iets andere types, werkwilligen.
6.285 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 ... 311 312 313 314 315 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 9 apr 2020 09:42
Koers 8,035
Verschil +0,255 (+3,28%)
Hoog 8,135
Laag 7,805
Volume 100.724
Volume gemiddeld 822.671
Volume gisteren 448.510

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group