off-topic

6.279 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 ... 310 311 312 313 314 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
JP Samosa
0
quote:

ketchup schreef op 19 februari 2020 12:10:begin toch weer wat Alfen op te rapen
zie nu toch wat meer belangstelling van grote investeerders, hoop dat we nog even terugzakken naar onder de 25 of laag in de 20
maar wil ze toch in de porto hebben, uiteindelijk is het in de sector geen tijd voor pennywise and pound foolish gedrag

zie hoe NEL ASA en Plug Power uit de startblokken vliegen, nu de interesse groeit, op die basis zit er nog zat in t vat voor Alfen.


@Alfen, heb vorige week op bijna 29 m’n laatste verkocht en wacht tot de dip

Ik zat ook weer met prettig stijgende verbazing naar NEL te kijken.
Inmiddels in n paar weken plus 50%. Zou er wat meer van willen, maar op dips kopen lijkt lastig te worden

@Full cell energie is nog zo’n stijgertje,nu nog onder de 3 dollar...

( wat n contrast met TomTom)
sniklaas
0
@FUR, gelukkig geen stukken gekregen, bedrijf geeft 10% nieuwe aandelen uit die geplaatst worden met een korting van ??% persoonlijk verwacht ik rond de 9 euro en zet m’n koop orders weer terug aan 8,98 voor de eerste pluk en dalend...

Zou wel een opsteker voor FUGRO zijn wanneer de nieuwe stukken naar een partij zoal @HAL zouden gaan, dan komt er vertrouwen in bedrijf en koers en is er kans op een short squeeze!!
sniklaas
0
quote:

sniklaas schreef op 19 februari 2020 21:48:


@FUR, gelukkig geen stukken gekregen, bedrijf geeft 10% nieuwe aandelen uit die geplaatst worden met een korting van ??% persoonlijk verwacht ik rond de 9 euro en zet m’n koop orders weer terug aan 8,98 voor de eerste pluk en dalend...

Zou wel een opsteker voor FUGRO zijn wanneer de nieuwe stukken naar een partij zoal @HAL zouden gaan, dan komt er vertrouwen in bedrijf en koers en is er kans op een short squeeze!!
@FUR, de stukken zijn geplaatst aan 9,80, verdraaid mooie prijs, wordt morgen een mooie dag voor FUGRO..
Opus135
0
Groupon 44% lager geëindigd. Geen positie hier. Benieuwd naar BAM en Fugro over enkele uren. Gebeurt altijd wel wat. BAM short hier en Fugro long. Kleine posities. Tesla inmiddels short, rekenend op tijdelijke niet te kleine dip. Het is allemaal maar technisch, proberend wat bij te plussen rondom het fundamentele heen. Dat laatste vooral gebaseerd op TomTom met als doel 15-17,50 euro. Als de koers blijft stijgen, kan ik call-opties (koop) verschuiven naar iets verdere toekomst. Verder ook een stukje Ordina: lijkt nog ruimte te zijn voor verdere koopkracht boven de twee en een half. Pleegt echter na een upside geruime tijd stil te vallen richting dood geld. We weten het niet (pas achteraf).

Dat UBS Hamers wil hebben. Was de man zo goed?
boem!
0
Alfen raast maar door.

Op basis van zeer mooie cijfers automome groei van 20-25% met een verbetering van de marge met 5% naar 35% ziet het er indrukwekkend uit.

Markten zijn hot, kruisbestuivingsmogelijkheden zijn er legio binnen de 3 peilers centrale vraag blijft voor mij:
Kan Alfen als puur installatiebedrijf haar marge behouden of zelfs verbeteren want omzet verwerven als zodanig zal niet het probleem zijn gezien de velden waarop zij opereren.

Ik heb daar mijn twijfels over en datzelfde zie ik terug in de reactie van de DGA dhr ten Doeschot die zijn belang wederom fors heeft teruggeschroefd.
ketchup
0

ALFEN, zeker indrukwekkend , dat de grootaandeelhouder verder reduceert lijkt mij niet abnormaal het bedrijf gaat in record tempo van 200mio beurswaarde naar 600mio , verder komt ALFEN steeds meer in het vizier van grotere beleggers en die kunnen dan maar bij één terecht om een redelijk belang te vergaren buiten de markt om.

ben weer voor een gedeelte ingestapt en ga hetzelfde doen bij Plug Power en NEL ASA, hoop dat het wat afkoelt, want deze laatste 2 zijn compleet los

LENOVO : zeer mooie cijfers, record omzet
aandeel gaat 5% hoger in Hong Kong - outlook wat onzeker omdat ook hier het virus wel een impact gaat hebben voor komende kwartalen, maar dat is nu nog niet echt te becijferen
zeer trouwe dividend betaler @ 5% per jaar, een aandeel dat zeker voor LT-holders goed in elke porto past

PAA: Pan American Silver - cijfers kwamen laat uit, dus nog geen analisten updates
maar leest conform verwachtingen , beat on eps - iets short on revenue
aandeel heeft al een indrukwekkende 12 maand achter de rug

Indien edelmetalen verder blijven aantrekken, dan gaan de Miners van edelmetalen hier goed van profiteren

Goud en Zilver in euro/kg blijven aantrekken nu aan 47.850 en 545 resp

koopadvies op een rapport van ABN voor Ackermans VH , dit Belgische beleggingsfonds doet het erg goed, aandeel noteert thans @ 147 euro - noteert onder intrinsiek
ABN zet het aandeel voor PT @ 176 euro

GBL het andere Belgische beleggingsfonds gaat thans @ 94 euro, bij een beleggingswaarde van 127 euro per aandeel, ook hier een aanbeveling voor 105 euro

algemeen: advies ( zie ook wat P2020 informeert) ga defensief naar dividend renderende aandelen in stabiele sectoren voeding/commodities en health en de handrem op hooggewaardeerde vooral tech bedrijven
we zien dat dan ook met de push naar edelmetalen ( hedge )
boem!
1
quote:

ketchup schreef op 20 februari 2020 07:08:ALFEN, zeker indrukwekkend , dat de grootaandeelhouder verder reduceert lijkt mij niet abnormaal het bedrijf gaat in record tempo van 200mio beurswaarde naar 600mio , verder komt ALFEN steeds meer in het vizier van grotere beleggers en die kunnen dan maar bij één terecht om een redelijk belang te vergaren buiten de markt om.
Dat de DGA verder reduceert verbaast mij ook niets.
De beursintroductie had enkel ten doel zijn belang te reduceren naar 50% waardoor hij 100 mio kon cashen er is geen enkele cent opgehaald voor kapitaalversterking van het bedrijf bij die emissie.

Ondanks de prachtige cijfers blijf ik mij afvragen hoe een "installatiebedrijf" een koers van 30 euro kan rechtvaardigen.

Dat dhr ten Doeschot eieren voor zijn geld kiest begrijp ik wel met een basis investering ter grootte van 50 mio eerst 100 mio ophalen bij de IPO om er daarna nog eens 150 mio aan toe te voegen en nog steeds een fors belang overhoudend in het bedrijf is een voortreffelijk staaltje van koopmansschap.
ketchup
0

denk dat uiteindelijk een 10% belang meer dan genoeg voor hem is en verwacht dan ook dat indien Alfen naar 1 miljard gaat hij verder zal reduceren
verwacht dat dit mogelijk is op 2 jaar
voor nu zullen de nieuwe investeerders een discount gekregen hebben , denk dan aan een 10% onder de gemiddelde notering over een X periode , dat zou bij ALFEN wellicht ergens aan 23-25 euro kunnen zijn
nou dan zou technisch steun kunnen betekenen aan 25 euro - hoop dat we daar naar corrigeren dan top ik de positie verder op.
sniklaas
0
boem!
0
Ben het eens met jouw "technische" plaatje, de onderhandse verkoop van 35% had ik ingeschat op 21,50 euro(150 mio / 7mio) en indien de koers op zou lopen naar 50 euro zal hij dat buitenkansje zeker niet aan neus voorbij laten gaan.

Maar welke potentiele wpa rechtvaardigt een koers van 30 euro of hoger bij een installatiebedrijf.
ketchup
0
NEL ASA blijft maar doorstomen nu aan 15 NOK
was tevreden met de al zeer ruime winst op zeer korte tijd, maar deze heeft sindsdien in een week er gewoon nog eens 25% opgezet.

om nu weer aan 10-12 NOK te kunnen kopen moet je al bijna een collapse krijgen
dat zit er niet in ben dan ook nu koper mochten we naar 13 terugzakken

Plug Power hetzelfde staat nu aan 5.75 $ - daar hoop ik voor een correctie naar 4.50 om weer in te kunnen stappen
mjmj
0
quote:

ketchup schreef op 20 februari 2020 09:18:


NEL ASA blijft maar doorstomen nu aan 15 NOK
was tevreden met de al zeer ruime winst op zeer korte tijd, maar deze heeft sindsdien in een week er gewoon nog eens 25% opgezet.

om nu weer aan 10-12 NOK te kunnen kopen moet je al bijna een collapse krijgen
dat zit er niet in ben dan ook nu koper mochten we naar 13 terugzakken

Plug Power hetzelfde staat nu aan 5.75 $ - daar hoop ik voor een correctie naar 4.50 om weer in te kunnen stappen


BE (Bloom Energy) gisteren + 20%.
sniklaas
0
quote:

howdy schreef op 20 februari 2020 11:14:


@VK, alles eruit zonder schade.
@VK, buitenkansje deze morgen om weer aan te vullen naar target, heb nu al vele jaren gehandeld met vallourec maar zo goedkoop als deze morgen heb ik de stukken nog nooit gekregen. Positie aan 1,895 en hou de stukken voorlopig vast..

De extra stukken van die andere Fransoos gaan wel eruit, ruim 50 cent wpa om ook gecompenseerd te worden voor de tax..
ketchup
0
Martin,
er zijn geen opties beschikbaar voor Alfen
dus dan moet je eventueel bij een market-maker terecht, maar daar moet je wel wat volume voor meenemen en weet niet of die Alfen als aandeel uberhaupt zien zitten om een markt te maken.

maar wil niet lullig zijn, zie dat wel zitten om de andere kant te nemen

laten we zeggen bij einde jaar last trading day december 2020 voor min 1.000 stuks/aandelen en max 2.500 stuks ( jij mag het volume invullen)
alles onder de 25 euro betaal ik jou uit
alles boven de 30 euro betaal jij mij uit

tussen 25 en 30 is een wash, betalen we niks uit.


settlement prijs is laatste notering van het jaar of natuurlijk eerder mocht het van de beurs gaan of overgenomen worden
er zijn hier genoeg getuigen
ben niet zo jong meer en zeker niet van plan, maar mocht één van ons 2 omvallen dan is de deal off - we gaan onze familie niet met de gevolgen ons spelletje opzadelen

ps: we kunnen nog indien je wenst het omheinen, dat maximaal de bovenkant bij 40 euro ligt en de onderkant bij 15 euro
boem!
0
@Wies ik vind het fijn om met jou die deal te doen.

Het gaat om het spel, Alfen een aandeel dat dik in de belangstelling staat en daarnaast nog mooie groeicijfers laat zien.
IK heb alleen grote twijfwls of zij als installateur de grote winsten kunnen binnenhalen.

Ik stel voor om het bij 1000 aandelen te laten boven de 30 euro betaal ik jou uit, onder de 25 euro ben ik de gelukkige.
settlementsprijs is laatste notering van het jaar .

We hoeven met deze aantallen wat mij betreft niet te omheinen .

Genoeg getuigen maar die heb ik niet nodig want hoewel wij dikwijls van mening verschillen jij bent in mijn ogen altijd oprecht en eerlijk en ik twijfel geen moment aan jouw integriteit in dezen.
6.279 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 ... 310 311 312 313 314 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 8 apr 2020 17:38
Koers 7,780
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 7,835
Laag 7,605
Volume 448.510
Volume gemiddeld 822.671
Volume gisteren 448.510

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group