off-topic

7.619 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Wereldbelegger
0
De opbrengst van de veiling om op no cure - no pay basis onderstaande domeinnaam uit quarantaine te vangen heeft slechts € 185 opgeleverd.

Ik hoop niet dat dit tekenend is voor de algemene interesse in TomTom ((-;

navigatiesysteem.nl
Gesloten met 57 bids op € 185,-
Wereldbelegger
0
Helaas niets over het navigatiesysteem ((-;

Aston Martin glijdt in een ongecontroleerde slip richting afgrond. Corona, brexit en de aanloopkosten van nieuwe modellen drijven de autobouwer in het nauw. Kan het topmodel DBS Volante Superleggera het tij doen keren?

instapmodel 415.000
www.ad.nl/auto/kan-dit-spectaculaire-...
NewKidInTown
0
quote:

Wereldbelegger schreef op 23 mei 2020 17:20:


in mijn vaderstijd gingen ze naar Santpoort
of als je overtuigd katholiek en gek was naar Heiloo ((-;

Vogelenzang, ook vaak geweest, niet opgenomen geweest, ook niet op bezoek.
Nait Soesen
0
quote:

sniklaas schreef op 23 mei 2020 16:46:


[...]Wies schreef dat gisteren al, adviezen om afscheid te nemen van het aandeel, de 'onvermijdelijke steun zal de huidige aandeelhouders ook raken..

zonder positief nieuws wordt het maandag een bloedrode dag voor dit aandeel en ook voor mij, positie is nog aanzienlijk, ruim 3% van het totaal..

Oja, klopt, was ik even kwijt, nou succes dan maar maandag!
sniklaas
1
quote:

Nait Soesen schreef op 23 mei 2020 20:55:


[...]
Oja, klopt, was ik even kwijt, nou succes dan maar maandag!
bedankt, wordt een lastige maandag, wanneer de Franse overheid niet over de brug komt vlucht iedereen naar de nooduitgang en gaan er 10 tallen procenten van de koers..

zonder nieuws wordt het een lastige keuze, vasthouden voor betere tijden of eruit bij opening, wellicht wordt het beide..

prettig weekend.........Peter
sniklaas
0
quote:

boem! schreef op 23 mei 2020 14:18:


[...]

Het tijdelijk trage internet heeft mijn reactie niet weergegeven.

Natuurlijk Martin, internet in monopoly is veel trager dan in jouw dromen maar er is nog hoop, keuzes in locaties te over die je kunnen helpen om terug te keren naar de werkelijkheid.

wel jammer, ik vind traag internet voor jouw, voor mij een zegen!
boem!
0
quote:

mjmj schreef op 23 mei 2020 12:13:


Wie heeft er een visie op een evt. correctie op de recente stijging vanaf het corona dieptepunt?

Ik moet eerlijk zeggend dat als ik de risico's in de reeële economie vergelijk met het bullish gedrag op de beurs dat ik een beetje de weg kwijt ben.De vraag gesteld door mjmj
boem!
0
quote:

sniklaas schreef op 23 mei 2020 14:59:


[...]naar mijn mening is er geen generiek recept dat eenieder kan bereiden voor zijn of haar portefeuille en is de kans op een correctie even groot dan de kans op een opleving of door kabbelen op de huidige weg naar de herfst.

Momenteel 60 posities in portefeuille, 35 in de plus en 25 in de min en neem daar waar gewenst winst om financiële ruimte beschikbaar te houden om te middelen bij gewenste posities in de min.
Welke takken van sport zijn het meest toekomstbestendig, voeding staat wellicht bovenaan maar ook tech is niet meer, COVID-19 of niet, uit onze samenleving weg te denken..

beschikbare cash is broodnodig om te middelen en te kunnen anticiperen op veranderingen en kansen maar cash op zich aanhouden kost in principe geld vanwege de aanhoudende geldontwaarding.

Follow the money, go with the flow maar doe datgene waar je jezelf prettig bij voelt..


Het door @sniklaas gegeven antwoord.
boem!
0
Ik probeer me nog altijd te focussen op de inhoud van de afgegeven boodschap om daaraan conclusies te verbinden ervan uitgaande dat de gegeven data correct zijn.

Wat ik lees in de reactie van @sniklaas is, dat hij geen vastomlijnde mening heeft hoe de beurs zal reageren op ontwikkelingen in de economie veroorzaakt door het virus.

Wel wordt ons een kijkje gegeven in de porto van @sniklaas met de daarbij behaalde resultaten tot nu aan toe en hoe hij in de toekomst hierop denkt te gaan anticiperen.

De behaalde resultaten zijn excellent te noemen.
Van de 60 posities staan er 60% in de plus en 40% in de min.
Het behaalde resultaat tot heden is een rendement van 28%.
Van de in Amsterdam genoteerde aandelen wist slechts 16 van de 75 bedrijven in de plus te eindigen 21% en bedroeg het rendement van de AEX -15%.

Hoe dit door iedereen gewenste resultaat wordt gerealiseerd zou duidelijk moeten worden uit de aanpak.
Ook hierin zie ik geen uitgelezen strategie, het is ook hier een beetje het kan vriezen en het kan dooien.
Het enig opmerkelijke is mogelijk zijn voorkeur voor bleeders om daarmee te profiteren van koersherstel.
Cash moet zoveel als mogelijk gebruikt worden vanwege de inflatore effecten die aan het geld kleven doordat de persen weer volop draaien.
Daarentegen moet je wel geld beschikbaar houden om te anticiperen op veranderingen en daar komt die weer : cash vrijmaken door winnaars te verkopen om daarmee de posities van te zwaar afgestrafte verliezers uit te kunnen breiden.

Indien ik het van een afstandje bekijk concluder ik eruit dat jij geen strategie hebt maar dat dat ook niet uitmaakt indien je maar op de juiste manier "handelt" getuige het door jou behaalde resultaat .
boem!
0
Als reactie op de vraag van @mjmj wens ik het volgende op te merken.

Voor een juiste bepaling van het behaalde rendement geeft de herbeleggingsindex van de AEX een veel beter beeld dan de gewone index omdat het behaalde rendement nu eenmaal bestaat uit koerswinst/verlies plus het ontvangen rendement.

Indien we naar de herbeleggingsindex kijken ten tijde van de financiele crisis in 2008 zien we een terugval van 1250 naar 500 ofwel een verlies van 60%.
TT overtrof dat cijfer met 20%.

Indien we die bodem aannemen als vertrekpunt zien we dat de herbeleggibsindex is opgeveerd naar 1850 een plus van 270%.
TT moest het doen met een stijging van 75%.

Omdat het bij beleggen altijd draait om de juiste keuzes te maken waar je in opbouwt dan wel afbouwt kan je vaststellen dat ik 10 jaar geleden NIET de juiste keuze heb gemaakt.
Bij de juiste keuze was een rendement van ver boven de 270% mogelijk geweest omdat de 270% het gemiddelde aangeeft.

Maar omdat resultaten behaald in het verleden geen garantie bieden voor de toekomst gaat het er nu ook weer om om de juiste keuze te maken.

Wat doet de beurs in zijn algemeenheid ofwel waar gaat de herbeleggingsindex naar toe is de centrale vraag.
Je zal daarbij zeker de gevolgen van Corona in moeten schatten.
De herbeleggingsindex heeft daarop tot op heden gereageerd door een koersval met 15% vanaf de top neergezet medio febr ad 2200.

Iedereen heeft zo zijn gedachten maar ik verwacht dat het huidige nivo onvoldoende de nadelige effecten van de huidige crisis in zich heeft verwerkt.
In een positief scenario voorzie ik een verdere koersvalmet 10% naar 1675, terwijl in een negatief scenario de 60% koersval ten tijde van de vorige crisis op de loer ligt naar 900.

Veel zal afhangen of er een tweede uitbraak plaatsvindt en hoe snel de normale economie weer opgestart kan worden.

Buiten deze algemene beschouwing gaat het er in alle situaties om of je de juiste keuze weet te maken want in ieder scenario zijn er winnaars en verliezers te onderscheiden.

Dat hoeft geenszins te betekenen dat de winnaars en verliezers van gisteren dezelfde zijn als die van morgen.

Ieder bepaald voor zich waar ZIJN/HAAR herbeleggingsindex op uitkomt in de toekomst door de keuze die hij/zij nu maakt.

Voor mij is die keuze niet moeilijk omdat ik slechts als geinteresseerde aan de zijlijn sta met maar 1 positie nl TT en daarin ondanks de resultaten daarmee behaald in het verleden nog steeds vertrouwen heb in een goede afloop.

Om aan te haken bij het gemiddeld rendement van de afgelopen 10 jaar is een koers van 15 euro noodzakelijk.

Omdat iedere belegger niet als doel heeft om een gemiddelde prestatie neer te zetten maar het gemiddelde te verslaan zal ik pas tevreden zijn met een koers van 30 euro.

Ik heb voor mijzelf de conclusie getrokken, dat TT ondanks Corona nog steeds de potentie heeft om dat waar te maken.NewKidInTown
0
quote:

boem! schreef op 24 mei 2020 04:20:


Voor een juiste bepaling van het behaalde rendement geeft de herbeleggingsindex van de AEX een veel beter beeld dan de gewone index omdat het behaalde rendement nu eenmaal bestaat uit koerswinst/verlies plus het ontvangen rendement.

Ik zou eerder zeggen:

"het behaalde rendement nu eenmaal bestaat uit koerswinst/verlies plus het ontvangen DIVIDEND."

Verder nog: ondanks dat je dik in het verliezen zit, blijf je vast houden aan je eerder gemaakte keuze en dat in 1 aandeel, dat is geen beleggen at all, dat is speculeren en hopen dat je uiteindelijk toch gelijk krijgt.

Overigens, met speculeren hoeft niks mis te zijn, doe ik ook.
Wel zijn er een paar valkuilen:
- te lang vast houden aan een positie en niet op tijd verlies nemen
- verliefd worden op een aandeel, "verliefd worden" is fantastisch, het kan goed uitpakken of niet, maar het is altijd slechts een tijdelijke gemoedstoestand. Met een aandeel pakt het zelden goed uit
- te dicht op de bal spelen, niet het gehele veld overzien, ofwel je teveel verdiepen in 1 aandeel en er te veel tijd aan besteden. Een alternatief in mijn volgende bericht.
NewKidInTown
0
quote:

NewKidInTown schreef op 23 mei 2020 10:57:


Verder heb ik nog een opmerking over de verschillende berekeningen m.b.t. TT, zou je heel veel tijd kunnen besparen, komt later op de dag, moet het nog even verder "uitwerken".

Probeer TT eens uitsluitend vanuit TA te bekijken, laat alle fundamentals en berekeningen voortaan achterwege, hebben in het geheel geen voorspellende waarde. Zie maar eens hoe het aandeel naar beneden kan roetschen op een cijferdag terwijl de verwachtingen gebaseerd op de cijfers goed waren en aandeel 10% down.

TA bespaart je ontzettend veel tijd, tenzij je om een tijdverdrijvende hobby verlegen zit. Voor de meesten geldt: reken eens de tijd besteed aan het volgen van tt en vergelijk het met het rendement, een dagelijkse krantenwijk is lucratiever.
ketchup
4

@ mjmj , we weten geen van allen hoe dit gaat eindigen - dit zijn echt ongekende tijden

wat we wel weten is dat de beurzen en de economie in spreidstand staan en deze spagaat gaat nog wel een paar jaar aanhouden, totdat de bom barst
voor nu is er maar een redmiddel en dat is meer geld pompen of verzuipen, dus doen we het eerste

veel bedrijven gaan aan het infuus, meerdere sterven af en sommigen gaan mega profiteren van deze ellende en het zijn juist diegenen die gaan profiteren die nu al major cap ondernemingen zijn in hun sector en deze bedrijven hebben dus al een enorme weging binnen de index
dit geeft een totaal vertekend beeld, waardoor het lijkt alsof de beurzen-economie floreert, maar het floreert slechts voor die paar sectoren die vraag-gedreven zijn en dan nog eens zo'n dominante positie hebben dat ze sturend zijn voor hun eigen succes
de Apple's , MSFT's Alphabeth's , AMZN , Roche, Nestlé, Goldman's , Morgan's enz.... van deze wereld

nu zijn dit niet werelds grootste werkgevers voor aantal werknemers die zij aan banen helpen, dat zijn eerder de Autofabrikanten en hun toeleveranciers en dat zijn de Olie en Gas ondernemende bedrijven en dat is de horeca/hotel , toerisme en travel en service industrie en die staan nu juist voor de meest uitdagende tijd ooit, die moeten allen aan het infuus

dus je krijgt binnen de beurs een enorme verschuiving waar steeds meer beleggers genoodzaakt zijn vanwege de ontwaarding van Geld vluchten naar assets, maar wel allemaal naar dezelfde, dus je krijgt 'over'-vraag voor big Tech en voor voeding en voor health en die drijven de indexen hoger en hoger, de rest ligt op apegapen en moet gered worden door de overheden

en je hoeft geen raketgeleerde te zijn om te begrijpen dat dit niet enkel op industrieel niveau gaat gelden , maar ook landelijk of regionaal
dus degoblariseren en meer domestic of regionaal produceren

oost en west drijven zo meer uit elkaar, goedkoop produceren is niet langer de drive, het is nu hoe hou je controle over toevoer en hoe hou je mensen aan het werken, het gaat dus voor de burger allemaal minder worden, maar het gaat een paradijs worden voor speculatieve winsten en aangezien ( vooral Amerika ) volop stimuleert en geen taksen wil of gaat verhogen, want dan is totaal not-done binnen hun mentaliteit en wij hier in Europa ook de super rijken ( zowel bedrijven als personen ) niet willen wegjagen en allerhande brievenbus operaties levend houden, gaat de middenstand het moeten ophoesten, de armen kunnen niet meer ingeven en de rijken wil je niet laten vluchten, dus ga je de werkende middenstand uitknijpen

ook gaan we ons kapot ergeren binnen één regio of zone , neem de Eurozone, waar de Latino's lekker op hun 55e aan de playa willen vertoeven en de Noorderling zich straks tot zijn 70e , als die al bij de gelukzalige behoren die een baan hebben, mag blijven werken , want pensioenen da's niet meer voor de 2e helft van deze eeuw - dan is het terug in de tijd waar kinderen en kleinkinderen de vaders en moeders en opa's en oma's mogen verzorgen.

dus geniet ervan dit zijn nog topjaren, waar zoet houden nog werkt, vanwege schuld opbouw

de Franse Staat is straks de grootste houder van equity op de Bourse in Parijs, en dat allemaal met Europese schuld
nou als er één westerse valuta is die je de komende 10 jaar short moet zitten is het wel de euro.
BUY CHF en Deutsche Mark ( zodra die in darkpools te koop komen ) Sell alles zuidwaarts van Brussel, dus ook de helft van België :)
boem!
0
Ik ben blij met de door jou gemaakte correctie.

Voor degenen die dat nog niet hadden begrepen was het mijn bedoeling om het begrip rendement te omschrijven als: Het resultaat behaald gedurende een periode door koerswinst/verlies te verhogen met het ontvangen dividend.

We zijn het klaarblijkelijk eens zijn hoe we het begrip rendement behoren te bepalen.

Ik stel dat mijn behaalde rendement gedurende de periode vanaf het dieptepunt van de vorige crisis tot aan heden 75% heeft bedragen.
Jij bestrijdt dat door aan te geven dat ik geen positief resultaat hebt behaald maar een niet nader door jou aangegeven negatief resultaat.

Om een zinnige discussie te kunnen voeren aangaande het onderwerp lijkt het mij gewenst om naast de definitie van het begrip ook de periode waarover we het hebben vast te leggen omdat het anders weer snel leidt tot een appel met perendiscussie.

Daarnaast is het m.i van belang om het gemaakte rendement te beoordelen door dat rendement te vergelijking met een objectieve benchmark.

Ik heb ervoor gekozen om als periode het dieptepunt van de vorige crisis tot heden te kiezen omdat die periode volgens mij aansluit bij de algemene onzekerheid die ons nu allen parten speelt in deze nieuwe crisis.
Daarnaast heb ik als benchmark de AEX herbeleggingsindex opgevoerd.

Ik wil graag iedere discussie aangaan maar daar zijn namens mij wel de voorwaarden aan verbonden dat we het het van te voren eens zijn over de periode die we beoordelen en wat een juiste benchmark is.

NewKidInTown
0
quote:

boem! schreef op 24 mei 2020 09:32:


Ik ben blij met de door jou gemaakte correctie.
......
Jij bestrijdt dat door aan te geven dat ik geen positief resultaat hebt behaald maar een niet nader door jou aangegeven negatief resultaat.
......
Ik wil graag iedere discussie aangaan maar daar zijn namens mij wel de voorwaarden aan verbonden dat we het het van te voren eens zijn over de periode die we beoordelen en wat een juiste benchmark is.

Ik heb kennelijk jouw "Om aan te haken bij het gemiddeld rendement van de afgelopen 10 jaar is een koers van 15 euro noodzakelijk."
verkeerd geinterpreteerd, namelijk om winst te maken of break-even te raken.

Wat jouw "voorwaarden" voor discussie betreft, dat kan beiden voor iedereen anders liggen, afhankelijk van het doel en beleggingshorizon. Ga je voor voortdurende dagresultaten of voor pensioen over een jaar of 25-30 ?
Ik discussieer niet onder "voorwaarden", als ik behoefte voel om iemand te corrigeren of ik wil info vragen of geven, dan doe ik dat.
Iedereen zou zich moeten realiseren dat er verschillende soorten beleggers zijn en verschillende benaderingswijzen waar weer verschillende handelswijzen bij horen.
Je kunt een aandeel UKT verkopen, terwijl je optimistisch bent over de LT, alleen de timing is nog niet daar. Bijvoorbeeld hoor, slaat niet specifiek op tt, die beoordeel ik UKT (TA) en LT (FA) niet aantrekkelijk.
Wereldbelegger
0
dagelijkse krantenwijk bespaart een abo op een sportschool en kan je 'blind' lopen.

maaltijdbezorger worden levert je meer geld op, o.a. door de fooien en is goed voor TT als je een navigatiesysteem koopt voor je mobiel.

((-;

rendement bij beide baantjes hoger dan bij wachten op een koersexplosie bij TT


quote:

NewKidInTown schreef op 24 mei 2020 08:41:


[...]
Probeer TT eens uitsluitend vanuit TA te bekijken, laat alle fundamentals en berekeningen voortaan achterwege, hebben in het geheel geen voorspellende waarde. Zie maar eens hoe het aandeel naar beneden kan roetschen op een cijferdag terwijl de verwachtingen gebaseerd op de cijfers goed waren en aandeel 10% down.

TA bespaart je ontzettend veel tijd, tenzij je om een tijdverdrijvende hobby verlegen zit. Voor de meesten geldt: reken eens de tijd besteed aan het volgen van tt en vergelijk het met het rendement, een dagelijkse krantenwijk is lucratiever.
sniklaas
1
quote:

boem! schreef op 24 mei 2020 09:32:Ik wil graag iedere discussie aangaan maar daar zijn namens mij wel de voorwaarden aan verbonden

Met jouw discussiëren is onmogelijk Martin, een en al negativiteit en insinuaties bij andere opvattingen dan jouw tunnelvisie..
NewKidInTown
0
quote:

Wereldbelegger schreef op 24 mei 2020 10:01:


1 - dagelijkse krantenwijk bespaart een abo op een sportschool en kan je 'blind' lopen.

2 - maaltijdbezorger worden levert je meer geld op, o.a. door de fooien en is goed voor TT als je een navigatiesysteem koopt voor je mobiel.

((-;

3 - rendement bij beide baantjes hoger dan bij wachten op een koersexplosie bij TT


1 - helemaal eens, lopen en fietsen, alleen het zwemmen ontbreekt nog, anders zou het een goeie training zijn voor m'n triathlon.
2 - bedankt voor de tip. Weet jij nog een goede club om me aan te melden ? Btw, mobiele navigatie is toch bijna overal "gratis" ?
3 - zeer zeker, helemaal eens
boem!
0
Ik neem iedere visie serieus en tracht mij bij het tot mij nemen van die visie niet bij voorbaat te laten leiden door de confirmation bias die ons allen eigen is.

In die zin kan ik de visie geetaleerd door @wies voor 100% onderschrijven.

Toch neem ik volledig afstand van deze visie en verwerp hem niet omdat de aangegeven weg onmogelijk zou zijn maar vanwege de uitkomst van die visie.

Juist vanwege de geschetste uitkomsten wil en kan ik me niet neerleggen bij het zekere toekomstperspectief dat wordt geschetst indien we die visie ten uitvoer brengen.

Ik heb me eigen gemaakt om eerst te zoeken naar overeenkomsten en van daaruit de verdere discussie te voeren.
Het is duidelijk dat ik de gevolgen van de aangegeven visie voor 100% onderschrijf dus over de uitkomst van het volgen van deze visie zullen wijj geen verschil van mening hebben.

Anders ligt het voor wat mij betreft bij de mogelijkheid een andere richting te kiezen.
Jij geeft terecht aan, dat er "goede" en "slechte" sectoren bestaan vwb waardecreatie en winstpotentie.
Ik kan me vinden in de kwalificatie "goed" indien je het hebt over High-Tech, Voeding en Healthcare en "slecht" bij het noemen van Big-Car en Big-Oil.

Je voelt hem waarschijnlijk al aankomen maar jouw kwaliicatie van "goed"bij banken staat haaks op die van mij, ik heb in voorgaande berichten al aangegeven Big-Bank in hetzelfde rijtje te plaatsen als Big-Car en Big-Oil.

Welke toegevoegde waarde hebben banken ons gebracht met hun serviceverlening tov van de toegevoegde waarde van andere bedrijven in het economische verkeer door de levering van producten dan wel hun serviceverlening.

In mijn opvatting is de toegevoegde waarde van banken beperkt gebleven tot de herverdeling van kapitaal waarbij zij zich ten doel hebben gesteld dit kapitaal zoveel als mogelijk over te hevelen naar de zijde waar deze commodity al in overvloed aanwezig was.
In die opzet zijn zij meer dan geslaagd maar of dat een dienst is waar de gemeenschap wat aan heeft valt sterk te betwijfelen.

De centrale banken en overheden zijn nu genoodzaakt om geld in het systeem te pompen niet vanwege het volledige gebrek van dat geld maar omdat in de herverdeling er een nijpend tekort is ontstaan van geld bij bedrijven en burgers.

De overheden staan nu voor de keuze:
Of zij bewandelen dezelfde weg als hiervoor en laten de regie bij banken met het door @wies geschetste resultaat tot gevolg voor zowel de gemeenschap als voor de indeling van Big-Bank.
Of zij nemen deze keer de regie zelf in handen met als konsekwentie dat zij zich moeten gaan bemoeien met de reeele economie waardoor beperkingen op kapitaalverkeer onvermijdelijk zullen zijn met als ongewisse uitslag het resultaat voor de gemeenschap maar als zeker resultaat dat Big-Bank naar het rijtje loosers verdwijnt.
NewKidInTown
0
Wat een omhaal van woorden, wat een wazig verhaal.
Het enige concrete is Big-Bank is "slecht".

Wat is goed / slecht ?
Goed: beter dan de index, beter dan 0, beter dan je schoonmoeder ?
En nog rekening houden met risico vs ROI ?

Markten hevig over gecrediteerd.
Extreem veel printed money.
Corona, geen V, geen W maar een L.
Massa werkeloosheid, massa ontslagen, daling consumenten/producenten vertrouwen.

Kopen of verkopen / zijlijn ?
7.619 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 mei 2020 17:35
Koers 7,625
Verschil +0,005 (+0,07%)
Hoog 7,675
Laag 7,515
Volume 365.206
Volume gemiddeld 719.822
Volume gisteren 253.017

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group