off-topic

6.158 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 303 304 305 306 307 308 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Ikkenietweten
0
Beste alexnr75

Als ik het goed interpreteer bedoelt Boem met de elite niet de middenklasse.
Misschien dat hij zelf ook nog even kan antwoorden.
Ikkenietweten
0
quote:

NewKidInTown schreef op 4 april 2020 22:03:


Ik zou me zelf toch niet tot de elite willen rekenen, twee bruggen te ver.


Datzelfde geldt voor mij NKIT.
Ikkenietweten
0
quote:

NewKidInTown schreef op 4 april 2020 22:03:


Ik zou me zelf toch niet tot de elite willen rekenen, twee bruggen te ver.


Ik ben belegger en tegelijkertijd belastingbetaler.
alexnr75
0
[Modbreak IEX: Gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen, bericht is bij dezen verwijderd.]
ketchup
1
food for thought

de Russen en Chinezen zijn de laatste jaren de grootste nett buyers geweest van Goud, ze proberen zo de dominantie van de US$ op de langere termijn als wereld- handel-valuta te ondermijnen

dan dit virus en de war on oil

nu circuleert dit virus de hele wereld rond en maken de Chinezen en Russen misbruik/gebruik hiervan om de westerse overheersende economieën te breken, de shift in power moet van west naar oost

na het opkopen van Goud , zijn de chinezen ook al tijden bezig met het inkopen in bedrijven in het westen via investeringsfondsen en opkopen van westers schuld-papier
zo krijgen ze indirect toegang tot knowhow en financiële macht

China is het enige land dat praktisch volkomen gedigitaliseerd is , ze rollen 5G uit aan een ongekende snelheid en hebben iedereen nu al zowat via camera en data op het vizier
heel China is online en heel China is mobiel

ze willen nu via de Baidu's en Huawei's en Ali Baba's de big tech uit America er onder krijgen en de wereld veroveren, dat is het master-plan

het is dit virus dat de Amerikanen nu naar de onderhandelingstafel brengt als de zwakkere voor trade concessions met China en Oil agreement tussen Russia & OPEC, Amerika zal enorme ingevingen moeten doen, dit spelen China en Rusland perfect uit.

het virus gaat in razend tempo over heel de wereld, ondanks de lockdown's, maar in China bleef het eigenlijk beperkt tot Wuhan, niks horen we uit Peking of Shanghai
Wuhan is alweer open for biz ?
hebben de Chinezen al een medicijn en een vaccin ?
was Wuhan gewoon het middel voor een doel
waarom is Rusland niet overspoeld ?

hebben de Chinezen (met opzet) dit virus de wereld rond laten gaan ?
is dit het masterplan om het westen eronder te krijgen, we zijn allemaal super afhangende geworden van China voor zowel vraag als aanbod
China is de wereldfabriek geworden, iedereen laat er van alles produceren
toevoer dicht, wij onderuit

Nu rollen ze straks hun digitale kennis de wereld over.

gelukkig zijn de Amerikanen niet achterlijk en hebben dit door, ze hebben rake klappen gekregen en zijn zeker voor nu down, maar niet out

ze vechten straks terug en dan halen ze productie weg uit de Oost, ze gaan het westen doen boomen , ze gaan zich meer concentreren op India en Afrika
China en Rusland zoeken het maar uit
Ja, dit is oorlog - een economische waar chemie niet geschuwd gaat worden om in te zetten.

reality ? of een verhaal met een hoog Disney-gehalte ?

buy Swiss, zowel de Franc als de bedrijven
gd wknd, mooi weer - blijf binnen.alexnr75
0
Goedemorgen Ketchup,

Dat vooral China goud inkoopt begrijp ik wel omdat zij in verhouding weinig in bezit hebben
.
www.businessinsider.nl/goud-voorraden...

Misschien dat we later kunnen begrijpen wat en hoe Corona. Misschien is het effect wel positief. Iedereen wordt nu wakker geschud en gaat alles anders doen. De grote vraag is of we als landen het wel financieel overleven.

We moeten wel uitkijken om alles wat China doet te verheerlijken. Ook zij hebben financiële problemen en hebben een hoge schuldquote. Zoals jij ook schrijft horen we over veel zaken niets uit China.

Zwitserland doet het inderdaad prima, al maakt het wel uit welke aandelen. Roche zelfs in plus en daarnaast dividend uitgekeerd.

nl.investing.com/equities/switzerland

Het is interessant om deze lijstjes per land te bekijken, soms verrassende resultaten. Het risico bestaat wel dat de nu goed presterende aandelen in de nasleep van corona van de hand worden gedaan.

Ga in de bloementuin werken :)

Afstand genoeg.
pwijsneus
0
@Ketchup, ik heb mijn twijfels of de aanpak in China tegen het virus wel zo succesvol is als dat ze zelf de wereld willen doen laten geloven.

Komt er een tweede coronagolf?:
www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/ar...

China wil geen gezichtsverlies, dat is in die cultuur het ergste wat je kan overkomen. Je ziet dat het Westen heeft gekozen voor een andere aanpak dan China, targeted lockdown vs. complete isolatie.

Dat laatste kan simpelweg niet in het Westen, wij gaan geen apps gebruiken om ons 24/7 te laten controleren door de overheid, dat geven we alleen aan Mark Zuckerberg. Ook werden in China de gevallen thuis opgesloten, al dan niet met de wapenstok. Maar wat gebeurd er als de lockdown wordt opgeheven, nu zie je dat op verschillende plekken het virus toch weer de kop opsteekt, en er lonkt een tweede coronagolf, al wil China niet dat dit naar buiten komt. Dus hoe succelvol is die aanpak daar? We moeten onder ogen zien dat dit virus gewoon zwaar K is, en dat een langdurige kwestie wordt.

Omdat de schaal van dit hele gebeuren zo groot is, circuleren er veel complottheorieën. Dat is wat mij betreft te gemakkelijk, niemand heeft baat bij dit rotvirus. Het zou te maken hebben met de uitrol van 5G. De Chinezen hebben dit met opzet de wereld laten rondgaan. Wat moet je ermee? Bovendien geloof ik dat het Westen en China altijd tegenover elkaar blijven bestaan. Cultuurtechnisch, maar ook hoe onze hele samenleving is opgebouwd ligt te ver uit elkaar dat China hun digitale maatschappij over ons uit kan storten. Wij in het westen wantrouwen de overheid, dus we geven onze pricacy aan private bedrijven(google, facebook, amazon etc). In China wordt alles gemonitord door de overheid, daar werkt dat omdat het hele systeem zo is ontworpen. Gaan wij nooit accepteren.

Kijk, er gaan onzekere tijden aanbreken. Bedrijven zien nu dat singlesourcing en productie op 1 locatie - vaak China - misschien niet zo heel verstandig bleek. Wijsheid achteraf. Dus, gaan we nu zien dat er een trend op gang komt om te de-globaliseren?

Ook zie je nu dat iedereen thuiswerkt, en dat veel afspraken ook na dit hele gebeuren digitaal kunnen gaan verlopen. In combinatie met de automatisering, en robotisering die toch al aan de gang was, zal de efficientieslag een nieuwe revolutie meemaken. Deze situatie zorgt dat dit proces alleen in een stroomversnelling komt, en de winnaars, en vele verliezers komen eerder bovendrijven.

Maargoed, waar staan we nu? Het wordt een beetje een carrot-and-stick verhaal, waarbij de verwachte piek telkens naar achter wordt geschoven, en de lockdown telkens verlengd moet worden. Ook na de piek is het een grote vraag in welke stapjes de maatregelen weer teruggedraaid kunnen worden. Dit alles heeft natuurlijk een enorme impact op de economie.

Een correctie zat er na de all-time-highs van afgelopen jaren toch wel aankomen. Persoonlijk gokte ik op verlies van Donald Trump later dit jaar. Als Trump de herverkiezing verloren zou hebben, verwachte ik dat dan aan het licht zou komen dat de VS compleet uitgewoond is, en daar zal de rekening betaald voor moeten worden. Deze gebeurtenis zag niemand aankomen.

De correctie gaat alleen veel sneller, en waarschijnlijk ook dieper dan voorzien.

Heb geen posities op dit moment, enkel short op de indexen. Bekijk het van week tot week.

mjmj
0
Een van de sleutels voor het er weer bovenop komen is immuniteit. Waarom horen we niet over dit onderwerp? Je zou zeggen dat China daar al geruime tijd mee bezig is. Hier in NL lopen proeven in Rt en sanguin.
boem!
0
Ik vind het naief om te veronderstellen dat het weer opstarten van de oude machine indien het coronaklimaat dat toestaat niet hetzelfde betekent dan wachten op de volgende ramp.
pwijsneus
0
quote:

mjmj schreef op 5 april 2020 11:24:


Een van de sleutels voor het er weer bovenop komen is immuniteit. Waarom horen we niet over dit onderwerp? Je zou zeggen dat China daar al geruime tijd mee bezig is. Hier in NL lopen proeven in Rt en sanguin.


Dat is de vraag hoe dat nu in China is. Daar hebben ze een totale lockdown doorgevoerd

- Het voordeel is dat het flatten the curve verhaal dan redelijk snel zichtbaar begint te worden.
- Het nadeel is lijkt me, is dat als de lockdown wordt opgeheven, het virus weer doodleuk de kop opsteekt, en dan begint het gelazer weer van voor af aan.

Hier in Europa hebben we te laat de totale, of targeted lockdown in werking gesteld, en is het de vraag of de curve op tijd afvlakt zodat de zorg het aan blijft kunnen. Dat is heel erg spannend. Echter is het aantal besmettingen hier hoog (ook hoog risico dus!), maar zie je wel dat er onder de bevolking stukje bij beetje immuniteit ontstaat.

Maar dan nog kijk je aan tegen een slepend proces, wat nog maanden kan duren. Geen sport, geen concerten etc. etc.

DerksVisie
0
Iedereen die denkt dat China hierachter zit moet even wat beter nadenken. Juist dankzij deze pandemie ziet ieder land in, dat alles in het buitenland laten produceren je gigantisch afhankelijk maakt. Men gaat dus in de toekomst weer meer in eigen land produceren, dit betekent dat China dus veel werkgelegenheid gaat kwijtraken.

NewKidInTown
0
Het zou wel goed zijn als we in de toekomst nog eens goed na denken of we alles zo goedkoop mogelijk waar ook ter wereld willen laten produceren, ook de meest essentiele zaken zoals medicijnen, vaccins, grondstoffen daarvoor en het noodzakelijke onderzoek daar voor, of dat we meer nationaal en lokaal gaan produceren.

Niet varkentjes hier vet mesten, in Italie slachten en er Parma-ham van maken en weer terug importeren en aan concumenten verkopen. Zelfde met slachten en exporteren naar China waar Rutte zich zo sterk voor heeft gemaakt.

Alleen de plastic rotzooi in China laten maken en eventueel importeren en verkopen aan wie het nog wil hebben. En vakantie vieren in Zeeland, Veluwe en de Achterhoek, warmer wordt het toch wel. Schiphol verkleinen tot 1 landingsbaan. Overstappers een landingstoeslag van 200 EUR laten betalen, als ze nog komen. De entertainment-sector in A'dam kan ook een grote streep door, wallen, spuiten en slikken, weg er mee.

World-trading: FULL RESET pls.
alexnr75
0
NewKid,

Niet te hard van stapel lopen. We moeten nog eerst wel enkele rekeningen betalen of mogen we kiezen voor de Italiaanse oplossing?

Vroeg met pensioen, huis in eigendom en La Dolce Vita.

Ik heb wel begrepen dat Spanje en Portugal de laatste jaren wel hun best hebben gedaan om de economie opnieuw in te richten. Die verdienen respect.
Knife Catcher
0
quote:

pwijsneus schreef op 5 april 2020 12:10:


[...]

Dat is de vraag hoe dat nu in China is. Daar hebben ze een totale lockdown doorgevoerd

- Het voordeel is dat het flatten the curve verhaal dan redelijk snel zichtbaar begint te worden.
- Het nadeel is lijkt me, is dat als de lockdown wordt opgeheven, het virus weer doodleuk de kop opsteekt, en dan begint het gelazer weer van voor af aan.

Hier in Europa hebben we te laat de totale, of targeted lockdown in werking gesteld, en is het de vraag of de curve op tijd afvlakt zodat de zorg het aan blijft kunnen. Dat is heel erg spannend. Echter is het aantal besmettingen hier hoog (ook hoog risico dus!), maar zie je wel dat er onder de bevolking stukje bij beetje immuniteit ontstaat.

Maar dan nog kijk je aan tegen een slepend proces, wat nog maanden kan duren. Geen sport, geen concerten etc. etc.


totale lock down in China vergelijkbaar met lock down nu in Spanje en USA; ik zag gisteren op CNN dat 96% van de inwoners geacht wordt thuis te zijn. Dat is ongeveer gelijk aan China begin feb. Voedselproductie is in Spanje uitgezonderd, USA deels iig ook. Maar wat is de effectiviteit? Begin feb lagen er containerschepen met fruit voor de kust van China; ik weet uit betrouwbare bron dat dit niet gelost werd.

De effectiviteit van de lock down was in China gewoon vele malen groter dan in andere landen. Vooral omdat wij in het Westen het konden weten.

Wat hebben we de neus opgehaald over de lock down in de eerste weken. En de twee maanden erna elke zichzelf respecterende (wereld-)leider denken dat hij het beter kan. Mooie voorbeelden, Rutte en de andere clowns uit bijv Engeland en USA

we gaan er niet vanaf komen voorlopig; wie gaat er nu of over een jaar nog een reis boeken en 6 maand vooraf betalen?


NewKidInTown
1
quote:

alexnr75 schreef op 5 april 2020 15:19:


NewKid,

Niet te hard van stapel lopen. We moeten nog eerst wel enkele rekeningen betalen of mogen we kiezen voor de Italiaanse oplossing?

Vroeg met pensioen, huis in eigendom en La Dolce Vita.

Ik kies voor de Italiaanse "oplossing", ben daar eigenlijk al gedeeltelijk mee begonnen

dopo di noi il diluvio

;-)
6.158 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 303 304 305 306 307 308 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 apr 2020 17:38
Koers 7,125
Verschil -0,090 (-1,25%)
Hoog 7,240
Laag 7,005
Volume 546.367
Volume gemiddeld 829.248
Volume gisteren 682.106

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group