Vopak « Terug naar discussie overzicht

VOPAK 2016

112 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
ff_relativeren
0
Een nieuw beleggingsjaar. Vopak heeft in 2015 enkele hervormingen doorgevoerd zoals divestments. Hoe gaat zich dat vertalen in de beurskoers ? En gaat een lagere crude oil prijs zich vertalen in betere bezettingsgraden bij Vopak ?

Een goed beleggingsjaar toegewenst !
EQ140
0
het nieuwe jaar begint slecht voor de beurs. Met de aankomende cijfers zullen we duidelijkheid krijgen betreffende de winstwaarschuwing over azie (opkomende economie) en China Er wordt voor de Chinese beurs weinig goeds verwacht aankomende tijd. Volgens mij blijft het voorlopig een zaak van laag kopen, om daarna de winst te pakken op deze volatiele beurzen. Naar mijn idee blijft de wereldeconomie te veel zuchten onder de torenhogen schulden, dat kan zich op gaan breken.
EQ140
0
quote:

EQ140 schreef op 6 januari 2016 14:27:

het nieuwe jaar begint slecht voor de beurs. Met de aankomende cijfers zullen we duidelijkheid krijgen betreffende de winstwaarschuwing over azie (opkomende economie) en China Er wordt voor de Chinese beurs weinig goeds verwacht aankomende tijd. Volgens mij blijft het voorlopig een zaak van laag kopen, om daarna de winst te pakken op deze volatiele beurzen. Naar mijn idee blijft de wereldeconomie te veel zuchten onder de torenhogen schulden, dat kan zich op gaan breken.
Voor Vopak komt de aangekondigde havenstaking voor Rotterdam dan ook op een slecht moment
Duifish
0
Zou iemand mij uit kunnen leggen waarom Vopak zo zwaar zakt? Ik begrijp dat er een flinke exposure is op Azie(China), maar met de overvloeden aan olie die er nu zijn, en groter worden, is er toch ook een hoop opslag nodig?
jojo3
0
Idd Tanks zijn overvol, dus daar kan het niet aan liggen. De havenstaking in Rotterdam heeft daar niets mee te maken De tanks zitten vol en blijven vol. Waarschijnlijk een shortertje die weer eens Vopak op de korrel neemt
EQ140
0
quote:

Duifish schreef op 7 januari 2016 13:10:

Zou iemand mij uit kunnen leggen waarom Vopak zo zwaar zakt? Ik begrijp dat er een flinke exposure is op Azie(China), maar met de overvloeden aan olie die er nu zijn, en groter worden, is er toch ook een hoop opslag nodig?
Als alle koersen zakken blijft Vopak niet achter. Berichten economie zijn tegenstrijdig. Als je de politici, banken, makelaars en beurshandelaars mag geloven is de toekomst rooskleurig, maar beursgoeroes voorspellen een grote klap naar beneden. We ( politici) hebben niets geleerd van de depressies. In Japan is het begonnen met de onroerend goed zeepbel, daarna V.S. en Europa nu volgt China? ben bang van wel. De economie met geld vol pompen brengt hele grote risico met zich mee( het instorten van de beurzen en economie ) We willen de pijn niet nemen van de fouten uit het verleden dus dat is geen markteconomie. en kan het jaren etteren. Olie rond €30 dollar, kan Vopak zijn marge op opslag blijven houden nu het voor de handel zwaar verliesgevend is om op te slaan en de vooruitzichten ook niet goed zijn.
Tordan
0
Er wordt giga olie geproduceerd, dit moet ergens worden opgeslagen. In In feite een prima zaak voor VOPAK. ik heb tot nu toe nog niemand iets over de marges bij VOPAK horen zeggen. Olieprijs nadert natuurlijk ook de bodem, dit gaat echt geen maanden meer duren, want dan valeen er producenten om en stijgt de prijs ook.
voda
0
Boskalis, Fugro en Vopak profiteren van opheffen Iraanse boycot - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--De opheffing van de boycot van Iran biedt kansen voor een aantal Nederlandse bedrijven, zegt Andre Mulder van Kepler Cheuvreux. Van de beursgenoteerde dienstverleners aan de oliesector kunnen vooral Boskalis (BOKA.AE), Fugro (FUR.AE) en Vopak (VPK.AE) profiteren, zegt de analist. Voor SBM Offshore ziet hij echter weinig extra werk. Als baggeraar kan Boskalis opdrachten in de wacht slepen voor de acht grote havens die verbeterd moeten worden, zegt de analist. Wat betreft Fugro wijst Mulder op de activiteiten die de bodemonderzoeker eerder deed in Iran, zoals inspectie, reparatie en onderhoud van onshore en offshore installaties. Vopak zal alleen indirect profiteren, verwacht de marktvorser. Eerder werd in de Rotterdamse opslagfaciliteiten van Vopak voor 1 miljoen m3 aan Iraans materiaal opgeslagen, maar aangezien het bedrijf weinig ruimte over heeft is het waarschijnlijk dat dit elders moet worden ondergebracht. De positieve effecten voor Vopak blijven daardoor beperkt tot de hogere opslagprijzen die de terugkeer van Iran kan veroorzaken. Voor SBM ziet de Kepler-analist weinig echte extra's. De meeste Iraanse olieproductie gebeurt vooral op land en aangezien SBM vooral actief is in diepzeeprojecten, verwacht Mulder weinig extra werk voor het bedrijf.


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

Nova Virus
0
2e Verkapte winstwaarschuwing bij RTLZ vandaag aan het adres van Vopak. 1.5 week terug werd ook gezegd dat er geen opslag capaciteit meer is bij Vopak. Bij dit bericht stond de olie toen rond de 33 dollar. Stel een begin opslag van een jaar geleden met de prijs van rond de 64 dollar, dan is de gemiddelde olie prijs voor Vopak rond de 48 dollar!! Met een steeds dalende olie prijs lijkt mij dit een verkapte winstwaarschuwing.
ff_relativeren
0
Vopak faciliteert opslag van olie. Hoe lager de olieprijs, hoe langer opslag voor cliënten interessant blijft. Opslaan, en wachten op hogere prijzen van crude oil om te verkopen.
Nova Virus
0
Goedemorgen,

U leest niet goed. RTLZ vermeldde : GEEN opslag capaciteit meer bij Vopak (bij 33 dollar) om deze lage olieprijs in te kopen. De gemiddelde opgeslagen olieprijs van Vopak ligt rond de 45 dollar!!!
buy&hold-style
0
Dat is wellicht vervelend voor de klanten van Vopak die daar hun olie opslaan, maar voor Vopak betekent het volle bezetting. Vopak is geen eigenaar van de olie, verhuurt alleen de opslagfaciliteit.
EQ140
0
De pagina,s zijn uit de goede volgorde gegaan.Ik had een reactie op een post en weer verwijderd ., hoopt dat het hierbij weer goed komt
Nel
0
vind vopak altijd een goede graadmeter voor de beurs
als de koers weer rond de 35 staat kan vaak ook de Index weer herstel

fijne avond
voda
0
Vopak rondt verkoop belang in Thames Oilport af

AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke Vopak nv (VPK.AE) heeft de verkoop van Vopak Holding UK aan Greenergy afgerond. Dat meldt het tankopslagbedrijf vrijdag.

Vopak maakte in december bekend alle Britse activiteiten af te stoten voor een bedrag van GBP335 miljoen en heeft nu de eerste transactie afgerond. Vopak Holding UK bevat een belang van 33,3% in de joint venture Thames Oilport.

De tweede transactie is de verkoop van de Vopak Terminal London, Vopak Terminal Teesside en Vopak Terminal Windmill aan Macquarie Capital. Deze desinvestering wordt naar verwachting aan het einde van het eerste kwartaal afgerond.

Omstreeks 16.05 uur noteert het aandeel 2,7% hoger, terwijl de AEX met 2,0% stijgt.


Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@wsj.com

Bowski
0
quote:

EQ140 schreef op 6 januari 2016 14:27:

Volgens mij blijft het voorlopig een zaak van laag kopen, om daarna de winst te pakken op deze volatiele beurzen.
Wat wou U ons laten kopen? Er staat veel laag.
Graag uw advies.
skoat
0
Vopak lijkt me prima voor de portefeuille. De bezettingsgraad van de olietanks ligt op een hoog niveau voor hoge prijzen. Met dat gegeven lijkt de koers toch te ver weggezakt.
Brogembank
0
Vopak doet het prima de afgelopen dagen, bijna 15% erbij...
Verklaring? Olieprijs gerelateerd of iets anders?

Mvg
Brogem
Tordan
0
Gewoon een herstel van een te lage koers (35). Maar wie weet is HAL wel aan het kopen??? Richting de cijfers vaak een hogere koers, maar uiteraard ook de volle terminals bij deze olieproduktie!!
voda
0
'Vopak voert omzet op'

Gepubliceerd op 23 feb 2016 om 13:06 | Views: 1.553

AMSTERDAM (AFN) - Tankopslagbedrijf Vopak heeft in 2015 naar verwachting een hogere omzet en meer bedrijfsresultaat behaald. Vopak zal vrijdag voor opening van de handel resultaten naar buiten brengen.

Volgens een consensus die is opgesteld door Bloomberg komt de omzet uit op 1,38 miljard euro. Dat zou 4,8 procent meer zijn dan een jaar eerder. Daarbij werd geprofiteerd van een hogere bezettingsgraad en gunstige wisselkoerseffecten. De aangepaste nettowinst is volgens de consensus met 2,4 procent gegroeid tot 301,9 miljoen euro.

Het bedrijfsresultaat (ebitda) exclusief bijzondere posten komt naar verwachting uit op 796 miljoen euro. Vopak heeft zelf voor 2015 een prognose uitgesproken voor een ebitda exclusief bijzondere posten die hoger zal zijn dan het resultaat van 763 miljoen euro in 2014.

Bij de bekendmaking van de cijfers over het derde kwartaal liet Vopak weten dat de marktomstandigheden in opkomende landen verder waren verslechterd, waaronder China. Wel werd de gemiddelde bezetttingsgraad verder verbeterd, wat wijst op een gezonde vraag naar opslagcapaciteit in de meeste van zijn terminals, aldus het bedrijf.
112 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 12 aug 2022 17:35
Koers 22,350
Verschil +0,040 (+0,18%)
Hoog 22,520
Laag 22,230
Volume 331.624
Volume gemiddeld 318.923
Volume gisteren 284.731

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront