Word abonnee en neem Beursduivel Premium

Oranjewoud Terug naar discussie overzicht

Oranjewoud 2016

63 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. TheAdmiral 4 januari 2016 18:43
    Jij ook, Nel. Dat moet met Oranjewoud zeker kunnen lukken dit jaar. Behalve de vele nieuwe projecten die ze binnen halen, wachten we ook nog altijd op de uitspraak van de arbitragecommissie inzake claim meerwerk A15 project, die het consortium waaronder Oranjewoud bij het Rijk heeft neergelegd. Wordt dat dit jaar de extra kers op de taart ? Iemand iets gehoord wanneer die uitspraak komt?
  2. [verwijderd] 7 januari 2016 13:54
    Eindelijk uitspraak slepende arbitrage A15MaVa
    Vandaag, 06:00
    De slepende arbitrage rond de meerkosten bij de A15 Maasvlakte Vaanplein is ten einde. De deskundigen hebben in vier prangende kwesties uitspraak gedaan waar alle partijen zich bij neerleggen.
    Een woordvoerder van Rijkswaterstaat bevestigt tegenover Cobouw dat net voor de jaarwisseling een finale uitspraak is gedaan door de speciale arbitragecommissie, die bestaat uit professor Chris Jansen (voorzitter), Jan Bijkerk (namens Rijkswaterstaat) en Joost Wentink (namens de bouwers). Zowel opdrachtgever Rijkswaterstaat als Strukton, Strabag en Ballast Nedam hebben de uitspraak aanvaard en er liggen geen andere disputen meer voor bij de commissie, bevestigt de opdrachtgever eveneens.
    Water bij de wijn
    Geen van de betrokken partijen wil ingaan op de inhoud van de uitspraak, maar het ligt voor de hand dat alle partijen water bij de wijn hebben gedaan en zowel opdrachtgever als opdrachtnemers elkaar tegemoet zijn gekomen. Eerder gebeurde iets vergelijkbaars bij de arbitrage over de Tweede Coentunnel waar Rijkswaterstaat uiteindelijk ruim 100 miljoen euro extra betaalde aan de betrokken bouwers, die desondanks de bouwperiode met verlies afsloten.
    Argusogen
    Niemand wil dat de informatie op straat komt te liggen, want ook de afgevallen bouwers uit de tenderfase volgen dergelijke zaken met argusogen. Vanuit concurrentieoogpunt zouden zij een zaak kunnen aanspannen als te veel wordt gecompenseerd. Het uitbetalen van meerkosten is wel gebruikelijk, maar een aantal kostenposten ligt in een grijs gebied.
    Meerkosten
    Het is geen geheim dat de conflicten bij de A15 anderhalf jaar hebben gesleept, waarbij is gesteggeld over wie moet opdraaien voor de meerkosten van 318 miljoen euro bij de verbreding van 37 kilometer snelweg van het Rotterdamse havengebied naar het Vaanplein. Alle partijen hebben aangedrongen op een snelle afhandeling, maar de materie is complex en ligt gevoelig. Vooral de nieuwe Botlekbrug heeft voor grote tegenvallers gezorgd. In totaal zijn vier 'issues' aan de deskundigen voorgelegd, waarvan vorig voorjaar al overeenstemming werd bereikt over wie verantwoording draagt voor een aantal scopewijzigingen en vertragingen, inclusief de bijbehorende prijskaartjes.
    Tientallen storingen
    De Botlekbrug is afgelopen zomer opgeleverd, maar kampt sindsdien met tientallen storingen, waarvan de herstelkosten overigens allemaal voor rekening van het bouwconsortium komen. Net voor de jaarwisseling is de bouwfase van het hele project afgerond.
    bron Cobouw
    www.cobouw.nl/story/1612236-streep-on...
    www.cobouw.nl/story/1612236-streep-on...
  3. TheAdmiral 7 januari 2016 18:26
    Nou, alsof ik 't voelde aankomen, dat de slepende arbitragezaak eindelijk zou aflopen (zie mijn post van 4 januari). Zoals net al vermeld op xea.nl , is er in het verleden al eens EUR 100 miljoen geboden door Rijkswaterstaat, maar daar gingen bouwers niet mee akkoord. De schikking zal dan tussen dit bedrag van EUR 100 mln en de EUR 318 miljoen moeten liggen.
    Dat zal dan verdeeld moeten worden. Strukton en Antea groep (deze heeft de plaats van Ballast Nedam ingenomen) zullen het grootste deel binnen krijgen.

    Ik beschouw dit als zeer goed nieuws, omdat naar mijn beste weten helemaal niets van deze uitstaande claim in de resultaten van Oranjewoud zijn opgenomen (pure plus ten gunste van laatste kwartaal 2015 dan wel boekjaar 2016 ?). Bovendien lijkt het me voor de toekomstige samenwerking tussen Rijkswaterstaat en Oranjewoud (Antea Group) gewoon heel positief dat deze zaak naar tevredenheid van alle betrokkenen is afgehandeld.
  4. TheAdmiral 8 januari 2016 08:39
    Nogmaals, de schikking tussen het Rijk en het bouwconsortium (waaronder Strukton = deel van Oranjewoud) inzake het door de bouwers gedane meerwerk zie ik echt als buitengewoon goed nieuws voor het toch al goed draaiende Oranjewoud (zie laatste kwartaalcijfers). Zie mijn post hierboven. Ik weet het: Oranjewoud is geen erg liquide aandeel, free float is beperkt, maar voor de kleine belegger is daar het komende jaar misschien wel een mooi rendement te behalen. Een van de betere bouwers naar mijn smaak op dit moment....en wellicht gaat Strukton ooit apart genoteerd worden..
  5. [verwijderd] 8 januari 2016 12:18
    Ik ben weer (hele kleine) aandeelhouder geworden. Oranjewoud is denk ik op dit moment de veiligste investering op de Nederlandse beurs. Het neerwaarts risico is klein, terwijl er mede door de lage freefloat groot opwaarts potentieel is. De schadevergoeding van Rijkswaterstaat, het mogelijk uitbetalen van dividend, het mogelijk naar de beurs brengen van Strukton, de professionaliteit en grootte van de onderneming en het feit dat er weer gewoon winst gemaakt wordt maken dit voor mij een topaandeel. Als dit bedrijf niet grotendeels in handen van 1 persoon was zou het aan de AEX genoteerd staan, nu wil niemand de aandelen hebben maar dat zou wel eens kunnen gaan veranderen.
  6. forum rang 4 guusje 8 januari 2016 13:16
    Sta mij bij dat Oranjewoud geld heeft geleend aan Ballast Nedam, nu Ballast Nedam van de beurs gaat zal de lening terug betaald gaan worden,
    nu er niet zoveel aandelen meer uit staan zouden ze het aandeel van de beurs kunnen halen, van mij hoeft het niet want op eigen kracht kan het wel verder stijgen, ik kan niet in het hoofd van Sanderink kijken wat hij van plan is te gaan doen.
    Het is een feit dat Oranjewoud een veilige investering is jammer dat er weinig in gehandeld word.
  7. TheAdmiral 8 januari 2016 13:44
    Koers Oranjewoud op het positieve nieuws al (beter gezegd, pas) meer dan 6% omhoog bij een voor dit aandeel relatief hoge omzet van bijna 4000 stuks. Het is zo terecht en zo verdiend voor dit te lang ondergewaardeerde aandeel. Bedenk dat dit een hoogwaardig kennisgedreven bedrijf is met unieke expertise op een veelheid van gebieden, waar de komende jaren veel behoefte aan is ( zie al mijn eerdere posts inzake Oranjewoud).
  8. forum rang 4 Nel 8 januari 2016 13:53
    TheAdmiral geduld kunnen opbrengen is een kunst hier en het is aankijken wat de CEO in petto heeft
    Volgens mij zit je ook in CTac?en ook daar is geduld het toverwoord
    Want we weten hoe de ontwikkelingen zijn en dat zal eens eruit komen met of zonder bod

    Fijn weekend
  9. TheAdmiral 8 januari 2016 14:03
    Ja, naast Oranjewoud zit ik ook al tijden in aandelen als CTAC en ICT. Dat zijn allemaal aandelen waar je in deze roerige tijden veilig het weekend mee in kan (neerwaarts risico beperkt, royaal opwaarts potentieel).
    Dus dat fijne weekend (wat ik jou ook toewens) gaat er gewoon komen.
  10. forum rang 4 guusje 8 januari 2016 14:10
    quote:

    Nel schreef op 8 januari 2016 13:53:

    TheAdmiral geduld kunnen opbrengen is een kunst hier en het is aankijken wat de CEO in petto heeft
    Volgens mij zit je ook in CTac?en ook daar is geduld het toverwoord
    Want we weten hoe de ontwikkelingen zijn en dat zal eens eruit komen met of zonder bod

    Fijn weekend
    Nel dat kun je wel zeggen dat je geduld moet hebben, nou dat hebben wij ook, je verkoop niet iets waar progressie in zit.
    Wat cTac betreft hou ik deze optie nog even open om te kopen, zit momenteel nog volop in ICT, deze ellendige beurs is nog geen haast geboden om te kopen, voor je het weet is het al weer te duur,
    mooi weer ik gaat er van door,
    nog een fijn weekend.
  11. forum rang 4 Nel 8 januari 2016 14:20
    Guusje gaat erom dat je in deze fase vooruit moet kijken in welke sector je moet zitten zoals grondstoffen waar je bij een aantal bedrijven de resultaten zullen verslechteren en de daling dan niet vreemd is
    ICT is het school voorbeeld voor CTac die de boel nu behoorlijk op orde heeft en in een groei sector zit dus bij ICT en CTac nemen de resultaten juist toe
    Hier is veel kennis in huis en is het wachten wat de CEO met die laatste aandelen wil

    Fijn weekend
  12. Perdu76 9 januari 2016 18:02
    Ballast Nedam lijkt ook succesvol te zijn overgenomen, dat betekent dat de lening die Strukton aan Ballast Nedam heeft verstrekt, terugbetaald wordt. Was dat iets van 10 miljoen euro?
  13. TheAdmiral 10 januari 2016 14:27
    quote:

    Perdu76 schreef op 9 januari 2016 18:02:

    Ballast Nedam lijkt ook succesvol te zijn overgenomen, dat betekent dat de lening die Strukton aan Ballast Nedam heeft verstrekt, terugbetaald wordt. Was dat iets van 10 miljoen euro?
    Die 10 miljoen euro overbruggingskrediet voor Ballast Nedam is niet door Strukton verstrekt, maar door de persoonlijke holding Sanderink Investments (CEO van Oranjewoud, die naar mijn smaak een groot compliment verdient voor de wijze waarop hij zijn bedrijf door moeilijke tijden heeft geloodst). En nu breekt de zon door voor Oranjewoud, want die 3de kwartaalcijfers waren echt prima... en daar komt deze (welverdiende) schikking vanuit het Rijk nog eens bij.
  14. TheAdmiral 10 januari 2016 15:53
    Toch nog maar even de highlights 3de kwartaalcijfers 2015 van Oranjewoud:

    Derde kwartaalcijfers 2015 Oranjewoud N.V. Gouda, 16 november 2015

    Forse verbetering operationeel resultaat en netto winst
    • Bedrijfsopbrengsten in Q3 fractioneel gestegen naar € 684,4 miljoen (2014: € 677,7 miljoen); eerste 9 maanden fractioneel gedaald naar € 1.603,6 miljoen (2014: € 1.610,9 miljoen)
    • Ebitda in Q3 fors verbeterd naar € 36,6 miljoen (2014: € 21,7 miljoen), een verbetering van 68%
    • Ebitda eerste 9 maanden aanzienlijk gegroeid naar € 60,1 miljoen (2014: 44,9 miljoen), een groei van 34%
    • Netto winst eerste 9 maanden € 16,5 miljoen (2014: € 2,7 miljoen)
    • Orderportefeuille gegroeid tot € 3,2 miljard (2014: € 3,1 miljard), een toename van 2%
    • Solvabiliteit licht gedaald ten opzichte van ultimo 2014 door seizoensgebonden balansverlenging (onderhanden projecten)
    • Geen prognose voor geheel 2015

    Voortreffelijk resultaten dus; wat te denken van een ebitda verbetering van +34% over de 1e 9 maanden en maar liefst +68% over het 3de kwartaal. ... plus slimme overname in Frankrijk, in december afgerond, en nu dus die zeer positieve ontwikkeling inzake schikking.
  15. TheAdmiral 10 januari 2016 15:59
    Dividend ... dat woord mogen we in relatie tot Oranjewoud weer in de mond nemen na alle positieve ontwikkelingen ... ben benieuwd wat het gaat worden dit jaar.
  16. forum rang 4 Nel 10 januari 2016 16:33
    Zo zijn er op de lokale markt nog voldoende kansen om aanstaande dividend aandelen te vinden
  17. TheAdmiral 18 januari 2016 11:46
    Weer een nieuwe dienst / sterk project (met veel uitbreidingsmogeljkheden op langere termijn) van Oranjewoud (Antea Group):

    SYNFRA HEEFT PRIMEUR MET BODEM- EN VEILIGHEIDSINFORMATIE VOOR BRABANT EN LIMBURG
    18 januari 2016
    Oosterhout, 18 januari 2016 – Ingenieurs- en adviesbureau Antea Group brengt in samenwerking met Nazca IT Solutions een nieuwe dienst op de markt die bodem- en veiligheidsinformatie snel in kaart brengt: Bodem Digitaal Op de Kaart (BDOK). Na een aantal geslaagde pilots in samenwerking met Brabant Water en Enexis is Stichting Synfra de eerste partij die de informatiedienst BDOK grootschalig gaat inzetten. Samen met Nazca IT Solutions gaat Antea Group voor Synfra gefaseerd de bodemkwaliteit van 99 gemeenten ontsluiten en koppelt dit aan veiligheidsmaatregelen. Er is gestart met West-Brabant en aansluitend zullen de regio’s Oost-Brabant en Limburg volgen.
    De nieuwe dienst verlicht de NUTS-sector bij haar onderzoekverplichting rondom graafwerkzaamheden. Monteurs en grondwerkers lopen bij de aanleg, reparatie of verplaatsing van kabels en leidingen de kans om met verontreinigde grond in aanraking te komen. Met alle gezondheidsrisico’s van dien. Om medewerkers te beschermen is actuele informatie over bodemkwaliteit en bijbehorende voorzorgsmaatregelen van cruciaal belang. Het verzamelen, interpreteren en ontsluiten van deze informatie kost echter tijd. Bij ongepland graafwerk door calamiteiten of storingen is die tijd er vaak niet.
    Bodemdata inwinnen, bewerken, ontsluiten en actualiseren
    BDOK is een landelijke dienst die er voor zorgt dat deze informatie direct op locatie beschikbaar is. Antea Group ontsluit samen met Nazca IT Solutions alle relevante bodemgegevens en datasets die provincies, gemeenten en omgevingsdiensten beheren. Hiernaast worden de datasets aangevuld met bodemdata zoals beschikbaar bij de relaties van Antea Group. Het gaat hierbij onder meer om bodeminformatie, het historisch bodembestand en bodemkwaliteitskaarten. De gegevens worden ingewonnen en bewerkt tot bruikbare informatie die vervolgens als veiligheidsinformatie beschikbaar wordt gesteld aan gebruikers (veiligheidsklassen conform de CROW). Met deze innovatieve aanpak op het gebied van datamanagement draagt Antea Group samen met Nazca IT Solutions bij aan een Smart & Safe Environment.
    Synfra
    Synfra is de eerste partij die op grote schaal gebruik gaat maken van de informatiedienst BDOK. De stichting coördineert de werkzaamheden van alle netbeheerders in Noord-Brabant, Limburg en Zeeland. Antea Group en Nazca IT Solutions brengen in eerste instantie gefaseerd alle bodemgegevens binnen Noord-Brabant en Limburg in beeld. De dienst wordt afgenomen voor een periode van 3 jaar.
  18. forum rang 4 guusje 18 januari 2016 11:50
    quote:

    TheAdmiral schreef op 18 januari 2016 11:46:

    Weer een nieuwe dienst / sterk project (met veel uitbreidingsmogeljkheden op langere termijn) van Oranjewoud (Antea Group):

    SYNFRA HEEFT PRIMEUR MET BODEM- EN VEILIGHEIDSINFORMATIE VOOR BRABANT EN LIMBURG
    18 januari 2016
    Oosterhout, 18 januari 2016 – Ingenieurs- en adviesbureau Antea Group brengt in samenwerking met Nazca IT Solutions een nieuwe dienst op de markt die bodem- en veiligheidsinformatie snel in kaart brengt: Bodem Digitaal Op de Kaart (BDOK). Na een aantal geslaagde pilots in samenwerking met Brabant Water en Enexis is Stichting Synfra de eerste partij die de informatiedienst BDOK grootschalig gaat inzetten. Samen met Nazca IT Solutions gaat Antea Group voor Synfra gefaseerd de bodemkwaliteit van 99 gemeenten ontsluiten en koppelt dit aan veiligheidsmaatregelen. Er is gestart met West-Brabant en aansluitend zullen de regio’s Oost-Brabant en Limburg volgen.
    De nieuwe dienst verlicht de NUTS-sector bij haar onderzoekverplichting rondom graafwerkzaamheden. Monteurs en grondwerkers lopen bij de aanleg, reparatie of verplaatsing van kabels en leidingen de kans om met verontreinigde grond in aanraking te komen. Met alle gezondheidsrisico’s van dien. Om medewerkers te beschermen is actuele informatie over bodemkwaliteit en bijbehorende voorzorgsmaatregelen van cruciaal belang. Het verzamelen, interpreteren en ontsluiten van deze informatie kost echter tijd. Bij ongepland graafwerk door calamiteiten of storingen is die tijd er vaak niet.
    Bodemdata inwinnen, bewerken, ontsluiten en actualiseren
    BDOK is een landelijke dienst die er voor zorgt dat deze informatie direct op locatie beschikbaar is. Antea Group ontsluit samen met Nazca IT Solutions alle relevante bodemgegevens en datasets die provincies, gemeenten en omgevingsdiensten beheren. Hiernaast worden de datasets aangevuld met bodemdata zoals beschikbaar bij de relaties van Antea Group. Het gaat hierbij onder meer om bodeminformatie, het historisch bodembestand en bodemkwaliteitskaarten. De gegevens worden ingewonnen en bewerkt tot bruikbare informatie die vervolgens als veiligheidsinformatie beschikbaar wordt gesteld aan gebruikers (veiligheidsklassen conform de CROW). Met deze innovatieve aanpak op het gebied van datamanagement draagt Antea Group samen met Nazca IT Solutions bij aan een Smart & Safe Environment.
    Synfra
    Synfra is de eerste partij die op grote schaal gebruik gaat maken van de informatiedienst BDOK. De stichting coördineert de werkzaamheden van alle netbeheerders in Noord-Brabant, Limburg en Zeeland. Antea Group en Nazca IT Solutions brengen in eerste instantie gefaseerd alle bodemgegevens binnen Noord-Brabant en Limburg in beeld. De dienst wordt afgenomen voor een periode van 3 jaar.

    Dank,
    De koers zou veel hoger moeten zijn, Oranjewoud zit veel verborgen waarde in.
  19. forum rang 10 voda 22 januari 2016 18:58
    Strukton Rail wordt volledig eigenaar Italiaanse CL

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Strukton Rail zal het belang in de Italiaanse spoorbouwer Costruzioni Linee Ferroviarie uitbreiden van 60% naar 100%, maakt moederbedrijf Oranjewoud nv (ORANW.AE) vrijdag nabeurs bekend.

    In 2013 verhoogde Strukton Rail al het belang in CLF van 40% naar 60% en kwam toen een put-optie overeen met mede-aandeelhouder Unieco. Inmiddels heeft Unieco deze put-optie ingeroepen.

    De aandelen, waardoor Strukton EUR32 miljoen betaalt, zullen eind juni 2016 worden overgedragen door Unieco. CLF was in 2015 goed voor een omzet van ongeveer EUR150 miljoen, met een personeelsbestand van ruim 600 werknemers. Door de overname versterkt Strukton zijn positie, in lijn met de strategie.

    De betaling wordt eind juni 2017 geeffectueerd. Als zekerheid wordt een bankgarantie verstrekt.

    Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

63 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.280
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 45.997
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.854
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.140
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 319.980
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.731
ageas 5.843 109.774
Agfa-Gevaert 13 1.853
Ahold 3.536 73.975
Air France - KLM 1.024 34.299
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.675
Alfen 12 15.768
Allfunds Group 3 1.109
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 321
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.753
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.111
AMG 965 125.533
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.511
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 378
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.091
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.549
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.061
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.246
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.504
ASML 1.762 76.025
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.563
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 16 april

    1. China economische groei eerste kwartaal 5% (YoY) volitaliteit verwacht
    2. China industriële productie maart
    3. China detailhandelsverkopen maart
    4. B&S Group Q4-cijfers
    5. Fastned Q1-cijfers
    6. VK werkloosheid feb
    7. SBM Offshore $0,83 ex-dividend
    8. PostNL jaarvergadering
    9. Kendrion €0,45 ex-dividend
    10. EU handelsbalans feb
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht