Kendrion in 2016

158 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Opus135
1
quote:

G 60. schreef op 25 februari 2016 08:26:


Kendrion blijft keer op keer achter bij zijn doelstellingen , al met al zeer teleurstellend .


Misschien wat overdreven, maar er zit wat in. Doelstelling was toch omzet van 450-500 mio in 2015? Gemist, zelfs ondanks valuta-voordeel. En nu gaat de winstgevendheid onderuit. Focus (daarom) nu gericht op verbeteren ervan. Lijkt zwalkend.

Dividend gehandhaafd, lijkt gedaan om beurskoers te stutten.

Niettemin, zoals het op mij overkomt, toch een financieel gezond bedrijf, technisch sterk en een nieuwe CEO met een sterk track-record. Helpt echter op korte termijn niet als Duitsland en China echt tegen zouden gaan zitten.

Lijkt me dat de beurskoers nu weer onder 20 euro geduwd kan worden en de vraag is of dit duur is? Dividend is dan wel mooi. Maar in mei misschien een nieuw lange-termijn-business-plan onder de nieuwe CEO, dat korte termijn pijn kan veroorzaken?
Riddler1985
0
Mooi cijfers zeker als je de VW ellende in beschouwing neemt.

Verwacht dat de koers een klap krijgt, ga eens kijken of ik kan bodem vissen =)
[verwijderd]
0
Blijft jammer dat je dit fonds niet kunt shorten. Kan nog wel een paar euro vanaf.
G 60.
0
Eddy the Eagle
0
quote:

G 60. schreef op 25 februari 2016 09:56:


K/W verhouding is bij deze koers van rond de €19 nog steeds erg laag .


En met het dividendrendement is bij die koers ook niet mis. Heb net een pluk gekocht, 10% eraf is imo (te)veel van het goede...
[verwijderd]
0
quote:

G 60. schreef op 25 februari 2016 09:56:


K/W verhouding is bij deze koers van rond de €19 nog steeds erg laag .


wpa 2015 kwam uit op 1.28 (betaal je dus 15x), terwijl de resultaten een duidelijk dalende lijn laten zien.

*Kendrion: blijven echter vertrouwen houden 08:04
*Kendrion: verwacht dat omstandigheden 2016 gelijk zijn aan H2 2015 08:04
*Kendrion: beginnen impact van Volkswagen schandaal te zien 08:03
*Kendrion: H2 2015 zwakker dan H1 08:03

Balanspositie houdt ook niet echt over na al die overnames.

Vergeten we voor het gemak maar even alle niet ingeloste beloftes.

Gelukkig blijven ze vertrouwen houden ;)
maci
0
Kendrion stelt teleur met resultaten, maar houdt vertrouwen in toekomst - Update

AMSTERDAM (Dow Jones)--Kendrion (KENDR.AE) heeft in de laatste maanden van 2015 minder omzet en winst behaald door de impact van de wereldwijde economische onzekerheid en uitstel van orders. De producent van elektromagneten blijft op de langere termijn echter vertrouwen houden in de groeimogelijkheden en handhaaft het dividend.

Bestuursvoorzitter Joep van Beurden, die per 1 december het stokje heeft overgenomen van Piet Veenema, sprak van een gemengd jaar waarin na een sterke eerste helft vertraging optrad in zowel de automotive- als de industriele onderdelen. "Ik verwacht dat ook dit jaar de macro-economische onzekerheid uit het tweede halfjaar van 2015 aan zal houden. Maar we houden vertrouwen in onze fundamenten en met de hulp van langlopende projecten blijven we uitgaan van groei voor zowel omzet als winst", zei de topman donderdag tegenover Dow Jones Nieuwsdienst in reactie op de resultaten.

Om het vertrouwen in de toekomst te bevestigen handhaafde het concern de dividenduitkering op EUR0,78 per aandeel.

De vierdekwartaalresultaten waren teleurstellend volgens analist Johan van den Hooven van SNS Securities die aangeeft dat de verwachtingen voor de korte termijn ongunstiger zijn geworden door de toegenomen onzekerheid in de belangrijke markten van Duitsland en China. Op de langere termijn blijft de analist positief.

Op het Damrak verliest het aandeel 9,4% op EUR20,94.

In het vierde kwartaal daalde de nettowinst met 66% tot EUR1,6 miljoen en over het gehele jaar was sprake van een daling van 17% tot EUR16,8 miljoen. De resultaten werden gedrukt door eenmalige garantiekosten voor producten die terugkwamen en moesten worden vervangen.

Klanten stelden orders uit in de laatste maanden en bouwden in plaats daarvan hun voorraden af. "Het is typisch voor december dat er voorraadafbouw plaatsvindt, maar dat was nu meer dan normaal, als gevolg van de economische onzekerheid in Europa en China", zei Van Beurden.

Kendrion is op kleine schaal actief in China, maar is vooral indirect aan het land blootgesteld via de export van Duitse autofabrikanten en machinebouwers aan wie de onderneming veel producten levert. "Het is daarom lastig voor ons om de impact van de groeivertraging van de Chinese economie te kwantificeren, maar we merken zeker de gevolgen. Overigens blijft China nog steeds een zeer interessante markt voor ons", zei de topman.

De omzet steeg over heel 2015 licht tot EUR442,1 miljoen van EUR428,9 miljoen in 2014. Bij de resultaten over het derde kwartaal liet Kendrion nog weten aan de onderkant van de eerder afgegeven omzetverwachting van EUR450 miljoen tot EUR500 miljoen uit te zullen komen. Volgens de onderneming drukten negatieve wisselkoerseffecten stevig op de omzet.

Wat betreft de gevolgen van het emissieschandaal van Volkswagen blijft onduidelijkheid bestaan, al is de impact voor Kendrion beperkt zoals eerder al werd aangegeven. "Het is moeilijk in te schatten voor ons of er sprake is van voorraadafbouw of dat de problemen bij Volkswagen tot minder orders leiden." De Duitse autofabrikant is goed voor een directe en indirecte jaaromzet van ongeveer EUR60 miljoen voor Kendrion.

De financiele positie blijft sterk van het bedrijf uit Zeist en daarmee blijft ruimte bestaan voor eventuele acquisities. "Kendrion heeft in de afgelopen jaren veel overnames gedaan en we houden vast aan die strategie", zei Van Beurden. Hij gaf aan dat zowel Azie, Europa als Amerika interessante regio's blijven voor uitbreiding.


Door Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


(END) Dow Jones Newswires

February 25, 2016 04:54 ET (09:54 GMT)
sambaron
0
Vandaag is Kendrion weer eens onder de 19 gedoken. Denk dat het vanmiddag - met opening Wallstreet - nog wel iets verder omlaag kan. En morgen dan is er het na-ijl-effect en kan de koers zo onder de 17,50 duiken. Ik wacht nog even met instappen. Op zich is Kendrion mooi bedrijf, maar met huidige onzekerheden en neergaande marges, blijf ik er toch nog maar even vanaf de zijlijn toekijken. Het handhaven van het dividend door Kendrion klinkt mooi, maar toekomst zal moeten blijken of dit verstandig is. Kan genoeg voorbeelden opnoemen, waar dit niet goed heeft uitgepakt.
causing
0
Tja gewoon blijven zitten hier hoor. Kempen is niet voor niets flink ingestapt op 20-21. Een overname is op termijn heel waarschijnlijk maar daarvoor is geduld nodig en geen day trading mentality. Succes.
conradus
0
Een nieuwe CEO neemt bij zijn aantrede altijd zoveel mogelijke voorzieningen en afschrijvingen om later te kunnen laten zien hoe goed hij het gedaan heeft.
Pokerface
0
Verkoop order ingegeven. Kendrion stelt wederom teleur. Als het sentiment draait, stap ik misschien wel weer in, maar op dit moment is het gewoon dood geld.
effegenoeg
0
quote:

Eddy the Eagle schreef op 25 februari 2016 10:59:


[...]

En met het dividendrendement is bij die koers ook niet mis. Heb net een pluk gekocht, 10% eraf is imo (te)veel van het goede...


Ik kom op 4,1% uitgaande van een koers op 19€
Op een bloedrode dag in de nabije toekomst maar gaan middelen.
Het is geen markt om haast te gaan maken.
williedevil
0
Ben ook erg teleurgesteld, zeker omdat het niet de eerste keer is dat resultaten tegenvallen.

Pijnpunten zijn natuurlijke de lange tijd die er nodig was voor het overdragen van het stokje, en inderdaad een nieuwe man aan het roer zal voorzieningen treffen waar hij maar kan en de transparantie voor wat betreft de orderintake.

De problemen bij Volkswagen zijn daarentegen ook weer kansen, daar moeten nieuwe projekten uit te halen zijn.

So wie so zijn er veel uitdagingen, alles in de industrie en in het bijzonder bij de automobielindustrie hangt van mechatronica aan elkaar en dat stopt niet bij voertuigen op conventionele brandstoffen . Ook het nieuwe rijden met electrische voertuigen en/of zelfrijdende voertuigen moet allemaal aangedreven en gestuurd worden, kortom in mijn ogen volop kansen.

Ik denk dat de nieuwe topman het verschil kan maken t.o.v. de situatie van voorheen. Er is een degelijk bedrijf opgebouwd, alle respect voor hoe dat is gedaan, maar nu moet de schwung er nog een beetje inkomen.

Het is en blijft een veelbelovende nichemarkt waarin Kendrion opereert, die is door het bedrijf op een goede manier afgebakend, nu nog wat meer en dieper gaan exploiteren, zou ik zeggen.

Ondanks de koersval en het teleurstellende resultaat blijf ik nog wel even in dit bedrijf zitten met mijn aandelen, maar ik blijf de ontwikkelingen nauwgezet volgen en wacht de eerste echt eigen uitspraken van de nieuwe topman af...
Starbuck
0
Vertrouwde het toch niet en heb ze een paar dagen geleden verkocht. Ook omdat sentiment bij (redelijk) goede cijfers vaak al negatief uitvalt, enkele uitzonderingen daargelaten, zoals vandaag Heijmans (rocket up). Koers zal wel snel herstellen verwacht ik.
Eddy the Eagle
0
quote:

Starbuck schreef op 25 februari 2016 22:15:


Vertrouwde het toch niet en heb ze een paar dagen geleden verkocht. Ook omdat sentiment bij (redelijk) goede cijfers vaak al negatief uitvalt, enkele uitzonderingen daargelaten, zoals vandaag Heijmans (rocket up). Koers zal wel snel herstellen verwacht ik.


Dat had je dan eigenlijk een paar dagen eerder op het forum moeten zetten...
Starbuck
0
Ja klopt Eddy, klinkt nu als mosterd na de maaltijd....is geen bewuste actie van mij geweest. Simpelweg vergeten te melden....niet handig. Zal er op letten goed :-)
Beperktedijkbewaking
1
quote:

G 60. schreef op 4 maart 2016 11:56:


Weer een blok in de laat van 5K op 19,59 :-(


No worry. Bij TomTom zijn we erger gewend, deels dezelfde klanten. Nog steeds voor >50% drijvend op hardware (tegen mijn zin in, ik heb het over TT waar ik echt verstand van heb).

De nieuwe Kendrion-ceo ruimt oud vuil op. De NL-industrie wordt steeds concurrerender, mark my words. Zie ook Aalberts Industries. Pure hardware, en al jaren going strong. Oja, vergeet Nedap niet. Constant in het nieuws.
Eigen haard is goud waard.

158 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 6 apr 2020 17:35
Koers 9,630
Verschil +0,130 (+1,37%)
Hoog 9,910
Laag 9,530
Volume 11.573
Volume gemiddeld 20.898
Volume gisteren 7.561

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group