Hydratec Industries (v/h Nyloplast) « Terug naar discussie overzicht

Hydratec in 2016

28 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
mr.Franz
0
Een nieuw jaar, tijd voor een nieuw draadje. Ik ben erg benieuwd wat 2016 ons gaat brengen.
RT2014
0
Cijfers vallen mij enorm mee. Na de halfjaarcijfers (€0,40 per aandeel) dacht ik dat het een verloren jaar zou zijn voor Hydratec. In het tweede half jaar is er echter een flinke inhaalslag (€2,12 per aandeel) geweest waardoor de winstdaling (normale bedrijfsvoering) beperkt is gebleven (van €2,91 naar €2,52 wpa normale bedrijfsvoering). Door het projectmatige karakter van de omzet van de deelnemingen is het lastig voorspellen welke kant het opgaat, maar uit de uitspraken van de nieuwe CEO blijkt dat men er vertrouwen in heeft. Ondertussen is Hydratec wel aan de prijs in historisch opzicht.

Ruil van aandeel in Euro Moldings naar Timmerije is een goede zet geweest. Euro moldings is producent van verpakkingsmateriaal, terwijl Timmerije een echte plastics niche bestiert met bijbehorende hogere marges en bovendien groei.

De komende jaren gaat de turnaround bij Helvoet echter bepalend zijn voor het succes van Hydratec. Ik hoop dat ze daar een cultuuromslag weten te bereiken, want anders gaat Helvoet het, ondanks de schuldverlaging, niet redden.
voda
0
Fors meer omzet voor Hydratec

Overnames stuwen verkopen.

Hydratec heeft in het eerste kwartaal een flink hogere omzet geboekt dankzij een aantal overnames. Dit maakte de Amersfoortse industriële holding maatschappij dinsdagmiddag bekend.

De "forse" omzetstijging, volgens de Schaal van Mock betekent dit een stijging van meer dan 45 procent, was enerzijds te danken aan de per juli 2015 overgenomen bedrijven Helvoet en Abar. Anderzijds was er ook sprake van forse autonome groei door een hoger aantal uitleveringen in de kernactiviteit Agri & Food Systems.

"Er werden dankzij goed gevulde orderportefeuilles meer projecten uitgeleverd. Bovendien waren de marges op deze projecten beter dan dezelfde periode afgelopen jaar", zei Hydratec over Agri & Food Systems. Het aantal uitleveringen zal in het tweede kwartaal naar verwachting wel minder hoog zijn.

De activiteiten bij Plastic Components waren door de in 2015 gerealiseerde verwerving van Helvoet, en ondanks de verkoop van Euro Mouldings, per saldo fors hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Het activiteitenniveau zal in het tweede kwartaal naar verwachting van Hydratec vergelijkbaar zijn met eerste kwartaal.

Door de hogere omzet steeg ook het bedrijfsresultaat en het nettoresultaat van Hydratec.

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
Arie S
0
nu denk ik de laagste k/w verhouding op de beurs. ik ben zeer tevreden over de resultaten Helaas te weinig stukken in bezit
[verwijderd]
0
quote:

Arie S schreef op 10 mei 2016 16:38:

nu denk ik de laagste k/w verhouding op de beurs. ik ben zeer tevreden over de resultaten Helaas te weinig stukken in bezit
in de overzichten met vandaag cijferende bedrijven kwam Hydratec geen eens voor. Zonde, want dit zag er goed uit en de waardering van Hydratec is niet al te hoog.
Arie S
0
Fundamentele analyse staat er weer .IEX bedankt. Dit fonds heb ik nog niet eens zo heel lang maar is nu al een parel
Arie S
0
de laat koers wordt steeds hoger gezet. Ik den dat dit fonds nog een goede koerspotentie heeft
Vrolings
0
quote:

Arie S schreef op 2 juni 2016 19:06:

de laat koers wordt steeds hoger gezet. Ik den dat dit fonds nog een goede koerspotentie heeft
Wat is hier aan de hand? Een weekje niet opgelet en dan opeens 5 EUR hoger? Met een volledige weekomzet nog aan de biedkant boven de 40 EUR...
Arie S
0
ik verwacht goede cijfers. Dit aandeel is trouwens al goedkoop. Kan volgens mij veel verder omhoog. Jammer dat is zo weinig stukjes heb
Vrolings
0
50 EUR in de bied... iedereen die vakantiegeld nodig heeft, kan ze erin gooien... :)
Onderbouwer
0
Ik wordt hier emotioneel van. Nog geen 3 maanden geleden wilde ik ze kopen voor €36. Nu had ik volgend mijn broker een te grote marktcap. Of te wel verschil tussen bied en laat te groot en dus niet uitgevoerd.

Helaas Pindakaas!
Vrolings
0
quote:

Onderbouwer schreef op 25 juli 2016 13:43:

Ik wordt hier emotioneel van. Nog geen 3 maanden geleden wilde ik ze kopen voor €36. Nu had ik volgend mijn broker een te grote marktcap. Of te wel verschil tussen bied en laat te groot en dus niet uitgevoerd.

Helaas Pindakaas!
Ik begrijp de term "een te grote marktcap" in relatie tot de spread tussen bied en laat niet. Als je broker dat werkelijk zo gezegd heeft, begrijpt hij er niets van.

Echter, als hij de market capitalization te klein vond, begrijp ik dat wel (< 50 miljoen EUR). De gigantische spread is hier wel het resultaat van. Aangenomen dat grootaandeelhouders (87,8% van he het totaal) hun stukken vasthouden, is de free float nog geen 150.000 stukken; oftewel heel klein, weinig handel en dus een grote spread.

Fundamenteel ziet Hydratec er zeer goed uit, maar je moet niet vergeten dat dit bedrijf zo klein is dat een foute druk op de knop de hele koers om zeep kan helpen (of omhoog zoals nu) en dat een foute beslissing door het bestuur het hele bedrijf op de kop kan zetten (hetgeen ook reeds gebeurd is). Ik zou er dus ook nooit een te grote positie in nemen.

Maar alsnog... is het fijn als ook een kleine positie knalhard omhoog gaat!
[verwijderd]
0
Ondanks dat dit een prachtige stijging is betwijfel ik dat het aandeel op dit nivo zal blijven. Dit gaat wel iets te hard. Ik ben benieuwd op welke koers de prijs weer stabiel wordt.
Arie S
0
Dit aandeel is nog steeds te goedkoop. Ik ga het absoluut niet verkopen. Verwacht binnenkort zeer goede cijfers
[verwijderd]
0
Gezien de resultaten is 43 euro een bescheiden prijs en is de stijging terecht geweest. De omzet is verdubbeld en de nettowinst over het eerste halfjaar is al 1,88. Dus ook de winst maakt een mooie sprong.
28 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 12 aug 2022 11:30
Koers 83,000
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 83,000
Laag 83,000
Volume 200
Volume gemiddeld 136
Volume gisteren 3

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront