Stern « Terug naar discussie overzicht

Stern 2016

26 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
voda
0
Stern Groep heeft verkoopdirecteur Stern Auto benoemd

AMSTERDAM (Dow Jones)--Bij autobedrijf Stern Groep nv (STRN.AE) is sinds 1 januari Floris Hoefsloot benoemd als verkoopdirecteur personenauto's voor het onderdeel Stern Auto bv.

Stern Auto is de grootste dealer van Mercedes-Benz in Nederland.

Hoefsloot werkte al 14 jaar in verschillende functies in de organisatie van Mercedes-Benz in Nederland.

Stern Auto wil met de aanstelling van de verkoopdirecteur de groeistrategie voor de auto's van Mercedes-Benz versnellen.


Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

voda
0
Stern voorstel voor benoemingen in directie en RvC

AMSTERDAM (Dow Jones)--Stern Group nv (STRN.AE) stelt voor om Arthur Swijter te benoemen als statutair financieel directeur en draagt Simone Brummelhuis voor als lid van de raad van commissarissen, meldt het automotive concern vrijdag.

Deze voorgestelde aanstellingen staan op de agenda voor de algemene vergadering van aandeelhouders, die wordt gehouden op 11 mei 2016.

De heer Swijter is thans financieel directeur bij Alliance Healthcare Nederland.

Mevrouw Brummelhuis wordt voorgedragen met het oog op haar brede bestuurlijke en maatschappelijke ervaring, haar capaciteiten en kennis, alsmede haar kennis van innovatie, e-commerce en media, meldt Stern Group.


Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

voda
0
Stern boekt recordomzet en kondigt nieuw strategisch plan aan

AMSTERDAM (Dow Jones)--Stern Groep nv (STRN.AE) heeft in 2015 de omzet en winst sterk zien stijgen in de aanloop naar strengere fiscale bijtellingsregels vanaf 1 januari van dit jaar, en dankzij de verkoop en registratie van veel plug-in hybrids. 2016 staat in het teken van een nieuw strategisch plan met de naam 'Sprong Voorwaarts', meldde het autodealer en -servicebedrijf dinsdag nabeurs.

Qua outlook voor 2016 wijst Stern op een aantal factoren, zoals bijvoorbeeld een kleine afkoeling van de economie, een nieuwe BOVAG-CAO die, wanneer afgesloten, leidt tot een stijging van de contractlonen, maar ook besparingen bij holdings en lagere rentelasten.

"Vanwege al deze factoren is het niet gemakkelijk uitspraken te doen over de resultaten van Stern in 2016. Door alle getroffen maatregelen is Stern de laatste jaren echter veel sterker en stabieler geworden, waardoor wij verwachten dat de resultaten geleidelijk verder zullen verbeteren", aldus het bedrijf.

Kijkend naar de divisies verwacht Stern niet dat "de uitzonderlijk hoge bijdrage van Dealergroep Stern [aan de resultaten] van 2015 kan worden geevenaard in 2016", terwijl bij Stern Financial Services de groei van SternLease in 2016 naar verwachting lager zal uitkomen dan "het uitzonderlijk hoge groeitempo" van 24% in 2015, verwacht het bedrijf.

Bij Stern Mobility Services wordt in 2016 meer focus aangebracht, en worden nieuwe strategische initiatieven voortaan direct aangestuurd door het directieteam van het bedrijf. De 12 vestigingen van SternSchade gaan samen verder onder de naam SternPoint, aldus de autodealer.

In 2016 start Stern verder een nieuw strategisch driejarenplan met de naam Sprong Voorwaarts. Stern wil "in deze periode van drie jaar de transitie van een grote dealerholding naar een eersteklas en stevig renderend mobiliteitsconcern hebben gerealiseerd", aldus het concern.

In 2015 kwam de omzet uit op een record van EUR1,0952 miljard, tegen EUR898,3 miljoen een jaar eerder, in lijn met de door branche-organitaties RAI Vereniging, BOVAG en Aumacon geregistreerde 15,9% stijging van het aantal in Nederland verkochte nieuwe personenauto's in 2015.

Bij Stern Dealers was hierdoor sprake van een stijgende omzet, te danken aan gestegen verkoop van nieuwe en gebruikte personenauto's en van nieuwe bedrijfswagens, terwijl ook bij Financial Services en Mobility Services sprake was van een omzetstijging. Vooral het onderdeel Autoleasing maakte een sterke groei door.

Stern verkocht in 2015 24.199 nieuwe personenauto's tegen 19.341 in 2014. Het aantal verkochte nieuwe bedrijfswagens steeg naar 5.010, tegen 3.985 in 2014, terwijl ook de verkoop van gebruikte personenauto's en bedrijfswagens vorig jaar toenam tot 24.439, van 22.928 een jaar eerder.

Mede dankzij ingevoerde herstructureringen en kostenbesparingen steeg het bedrijfsresultaat tot EUR18,8 miljoen, van EUR3,8 miljoen een jaar eerder en kwam de (aan aandeelhouders toewijsbare) nettowinst ook hoger uit op afgerond EUR11,1 miljoen, of EUR1,95 per aandeel, van EUR3,6 miljoen, of EUR0,64 per aandeel, in 2014.

De solvabiliteit kwam in 2015 uit op 25,7%, van 24,8% een jaar eerder.

Het autoconcern uit Duivendrecht stelt over heel 2015 een totaaldividend voor van EUR1,00 per aandeel, nadat in december al een interimdividend van EUR0,25 per aandeel was uitgekeerd.

Het aandeel is dinsdag gesloten op EUR16,99. Stern CEO Henk van der Kwast geeft woensdag een toelichting op de cijfers aan zijn grootaandeelhouders en analisten.

Op 11 mei 2016 zal op de algemene vergadering van aandeelhouders worden gestemd over de voorgenomen benoeming van Arthur Swijter tot statutair financieel directeur (CFO) en van Simone Brummelhuis als lid van de raad van commissarissen.


Door Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; amsterdam@wsj.com

[verwijderd]
0
SNS: Stern had goed 1e kwartaal in huidige marktomstandigheden. Analaist heeft genoeg redenen om optimistisch te zijn voor de kwartaalrapportage van Stern op 11 mei, waardoor een verhoging van de taxaties later dit jaar mogelijk zijn.

SNS hanteert een koopadvies met een koersdoel van euro 22 !
[verwijderd]
0
quote:

soepkip1972 schreef op 12 april 2016 17:41:

SNS: Stern had goed 1e kwartaal in huidige marktomstandigheden. Analaist heeft genoeg redenen om optimistisch te zijn voor de kwartaalrapportage van Stern op 11 mei, waardoor een verhoging van de taxaties later dit jaar mogelijk zijn.

SNS hanteert een koopadvies met een koersdoel van euro 22 !
Hoe komt SNS daarbij? Volgens mij was Q4 goed door de wijzigende bijtelling en wordt Q1 daardoor matig.
kolifant
0
Het ziet er niet raar uit bij STERN GROEP, zeker als je kijkt naar de uitgangspunten van dit bedrijf.
.
Belangrijkste gebeurtenissen 2015
Stern Groep

#Tax-deal leaseportefeuille afgerond
#Sale + Leaseback 10 strategische panden
#Financiële positie verder verbeterd
#Mango Mobility en Stern Logistiek direct onder aansturing van holding
#Meer grip op werkkapitaal
#Nieuwe aandeelhouders, dividend en hogere koers

Focus Stern Groep
# Vrije cashflow wordt grotendeels geïnvesteerd in financiële en mobiliteitsdiensten
#Sterke focus op het reduceren van werkkapitaal
#Sale+Lease back van meer strategisch vastgoed om de solvabiliteit te verbeteren en cash vrij te maken
#Weer een stabiel jaarlijks dividend uitkeren zoals we gewend waren
#Niet alleen auto’s, maar “mobility matters”
voda
0
Stern boekt hogere resultaten

Onderneming positiever over outlook.

Stern Groep heeft in het eerste kwartaal hogere resultaten geboekt en is positiever over de outlook voor de rest van het jaar. Dit meldde de automotive groep dinsdag na het sluiten van de beurs in Amsterdam.

In de eerste drie maanden van het jaar steeg het bedrijfsresultaat (EBIT) met 13,7 procent van 3,6 miljoen euro naar 4,1 miljoen euro. Onder de streep steeg de winst na belastingen van 2,1 miljoen euro naar 2,4 miljoen euro.

De omzet nam op jaarbasis met bijna 10 procent toe tot ruim 285 miljoen euro, met name dankzij de omzetgroei van 7,7 procent en 13,3 procent die werd geboekt bij respectievelijk Dealergroep Stern en SternLease.

Dealergroep Stern wist het marktaandeel in de eerste maanden van het jaar te vergroten, van 5,4 procent tot 5,6 procent, en ook bij bedrijfswagens steeg het marktaandeel, van 7,7 procent tot 8,3 procent, aldus Stern.

De solvabiliteit verbeterde van 25,7 procent eind vorig jaar naar 26,6 procent eind maart. De oversolvabiliteit, die geldt als uitgangspunt voor dividenduitkering, stond eind maart op 8,8 miljoen euro, tegen 4,3 miljoen euro eind maart 2015.

Outlook

Stern gaf in het kwartaalbericht verder aan positiever te zijn over de ontwikkeling van de resultaten dan in maart.

"Het resultaat na belastingen in het eerste kwartaal is op zich al bemoedigend en de ontwikkeling van de orderportefeuille bij een aantal merken en bij SternLease, alsmede de recente aanpassingen in Autobrief 2, zijn aanleiding de inschatting positief bij te stellen", aldus de onderneming.

Een positieve ontwikkeling is volgens Stern onder andere de aanpassing van het bijtellingtarief van plug-in hybrids met ingang van 2017 van de huidige 15 procent naar 22 procent. Deze aanpassing zou eigenlijk over een periode van drie jaar worden doorgevoerd maar recent paste de Tweede Kamer voorstellen hierover aan.

Omdat het bijtellingstarief nu eerder wordt verhoogd, verwacht Stern eind 216 "opnieuw een hausse van registratie en aflevering van plug-in hybrids."

Verder zet de "stevige" autonome groei van Sternlease zich door en ontwikkelen SternRent en SternSchade, die samengevoegd zullen worden met SternPoint, zich volgens plan. Ook werd de in 2015 ingezette positieve lijn bij SternTec doorgezet. Bij Mango Mobility groeit de omzet inmiddels "stevig" en komt een "positieve bijdrage" aan de resultaten dichterbij, aldus de onderneming.

Stern meldde dinsdag verder dat er nog geen overeenstemming is bereikt tussen werkgevers en werknemers over een nieuwe CAO, maar dat nieuwe afspraken snel worden verwacht.

Het aandeel sloot vandaag in aanloop naar de cijfers op een groen Damrak 1,7 procent hoger op 18,22 euro.

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Fors meer winst voor autodealer Stern

Gepubliceerd op 17 aug 2016 om 19:10 | Views: 248

AMSTERDAM (AFN) - Autodealer Stern Groep heeft in de eerste zes maanden van 2016 fors meer winst geboekt op een hogere omzet. Dat maakte de onderneming woensdag nabeurs bekend in een tussentijds handelsbericht.

Stern meldde een winst van 5,2 miljoen euro, tegen 3,4 miljoen euro een jaar geleden. De omzet kwam uit op 562,4 miljoen euro, 9 procent meer dan in de eerste zes maanden van 2015. Bij Dealergroep Stern steeg de omzet met 8,8 procent. SternLease zag zijn omzet met 19,6 procent stijgen.

De resultaten ontwikkelen zich volgens Stern duidelijk positiever ten opzichte van eerdere verwachtingen, ondanks dat de resultaten bij Stern Mobility Services wat tegenvielen. Het bedrijfsresultaat bij dit onderdeel kwam uit op 1,7 miljoen euro negatief tegen min 1 miljoen euro een jaar eerder. Stern verwacht pas in 2017 een positief resultaat voor dit onderdeel.

Stern denkt verder in de loop van 2016 te profiteren van een ,,hausse" van registratie en aflevering van plug-in hybrids doordat het bijtellingstarief met ingang van 2017 in één stap van de huidige 15 procent naar 22 procent gaat. Aanvankelijk zou deze verhoging over een periode van drie jaar worden uitgesmeerd.

De hausse zal volgens Stern in het vierde kwartaal vallen maar zal waarschijnlijk niet zo fors zijn als afgelopen jaar. Dit komt volgens de autodealer mede door het tegengestelde effect dat duurdere modellen in 2017 juist een lager bijtellingstarief krijgen. Deze wordt verlaagd van 25 procent naar 22 procent.
Hesjedal
0
Is stern niet sexy genoeg?

Ik snap niet dat niet meer mensen interesse hebben in stern?
Bedrijf met een gezonde Solvabiliteit (25.70%), voldoende nieuwe plannen , recent opnieuw gefinancierd. beter cijfers tot nu toe over H1. Daarnaast verwacht ongeveer 5% dividend op je aandelen.

Ook voldoende recente plannen (scootmobiels, leasing wat voor constante cashflows zorgt). kan iemand mij uitleggen waarom het niet zo'n gewild is.

(intrensieke waarde van 25 euro ).
voda
0
De Koning vertrekt bij Stern

Gepubliceerd op 5 okt 2016 om 16:46 | Views: 398

AMSTERDAM (AFN) - Aart de Koning vertrekt per 10 oktober als directeur van de divisie Mobility Services bij Stern Groep Dat maakt het beursgenoteerde autobedrijf woensdag bekend. De Koning was in die functie sinds november 2014 aan Stern verbonden.

De Koning was eerder bestuursvoorzitter van het voormalige autobedrijf Koops Furness. Hij gaat zich nu richten op een nog op te richten management adviesbureau in de mobiliteitsbranche.

Verder maakte Stern bekend dat met ingang van 1 oktober Stern Mobility Services anders wordt ingericht.
voda
0
Autodealer Stern verkoopt panden

Gepubliceerd op 11 nov 2016 om 14:48 | Views: 26

AMSTERDAM (AFN) - Autodealer Stern Groep heeft vijf miljoen euro winst gemaakt op de verkoop van twee panden in Amsterdam. Het gaat om een pand dat al was verhuurd en om het hoofdkantoor aan de Pieter Braaijweg. Dat laatste pand wordt voor 12 jaar gehuurd van de nieuwe eigenaar, zo meldt het beursgenoteerde autobedrijf.

Stern is bezig met de verkoop van nog een derde pand in Amsterdam. De verkoop van dat pand, dat ook al wordt verhuurd, moet in het eerste kwartaal van volgend jaar worden afgerond en zal eveneens bijdragen aan de boekwinst voor belastingen. Eind vorig jaar werden al tien panden van dealers verkocht en teruggehuurd.

Met het afstoten van panden wil Stern kapitaal vrijmaken voor de financiering van de verdere (autonome) groei van de leaseportefeuille van Stern Financial Services.
voda
0
Stern matigt marktverwachtingen

Verliest marktaandeel.

(ABM FN-Dow Jones) Stern Groep heeft zijn marktverwachtingen voor dit jaar gematigd, na een derde kwartaal waarin de omzet en winst nauwelijks stegen. Dit maakte de dealergroep dinsdag bekend.

De netto-omzet in het derde kwartaal steeg met 1,2 procent tot 258,5 miljoen euro, terwijl de nettowinst steeg naar 2,1 miljoen euro, van 2,0 miljoen een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat was op jaarbasis een fractie lager.

"De marktverwachtingen voor heel 2016 zijn gematigder dan eerder dit jaar werd uitgesproken", stelde de automotive groep dinsdag nabeurs.

Stern kampt met een dalend marktaandeel. De afzet van nieuwe personenauto's daalde dit jaar tot nu toe met bijna 7 procent, wat harder was dan de marktkrimp van ruim 5 procent. Bij de bedrijfswagens bleef Stern ook achter bij de markt, met een groei van 19 procent, bij een marktgroei van 23 procent. Al met al werd het marktaandeel "nagenoeg" gehandhaafd, volgens de autoverkopers.

Het aandeel Stern sloot dinsdag 2 procent lager op 18,85 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: geen positieve trading update Stern Groep

NIBC vindt vooral divisie Mobility Services teleurstellend.

(ABM FN-Dow Jones) Stern Groep heeft een groter dan verwachte vertraging in de omzetgroei gepresenteerd. Dit meldde analist Edwin de Jong van NIBC naar aanleiding van de trading update van het autoconcern dinsdag nabeurs.

De Jong merkte daarbij op dat met name Mobility Services teleurstellend blijft presteren. De resultaten van de dealers zijn stabiel en Lease bleef groeien, al bleef het groeitempo volgens de marktvorser onder de verwachtingen.

De Jong constateerde verder dat het concern blijft werken aan verbetering van de balans.

"Waar we dachten de verwachtingen voor het bedrijfsresultaat (EBIT) naar boven te moeten bijstellen, zullen we de ramingen nu waarschijnlijk moeten verlagen", aldus De Jong, toevoegend dat de resultaten dit jaar nog altijd "ver boven" de cijfers van vorig jaar zullen liggen.

De marktvorser merkte verder op dat Stern Groep laag gewaardeerd is ten opzichte van sectorgenoten, zeker gelet op de waarde van de Lease-activiteiten en de acties om de waarde van het bedrijf te ontsluiten.

NIBC handhaaft het advies voor Stern Groep op Kopen met een koersdoel van 22,00 euro. Op een groen Damrak noteerde het aandeel woensdagochtend liefst 7,6 procent lager op 17,42 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Stern keert interim dividend uit

Gepubliceerd op 5 dec 2016 om 17:21 | Views: 104

AMSTERDAM (AFN) - Autobedrijf Stern Groep keert over 2016 een interim dividend uit van 0,25 euro per aandeel in contanten. Dat heeft de onderneming maandag laten weten.

Stern ziet daartoe ruimte op basis van zijn resultaten tot nu toe. Daarbij is er sprake van een ruime oversolvabiliteit. Het aandeel Stern zal 21 december ex-dividend noteren aan de beurs in Amsterdam.

De onderneming meldde maandag tevens dat de verkoop van het hoofdkantoor begin deze maand is afgewikkeld. Het hoofdkantoor wordt tegen marktconforme voorwaarden teruggehuurd voor een periode van twaalf jaar. Dat zorgt voor een forse boekwinst die wordt verwerkt in de resultaten over het vierde kwartaal.

Medio december zal Stern mededelingen doen ten aanzien van de strategische doelen voor de periode 2017-2020. Het bedrijf werkt al een geruime tijd aan het aanscherpen van zijn strategie.
[verwijderd]
0

Blijft koop en handhaving koersdoel E 22 NIBC.

"Beursblik: lagere autoverkopen zijn tijdelijk
05-01-2017 10:03:00

Nederlandse cijfers december hebben volgens NIBC geen implicaties voor Stern. De scherpe daling van de Nederlandse autoverkopen in december is van tijdelijke aard en heeft geen implicaties voor het investeringsprofiel van het aandeel Stern Groep.

Dit schreef analist Edwin de Jong van NIBC donderdag in een rapport. De Jong handhaaft zijn groeiraming voor de autoverkoop door Stern in 2017 van 7 procent. Volgens de analist komt 45 tot 50 procent van de omzet van Stern uit de verkoop van nieuwe auto's, terwijl de verkoop van gebruikte auto's, nu 25 procent van de omzet, belangrijker is geworden.

Daarbij blijft de macro-economische omgeving, met een gunstig consumentenvertrouwen en relatief lage rente, nog altijd zeer aantrekkelijk. De daling van de autoverkopen in december die BOVAG eerder bekend maakte, was volgens De Jong geen verrassing en hield verband met weggevallen fiscale voordelen. De Jong wees daarbij op de stijging in de verkoop van gebruikte auto's in 2016 met 4,5 procent, ofschoon in de laatste maanden van het jaar wel een verzwakking zichtbaar werd. Daarbij steeg de verkoop van lichte voertuigen met 22 procent en van dat segment profiteert Stern eveneens. NIBC handhaafde het Kopen advies voor Stern Groep met een koersdoel van 22,00 euro. Redactie: +31(0)20 26 28 99 Copyright ABM Financial News. All rights reserved

Groet, Jonas
[verwijderd]
0

Hesjedal, juist bij desinteresse en onwetendheid van medebeleggers kan je goede slagen maken.

"Is stern niet sexy genoeg?

Ik snap niet dat niet meer mensen interesse hebben in stern?
Bedrijf met een gezonde Solvabiliteit (25.70%), voldoende nieuwe plannen , recent opnieuw gefinancierd. beter cijfers tot nu toe over H1. Daarnaast verwacht ongeveer 5% dividend op je aandelen.

Ook voldoende recente plannen (scootmobiels, leasing wat voor constante cashflows zorgt). kan iemand mij uitleggen waarom het niet zo'n gewild is.

(intrinsieke waarde van 25 euro ).

Intrinsieke waarde sept 06 E 27,13. Gevaar bij Stern was dat topman/mede eigenaar (20%) Van der Kwast het verschil tussen alleen eigen business en Stern niet goed zag. Ik denk dat dit onder druk van grootaandeelhouders inmiddels is aangepakt. Neuzen staan weer dezelfde richting en laat ondernemer van der Kwast nu maar zorgen dat we naar de E 40 gaan.

Groet, Jonas
Biobert
0
quote:

tessel79 schreef op 12 mei 2016 00:06:

Vandaag na een jaar verkocht met ca 38% rendement. Te vroeg?
Ja, want Geert komt a.s. zondag 22 januari 2017 Stern promoten bij Business Class van Harry Mens en dan weet je wel wat de koers gaat doen
effegenoeg
0
quote:

Biobert schreef op 20 januari 2017 13:46:

[...]

Ja, want Geert komt a.s. zondag 22 januari 2017 Stern promoten bij Business Class van Harry Mens en dan weet je wel wat de koers gaat doen
Mag al niet klagen op mijn instap van 17,62€
Biobert
0
quote:

Biobert schreef op 20 januari 2017 13:46:

[...]

Ja, want Geert komt a.s. zondag 22 januari 2017 Stern promoten bij Business Class van Harry Mens en dan weet je wel wat de koers gaat doen
Het wachten the President of Private Individual Investors, onze Geert, die spreekt in our CNN Business Program on Sunday.
26 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 2 dec 2022 13:15
Koers 2,600
Verschil -0,010 (-0,38%)
Hoog 2,600
Laag 2,600
Volume 550
Volume gemiddeld 1.162
Volume gisteren 527

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront