Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

TomTom NL0013332471

Laatste koers (eur)

5,700
  • Verschill

    -0,280 -4,68%
  • Volume

    569.243 Gem. (3M) 307,3K
  • Bied

    5,600  
  • Laat

    5,930  
+ Toevoegen aan watchlist

TomTom Nieuws 2016

201 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 11 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 JvH 23 februari 2016 08:27
    HARMAN'S New Content Providers

    HARMANs Open Service Delivery Platform for the connected car has ten new providers. The new services will be available to automakers for their connected car configurations. TomTom - leading provider of traffic and travel related services for the automotive industry.

    www.autoconnectedcar.com/2016/02/mwc-...
  2. [verwijderd] 23 februari 2016 22:02
    Voorwoord Goddijn.

    Positief en offensief op 1 punt na. Ze zijn 'voorzichtig' over de conjunctuur en houden PND markt "nauwgezet in de gaten". Vandaar dat ze aan de voorzichtige kant zijn met consumer. Ze gaan uit van een neutraal consumer, sport groei en pnd krimp die elkaar opheffen. Dat leek me wat conservatief. Licensing idem, had wel wat groei verwacht, vanwege UBER.

    Door die 0% groei in Consumer & Licensing voorspelt TomTom 5% groei voor de groep als geheel (van 1.000 naar 1.050 miljoen), door Telematics & Automotive. Had zelf wel verwacht dat sport over pnd heen zou groeien, voordat de outlook uitkwam dacht ik aan 1.080/1.090. Misschien gebeurt dat ook wel..
  3. relpinda 24 februari 2016 10:40
    Beste Justin,
    Vraagje, Van wanneer dateerd die bijlage voorwoord van Goddijn (in je post23feb.2202).

    alvast bedankt. :)

    LZA
  4. [verwijderd] 24 februari 2016 11:26
    @relpinda. Zag het jaarverslag gisteren voor het eerst. Staat 1 of 2 dagen op tomtom.com. Beperktedijkbewaking, het soms knorrige maar ook gewaardeerde forumlid kwam er mee.
  5. [verwijderd] 24 februari 2016 11:40
    Morgan Stanley positief over TomTom

    Ondanks de neerwaartse bijstelling van de operationele marge en het koersdoel blijft Morgan Stanley positief over TomTom. De teleurgestelde reactie van beleggers op de door TomTom afgegeven winstprognose bij de presentatie van de jaarcijfers wordt niet gedeeld door Morgan Stanley.

    De wat meer bescheiden prognose – voor het lopende jaar gaat Morgan Stanley uit van een 14% hogere winst per aandeel van €0,24 – is het gevolg van hogere investeringen. Op korte termijn leidt dit tot enige druk op de winstgroei, maar op de iets langere termijn wordt het productaanbod van TomTom, met name voor de auto-industrie, er alleen maar beter van.

    Toch heeft de broker het koersdoel voor TomTom verlaagd van €12 naar €10. De belangrijkste reden daarvoor was de verkoopprijs van HERE, de kaartendivisie van Nokia, aan een aantal autofabrikanten. De verkoopprijs lag met €2,5 mrd onder de analistenverwachtingen en dat werkt door in het waarderingsmodel dat Morgan Stanley voor TomTom heeft. De kaartendivisie vertegenwoordigt immers de grootste waarde binnen TomTom, aldus de broker.

    Naast de wat tegenvallende verkoopprijs van HERE zijn ook de wat meer ‘conservatieve verwachtingen’ voor de Consumentendivisie van TomTom – denk aan de navigatiekastjes en sporthorloges – de reden voor de neerwaartse aanpassing van het koersdoel. Het koopadvies met koersdoel €10 blijft echter staan.
  6. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 25 februari 2016 07:28
    quote:

    *Justin* schreef op 24 februari 2016 11:26:

    @relpinda. Zag het jaarverslag gisteren voor het eerst. Staat 1 of 2 dagen op tomtom.com. Beperktedijkbewaking, het soms knorrige maar ook gewaardeerde forumlid kwam er mee.
    In dit geval is het compliment onterecht -:)
  7. Nait Soesen 25 februari 2016 23:51
    Major enhancements made to TomTom Traffic include Turn-Dependent Jam Information, Dynamic Speed Limit Messages, Weather Influenced Predictions and Road Condition Monitoring after Rain or Snow. The improvements will be rolled-out from April 2016.

    Ralf-Peter Schäfer, Head of Traffic at TomTom, said: “At TomTom, we work tirelessly to ensure that we deliver a leading Traffic service.

    www.gadget.co.za/tomtom-ramps-up-navi...

    25022016
  8. forum rang 4 JvH 3 maart 2016 06:57
    Rake klappen TomTom
    Een fonds dat de afgelopen weken rake klappen kreeg is TomTom, op 5 januari noteren we op 12,15 euro en midden februari stonden we op 7,10 euro. Gisteren werd bekend dat Tomtom overeenkomsten heeft gesloten met Peugeot, Volkswagen en Fiat voor de levering van navigatiediensten voor de nieuwste modellen van deze autofabrikanten. Ook werd de samenwerking met Toyota met nog eens 3 jaar verlengd.

    Ik ben nog steeds van mening dat TomTom een overnamekandidaat is en waarbij de koers richting de 14 euro mag oplopen. Maar ook op eigen kracht mag het fonds verder omhoog en en mag de top van januari op 12 euro weer getest gaan worden. TomTom is een prachtig bedrijf en heeft met de kaarten van Tele Atlas, plus de vele nieuwe diensten die men recent heeft ontwikkeld, een prima concurrentiepositie. De dip van de afgelopen weken is een prima instapmoment.

    - See more at: www.beursduivel.be/Column/172384/TomT...
  9. [verwijderd] 8 maart 2016 10:37
  10. [verwijderd] 8 maart 2016 22:20
    www.sdc360.com/nl/auto/2016/03/04/min...

    Minister Melanie Schultz maakt rit in zelfrijdende Volvo

    Gepubliceerd op 04-03-2016 om 13:05

    SelfDrivingXC90

    De minister van Infrastructuur en Milieu heeft onlangs een rit gemaakt in een zelfrijdende auto van Volvo. Het was voor het eerst dat iemand van buiten het Zweedse concern in een dergelijke Volvo stapte. De bewindsvrouw deed dat samen met haar Zweedse collega Anna Johansson.

    Het gaat om de zelfrijdende Volvo XC90, die in Zweden een rit maakte met beide ministers aan boord. Tijdens hun samenzijn praatten Schultz en Johansson onder meer over hoe het gebruik van autonoom rijdende voertuigen kan worden gestimuleerd.

    Testproject

    Volgend jaar wil de Zweedse autofabrikant hun testproject met automatische voertuigen uitbreiden. Het gaat om het Drive Me-project, waarbij vanaf volgend jaar ook klanten van het bedrijf worden betrokken. Volvo ziet autonome mobiliteit als een belangrijke pijler om het aantal verkeersslachtoffers terug te dringen en de wegen veiliger te maken.

    Eerder deed het bedrijf een peiling in Nederland over zelfrijdende auto’s en hoe mensen hierover denken. Volgens Volvo is driekwart van de ondervraagden positief over deze nieuwe vorm van vervoer, bijvoorbeeld vanwege toegenomen veiligheid en doordat meer tijd overblijft om te werken of voor entertainment. Bij honderd procent zelfrijdende auto’s hoeven bestuurders immers nauwelijks nog op de weg te letten, mits het systeem goed functioneert.

    Europa

    Minister Schultz is ook voorstander van autonome voertuigen. Nu Nederland voorzitter is van de EU wil ze stimulering op de agenda zetten van de Transportraad in april dit jaar. Daarbij moet bijvoorbeeld aandacht zijn voor het faciliteren van grensoverschrijdende projecten en van een marktintroductie van deze vorm van mobiliteit in 2019.
  11. [verwijderd] 8 maart 2016 22:23
    www.sdc360.com/nl/auto/2016/02/16/nat...

    Test met vijftig semi-zelfrijdende auto’s op snelweg A2

    Gepubliceerd op 16-02-2016 om 17:11

    4--autonoom-rijden-480x320

    Ruim vijftig auto’s gaan op 16 maart de A2 op om ‘platooning’ in de praktijk te testen. Daarbij rijden de voertuigen in colonnes over de openbare weg en bepalen ze zelfstandig hun snelheid en de afstand tot hun voorligger. Het is de eerste grote ontheffingsvrije test van semi-zelfrijdende auto’s op de openbare weg in Europa. De test is een initiatief van verzekeringsmakelaar en risicoadviseur Aon en volgt op een succesvolle proef met dertien auto’s van verschillende merken op de testbaan van de RDW in Lelystad, eind vorig jaar. Zowel bij die proef als bij deze test werkt het bedrijf nauw samen met partners Royal HaskoningDHV, Business Lease Nederland en Prodrive Training.??

    De test op de A2 is een volgende stap om de voordelen en risico’s van hoog autonome voertuigen in kaart te brengen. Daarmee draagt de test bij aan een totaaloplossing voor aansprakelijkheidsvraagstukken en het verzekerbaar krijgen van (semi)automatisch vervoer. In een onderzoeksrapport belicht Aon de voorlopige belemmeringen, maar ook de kansen van technologische innovatie in voertuigen voor de verzekeringsindustrie.

    Straatbeeld

    ”Technisch gezien hadden zelfrijdende auto’s het straatbeeld al kunnen bepalen op daartoe aangewezen rijstroken van snelwegen,” stelt Evert-Jeen van der Meer van Aon. “De laatste belemmeringen liggen voornamelijk op het gebied van Europese wet- en (privacy)regelgeving. Het is cruciaal om dat resterende vraagstuk eerst op te lossen. Het past bij ons om daar het voortouw in te nemen. Door onze kennis en inzichten te delen, helpen we de mobiliteitsmarkt vooruit.”

    “De huidige generatie auto’s neemt al veel rijfuncties van de bestuurder over. Filerijden en zelfstandig inhalen, maar ook apps die de auto zelfstandig laten inparkeren zijn niet alleen voorbehouden aan het premium autosegment.”

    Veiligheid

    “Met de test laten wij en onze partners de autorijders ervaren dat veiligheidsaccessoires ook comfort opleveren.?? Ook moet de test uitwijzen of het gebruik van Adaptive Cruise Control, Lane Keeping Assist en Blind Spot bijdragen aan een betere verkeersdoorstroming en veiliger rijgedrag. De testresultaten worden tevens gebruikt om werkgevers erop te wijzen dat veilige mobiliteit onderdeel van hun zorgplicht is.”

    Zakelijke rijders kiezen bij de vervanging van hun leaseauto vaak met hun portemonnee en zelden op basis van voertuigveiligheid. Nu de automaat onder zakelijke rijders aan populariteit wint, komen accessoires als Adaptive Cruise Control voor meer automobilisten binnen handbereik, denkt Aon.

    Het bedrijf krijgt voor de test de beschikking over auto’s van onder meer BMW, Hyundai, Mercedes, Tesla, Toyota en Volvo. De voertuigen zijn voorzien van de meest recente veiligheidsinnovaties
  12. [verwijderd] 9 maart 2016 22:46
    ADAS van Bosch komt in 2017 op de markt.

    #ConnectedHorizon helps driving safer by combining data sources. Powered by Bosch's #IoT Cloud & @TomTom #BCW16

    "Ready to hit the market in 2017"
  13. forum rang 6 Tom3 9 maart 2016 22:59
    quote:

    *Justin* schreef op 9 maart 2016 22:46:

    ADAS van Bosch komt in 2017 op de markt.

    #ConnectedHorizon helps driving safer by combining data sources. Powered by Bosch's #IoT Cloud & @TomTom #BCW16

    "Ready to hit the market in 2017"
    AB. Iemand een idee van wat dit aan omzet zou kunnen opleveren? Op zich goed nieuws voor de Tom2 aandeelhouder lijkt me zo. Ik verdenk de Duitse industrie ervan dat ze Bosch graag dwingen om vooral diensten van Here te betrekken.
  14. [verwijderd] 9 maart 2016 23:14
    quote:

    *Justin* schreef op 9 maart 2016 22:46:

    ADAS van Bosch komt in 2017 op de markt.

    #ConnectedHorizon helps driving safer by combining data sources. Powered by Bosch's #IoT Cloud & @TomTom #BCW16

    "Ready to hit the market in 2017"
    Justin, no offence maar even nuanceren: Bosch levert nu ook functies die ze zelf als ADAS bestempelen. Met Connected Horizon wordt een ADAS-functie gerealiseerd op basis van de HD kaarten. Dat is natuurlijk goed nieuws want dan hoeven we niet te wachten tot autonomous driving voor de toepassing van de HD-kaarten. Mooi teamwork van beide partijen. Maar legt dat niet een behoorlijke druk (en kosten) op Tom2 om ook de overige landen HD-Ready te maken? Is hier een planning van bekend?
  15. harrysnel 10 maart 2016 01:02
    quote:

    Hik schreef op 9 maart 2016 23:14:

    [...]

    Justin, no offence maar even nuanceren: Bosch levert nu ook functies die ze zelf als ADAS bestempelen. Met Connected Horizon wordt een ADAS-functie gerealiseerd op basis van de HD kaarten. Dat is natuurlijk goed nieuws want dan hoeven we niet te wachten tot autonomous driving voor de toepassing van de HD-kaarten. Mooi teamwork van beide partijen. Maar legt dat niet een behoorlijke druk (en kosten) op Tom2 om ook de overige landen HD-Ready te maken? Is hier een planning van bekend?

    Daar wordt al aan gewerkt en m.i. belangrijke reden voor de hogere Opex (die de wpa drukt). Uit webcast:

    "Then the other thing that we are doing is that we're investing more than we have in our maps organization. That has to do with deepening, expanding our reach, geographically. We're getting new customers in and, yes, we think now is the right time to further improve the product that we have..."

    Nb: vet zelf aangebracht.

    Pag 9:

    files.shareholder.com/downloads/TOMTO...

    Niet erg deze extra investeringen (wel discutabel de keuze om ze via P&L te laten lopen) maar beleggers moeten zelf raden waar de investeringen voor zijn. Als TT nu eens zou aangeven dat ze bijvoorbeeld de activiteiten met Bosch intensiveren ivm Connected Horizon en dat nieuwe functionaliteiten al in 2017 naar de markt gaan......dan heeft de koers van het aandeel geen last meer van de wpa outlook 2016.

    Bosch twittert, laat weten hoe blij ze zijn met de samenwerking, geeft aan dat de teams na Duitsland en VS nu ook in Japan gaan testen mbv TT maps. Vanuit TT: ......niets. Ik vermoed nog steeds boze opzet; anders kan ik het niet verklaren.
  16. [verwijderd] 10 maart 2016 07:29
    @harrysnel. In het jaarverslag staat dit ook genoemd, het maken van de ADAS/HAD map. Of ze specifiek Bosch als argument moeten noemen is mss wat overdreven. Want die map is ook voor alle autofabrikanten die tests doen met autonoom rijden. Ik weet niet zeker of ik dat gelezen had maar ik meen me te herinneren dat ze Europa en VS dit jaar klaar willen hebben (snelwegen en 80km wegen) en daarna rest vd wereld. En pas later ook binnenwegen.
201 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 11 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht