Van Lanschot « Terug naar discussie overzicht

Koers Van Lanschot richting de Jaarcijfers

58 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Forecast2006
0
Iemand een idee hoe hoog de koers oploopt richting de cijfers op 9 maart?

Ik houd 23 euro aan.

Hoor graag jullie mening.

Kind regards,

Forecast.
voda
0
Hogere onderliggende winst voor Van Lanschot

Gepubliceerd op 9 mrt 2016 om 07:51 | Views: 2.674

DEN BOCH (AFN) - Van Lanschot heeft de onderliggende winst vorig jaar met dik 10 procent zien toenemen tot 60,1 miljoen euro. De vermogensbeheerder profiteerde van verder herstel van de Nederlandse economie en van een per saldo positief beursklimaat.

Onder de streep bleef 42,8 miljoen euro over. Dat is wel fors minder dan in 2014, toen een eenmalige pensioenbate van 54,5 miljoen euro het resultaat opstuwde tot 108,7 miljoen euro. De toevoeging aan de stroppenpot bedroeg 51 miljoen euro, een derde minder dan een jaar eerder.

Het beheerd vermogen ging omhoog van 44,1 miljard naar 50,2 miljard euro. De overname van MN UK door dochterbedrijf Kempen Capital Management leverde met 4,6 miljard euro een belangrijke bijdrage aan die stijging.

Dividend

,,We staan er goed voor'', zei bestuursvoorzitter Karl Guha in een toelichting. ,,De waardering van onze klanten voor onze dienstverlening neemt toe.'' Provisies vormen inmiddels meer dan de helft van de totale inkomstem. Dat is in lijn met de eigen strategie. De afbouw van de zakelijke kredietportefeuille ligt voor op schema. De oorspronkelijke doelstelling voor 2017 is nu al gehaald.

Van Lanschot investeert de komende tijd flink in verdere groei. Daarvoor is het volgens het bedrijf nodig het productaanbod te verbeteren en te moderniseren. In verband met die extra investeringen verwacht de vermogensbeheerder zijn efficiencydoelstelling voor 2017 (60 tot 65 procent) later te halen dan gepland.

Van Lanschot stelt een dividend voor van 0,45 euro per aandeel. Dat is 5 cent meer dan een jaar eerder.
voda
0
Van Lanschot profiteert van instroom - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Het brutoresultaat van Van Lanschot (LANS.AE), exclusief eenmalige posten, was 2% hoger dan verwacht in de tweede helft van vorig jaar, stelt analist Benoit Petrarque van KeplerCheuvreux, geholpen door sterke terugkerende managementfees, door aantrekkende instroom van beheerd vermogen bij zowel de private bank als bij vermogensbeheerder Kempen. Het resultaat werd ook geholpen door betere resultaten bij de aandelenparticipaties. De onderliggende winst van EUR26 miljoen over het tweede halfjaar was lager dan een jaar eerder, door hoger dan verwachte voorzieningen voor slechte leningen. De hoeveelheid probleemleningen steeg naar 5,2% van 4,1% halverwege 2015. Het dividend van EUR0,45 per aandeel is een tegenvaller voor de analist, die rekende op EUR0,65. KeplerCheuvreux heeft een buy-advies en koersdoel van EUR30. Het aandeel noteert woensdag rond 10.00 uur 3,5% lager op EUR19,55. (archie.vanriemsdijk@wsj.com)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Van Lanschot groeit sneller dan ABN Amro - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--De groei van beheerd vermogen bij Van Lanschot (LANS.AE) van 14% tot EUR50,2 miljard in 2015 is sterker dan de groei van 5% die ABN Amro rapporteerde voor zijn private banking-divisie, stelt SNS Securities naar aanleiding van de jaarcijfers. Het Nederlandse private bankingbedrijf van ABN Amro is met EUR96 miljard echter nog altijd twee keer zo groot als dat van Van Lanschot, merkt de analist op. De nettowinst was lager dan verwacht, door lagere boekwinsten op financiele transacties, terwijl de kwalitatieve betere inkomsten uit provisies en fees met 11% stegen. Ook het operationeel resultaat bleef achter bij de analistenconsensus, stelt SNS, dat wijst op een sterke kapitaalpositie en tegenvallend dividendvoorstel. SNS heeft geen advies op het aandeel, dat woensdag rond 10.30 uur 4,0% lager staat op EUR19,43. (archie.vanriemsdijk@wsj.com)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Van Lanschot cijfers gemengd - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Van Lanschot (LANS.AE) ligt nog steeds voor op schema met het afbouwen van de niet-zakelijke leningen, merkt analist Albert Ploegh van ING op na de jaarcijfers, terwijl de kredietvoorzieningen dalen. Een tegenvaller is dat de efficiencyratio van 60-65% nog niet voor 2017 zal worden gehaald, zoals ING wel had ingecalculeerd. Dit komt door een bewuste keuze om meer te investeren in langetermijngroei, volgens de bank. De kapitaalbuffer is sterk genoeg om zo nodig hogere normen vanuit Basel voor de risicowegingen van hypotheken te absorberen, stelt Van Lanschot. Daarnaast is er ruimte voor kleine overnames. De uitstroom van vermogen zonder discretionair beheer-mandaat stopte en vermogensbeheerder Kempen liet weer enige instroom zien, na een uitstroom in het eerste halfjaar. De nettowinst voor 2015 en de omzet waren iets lager dan verwacht, stelt Ploegh, mede door een lagere boekwinst op financiele transacties in de tweede helft. De rentebaten daalden zoals verwacht met EUR11 miljoen tot EUR203 miljoen, door het ongunstige renteklimaat, waar nauwelijks een rendement op herinvesteren kan worden gemaakt, terwijl dit lagere beleggingsrendement niet kan worden goedgemaakt door de spaarrente verder te verlagen. ING heeft een buy-advies en koersdoel van EUR20,25. Het aandeel Van Lanschot staat woensdag rond 10.20 uur 4% lager op EUR19,43. (archie.vanriemsdijk@wsj.com)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Van Lanschot koersdoel omlaag bij ING - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Het steeds ongunstiger renteklimaat maakt ING voorzichtiger over de winstperspectieven voor Van Lanschot (LANS.AE) op de korte termijn. Analist Albert Ploegh van ING verlaagt daarom zijn koersdoel naar EUR23,00 van EUR27,50. Hij denkt dat het steeds moeilijker wordt voor Van Lanschot om het dalende beleggingsrendement op spaartegoeden van klanten te compenseren met lagere spaartarieven en hogere marges op zakelijke leningen. Ook wordt het een uitdaging om het leningenboek op peil te houden, nu het zakelijke leningenboek krimpt en het leningenboek in Private Banking waarschijnlijk slechts bescheiden groeit. Toch handhaaft Ploegh zijn koop-advies, omdat hij vertrouwen houdt in het reorganisatieverhaal van de bank uit Den Bosch. Nu de afbouw van de niet-kernportefeuille van zakelijke leningen op koers ligt, is het vooral zaak meer beheerd vermogen aan te trekken, bijvoorbeeld via de online-tool Evi. Voor de strategie-update in april verwacht Ploegh een rendementsdoel van 10% op eigen vermogen en een kapitaalbeleid dat het evenwicht zoekt tussen dividend en acquisities. Het aandeel sloot woensdag op EUR20,10. (archie.vanriemsdijk@wsj.com)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
PERSBERICHT: Van Lanschot publiceert geïntegreerd jaarverslag 2015

's-Hertogenbosch, 18 maart 2016

Van Lanschot publiceert vandaag voor het eerst een geïntegreerd
jaarverslag, waarin financiële en niet-financiële informatie
in samenhang met elkaar wordt gepresenteerd. Dat biedt stakeholders een
integraal overzicht van onze prestaties en onze toegevoegde waarde als
wealth manager. Karl Guha, voorzitter: "Wealth heeft voor ons een
bredere betekenis dan 'alleen maar' geld. Het is alles van waarde wat we
willen beschermen, laten groeien en door willen geven aan de volgende
generatie: financieel vermogen, maar ook intellectueel en cultureel
vermogen, onze waarden, de manier waarop we met elkaar omgaan en
duurzame leefomstandigheden. Dat gaat verder dan het behoud en de opbouw
van vermogen voor onze klanten of de financiële waarde die we
creëren voor aandeelhouders. Het gaat ook om de maatschappelijke
waarde die wij creëren als verantwoorde belegger, werkgever,
concurrent en sponsor." Een belangrijk nieuw onderdeel van het
geïntegreerde rapport is een compact waardecreatie-overzicht (zie
bijlage bij dit persbericht). Het complete jaarverslag is beschikbaar op
corporate.vanlanschot.nl/resultaten
corporate.vanlanschot.nl/resultaten. Media Relations : 020 354
45 85; mediarelations@vanlanschot.com Investor Relations : 020 354 45
90; investorrelations@vanlanschot.com Van Lanschot NV is de
houdstermaatschappij van F. van Lanschot Bankiers NV, de oudste
onafhankelijke bank van Nederland met een geschiedenis die teruggaat tot
1737. Als wealth manager is Van Lanschot, met haar merknamen Van
Lanschot en Kempen & Co, actief in Private Banking, Asset Management en
Merchant Banking, met als doel het behoud en de opbouw van vermogen van
haar klanten. Van Lanschot NV is genoteerd aan Euronext Amsterdam.
Persbericht Jaarverslag Van Lanschot:
hugin.info/133415/R/1995834/735265.pdf

This announcement is distributed by NASDAQ OMX Corporate Solutions on
behalf of NASDAQ OMX Corporate Solutions clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely
responsible for the content, accuracy and originality of the information
contained therein.

Source: Van Lanschot via Globenewswire

HUG#1995834

corporate.vanlanschot.nl
voda
0
Van Lanschot geeft covered bond uit - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Van Lanschot (LANS.AE) haalt EUR500 miljoen op met de uitgifte van een zevenjarige covered bond, in een zogeheten 'conditional pass-through' transactie, waarbij de risico-opslag is vastgesteld op 18 basispunten boven de midswap-curve - een paar basispunten meer dan wat ABN Amro als 'fair value' heeft aangemerkt. Analisten van LBBW noemen als positieve punten van deze covered bond dat Van Lanschot een sterke kapitaalpositie heeft en een ruime hoeveelheid onderpand, terwijl de Nederlandse vastgoedmarkt aanhoudend herstel laat zien. De winstgevendheid van Van Lanschot blijft echter laag door hoge vaste kosten. (tasos.vossos@dowjones.com)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

Tilburg013
0
Ben ook wel benieuwd naar je eigen analyse Voda.
Zit je erin of overweeg je in te stappen?
voda
0
quote:

Tilburg013 schreef op 31 maart 2016 19:10:


Ben ook wel benieuwd naar je eigen analyse Voda.
Zit je erin of overweeg je in te stappen?

Nee, geen van beiden.
voda
0
Beursblik: rendementsdoel Van Lanschot kon ambitieuzer

Rabobank plaatst vraagtekens bij verwacht kapitaaloverschot.

Rabobank had een iets ambitieuzer rendementsdoel verwacht van Van Lanschot. Dit stelde analist Cor Kluis dinsdag naar aanleiding van de strategie-update.

De drie jaar doorgeschoven doelstelling van een rendement op eigen vermogen van 10 tot 12 procent in 2020 komt volgens Kluis neer op een winst van 87 miljoen euro in de 'mid-range'. De bovenkant van de bandbreedte op circa 100 miljoen euro ligt aan de onderkant van de 12 tot 14 procent waar Rabobank op had gerekend als rendementsdoelstelling, aldus de analist.

"We hadden een iets ambitieuzere doelstelling verwacht, die je niet zo makkelijk kunt halen", concludeerde Kluis. De analist voegde toe de winstramingen te handhaven, met 96 miljoen euro voor 2018 en 108 miljoen tot 127 miljoen euro voor 2020.

Ook de afgegeven kapitaaldoelstelling van Van Lanschot met een CET1-ratio van 15 tot 17 procent kon niet aan de verwachtingen van Rabobank voldoen. Kluis mikte op 17 tot 20 procent. De analist wees erop dat Van Lanschot een kapitaalsurplus van minimaal 250 miljoen verwacht in 2020, wat de bank wil teruggeven aan aandeelhouders indien de toezichthouders hiermee instemmen. De private bank denkt de contanten zelf niet meer nodig te hebben, omdat de zakelijke kredieten waar minder bufferkapitaal voor nodig is worden afgebouwd. Van Lanschot kondigde verder aan om de payout ratio voor het dividend naar boven bij te stellen van 40 tot 50 procent naar 50 tot 70 procent van de nettowinst.

Kluis noemde de plannen van Van Lanschot voorbarig en plaatste er vraagtekens bij, toevoegend dat "2020 nog ver weg is".

Van Lanschot geeft later vandaag een toelichting op de strategie-update, waarbij ook meer duidelijk zal worden over de nieuwe financiële doelen.

De resultaten over het eerste kwartaal die de private bank dinsdag publiceerde waren grosso modo neutraal, vervolgde Kluis. De provisie-inkomsten waren duidelijk minder dan verwacht, vooral door lagere fees bij Merchant Banking, terwijl de 11 procent hogere rentebaten juist beter dan verwacht waren.

Het aandeel Van Lanschot noteerde dinsdag op een groen Damrak 2,2 procent lager op 18,00 euro.

Door ABM Financial News. Info@abmfn.nl: +31(0)20-26 28 999
voda
0
Update: Van Lanschot schuift doelen rendement en efficiency op

Bank kondigt extra investeringen aan in strategie-update.

Van Lanschot gaat de komende drie jaar 60 miljoen euro investeren in de invoering van zijn omni-channel-model voor de private banking-tak en in IT, maar stelt de doelstellingen voor het rendement en efficiency met drie jaar uit. Dit maakte de bank uit Den Bosch dinsdag bekend in een strategie-update.

De investeringen moeten leiden tot structureel lagere bedrijfslasten en "verdere duurzame winstgroei", stelde het bedrijf. Op korte termijn worden wel hogere kosten voorzien, onder andere toezichtskosten.

De doelstelling om in 2017 een rendement op het eigen vermogen te behalen van 10 procent tot 12 procent wordt opgeschoven naar 2020.

Datzelfde geldt voor de doelstelling om de efficiency-ratio te verlagen tot 60 procent a 65 procent.

Het doorschuiven van het rendementsdoel werd vooraf verwacht door analist Albert Ploegh van ING. Cor Kluis van Rabobank verwachtte vooraf een verhoging van deze winstdoelstelling tot een bandbreedte van 12 tot 14 procent.

De kapitaaldoelstelling van een CET1-ratio van tenminste 15 procent werd ruim voor tijd gehaald. De bank stelde dinsdag dat voor de komende jaren een niveau van 15 tot 17 procent voldoende wordt geacht.

Analist van Rabobank Kluis rekende hier vooraf op een hogere doelstelling van 17 tot 20 procent, omdat Van Lanschot zich ontwikkelt naar een model dat minder kapitaal vergt.

De nieuwe doelstelling biedt meer zicht op de vooruitzichten voor het aandeel voor de beleggers die mogelijk een deel van het belang van 30 procent in Van Lanschot van Delta Lloyd willen kopen, merkte Kluis op. De verzekeraar heeft dit grote aandelenbelang al enige tijd in de verkoop staan, om zijn kapitaalpositie te versterken.

Van Lanschot noteerde dinsdag kort na de opening 2,4 procent lager op 17,95 euro.

Update: om de verwachtingen van analisten toe te voegen.

Door ABM Financial News. Info@abmfn.nl: +31(0)20-26 28 999
voda
0
Delta Lloyd wil belang Van Lanschot onverminderd verkopen

Verzekeraar steunt strategische plannen private bank.

Delta Lloyd heeft het voornemen om het aandelenbelang in Van Lanschot te verkopen herhaald. Dit meldde de verzekeraar maandag nabeurs.

Van Lanschot kwam vorige week met een update van de strategie en doelstellingen. Delta Lloyd zei vandaag deze plannen te ondersteunen.

Vorige week dinsdag maakte Van Lanschot bekend dat het de komende drie jaar 60 miljoen euro gaat investeren in de invoering van zijn omni-channel-model voor de private banking tak en in IT. Evenwel zijn de doelstellingen om het rendement op eigen vermogen en de efficiëntie te verbeteren met drie jaar uitgesteld.

"De vorige week gepresenteerde strategische update is een volgende positieve stap op dit tijdpad", wees Delta Lloyd maandag op het eerder aangekondigde plan om het belang in de loop van 2016 van de hand te doen via een plaatsing in de markt.

Met de opbrengsten van de verkoop van het aandelenbelang in Van Lanschot wil Delta Lloyd de kapitaalpositie versterken. Recent gaf de verzekeraar al nieuwe aandelen uit via een claimemissie ter waarde van 650 miljoen euro.

Goldman Sachs en UBS zijn aangesteld om de verkoop van het aandelenbelang en vervolgens de voorgenomen plaatsing in de markt te begeleiden. Van Lanschot zei maandag de voorgenomen plaatsing te ondersteunen.

Het aandeel Delta Lloyd sloot maandag op een groen Damrak 3,0 procent lager op 4,32 euro. Van Lanschot steeg juist 1,5 procent op 18,78 euro.

Door ABM Financial News. Info@abmfn.nl: +31(0)20-26 28 999
Biobert
0
Morgen is het andersom: van Lanschot daalt omdat 30% van de aandelen op de markt komt en Delta Lloyd stijgt omdat cash van van Lanschot in zicht is.
voda
0
PERSBERICHT: Van Lanschot: Aandeelhoudersvergadering stelt jaarrekening 2015 vast


's-Hertogenbosch, 19 mei 2016

De Algemene Vergadering van Van Lanschot NV heeft op 19 mei 2016 de
jaarrekening over 2015 vastgesteld. De aandeelhoudersvergadering, die
vandaag werd gehouden in 's-Hertogenbosch, ging ook akkoord met alle
overige in stemming gebrachte voorstellen.

De aandeelhouders hebben ingestemd met het voorstel om een dividend in
contanten uit te keren van EUR 0,45 per gewoon aandeel A.

De volledige agenda en de toelichting daarop is beschikbaar op
corporate.vanlanschot.nl/ava.

De relevante dividenddata zijn beschikbaar op
corporate.vanlanschot.nl/aandeel.

FINANCIËLE AGENDA 2016
Publicatie halfjaarcijfers 2016 24 augustus 2016
Publicatie trading update derde kwartaal 2016 4 november 2016


Media Relations: 020 354 45 85; mediarelations@vanlanschot.com

Investor Relations: 020 354 45 90; investorrelations@vanlanschot.com

Van Lanschot NV is de houdstermaatschappij van F. van Lanschot Bankiers
NV, de oudste onafhankelijke bank van Nederland met een geschiedenis die
teruggaat tot 1737. Als wealth manager is Van Lanschot, met haar
merknamen Van Lanschot en Kempen & Co, actief in Private Banking, Asset
Management en Merchant Banking, met als doel het behoud en de opbouw van
vermogen van haar klanten. Van Lanschot NV is genoteerd aan Euronext
Amsterdam.

Van Lanschot persbericht 19 mei 2016:
hugin.info/133415/R/2014034/746555.pdf

This announcement is distributed by NASDAQ OMX Corporate Solutions on
behalf of NASDAQ OMX Corporate Solutions clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely
responsible for the content, accuracy and originality of the information
contained therein.

Source: Van Lanschot via Globenewswire

HUG#2014034


corporate.vanlanschot.nl


(END) Dow Jones Newswires
[verwijderd]
0
Onlangs wat aangeschaft en vandaag weer wat bijgekocht, mag toch hopen dat we niet veel lager meer komen.
Alle adviezen zijn kopen, dat zegt dus ook niet zoveel.
Iemand een idee hoe het met de koers zal gaan?
[verwijderd]
0
Gaat niet goed, maar ik blijf wel zitten en komen we in de buurt van de 16 koop ik weer wat bij.
Hoop toch dat we het dieptepunt nu hebben gehad.
[verwijderd]
0
GOED NIEUWS

Analisten waarderen van Lanschot boven beurswaarde.
Beurswaarde op slotkoers vrijdag is 693 miljoen.
Gemiddelde waarde van analisten is 925 miljoen.
Er zijn volgens mij 41 miljoen aandelen dus 5 a 6 euro ruimte omhoog.
Blij dat ik ben blijven zitten, maar wat bijkopen lijkt me, wordt vandaag ook gedaan want koers is aan het stijgen.
voda
0
Correctie: beursblik: plaatsing aandelen Van Lanschot wordt uitdaging

Aandeel onderuit na bekendmaking prijsindicatie.

De plaatsing van de aandelen Van Lanschot door Delta Lloyd is niet onderschreven door de begeleidende banken en zal nog een behoorlijke uitdaging worden met de afgegeven prijsindicatie van 15 tot 18 euro. Dit schreef analist Cor Kluis van Rabobank dinsdag in een analistenrapport.

Volgens Kluis deed Delta Lloyd in de afgelopen jaren tevergeefs al verschillende pogingen om het belang bij grote investeerders te plaatsen. Dat de zes banken die zijn ingehuurd de plaatsing niet onderschreven laat wel zien hoe moeilijk er een koper te vinden is, stelde Kluis, toevoegend dat succes niet gegarandeerd is.

Delta Lloyd wil met de afgegeven prijsindicatie, inclusief overtoewijzingsoptie, 187 miljoen tot 224 miljoen euro ophalen. Dat waardeert Van Lanschot als geheel op 619 miljoen tot 742 miljoen euro, becijferde Kluis.

Kleine banken zoals Van Lanschot hebben het volgens Kluis moeilijk in Nederland, omdat zij hogere kapitaalbuffers moeten aanhouden dan grotere sectorgenoten, wat het rendement onder druk zet.

Van Lanschot mikt zelf op een rendement op het eigen vermogen van 8,3 procent in 2020, wat volgens de analist relatief laag is voor een bank die grotendeels uit een vermogensbeheerder en een private bank bestaat.

De koerswinstverhouding van Van Lanschot is op basis van de slotkoers van maandag 8,7 maal de geschatte winst voor 2018. Kluis noemde dit een minder aantrekkelijke waardering dan andere financials in de Benelux, zoals ABN AMRO met een koerswinstverhouding van 8,4, ING met 9,4, KBC met 10,8 en NN Group met 7,7 maal de verwachte winst.

Rabobank handhaafde het Houden advies voor Van Lanschot met een koersdoel van 22 euro. Het aandeel, dat maandag nog 8,0 procent steeg tot 18,23 euro, noteerde dinsdagochtend op een iets hoger Damrak 3,5 procent lager op 17,59 euro.

Correctie: om aan te geven dat Rabobank de waardering van andere financials in Benelux aantrekkelijker vindt dan Van Lanschot, in plaats van andersom.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
58 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 15 okt 2021 17:35
Koers 24,150
Verschil +0,300 (+1,26%)
Hoog 24,350
Laag 23,900
Volume 111.312
Volume gemiddeld 54.024
Volume gisteren 60.016

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront