Fagron « Terug naar discussie overzicht

Fagron maart 2016

374 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17 18 19 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

Warren Breakfast schreef op 2 maart 2016 07:52:

Zouden we, gezien het nieuws van vanochtend, kunnen spreken van een begin van het herstel van het aandeel Fagron? Het kan mijns inziens nu hard gaan; zie DL.

Succes allemaal!
We hadden blijkbaar hetzelfde idee op hetzelfde moment. Ik heb mijn bericht al verwijderd zodat we op jouw draadje verder kunnen gaan.

Ik verwacht dat dit de ommekeer voor Fagron gaat worden.
Mijn verwachting was dat zij Bellevue misschien gingen afstoten en dit gaat schijnbaar ook gebeuren.
Er staan voor mij nu nog wat onzekerheden in het persbericht, maar toch denk ik dat ze het geheel binnenkort weer op de rails hebben.

Ook mooi dat de ceo meedoet, dat schept vertrouwen.
moneymaker_BX
0
maar koers mag volgens het bericht niet Boven de 5.50 komen dus geloof me dat wordt dalen want ze willen zo goedkoop mogelijk die aandelen hebben
Warren Breakfast
0
quote:

JacobusJW schreef op 2 maart 2016 08:01:

89 miljoen ophalen in de markt (2e tranche) lijkt me mogelijk.
Moet inderdaad zeker lukken. Met het oog op de toekomst is Fagron voor mijn gevoel weer een solide investering. Mocht het aandeel wegzakken koop ik bij.
Guus_Geluk
0
Fagron wil 220 miljoen aan kapitaal ophalen

07:52 2-3-2016
WAREGEM (AFN) - Fagron wil in totaal voor 220 miljoen euro aan nieuwe aandelen uitgeven om zijn kapitaal te versterken. Een bedrag van circa 131 miljoen euro wordt opgehaald via een private plaatsing bij een groep investeerders, de rest via een claimemissie. Dat maakte de toeleverancier aan apotheken woensdag bekend.

Fagron wil 220 miljoen aan kapitaal ophalen Fagron is financieel in zwaar weer geraakt door een wijziging in Amerikaanse regels rond de vergoeding van sommige geneesmiddelen. In december kreeg het bedrijf al respijt van de banken waarbij het leningen heeft lopen. Ook werd toen bekend dat het in gesprek was met potentiële geldschieters, en dat een mogelijke overname van de baan was.

De belangrijkste nieuwe investeerder is een holding die in handen is van Waterland Private Equity en Baltisse. Daarnaast stappen vijf individuele investeerders in bij Fagron. Naast topman Hans Stols gaat het om Alychlo (Mark Coucke), Carmignac, Midlin en Bart Versluys.

Kapitaalverhoging

De intekenprijs voor de private plaatsing zal gelijk zijn aan de gemiddelde slotkoers van Fagron in de dertig dagen voorafgaand aan de aandeelhoudersvergadering waar over de kapitaalverhoging wordt gestemd. Het maximum is vastgesteld op 5,50 euro per aandeel. Fagron sloot dinsdag op 5,60 euro.

Bij de claimemissie geldt een korting van 10 procent ten opzichte van de private plaatsing, mits Waterland daar inderdaad aan deelneemt. Mocht de private plaatsing helemaal niet doorgaan, dan wordt het gehele bedrag van 220 miljoen euro via een claimemissie opgehaald. In dat geval moet nog nog een uitgifteprijs worden vastgesteld.

Bellevue Pharmacy

Als de kapitaalverhoging plaatsvindt zoals gepland, krijgt Waterland vier bestuurszetels bij Fagron. Alychlo mag twee bestuurders aandragen.

Fagron liet verder weten dat het nader kijkt naar een mogelijke verkoop of sluiting van Bellevue Pharmacy. Begin februari moest het bedrijf een fikse afschrijving melden op dat Amerikaanse dochterbedrijf.

www.beursgorilla.nl/nieuws-item.asp?t...
moneymaker_BX
0
ik zeg dalen vandaag op basis van de berichtgeving
enorme verwatering en een koers die Niet Boven de 5.50 mag komen
kan niet anders dan dat ze de koers lager willen hebben
kwekkel
1
die 5,50 is al vastgesteld, dus de koers mag nu verder omhoog. daarom was de koers zo laag de laatste weken, om aan dat lage gemiddelde prijsje te komen.
de verwatering voor de particuliere belegger is imo niet groot omdat het grootste deel bij die grote beleggers komt, alleen het dividend moet over meer aandelen uitgesmeerd worden, maar dat zit al lang in de koers
moneymaker_BX
1
Opstapelen
0
quote:

poicephalus schreef op 2 maart 2016 08:36:

die 5,50 is al vastgesteld, dus de koers mag nu verder omhoog. daarom was de koers zo laag de laatste weken, om aan dat lage gemiddelde prijsje te komen.
de verwatering voor de particuliere belegger is imo niet groot omdat het grootste deel bij die grote beleggers komt, alleen het dividend moet over meer aandelen uitgesmeerd worden, maar dat zit al lang in de koers
er komen in ieder geval 40 mio stukken bij. Waar ze geplaatst zijn doet niets af aan de verwatering.

Geen positie
[verwijderd]
0
Wat gebeurt er dan als de gemiddelde prijs op 6 euro staat? Emissie op 5.50 of helemaal geen emissie?
kwekkel
0
quote:

moneymaker_BX schreef op 2 maart 2016 08:42:

het Maximum is vastgesteld op 5.50 dus je redenering klopt niet Poicephalus
Verkeerd gelezen, je hebt gelijk
moneymaker_BX
0
die investeerders willen de stukken zo laag mogelijk hebben des te meer aandelen ze krijgen
en als dat eenmaal achter de rug is zal men de koers gaan ondersteunen en stuwen
maw eerst omlaag na de afronding emissie omhoog
ik denk dat we nog richting de 4 Euro gaan
niet vandaag maar wel de komende weken
[verwijderd]
0
Mijn koersdoel was 6€.
Nog even afwachten, misschien verkopen en na de emissie weer instappen?
Treb
0
Na zoveel maanden van due diligence, overleg en onderhandeling staat er nu nog steeds in het persbericht: "... mits Waterland daar inderdaad aan deelneemt. Mocht de private plaatsing helemaal niet doorgaan, dan wordt het gehele bedrag van 220 miljoen euro via een claimemissie opgehaald."

Er is na al die tijd nog steeds geen deal of zekerheid nog en de extra tijd die de banken Fagron gaven is nu bijna verstreken.

Er komt dus geen private plaatsing! maar wel een claimemissie tegen een bodemkoers waaraan Waterland dan plots wel mee zal doen of een technisch faillissement (waarna Waterland en Coucke de interessante onderdelen uit de boedel kopen).
374 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17 18 19 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 22 sep 2023 17:35
Koers 16,090
Verschil -0,060 (-0,37%)
Hoog 16,210
Laag 15,970
Volume 39.133
Volume gemiddeld 51.581
Volume gisteren 38.685

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront