Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) « Terug naar discussie overzicht

Inverko noodgedwongen op zoek naar koper

178 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » | Laatste
Pitmans
0
Een plastic-recycler moet zich toch niet bezighouden met koper ? Kom op zeg !


LEEK (AFN) - Inverko zoekt een koper. De afvalverwerker ziet gezien de aanhoudende financiële problemen en tegenvallende resultaten geen toekomst meer als zelfstandige, beursgenoteerde onderneming. Met behulp van externe adviseurs worden de strategische opties momenteel in kaart gebracht, liet Inverko woensdag weten.

Inverko trof in november nog maatregelen om een aandelenuitgifte mogelijk te maken om het werkkapitaal te versterken. Maar door de gekelderde beurskoers heeft die niet opgeleverd wat ervan werd verwacht. De operationele resultaten beantwoorden mede daardoor niet aan de destijds uitgesproken verwachtingen, aldus de onderneming.


Als gevolg daarvan ziet Inverko geen kans op de kortere termijn autonome groei te financieren, laat staan groei door overnames te realiseren. Er zijn gesprekken gevoerd met mogelijke samenwerkingspartners, maar zonder het gewenste resultaat. Daar komt bij dat de omzet omder druk staat door de lage olieprijzen. Inverko is gespecialiseerd in recycling van plastic. Dat loont met name wanneer olie, de grondstof voor plastic, duur is.

Door de beperkte groeimogelijkheden staan de kosten van de beursnotering in Amsterdam niet in verhouding tot de omvang van de onderneming. ,,Zonder op korte termijn zicht te hebben op groeimogelijkheden in de werkmaatschappijen, zullen deze niet meer in staat blijken voldoende inkomsten te kunnen genereren voor de instandhouding van het fonds'', zei topman Henk Alssema.
't zal maar gebeuren
0

Werkmaatschappijen kunnen zonder groei onvoldoende inkomsten genereren.
Inverko inventariseert de aanpassing van de toekomststrategie, omdat met de lage koers van het eigen aandeel en de daardoor achtergebleven opbrengst van de recente uitgifte van aandelen, het bedrijf onvoldoende kan voorzien in groei van het werkkapitaal. Dit maakte de afvalverwerker uit Leek woensdag voorbeurs bekend.
"Zonder op korte termijn zicht te hebben op groeimogelijkheden in de werkmaatschappijen, zullen deze niet meer in staat blijken voldoende inkomsten te kunnen genereren voor de instandhouding van het fonds" aldus CEO Henk Alssema woensdag in een toelichting op de berichtgeving.
Een gezond werkkapitaal acht Inverko noodzakelijk voor een verder herstel van de resultaten van de werkmaatschappijen. De operationele resultaten beantwoorden mede daardoor niet aan de in november 2015 uitgesproken verwachtingen.
Na de neerwaartse koersontwikkeling in 2015 heeft Inverko in november vorig jaar een verlaging van de nominale waarde doorgevoerd om het uitgeven van aandelen mogelijk te maken. Daardoor zou het benodigde werkkapitaal moeten worden gegenereerd om de groei van de werkmaatschappijen vanuit het fonds te faciliteren. Deze groei is noodzakelijk om de omvang van de werkmaatschappijen in de juiste proporties te brengen in relatie tot de hoge kosten van een beursnotering.
Bij de cijfers over het derde kwartaal van 2015 gaf Inverko geen outlook af, maar zei het bedrijf uit Leek wel positief te zijn gestemd. Nu geeft het bedrijf aan autonome groei op de kortere termijn moeilijk te kunnen financieren, evenals het doen van overnames.
Gesprekken die Inverko voerde met mogelijke kandidaten voor een samenwerking hebben niet de gewenste strategische partner opgeleverd om een optimale schaalgrootte te bereiken. Recente ontwikkelingen in de markt, zoals een lage olieprijs, hebben eveneens een nadelig effect op de omzet gehad, aldus de onderneming.
De raad van commissarissen van Inverko heeft in overleg met de raad van bestuur besloten een uitgebreid onderzoek te laten verrichten naar de toekomst van het fonds en die van de werkmaatschappijen. Hierbij is in de vraagstelling ook gevraagd scenario's te onderzoeken waarin wordt gekeken naar een toekomst voor de werkmaatschappijen en het beursfonds afzonderlijk.
De uitgebreide inventarisatie van de strategische opties wordt ondersteund door externe adviseurs en is reeds opgestart. Inverko zal de markt spoedig informeren over de resultaten.
Het aandeel Inverko sloot dinsdag op 2,65 euro.
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
March 30, 2016 02:34 ET (06:34 GMT)
© 2016 Dow Jones & Company, Inc.
ramptoerist
0
Zo, nou, de lifespan van de participatie in deze uitermate succesvolle notering is weer bereikt zie ik?

ramptoerist
0
Persbericht van 7 september vorig jaar www.iex.nl/Nieuws/ANP-070915-027/Inve...

"inverko gaf geen verdere details over de geïnteresseerde partijen, maar stelde wel dat het businessmodel van de onderneming ,,in binnen- en buitenland'' is opgevallen. Meer informatie volgt als er verdere stappen worden gezet, aldus bestuursvoorzitter Henk Alssema""

Ik vond dit al een zeer opmerkelijk bericht, gezien de verliezen.

En als ik dit alles eens bij elkaar optel, en het ava verslag van 2014 er weer even bij haal, met het hele beutech verhaal, dan begint dit hele verhaal toch behoorlijk op iets geheel anders te lijken.
ramptoerist
0
quote:

Pitmans schreef op 30 maart 2016 08:42:


Met behulp van externe adviseurs worden de strategische opties momenteel in kaart gebracht, liet Inverko woensdag weten.


En zo is de cirkel weer rond. Ron haalde een externe adviseur binnen omdat hij het niet kwijtraakte, koersje ging omhoog, koersje ging naarbenee, splitje nmr 3, en Henk begint weer bij start.
Mooi, op naar ''de adviseur'', de volgende participatie, en splitje nmr 4.

Hup Newconomy, Hup RTC, hup Vivenda, Hup Inverko !
twinkletown
1
Dit was toch ook één van de 'pareltjes' van Geert Schaaij? Net als o.a. Ballast Nedam en Macintosh. Heel erg voorspelbaar hoe het gaat aflopen met Inverko. Jammer.
Guus_Geluk
0
quote:

twinkletown schreef op 30 maart 2016 13:34:


Dit was toch ook één van de 'pareltjes' van Geert Schaaij? Net als o.a. Ballast Nedam en Macintosh. Heel erg voorspelbaar hoe het gaat aflopen met Inverko. Jammer.


DL = 1.40 euro. Deze week nog een pennystock?
ramptoerist
0
quote:

Pitmans schreef op 30 maart 2016 08:42:Inverko trof in november nog maatregelen om een aandelenuitgifte mogelijk te maken om het werkkapitaal te versterken. Maar door de gekelderde beurskoers heeft die niet opgeleverd wat ervan werd verwacht. De operationele resultaten beantwoorden mede daardoor niet aan de destijds uitgesproken verwachtingen, aldus de onderneming.Die vat ik niet helemaal.
Inverko kon toch rustig bijdrukken, en verkopen tegen nominaal van 2 €?
Koers stond daar toch echt gewoon keurig boven. Marketcap was vrij laag, dus wat mis ik hier..
Of is het zo dat er domweg amper/geen interesse was?

[verwijderd]
0
quote:

ramptoerist schreef op 30 maart 2016 13:59:


[...]

Die vat ik niet helemaal.
Inverko kon toch rustig bijdrukken, en verkopen tegen nominaal van 2 €?
Koers stond daar toch echt gewoon keurig boven. Marketcap was vrij laag, dus wat mis ik hier..
Of is het zo dat er domweg amper/geen interesse was?
Gelukkig dat eindelijk eens genoeg partijen inzien dat trekken aan dit dode pump en dump paard geen zin heeft.
Je kan met een paar aandelen de koers wel omhoog trekken dan wat proberen te plaatsen ver onder de last maar zelfs dat is niet gelukt en nu moeten dus de bobo's er zelf vanaf...., maar aan wie...., zoveel sukkels zijn er gelukkig niet meer die in deze oplichterij stappen.
Schaaij is er op tijd uit en aan zijn nieuwe 'project' begonnen en de rest blijft met de rommel zitten.

Valt de hele toko nog een keer te recyclen en wie gaat daar dan weer in trappen.
Het aantal mensen dat iedere keer trapt in een nieuwe naam en een nieuwe belofte van dezelfde oplichters moet toch een keer op zijn mag je hopen....

Bewijst nog maar eens dat doorlichten van het management ook een belangrijk punt is om wel of niet te beslissen om ergens in te beleggen en dan bedoel ik ook beleggen en niet speculeren en/of gokken want daar is deze bagger juist perfect voor, till the fat lady sings..... and she just did.
ramptoerist
0
quote:

R0ME0 schreef op 30 maart 2016 15:03:


[...]
Het aantal mensen dat iedere keer trapt in een nieuwe naam en een nieuwe belofte van dezelfde oplichters moet toch een keer op zijn mag je hopen....Nee hoor. Dit gaat gewoon weer vanaf start beginnen. En dan komen er toffe peren die denken dat een aandeel voor een laag bedrag ook een prima investering is. Iets met een laag neerwaarts risico, en een hoog opwaarts potentieel. Die geen idee hebben van termen als proforma, RSS, intrinsieke waarde, wpa, kw, etc en hier dan dienen als FAQ-vullers.
Je pompt 'r een roedel persberichten uit met allemaal fantastische verwachtingen, en elke keer gaat het de volgende dag/maand/jaar toch echt gebeuren.
Kijk naar bv Rood Microtec, draait tonnen verlies, drukt bij als een malle, en dan nog valt het kwartje niet.

Dit is een perpetuum mobile, wat door door stocksplits & uitgiftes nog eeuwen door kan draaien.
het meest opmerkelijke is dat er nooit een bedankje af kan.

Dus dan maar bij deze, alle toffe peren, bedankt voor de €'s die jullie over de jaren in deze prachtnotering hebben gestoken/afgestort!
Cor S
0
Koers € 1,75 - wie koopt dit aandeel nu nog????? - dumpen zou ik zeggen.... - is niets, wordt ook niets!!!
ramptoerist
0
quote:

R0ME0 schreef op 30 maart 2016 15:03:


[...]

Gelukkig dat eindelijk eens genoeg partijen inzien dat trekken aan dit dode pump en dump paard geen zin heeft.
Je kan met een paar aandelen de koers wel omhoog trekken dan wat proberen te plaatsen ver onder de last maar zelfs dat is niet gelukt en nu moeten dus de bobo's er zelf vanaf...., maar aan wie...., zoveel sukkels zijn er gelukkig niet meer die in deze oplichterij stappen.Ik vraag me werkelijk af in hoeverre dit bericht wel klopte.
www.iex.nl/Nieuws/ANP-070915-027/Inve...

Ik neem aan dat er geen boze aandeelhouders zijn die eens officieel aan de bel gaan trekken?
dot100
0

‘Vertrouw op den HEERE met uw ganse hart, en steun op uw verstand niet. Ken Hem in al uw wegen, en Hij zal uw paden recht maken, Spr. 3:5,6.'
----------------------------
Mijn werknemers zeggen dat ze nu
een heel andere Henk zien staan.
Nog steeds zakelijk ingesteld,
maar ik wil bijvoorbeeld niet
meer dat er in mijn bedrijf gelogen
wordt. Dat is ook niet nodig, want
mijn bedrijf is een Koninkrijksbedrijf,
God zit hier op de troon.
We mogen eruit halen wat erin
zit, maar als Hij wil dat dit bedrijf
failliet gaat, dan gaat het failliet.
Als God wil dat we over de
top renderen, dan heeft
hij ook dat in de hand. Dat
geeft ‘Als God wil dat een enorme rust.’
---------------------------

En zo simpel is het: Bestuursvoorzitter en Ketenregisseur Henk Alssema is niet boos, kan ook niet boos zijn. Best wel handig..
dot100
0

Eind aan het gespartel: Inverko wil van de beurs af.

www.quotenet.nl/Nieuws/Eind-aan-het-g...

Tjee, en alweer zo`n flitsende stropdas. Het zij hem gegund.
178 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 27 jan 2022 15:23
Koers 0,918
Verschil +0,010 (+1,10%)
Hoog 0,918
Laag 0,880
Volume 612
Volume gemiddeld 10.573
Volume gisteren 25.751

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront