Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

KPN Koninklijke NL0000009082

Laatste koers (eur)

3,395
  • Verschill

    +0,047 +1,40%
  • Volume

    12.701.314 Gem. (3M) 13,7M
  • Bied

    3,390  
  • Laat

    3,400  
+ Toevoegen aan watchlist

KPN en telecom nieuws - April 2016

137 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 ... 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. SpecKlaas 1 april 2016 11:26
    Heet eerste kwartaal va 2016 was nog niet zo gek. Een plus van 3,6 procent terwijl de AEX 1,8 procent onder de tram ging.

    Er zijn de komende maanden nog vele goede vooruitzichten. O.a. de uitkering van het dividend. En het bijzondere bezit van de aandelen Telefonica Deutschland.
    Gerealiseerde investeringen, kosten reductie en groei van het aantal klanten gaat meer revenuen opleveren. Als het zakelijke deel stabiliseert of groeit dan wordt het een geweldig aandeel.

    En er blijft natuurlijk steeds op de achtergrond de interesse van andere telco's meespelen.

    We zitten nu op het koers niveau van vorige zomer. Toen op de top en nu aan de basis van een stijging naar 4+.
  2. [verwijderd] 1 april 2016 13:17
    KPN-dochter Internedservices neemt Redbee en Fortytwo over
    vrijdag 1 april 2016 | 13:10 CET |
    KPN-dochter Internedservices maakt bekend dat het cloud-provider Redbee en IT security- en networking-leverancier Fortytwo overneemt. Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt. Door de overname kan Internedservices zijn cloud- en managed hosting-mogelijkheden uitbreiden en zijn positie versterken op het vlak van IT-beveiliging en netwerkbeheer. Volgens Internedservices zijn de overnames van Redbee en Fortytwo een volgende stap van KPN om zijn positie op de cloud computing-markt uit te breiden. De ondernemingsraad van het bedrijf heeft een positief advies afgegeven voor de overnames.
  3. SpecKlaas 2 april 2016 01:31
    Een fusie tussen de Franse telecomconcerns Orange en Bouygues Telecom is definitief van de baan.

    De bedrijven maken dat vrijdagavond bekend in twee korte persverklaringen.

    Sinds januari van dit jaar werden er gesprekken gevoerd over een overname. Orange zou de telecomtak van Bouygues willen overnemen. Dan zou een bedrijf ontstaan met een marktaandeel van 50 procent.

    Na drie maanden onderhandelen moesten de raden van bestuur van beide bedrijven concluderen dat er geen overeenstemming kon worden gevonden.

    Wat het breekpunt is geweest, is niet bekend. Bouygues Telecom zegt tijdens de onderhandeling veel waarde te hebben gehecht aan de mate van inspraak en de belangen van werknemers.
  4. SpecKlaas 3 april 2016 22:17
    Aandeel KPN groeit naar bijna 29% van tv-markt
    zondag 3 april 2016 | 14:00 CET | Nieuws


    KPN heeft in 2015 alweer terrein gewonnen op de Nederlandse televisiemarkt, ten koste van kabelaar Ziggo. KPN won 2,3 procentpunten in marktaandeel gedurende 2015 om het jaar te eindigen met 28,7 procent van de tv-aansluitingen. Ziggo verloor 2,4 procentpunt om het jaar te eindigen met een aandeel van 52,2 procent. Dat blijkt uit het meest recente kwartaalrapport van Telecompaper over de Nederlandse televisiemarkt.
    KPN profiteert van een grote vraag naar televisie via glasvezel en DSL, waarmee het verlies van Digitenne-klanten ruimschoots kon worden gecompenseerd. Het bedrijf eindigde 2015 met meer dan 2,2 miljoen tv-klanten, waarvan bijna 1,9 miljoen IPTV-diensten afnemen. Op de digitale tv-markt groeide het marktaandeel van KPN met 0,5 procentpunt om 2015 te eindigen met 31,5 procent.
  5. [verwijderd] 4 april 2016 08:04
    Bellen naar EU blijft duur
    25 min geleden Rob Goossens
    Vakantiegangers profiteren deze zomer van lagere telecomtarieven. Bellen naar het buitenland blijft echter kostbaar. Voor het achtste jaar op rij zet de Europese Commissie een rem op de kosten voor telecommunicatie in de EU. Vooral data is in korte tijd fors goedkoper geworden.

    In juli 2012 kostte een mb nog 85 cent. Per 30 april van dit jaar daalt dat voor abonnees tot maximaal 6 cent, evenveel als een belminuut. Een sms kost maar 2 cent.

    Hoewel de aanbieders de prijsverlagingen als een vrijwillige stap presenteren, blijkt dat niet uit de rest van hun prijsbeleid. Zo is bellen naar Europese landen vanuit Nederland de afgelopen jaren even duur gebleven. Deze telefoontjes vallen niet onder de strenge EU-regels.
  6. viermeiden 4 april 2016 09:04
    DEN HAAG (AFN) - KPN heeft het resterende belang van 87,5 procent in ICT-bedrijf RoutIT overgenomen. Dat meldde het telecombedrijf maandag, zonder in te gaan op financiële details.

    KPN stapte in 2012 in bij RoutIT, een leverancier van ICT-oplossingen voor het midden- en kleinbedrijf, met de optie om op termijn het resterende belang over te kunnen nemen. RoutIT wordt sindsdien volledig geconsolideerd in de financiële rapportage van KPN.

    De onderneming bedient ruim 100.000 mkb-klanten via 1500 lokale partners. Het in Ede gevestigde bedrijf, dat onder de eigen naam blijft opereren, heeft circa honderd medewerkers in dienst. In 2015 werd een omzet van 90 miljoen euro in de boeken gezet.

    - See more at: www.debeurs.nl/Beursnieuws/ANP-040416...

    viermeiden
  7. [verwijderd] 4 april 2016 14:01
    Deutsche Telekom zoekt partners voor Smart Home platform
    maandag 4 april 2016 | 13:32 CET |
    Deutsche Telekom heeft tijdens een industriebijeenkomst in Berlijn bekend gemaakt dat het partners zoekt om het smart home platform Qivicon verder te ontwikkelen. De bijeenkomst droeg als titel ‘Smart Home – Smart Partnerships’. Het open platform is niet alleen voordelig voor hardwarefabrikanten en sales partners. Bedrijven die eigen oplossingen ontwikkelen worden eveneens uitgenodigd als partners, zo liet Deutsche Telekom weten. Het bedrijf heeft een reeks aan partnermodellen. Platform partners kunnen hun eigen smart home applicaties ontwikkelen en het onder eigen naam vermarkten, maar ook integreren in andermans portfolio.
    Sinds de lancering van het Qivicon smart home platform in 2013 hebben zich meer dan veertig partners aangemeld, waaronder merken als Miele, Samsung, EnBW, e-Q3, Kärcher, Logitech, Osram, Philips, Sonos en Netatmo. Recent voegde Gigaset zich bij de Qivicon partners.

    Qivicon is ook internationaal op zoek naar partners. Onlangs lanceerde KPN het Smartlife portfolio dat zijn basis vindt in het platform van Deutsche Telekom.
  8. SpecKlaas 4 april 2016 17:43
    DEN HAAG (AFN) - KPN-dochter Yes Telecom neemt Dekatel over. Dat maakten de partijen maandag bekend, zonder financiële details te vermelden.

    Yes Telecom levert onder meer vaste telefonie en internet aan mkb-bedrijven. Dekatel biedt diensten voor mobiele en vaste communicatie, gericht op de zakelijke markt, aan via het netwerk van KPN. De ondernemingen zullen onder de merknaam Yes Telecom hun zakelijke klantportfolio verder uitbouwen.
  9. forum rang 5 hvasd2 4 april 2016 20:34
    Orange zoekt nieuwe overnamekandidaten - Media

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Orange zal zich na het afketsen van de fusie met Bouygues Telecom focussen op uitbreiding in zowel Europa als in Afrika en het Midden-Oosten. Dit zei bestuursvoorzitter Stephane Richard van het Franse telecombedrijf tegenover persbureau Bloomberg.

    Afgelopen vrijdag beeindigden Orange en Bouygues Telecom de fusiegesprekken in onderling overleg. De partijen boekten naar eigen zeggen te weinig vooruitgang in de onderhandelingen.

    Het afketsen van de overname betekent volgens topman Richard niet dat de Franse strategie van Orange van de baan is. Het telecombedrijf zal naar verluidt de concurrentie aan willen gaan op basis van de dienstverlening, de kwaliteit van het netwerk en innovatie, om zo de focus van consumenten te verleggen van lage prijzen.

    "We blijven verder onverminderd zoeken naar consolidatiemogelijkheden en het betreden van nieuwe markten in Europa, samen met uitbreiding in Afrika en het Midden-Oosten", aldus CEO Richard tegenover Bloomberg.

    De topman weigerde tegenover het persbureau evenwel in te gaan op potentiele doelwitten van Orange.

    Analisten van SNS Securities schreven maandag dat Orange mogelijk het vizier gaat richten op KPN, na het afketsen van de fusie met Bouygues Telecom. Volgens de marktvorsers toonden de Fransen in het verleden ook al interesse in het Nederlandse telecombedrijf, eraan toevoegend dat het concern tevens een belang van 52,9 procent heeft in het Belgische Mobistar. Het overnemen van KPN kan volgens de analisten tot bepaalde netwerksynergieen leiden.

    Het aandeel Orange sloot maandag op een groene beurs in Parijs 6,2 procent lager op 14,45 euro. KPN steeg 0,6 procent op 3,66 euro.


    Door ABM Financial News. Info@abmfn.nl: +31(0)20-26 28 999


    (END) Dow Jones Newswires

    April 04, 2016 13:56 ET (17:56 GMT)

    *Binck is niet aansprakelijk voor informatie verschaft door derden
  10. Starbuck 4 april 2016 22:53
    Nou mooie berichten voor KPN, meestal goed voor de koers als partijen interesse hebben. Gaan we deze week nog richting de 3,80?
  11. forum rang 5 hvasd2 4 april 2016 22:58
    quote:

    Starbuck schreef op 4 april 2016 22:53:

    Nou mooie berichten voor KPN, meestal goed voor de koers als partijen interesse hebben. Gaan we deze week nog richting de 3,80?
    Dat is +14 cent oftewel een stijging van ongeveer 4 % …. Moet te doen zijn toch !
  12. [verwijderd] 5 april 2016 08:27
    AMSTERDAM - Op 4 april 2016 hebben de analisten van SNS Securities hun beleggingsadvies voor KPN Koninklijke (KPN; ISIN: NL0000009082) herhaald. Het advies van SNS Securities voor KPN Koninklijke blijft "opbouwen".
    De analisten behouden hun koersdoel van 3,85 EUR.

    (Opbouwen (Accumulate): SNS Securities verwacht een rendement tussen 10 en 20 procent over de volgende 12 maanden).
  13. [verwijderd] 5 april 2016 10:11
    Energiebedrijf NLE gaat ook telecom aanbieden
    Gepubliceerd op 5 apr 2016

    ROTTERDAM (AFN) - De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) wil als eerste energieleverancier in Nederland naast elektriciteit en gas ook internet, televisie en telefonie gaan aanbieden. Dat heeft de onderneming dinsdag bekendgemaakt.
    NLE is zijn telecomdiensten nu nog aan het testen. Het is de bedoeling dat het nieuwe aanbod eind van de zomer beschikbaar komt voor bestaande energieklanten van het bedrijf. Kort daarna moeten ook consumenten die geen elektriciteit en gas afnemen bij NLE een pakketcontract voor internet, televisie en telefonie kunnen aanschaffen.
    Gedachte achter de nieuwe stap is de verwachting dat huishoudens door allerlei nieuwe toepassingen en betere isolatie steeds minder energie zullen gaan verbruiken. Daarom probeert NLE nieuwe verdienmodellen te ontwikkelen.
    Databundels
    ,,Op de mobiele telecommarkt is behoorlijk wat concurrentie, maar dat geldt niet voor de markt van alles-in-1'', zegt NLE-topman Harald Swinkels. ,,Vroeger ging het om telefoontikken, tegenwoordig om databundels. Een databundel lijkt wat dat betreft op een kuubje gas.''
    De energieleverancier maakt voor de nieuwe dienst gebruik van het netwerk van KPN en denkt de telecomdiensten goedkoper te kunnen aanbieden dan de andere grote telecompartijen. ,,Dat kunnen we doordat we slim inkopen en al heel veel klanten hebben. Verder hebben we geen erfenis en grote overhead zoals de telecommastodonten wel hebben'', aldus Swinkels.
    NLE streeft ernaar in de komende vijf jaar ongeveer een half miljoen 'alles-in-één'-telecomklanten te strikken. In de energiebranche is het NLE gelukt om in tien jaar tijd 7 procent van de markt te bemachtigen, bijna 800.000 aansluitingen.
  14. [verwijderd] 5 april 2016 11:50
    For today: PP=3.648
    Resistance: R1=3.694
    Support: S1=3.614; S2=3.57; S3=3.534

    The stock is testing the st-s-zone ~3.55-3.53

    The upper/lower uptrend-edges (since Feb 11) are ~3.78/~3.58 at opening
  15. SpecKlaas 5 april 2016 14:45
    Ruim één procent lager dan de AEX, die het al zo slecht doet.
    Een lekker daggie voor de shorters, nu op 3,544, dus min 3,17 procent.
  16. [verwijderd] 5 april 2016 14:57
    The partial volume is extremely low ~250 K per 30 min....

    Though small stops were hit, "shorters" are not sure...(S3 is within the s-zone - see above)

    Take care.
  17. [verwijderd] 5 april 2016 18:52
    Verizon: IoT wordt mainstream, jaagt omzetgroei aan
    dinsdag 5 april 2016
    Het fenomeen Internet of Things is mainstream aan het worden. Dat stelt operator Verizon in zijn ‘State of the Market: Internet of Things 2016’ rapport. Het onderzoek in het kader van het rapport werd uitgevoerd door Oxford Economics.

    Nieuwe omzetmogelijkheden vormen volgens het rapport de belangrijkste stimulans voor bedrijven om gebruik te maken van Internet of Things (IoT)-technologie. Daarbij vormt het vermogen om omzet te halen uit het analyseren van data de belangrijkste aanjager van groei binnen de IoT-sector. In de praktijk benut echter slechts 8 procent van alle bedrijven meer dan een kwart van zijn IoT-data.

    Andere factoren die het gebruik van IoT bevorderen, zijn volgens Verizon de hogere verwachtingen van klanten, de beschikbaarheid van vereenvoudigde tools voor developers en veranderingen in de wet- en regelgeving. Volgens Verizon zal het Internet of Things in 2016 en de komende jaren blijven zorgen voor omzetgroei bij bedrijven van elke omvang.
  18. [verwijderd] 5 april 2016 20:07
    Nederland op vijfde plaats met aantal IoT-devices
    dinsdag 5 april 2016
    Nederland staat wereldwijd op de vijfde plaats als het gaat om het aantal IoT-devices per honderd inwoners. Dat blijkt uit een studie naar het Industriële Internet van het World Economic Forum.

    Er zijn in Nederland 24,7 IoT-gerelateerde verbindingen (zoals slimme energiemeters, slimme thermostaten in kantoorpanden of sensors die aangeven wanneer een riolering onderhoud behoeft) per honderd inwoners. Op de eerste plaats staat Zuid-Korea, dat 37,9 IoT-devices heeft per honderd inwoners. Op de tweede tot en met vierde plaats staan Denemarken, Zwitersland en de VS. Duitsland staat nipt achter Nederland en België staat op een elfde plek.

    Volgens het WEF is de IoT-sector nog zeer jong, te vergelijken met het internet in de jaren negentig van de vorige eeuw. 88 procent van de respondenten die aan de studie van het WEF meewerkten, gaf aan nog niet volledig te begrijpen wat IoT of de impact ervan inhoudt. Jong of niet, het 'Industriële Internet' groeit snel. Zo werden er in 2014 23,6 miljard sensors verscheept die gebruikt worden om data door te geven via IoT-netwerken, tegen 4,2 miljard in 2012.

    Op de vraag waarom men IoT-toepassingen gebruikt, worden als (zeer) belangrijke redenen onder meer opgegeven: optimalisatie van assets, kostenreductie en het verbeteren van de productiviteit en veiligheid van werknemers. Het gebrek aan standaarden, veiligheidsvraagstukken en een onduidelijke Return on Investment (ROI) worden de grootste drempels genoemd bij de implementatie van IoT-toepassingen.
137 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 ... 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in