Word abonnee en neem Beursduivel Premium

Technische Analyse Terug naar discussie overzicht

Market approach- Short Term/ Long term week 20 juni -26 juni 2016

223 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 12 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 19 juni 2016 11:03
    Beste forumvrienden

    Naar aanleiding van de reeds enige tijd aanslepende discussie met betrekking tot de 'forumvervuiling' die op het erg gewaardeerde handelsdraadje van DMMSCH plaatsvindt, ben ik zo vrij als testcase deze draad te openen.

    Ik betrapte me erop de laatste weken steevast mezelf de vraag te stellen, "zou ik de post die ik in gedachten heb, al dan niet plaatsen?"

    Dat voelde niet bijster goed aan, en uiteindelijk is het de bedoeling dat het posten een fun-gegeven blijft, eerder dan een last. Vanuit het perspectief van de andere forumvolgers, was allicht dergelijke filter dan weer niet misplaatst.

    Begrijp me dus niet verkeerd, ik stelde mezelf deze vraag omdat ik wel degelijk besef dat mijn posts in omvang en aantal groot zijn. Ik ben er me dienvolgens van bewust dat dit het lastig maakt voor mensen die mijn bijdragen minder of (totaal) niet relevant vinden - waarvoor alle begrip -, om de voor hen nuttige info nog terug te vinden op het DMMSCH draadje. Het is nooit mijn bedoeling geweest het DMMSCH draadje te gaan monopoliseren, of er te zwaar in te wegen. Het is uit die bekommernis dat ik deze draad open. Ik hoop van harte dat hierdoor het DMMSCH draadje terug verder kan groeien, mocht die groei een halt hebben gekregen door mijn input.

    Met andere woorden, ik wil meegaan in vooormelde kritiek, maar ik wil evenzeer graag nog mijn gedachten delen. Deels vanuit een egocentrisch perspectief, omdat ik het leuk vind om mijn spinsels over de markt te delen en omdat het me scherp houdt. Iets neerpennen, heeft toch een grotere cognitieve meerwaarde tegenover iets louter denken. De reacties, input van anderen maakt mij beter, en verschillende ogen zien meer dan slechts één paar.

    Deels vanuit het perspectief ook, dat misschien bepaalde mensen er toch iets aan hebben. Maar - ten derde - ook met de instelling om een plaats te bekomen waar men, weliswaar primordiaal vanuit een TA-insteek, gewoon gezellig over de markt kan ouwehoeren. Niet iedereen is een Zen-trader (pun intended), een uitlaatklep kan soms heel aangenaam zijn. De markt doet immers niet altijd wat je wil! ;-)

    Het is een testcase, als blijkt dat ik louter tegen mezelf lig te lullen, kan ik evengoed alles op mijn pc opslaan. Dat zal ik bij mislukking van de test ook doen. Maar ik geef het uiteraard wat tijd.

  2. [verwijderd] 19 juni 2016 11:38
    Even mn twee laatste posts 'jatten' van het DMMSCH forum om dit draadje een start te geven.

    Eerst de fdax weekly, met wat uitleg op het plaatje en hieronder:

    Groot patroon, bovengrenzen zijn vrij duidelijk. Ik denk boven de dikke groene lijn dat we mogen uitgaan van een sterke bullrun, richting de 12.000.

    Je hebt dan nog een andere trendlijn die hoger komt te liggen, namelijk de lijn die de afstort mede inleidde die begon einde vorig jaar. Dit is overigens het fibo-referentiepunt dat OMEM hanteert in zijn post/plaatje van zaterdagavond 23:16 op het DMMSCH forum.

    Die lijn zou dan opnieuw wel weerstand en eventueel terugtest kunnen geven naar de patroongrens (dikke groene lijn), maar die lijkt me nu, naar mijn aanvoelen, minder primordiaal. Dat is trouwens reeds ver vooruitkijken.

    Aan de onderkant kan je een wirwar van bodemlijnen trekken, horizontale supports all over the place en je hebt de bollingeronderzijde. Hier moet mijn inziens dan de weekly candlestickvorming in het oog gehouden worden. Het kan verre van uitgesloten worden dat - ondanks de enorme support die hier ligt, een major move getriggerd door een major event (rarara wat komt eraan?), hier toch doorheen breekt.

    De weekcandle van deze week, afgesloten op vrijdag is niet bepaald bearish...

    Maar het is geen hammer, eerder een dragon fly doji. Ook een hammer zou in principe nog bevestiging nodig hebbben, maar de ervaring leert dat een hammer op zulke plaats, enorm veel kans geeft op een run opwaarts. Dan zou ik sterk durven inzetten op een run minstens naar de bovenzijde van het driehoeksachtige patroon.

    Nu durf ik dat met minder stelligheid als favoriet scenario propageren.

    Ik refereer naar de weekcandle van 7 juni 2015 (niet dezelfde maar meer nog een twijfelaar), waarna ook nog verder neerwaarts vervolg kwam.

    Korter gezoomd, zie ik ook die inverse shs-vorming waar disci het over had. Die neklijn is mijn inziens van groot belang voor de meerdaagse termijn.

    Wie nu met zekerheid meent te weten waar we staan over pakweg enkele weken/maanden, ja zelfs dagen, die dwaalt.
  3. [verwijderd] 19 juni 2016 11:39
    fdax daily

    Ik herinner me dat Zen op donderdag zei (DMMSCH draad juni), dat wel degelijk een relevant technisch punt was bereikt op de fdax.

    Ik denk nu dat ie gelijk heeft, ik heb me die dag teveel gefocust op de schuine trendlijn en de shs doorbraak.
  4. [verwijderd] 19 juni 2016 11:48

    Op het vorige plaatje heb ik abusievelijk de neklijn van de shs niet ingetekend. Hieronder in het plaatje is die wel te zien.

    Ik prefereer zeer lichtjes een verdere opwaartse move, richting de schuine neklijn van de shs (dikke groene lijn ingetekend op het bijgevoegd plaatje).

    Noteer ook een mogelijke conjunctie van die neklijn met zowel de ma20 (middellijn bollinger) als de ma50 op de daggrafiek (zie cirkel).

    Nog korter ingezoomd, zal veel afhangen van de vraag of de neklijn van die omgekeerde hoofd schouder formatie op het 15min frame fdax, maandag wordt uitgenomen. De fdax is vrijdagavond pal aan die neklijn gesloten.
  5. Henri-Trader-Zonder-Trades 20 juni 2016 08:46
    Succes met dit draadje DaxWatcher! Ik vind je posts zeer lezenswaardig op alle vlakken en bovenal leerzaam en een zeer goede "spiegel" voor mijn eigen verwachtingen...

    Voor de "gein" als bijlage een long DAX scalp van vrijdagmiddag. Een positie die ik had geopend toen mijn long NASDAQ posities maar roder en roder kleurden. Mocht ik deze positie niet hebben kunnen sluiten zoals later op de avond teveel NASDAQ longs, zou ik er vanmorgen 600 euro mee hebben kunnen pakken... :-))

    Maar ik mag zeker niet klagen. Ik rekende min of meer op om mijn oren vliegende margin calls vannacht om 0.00 uur, maar ik sprong er heel mooi uit. Ik probeer het absoluut heel klein te houden deze (waarschijnlijke) spookweek...

    Succes iedereen!
  6. [verwijderd] 20 juni 2016 09:09
    Morgen

    Dank Henri en Reversal!

    De fdax is waanzinnig uit de startblokken geschoten. Neklijn van de inverted shs op de kwartiergrafiek is verpulverd bij de open. Dat was reeds vannacht duidelijk dat dit vanmorgen ging gebeuren.

    Wie er niet inzat kan dus meteen een pak hoger kopen. Circum zou zeggen, het lekkerste stukje vis is reeds verorberd. ;-)

    Daarmee bedoel ik, het koersdoel van de inverted shs op de kwartiergrafiek ligt nog hoger, ook de neklijn van het grote shs patroon op de daggrafiek ligt nog hoger (zie vorige plaatje, hou ook die ma20-ma50 in de gaten!), maar niet zo gek veel meer.

    Als short term target had ik dit weekend dus pakweg regio 10.000 in de gaten, we staan nu reeds circa 9.900 komende van 9420!

    Op basis van de patronen die short term toch hoger wijzen, blijf ik voor de korte termijn bullish op de fdax richting die 10.000 regio. Zelf wacht ik toch op eventuele retrace om wat te doen op deze index.

    Of die er komt, die retrace, dat is twijfelachtig. De dax laat je er niet zo gemakkelijk in als je te laat bent, is mijn idee.

  7. [verwijderd] 20 juni 2016 09:19
    fnas 1h

    Vandaar dat ik op DMMSCH draadje vannacht zei, fnas nog niet uit 'korte consolidatie' getreden. Nuja, kort, het is een vrij serieus patroon. Kan op verschillende manieren ingetekend worden zowel onder als boven.

    Hou de bovengrens in de gaten, al is die dus relatief lastig af te bakenen. Op het plaatje dus vrij rudimentair ingetekend. Erboven grote kans op nog een versnelling imho.

    Als men boven niet breekt, bestaat er weer kans op een afreis zuidwaarts en hoewel dit niet meteen het scenario is dat ik als favo bestempel, moet dan zelfs een touch van de onderste trendlijn, niet uitgesloten worden.
  8. [verwijderd] 20 juni 2016 09:25
    sp 1h

    Hier is wel reeds uitgebroken uit een patroon zoals op de nas zichtbaar. Je zou denken, dit bevestigt de bullishe these.

    Jammer genoeg is het minimum-target (het uiterste minimum, dat wel) reeds behaald en men zit aan de eerste horizontale weerstand. Alsof de markt het erom doet om het niet te gemakelijk te maken ;-)

    Je kan er ook een schuine ishs in zien en dan ligt het target een pak hoger. Maar een ishs-doorbraak geeft niet altijd het gewenste resultaat, dat moge intussen duidelijk zijn.
  9. Henri-Trader-Zonder-Trades 20 juni 2016 09:29
    quote:

    Daxwatcher schreef op 20 juni 2016 09:25:

    Alsof de markt het erom doet om het niet te gemakelijk te maken ;-)

    Zie je wel, die F1F is zo gek nog niet. Ter ere van hem heb je er ook een taalfoutje in gestopt... :-) Zullen we vragen of hij ook hier komt posten? :-p
  10. Henri-Trader-Zonder-Trades 20 juni 2016 10:00
    Dit koersverloop is altijd tricky voor me. Open ik een short positie kort onder de 9900, het blijft er iets boven hangen. Nog een shortpositie voor een scalpje omlaag. Het daalt nog niet, nog een positie op een iets hoger niveau. Het risico lijkt beperkt door het horizontale koersverloop. Voor ik het weet zit ik er dan weer veel te dik in en komt er ineens een forse beweging. Wanneer het de goede kant op gaat is dit natuurlijk prima, maar juist wanneer ik te groot er in zit, gaat het natuurlijk de andere kant op... Ik moet me in m'n hoofd blijven prenten, dat ik dat vooral deze week (en eigenlijk nooit natuurlijk) moet laten...
  11. [verwijderd] 20 juni 2016 10:11
    @ Henri, hier de fib.calc voor vandaag (uptrend)

    261,8% 10,038.1425
    200% 9,959.57
    161,8% 9,911.0025
    138,2% 9,880.9975
    100% 9,832.43
    61,8% 9,783.8625

    0% (b) 9,705.29
    23,6% 9,675.285
    38,2% 9,656.7225
    50% 9,641.72
    61,8% 9,626.7175
    76,4% 9,608.155
    100% (a) 9,578.15
    138,2% 9,529.5825
  12. Henri-Trader-Zonder-Trades 20 juni 2016 10:18
    quote:

    Willem64 schreef op 20 juni 2016 10:11:

    @ Henri, hier de fib.calc voor vandaag (uptrend)

    261,8% 10,038.1425
    200% 9,959.57
    161,8% 9,911.0025
    138,2% 9,880.9975
    100% 9,832.43
    61,8% 9,783.8625

    0% (b) 9,705.29
    23,6% 9,675.285
    38,2% 9,656.7225
    50% 9,641.72
    61,8% 9,626.7175
    76,4% 9,608.155
    100% (a) 9,578.15
    138,2% 9,529.5825
    Dank je Willem. Van die 9911 zou je kunnen zeggen dat ie voor (tijdelijke?) weerstand heeft gezorgd... Voor vandaag zou ik niet staan te kijken van zowel je 261,8 als je min 138,2... :-s Ondanks dat de beweging nu heel erg mee valt, of tegen als je mega-moves wenst...
  13. [verwijderd] 20 juni 2016 10:18
    Zo zie je maar hoe lastig het is om te handelen 'on the news'. Louter on the news handelen zonder TA-insteek, is mijn inziens een haast onmogelijk te realiseren huzarenstukje.

    Mijn initiële insteek 'on the news' was dat onzekerheid over de Brexit-Bremain kwestie tot vlak voor de stemming koersdruk zou geven, met een sterke rally bij neerwaartse short term overdrijving niet uit te sluiten.

    De uiterste grenzen van die opwaartse rally worden in dat scenario stillaan bereikt op de fdax (plus minus 10.000).

    Eens daarboven dan denk ik dat we met meer dan een relief rally te maken hebben en dat dit wel eens verder kan gaan. De bovengrens van de driehoek op de fdax week (mijn eerste plaatje in deze draad) lijkt dan een logisch target.

    Ik volg ook met meer dan bijzondere interesse de EW tellingen van Circum op de DMMSCH-draad. Zn laatste telling gepost zonet, heeft meer opwaarts vervolg in petto. We zitten dan nu opnieuw in een golf 3 van een opwaartse beweging. Mijn EW kennis is te beperkt om - louter en alleen - hierop te handelen. Ik kan hoogstens één en ander afwegen en eventueel meenemen in mijn trading, die dan hoofdzakelijk op de meer klassieke insteek gesteund blijft.

    Een golf 3 komt overigens naar mijn aanvoelen, heel vaak voor bij neklijndoorbraken van inverse shs'sen, zoals in casu. Als dit een golf 3 is, dan impliceert dit dat na retrace (wave4) er nog een 5e golf opwaarts komt die dan minstens terug gaat tot de highs van de 3. Met andere woorden, dat kan je toch leuk meenemen als extra indicatie wanneer je een retrace koopt.

    Nu is het - vanuit die EW invalshoek - natuurlijk wachten op indicaties waar die golf 3 dan precies eindigt.

  14. [verwijderd] 20 juni 2016 10:26
    @ Henri, ik heb ook een short uitstaan , naar gelang de S&P gaat..afwachten of deze een PB gaat doen na deze giga up rond de 2080.

    Een koers voor de DAX zou dan rond de 9832 kunnen liggen, bovendien hebben we met een openingsgap te maken
  15. [verwijderd] 20 juni 2016 10:29
    Hallo Willem, goedemorgen!

    Leuk dat je een kijkje komt nemen!

    Willem misschien heb ik dat al eens gevraagd, maar wat bedoel je met PB?

    Zal wel een gevalletje 'aha erlebnis en domdom DW' zijn, maar ik kan de afkorting nu niet meteen plaatsen.
  16. Henri-Trader-Zonder-Trades 20 juni 2016 10:33
    quote:

    Willem64 schreef op 20 juni 2016 10:26:

    Een koers voor de DAX zou dan rond de 9832 kunnen liggen, bovendien hebben we met een openingsgap te maken

    Mijn "logische" verstand zegt dat de sprong opwaarts wel erg groot is gezien de nog steeds volop aanwezige grote onzekerheid. Kan me dan ook een direct vervolg omhoog in dit kader dan ook niet voorstellen. Daarom durf ik nu zeker niet long en probeer ik wat short te scalpen. Maar ja... logica is wel heel erg vaak ver te zoeken op de beurs, dus ik moet er rekening mee houden dat het ook zomaar in 1 ruk door de 10.000 punten grens knalt...
  17. StockPileOfNone 20 juni 2016 11:03
    Hallo DW,
    Ik vind het prima wat je schrijft en waar maakt me niet veel uit. Wmb haal je de weeknummering uit de draad; dan kunnen we het makkelijker blijven volgen. Ik vond die wissels bij dmmsch per maand al vervelend, maar ik ben dan ook een oude knar;)
    suc6
  18. [verwijderd] 20 juni 2016 11:06
    Dank Willem, een aha erlenis inderdaad, pullback...ik zat ergens met 'profit' in mn kop als eerste woord, en dan ga je de mist in ;-)

    @QVS, ook dank voor je input! Wat die nummering betreft, heeft voor- en nadelen denk ik dan? Ik had er eigenlijk nog niet zo over nagedacht. Zal ik deze week eens doen ;-)

    Overigens, kleine FA sidenote wat Brexit betreft, bij de bookmakers daar is het wedden toch serieus in het voordeel van een Bremain (60-40). Ik heb dit weekend een artikel gelezen dat uitlegt dat wanneer mensen met hun eigen geld 'stemmen' , dat dit accurater zou zijn dan de polls. Ik probeer het artikel terug te vinden.
223 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 12 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.280
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 45.981
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.853
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.140
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 319.976
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.730
ageas 5.843 109.774
Agfa-Gevaert 13 1.853
Ahold 3.536 73.973
Air France - KLM 1.024 34.296
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.675
Alfen 12 15.726
Allfunds Group 3 1.108
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 321
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.753
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.104
AMG 965 125.523
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.511
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 378
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.086
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.541
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.054
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.243
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.501
ASML 1.762 75.990
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.541
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 16 april

    1. China economische groei eerste kwartaal 5% (YoY) volitaliteit verwacht
    2. China industriële productie maart
    3. China detailhandelsverkopen maart
    4. B&S Group Q4-cijfers
    5. Fastned Q1-cijfers
    6. VK werkloosheid feb
    7. SBM Offshore $0,83 ex-dividend
    8. PostNL jaarvergadering
    9. Kendrion €0,45 ex-dividend
    10. EU handelsbalans feb
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht