Bols (Lucas Bols N.V.) « Terug naar discussie overzicht

Hoe is het in de drankenwereld ? Mitra ,Porteine,Kooijman.Jousma etc

9 Posts
[verwijderd]
0
Geen idee haas, maar het lijkt me dat de laagste koers wel bereikt is, afgelopen maand, dus ik ga bijkopen aankomende week, om mijn eerste aankoop van ca. 18,50 te middelen, succes.
[verwijderd]
0
Dirkzwager groep is failliet.
Oa mitra ketel 1.joustra van de beerenburgh valt er ook onder maar heeft onder eigen direktie gedraaid.
Mischien komt daar nog ëen doorstart mee.
[verwijderd]
0
(ABM FN-Dow Jones) Rémy Cointreau heeft over het eerste negen maanden van het gebroken boekjaar weer meer omzet geboekt. Dit liet de Franse drankenproducent dinsdag weten.

In totaal behaalde Rémy Cointreau in de eerste negen maanden van dit jaar, dat eindigde op 31 december, een omzet van 919,4 miljoen euro, tegen 862,1 miljoen over dezelfde periode vorig jaar. Dat betekende op jaarbasis een omzetgroei van 6,7 procent, of 8,1 procent autonoom.

Over het derde kwartaal kwam de omzet op een autonome basis 8,7 procent hoger uit tegen 7,7 procent in de eerste helft van het jaar.

Bij House of Rémy Martin steeg de omzet afgelopen kwartaal autonoom met 13,1 procent naar 642,8 miljoen euro. House of Rémy Martin is verreweg de grootste tak van het drankenconcern

Outlook

De onderneming houdt ook nu vast aan de verwachting dat het operationeel resultaat in het lopende boekjaar 2018/2019 tegen constante valutakoersen groeit.

Het aandeel Remy Cointreau sloot maandag 1,5 procent hoger op 103,30 euro.
kolifant
0
hi pro-zen. We kunnen elkaar de hand geven!
Ik kocht ze net ook.
Inderdaad mooi aandeel, mooi dividend,
gewoon een solide club. En op dit koersniveau interessant.

Uit het halfjaarbericht:
OUTLOOK
* De onderliggende dynamiek in de wereldwijde cocktailmarkt blijft gezond. We verwachten dat de omzetgroei vand e wereldwijde merken in de tweede helft van het boekjaar 2018/19 verder toeneemt, vooral door de sterke groei in de Verenigde Staten. De performance van de regionale merken zal in de tweede helft van het boekjaar onder druk blijven staan.
* Conform onze eerdere verwachting zullen valuta-effecten een negatieve impact van circa € 1,2 miljoen hebben op het EBIT-resultaat voor het hele boekjaar 2018/19.
* Daarnaast zal, zoals eerder vermeld, als gevolg van de aanvankelijk hogere A&P-investeringen en royalty betalingen, de omzetbijdrage van Nuvo zich vertalen in een
beperkte bijdrage aan het EBIT-resultaat.

Rekening houdend met bovenstaande en de eenmalige posten, hebben we er vertrouwen in dat de overall performance in lijn zal zijn met onze strategische ambities voor de middellange termijn.
kolifant
0
Zomaar enkele koppen van collega drankenbedrijven in de laatste 2 maanden, te vinden op de IEX-site;

Pernod Ricard positiever over jaarwinst
Gepubliceerd op 7 februari

Goede zaken drankgigant Diageo in China
Gepubliceerd op 31 januari 2019

Rémy Cointreau boert goed in VS en Azië
Gepubliceerd op 22 januari 2019

Elliott koopt zich in bij Pernod Ricard
12 december 2018
-
-
Op 15 februari schreef ik:
Rekening houdend met bovenstaande [b]OUTLOOK en de eenmalige posten, hebben we er vertrouwen in dat de overall performance in lijn zal zijn met onze strategische ambities voor de middellange termijn.[/b]

In de OUTLOOK van het halfjaarbericht d.d. november 2018 van LucasBols staat:
* De onderliggende dynamiek in de wereldwijde cocktailmarkt blijft gezond. We verwachten dat de omzetgroei van de wereldwijde merken in de tweede helft van het boekjaar 2018/19 verder toeneemt, vooral door de sterke groei in de Verenigde Staten. De performance van de regionale merken zal in de tweede helft van het boekjaar onder druk blijven staan.

LucasBols is gewoon een solide bedijf, met een stevig dividendrendement, goede strategische doelen en !!!
!!! op dit koersniveau zeker interessant!!

twinkletown
0
[verwijderd]
0
Remy Cointreau slaat slag in VS
FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Remy Cointreau
121,00 1,90 1,60 % Euronext Paris
Remy Cointreau SA nominatif adm
121,00 1,90 1,60 % Euronext Paris
(ABM FN-Dow Jones) Remy Cointreau heeft in het boekjaar 2019 de omzet zien stijgen, vanwege een sterke groei in de regio Azië-Pacific en een toegenomen marktaandeel in de Verenigde Staten. Dit liet de Franse drankenproducent woensdag weten met de publicatie van omzetcijfers.

In het afgelopen jaar, dat eindigde op 31 maart, steeg de autonome omzet met 7,8 procent tot ruim 1,2 miljard euro. Het vierde kwartaal droeg hier 297,1 miljoen euro aan bij, ondanks dat het Chinees Nieuwjaar dit jaar vroeg viel.

De drankenproducent sprak van een "opmerkelijke groei" van het merk House of Remy Martin in alle regio's, met een autonome omzetstijging van bijna 12 procent tot 852 miljoen euro.

Remy stelde wel dat de omzet bij partnermerken terugliep, vanwege de beëindiging van nieuwe distributiecontracten met derde partijen. De daling was evenwel in lijn met de strategie van het bedrijf om steeds meer te focussen op de groepsmerken.

De outlook voor heel het boekjaar 2019 werd gehandhaafd. Remy mikt op een "positieve groei" van de operationele winst tegen constante wisselkoersen.

Door: ABM Financial News.
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 jan 2023 17:35
Koers 10,700
Verschil +0,150 (+1,42%)
Hoog 10,700
Laag 10,550
Volume 2.531
Volume gemiddeld 7.630
Volume gisteren 3.281

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront