Kiadis Pharma in Augustus

474 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
DWB Happy
0
Het is hier al 3 keer geplaatst dit artikel van afgelopen Donderdag!
En jij kunt het alsmaar niet vinden dat het mogelijk 2017 gaat worden......:(

Van €0 naar €1 mrd omzet, de ambitie van Kiadis Pharma Manfred Rüdiger

Het beursgenoteerde biotechbedrijf Kiadis Pharma heeft de wind in de rug. Het kleine bedrijf kwam afgelopen maanden met een reeks persberichten, die duidelijk maken dat de ontwikkeling van een nieuw geneesmiddel tegen leukemie voorspoedig verloopt. Het medicijn kan uitkomst bieden aan patiënten die een stamceltransplantatie moeten ondergaan, zonder dat een echt geschikte donor is gevonden.

Als het medicijn wordt goedgekeurd kan het hard gaan met Kiadis. Een omzet van €1 mrd is volgens ceo Manfred Rüdiger op termijn een realistisch scenario. ‘In dat geval kijk je naar een zeer winstgevend bedrijf dat zijn aandeelhouders gelukkig zal maken’, zegt Rüdiger in het kantoor van Kiadis in Duivendrecht, aan de rand van Amsterdam.

Rüdiger is een Duitse biotechnoloog die vijf jaar geleden het roer bij Kiadis overnam, op een moment dat het bedrijf diep in de put zat. Hij stak zelf €100.000 in de onderneming (‘voor mij veel geld’), haalde de arts Jeroen Rovers terug en bracht Kiadis vorig jaar naar de beurs, waar het bedrijf ruim €32 mln nieuw geld ophaalde.

Goedkeuring Atir101

Het optimisme dat Kiadis nu in zijn greep heeft, is voor een belangrijk deel gebaseerd op de uitkomsten van een onderzoek onder 23 ernstig zieke patiënten met bloedkanker die het experimentele medicijn Atir101 hebben gekregen. Na een half jaar was nog 64% van deze patiënten in leven. Zonder het Kiadis-medicijn zou nog maar 20% tot 25% van de patiënten in leven zijn geweest.
Stamceltransplantatie

In Europa en de Verenigde Staten komen per jaar circa 50.000 patiënten met ernstige leukemie in aanmerking voor een behandeling met een stamceltransplantatie.

Bij ongeveer 16.000 van deze patiënten wordt nu geen volledig geschikte donor gevonden, althans niet op tijd. In het verleden kregen deze patiënten vaak een stamceltransplantatie op basis van navelstrengbloed.

Tegenwoordig kiezen artsen vaker voor transplantatie met stamcellen van een haplo-identieke donor, zeg maar halfgeschikte stamcellen, die altijd afkomstig zijn van een familielid en die veel makkelijker te vinden zijn dan volledig geschikte stamcellen. Een belangrijk risico is echter dat cellen van de halfgeschikte donor het lichaam van de patiënt aanvallen – de graft-versus-hostziekte. Het is een ziekte die in de natuur niet voorkomt en door artsen wordt gezien als een van de meest nare manieren om te overlijden.

Haplo-identieke transplantaties worden sinds enkele jaren meestal gecombineerd met de zogenoemde Baltimore-behandeling. Het gaat in wezen om een chemokuur in combinatie met medicijnen die de graft-versus-hostziekte bestrijden. Na een succesvolle behandeling blijkt de kanker echter relatief vaak terug te keren.

De behandeling van Kiadis — op basis van geselecteerde witte bloedcellen — is gericht op het voorkomen van de graft-versus-hostziekte. De veronderstelling is dat de kanker daardoor minder vaak zal terugkeren. Bekend is dat zeker twee andere bedrijven (Bellicum en MolMed) ook een medicijn ontwikkelen om de graft-versus-hostziekte te voorkomen.

‘Ons medicijn heeft echt het potentieel om levens te redden’, stelt Rovers, die na zijn terugkeer werd benoemd tot chief medical officer. Op basis van het huidige onderzoek zullen de Europese toezichthouders mogelijk volgend jaar al besluiten Atir101 goed te keuren. De Amerikaanse toezichthouders verlangen nog een aanvullend onderzoek onder een paar honderd patiënten, waarbij de prestatie van Atir101 wordt vergeleken met een andere behandeling.

Prijskaartje

Dat Rüdiger zich waagt aan een inschatting van het marktpotentieel van Kiadis is opmerkelijk. De meeste biotechbedrijven zijn daar voorzichtig mee, omdat ze dan ook moeten aangeven wat voor prijskaartje ze aan hun medicijn willen hangen. Kiadis heeft besloten er niet geheimzinnig over te doen. Een behandeling met Atir101 zal waarschijnlijk zo’n €100.000 gaan kosten.

‘We hebben dit intern uitvoerig besproken’, zegt Rüdiger. ‘Want inderdaad, de angst bestaat bij biotechbedrijven dat ze met het noemen van een prijs hun onderhandelingsruimte weggeven. Maar niets zeggen zou volgens ons ongeloofwaardig zijn. Beleggers moeten een waardering kunnen maken van ons bedrijf. En wij denken dat €100.000 een redelijke prijs is.’

Weinig alternatieven
Laboratorium van Kiadis Pharma in Duivendrecht. De Amerikaanse toezichthouders eisen aanvullend onderzoek met het experimentele medicijn Atir101 alvorens ze het op de markt willen toelaten. (Foto: Lydia van der Meer)

Kiadis zit hier precies in het spanningsveld tussen het bedrijfsbelang, dat is gediend met zo’n hoog mogelijke prijs voor Atir101, en het maatschappelijk belang van betaalbare zorg. Sommige analisten denken dat bedrijven als Kiadis een veel hogere prijs voor hun medicijnen kunnen vragen, maar volgens Rüdiger is dat een onredelijke veronderstelling – zeker als het gaat om duizenden patiënten per jaar.

En het gaat inderdaad om duizenden patiënten per jaar, in 2020 naar schatting zelfs om 20.000 patiënten alleen al in Noord-Amerika en Europa. In zijn berekeningen gaat Rüdiger ervan uit dat 30% tot 40% van die patiënten een behandeling met Atir101 zal krijgen. ‘Een voorzichtige schatting’, zegt de ceo. Er zijn nu weinig alternatieven voor patiënten die een stamceltransplantatie nodig hebben maar voor wie geen volledig geschikte donor is gevonden.

Thalassemie

Een marktaandeel van 30% tot 40% zou een omzet moeten opleveren van €600.000 tot €800.000 per jaar. Daarnaast hoopt Kiadis binnen enkele jaren ook nog zijn eerste omzet te realiseren met zijn tweede medicijn, Atir201. Dat is bestemd voor de behandeling van thalassemie, een zeldzame aandoening die leidt tot chronische bloedarmoede en die ook wordt behandeld met stamceltransplantaties.

Toch kan de wetenschappelijke vooruitgang ook een probleem vormen voor Kiadis. Tal van biotechbedrijven werken met het nodige succes aan nieuwe immunotherapieën tegen kanker en met name tegen bloedkankers. Als leukemie en andere bloedkankers in een vroeg stadium effectiever worden bestreden, kan dat ertoe leiden dat geleidelijk aan minder stamceltransplantaties nodig zijn.
Laboratorium van Kiadis Pharma in Duivendrecht. De Amerikaanse toezichthouders eisen aanvullend onderzoek met het experimentele medicijn Atir101 alvorens ze het op de markt willen toelaten.

Afname transplantaties?

Rüdiger gelooft daar niet zo in; hij voorziet voorlopig nog geen afname van het aantal stamceltransplantaties, helaas voor de patiënten, maar gelukkig voor Kiadis. ‘Het klopt dat meer patiënten met leukemie in een vroeg stadium worden geholpen, maar tegelijkertijd neemt het aantal stamtransplantaties al jaren gestaag toe. Dat er een medicijn komt dat alles oplost, dat is dagdromen. Doktoren zullen behoefte houden aan verschillende oplossingen in verschillende stadia van de ziekte.’

En dus gaat Kiadis gestaag verder, onder meer met het voorbereiden van de nieuwe uitgebreidere studie die later dit jaar van start moet gaan. Nu het eerste onderzoek succesvol is verlopen, is de belangstelling voor de vervolgstudie volgens Rüdiger groot. Gespecialiseerde klinieken die voorheen terughoudend waren, melden zich nu spontaan om te informeren of hun patiënten ook kunnen deelnemen.

Thieu Vaessen (FD)
fd.nl/ondernemen/1164015/van-0-naar-1...
Onderbouwer
0
Ik heb een zwaar dilemma tussen Kiadis en MDX. Welke gaat er eerst door het dak?? MDX iets meer zekerheid maar minder koersexplosie potentieel. (maximaal x10) en Kiadis iets meer riski doordat er nog geen omzet wordt behaald en er nog een officiële goedkeuring moet komen. Maar wel een koersexplosie potentieel van x25.

Momenteel gok ik op MDX maar zal je zien dat ik verkeerd heb gekocht. Ik ben er wel van overtuigd dat ze allebei een keer gaan vlammen. Maar welke eerst?
DWB Happy
0
quote:

Onderbouwer schreef op 22 augustus 2016 22:24:


Ik heb een zwaar dilemma tussen Kiadis en MDX. Welke gaat er eerst door het dak?? MDX iets meer zekerheid maar minder koersexplosie potentieel. (maximaal x10) en Kiadis iets meer riski doordat er nog geen omzet wordt behaald en er nog een officiële goedkeuring moet komen. Maar wel een koersexplosie potentieel van x25.

Momenteel gok ik op MDX maar zal je zien dat ik verkeerd heb gekocht. Ik ben er wel van overtuigd dat ze allebei een keer gaan vlammen. Maar welke eerst?


Kiadis is het het snelst ontvlambaar, licht explosief!

Vaak als er iets staat te gebeuren zie je het al aan het rare koersverloop.
Het feit dat strong hands dit aandeel dagelijks zwaar stuurt zegt me dat ik ik stevig
moet blijven zitten.

Mijn verwachting, een eerste bod binnen binnen enkele dagen/weken.....
Leeser1959
1
"Be Happy, Don't Worry" de manier waarop je op dit moment op dit forum schrijft doen me herinneren aan publicaties op andere fora. Volgens mij gebruik je verschillende aliassen, niet verboden maar toch ....

Nogmaals: houd s.v.p. op met dat gepump, heeft de opjectieve speculant/belegger niets aan.

Ik blijf Kiadis rustig aanhouden, maar realiseer me dat het een aandeel is met hoge risico's en grote kansen. Welke van de 2 het wordt zien we in de komende maanden/jaren.
DWB Happy
0
quote:

Leeser1959 schreef op 23 augustus 2016 06:54:


"Be Happy, Don't Worry" de manier waarop je op dit moment op dit forum schrijft doen me herinneren aan publicaties op andere fora. Volgens mij gebruik je verschillende aliassen, niet verboden maar toch ....

Nogmaals: houd s.v.p. op met dat gepump, heeft de opjectieve speculant/belegger niets aan.

Ik blijf Kiadis rustig aanhouden, maar realiseer me dat het een aandeel is met hoge risico's en grote kansen. Welke van de 2 het wordt zien we in de komende maanden/jaren.


Ik ben me niet bewust van pumpen, daarnaast heb ik geen andere aliassen,
ik ben een zeer enthousiaste belegger in Kiadis!

Waar ik me wel van bewust ben is dat er hier zoveel beleggers op dit forum zitten
die amper weten waar ze in beleggen, een goede indicatie is de einde jaarsvoorspelling,
waar de meesten een belachelijk lage koers dit aandeel toedichten!

Een bedrijf wat mogelijk volgend jaar al een blockbuster op de markt gaan brengen, een blockbuster die de komende jaren een een omzet gaat genereren van zo'n
1 miljard euro!

Een bedrijf wat ongelooflijk goede resultaten boekt, in het ene na het andere persbericht
wordt dat bevestigt!

Het koersdrukken uitleggen als zijnde dat er een grote verkoper actief zou zijn.....
Tjonge jonge, na zoveel goed nieuws, en dan nog onder de ipo prijs van vorig jaar noteren, iedere grootaandeelhouder durfinvesteerder snapt allang en breed dat ook
zij goud in handen hebben!

Koers wordt zwaar geblokt, dit bedrijf is een enorme potentiële overnamekandidaat geworden, een zeer interessante overnameprooi voor vele grote Biotech bedrijven!
En dat heb jij het nog over risico's.....welke risico's?

Bunder
0
Stopt de onbekende dan eindelijk met de koers te drukken...eerst half uur 0,00% en nu op eens naar 2,33% ... waarschijnlijk worden we zo weer terug gezet -_-
Leeser1959
0
Ik heb al eerder laten zien da er wel degelijk een grote verkoper actief is; namelijk Quest for Growth heeft in juli ruim 30.000 aandelen verkocht. Of ze daarna nog meer stukken verkopen blijkt over een week of 2 als hun rapport over augustus gepubliceerd wordt.

Ook heb ik al eerder gezegd dat durfinvesteerders er al op veel lagere prijs da de IPO prijs inzitten, die hebben aak al een enorme winst. Soms bouwen die rustig wat van hun bezit af om weer in andere kansrijke ondernemingen te beleggen. Als je dat niet snapt of wil snappen pech gehad.
DWB Happy
0
quote:

Bunder schreef op 23 augustus 2016 09:40:


Stopt de onbekende dan eindelijk met de koers te drukken...eerst half uur 0,00% en nu op eens naar 2,33% ... waarschijnlijk worden we zo weer terug gezet -_-


De meesten hopen hier op goed nieuws waarop de koers omhoog zou kunnen gaan,
maar beseffen niet dat het nieuws al zo verschrikkelijk goed geweest!

Dat op elk goed nieuwsbericht van de laatste weken maanden, elke koersuitbraak
systematisch de kop is ingedrukt!

Ze leggen dit dan uit al zou er een grote verkoper zijn, right, een grote verkoper die zijn uiterste best blijft doen om maar niet boven de IPO prijs te kunnen verkopen, gebruikt goed nieuws niet om eerst de koers mee flink omhoog te zetten om dan pas rustig te kunnen verkopen.

Compleet onlogische denkwijze, waarbij de meesten niet beseffen dat dit aandeel op dit
moment 50 tot 100% te laag geprijsd is tov de verwachtingen!

Verwachtingen, volgens Kiadis in 2017 mogelijk al goedkeuring Atir101, een marktintroductie in 2017!
DWB Happy
0
quote:

Leeser1959 schreef op 23 augustus 2016 10:01:Ook heb ik al eerder gezegd dat durfinvesteerders er al op veel lagere prijs da de IPO prijs inzitten, die hebben aak al een enorme winst. Soms bouwen die rustig wat van hun bezit af om weer in andere kansrijke ondernemingen te beleggen. Als je dat niet snapt of wil snappen pech gehad.


Dit is geen vorm van verkopen, dit is doel bewust de koers laag houden, na elke uitbraak richting 11,75<>11,85<>12 euro wordt koers binnen seconden, met kleine dumps weer lager gezet!

Een grote verkoper zou juist willen dat zijn blok verkocht zou worden en in de bied gaan staan met verschillende blokken om kopers juist te laten kopen uit zijn laat!

De laat iceberg orders worden steeds afgedekt dmv kleine blokjes eronder te leggen,
er wordt constant erg veel moeite gedaan om de laat naar beneden op te rekken!

Kortom wat jij suggereert klopt niet, een grote verkoper zou juist het tegen tegenovergestelde doen.
En profiteren van goed nieuws, meehelpen om de koers zover mogelijk op te drijven,
om zijn stukken voor een zo goed mogelijke prijs te kunnen verkopen.

Nooit door domweg iceberg orders te zetten op zo'n kleine spread~!
Leeser1959
0
Jij snapt de huidige markt duidelijk niet, die is wezenlijk anders dan 5 of 10 jaar geleden door alle computerhandel (heb ik ook al eerder gepost). Als jij in luchtkastelen wil blijven geloven; mij best, maar zit op dit forum de zaak niet mooier te maken dan die is.
DWB Happy
0
quote:

Leeser1959 schreef op 23 augustus 2016 10:58:


Jij snapt de huidige markt duidelijk niet, die is wezenlijk anders dan 5 of 10 jaar geleden door alle computerhandel (heb ik ook al eerder gepost). Als jij in luchtkastelen wil blijven geloven; mij best, maar zit op dit forum de zaak niet mooier te maken dan die is.


Ik beleg al meer dan 25 jaar, dit soort acties herken ik op 1 kilometer afstand!

Koers wordt gedrukt, mag (nog) niet hoger, waarschijnlijke reden, overnamebod!
Leeser1959
0
Je mag dan meer dan 25 jaar in het "vak" zitten maar toch snap je de huidige markt niet, trouwens ik zit nog meer jaren in het "vak" en heb tot mijn niet geringe verbazing in de afgelopen jaren bij diverse fondsen dit soort spelletjes gezien.
DWB Happy
0
quote:

Leeser1959 schreef op 23 augustus 2016 11:08:


Je mag dan meer dan 25 jaar in het "vak" zitten maar toch snap je de huidige markt niet, trouwens ik zit nog meer jaren in het "vak" en heb tot mijn niet geringe verbazing in de afgelopen jaren bij diverse fondsen dit soort spelletjes gezien.


Je leest niet goed, ik zit niet in "het vak", ik beleg al meer dan 25 jaar actief!

De huidige markt is niet anders dan 10 jaar geleden, het doel ook van grote investeerders
is nog steeds hetzelfde, een zo'n goed mogelijk rendement proberen te behalen.

Dat bereik je dus niet door op een spread van amper 1% de laat vol te zetten met ice berg orders, dit amper 1% boven de slotkoers van alle dagen, weken, maanden ervoor.

Iceberg orders laten staan bij zeer goed nieuws, waarbij de omzet 11 maal het normale dagvolume overstijgt, en dan genoegen nemen met een schrale 1% meer dan de slotkoers van
de afgelopen maanden.

Kortom, compleet NIET logisch!
Leeser1959
0
Niet logisch, ben ik het gedeeltelijk mee eens, maar het gebeurd wel net als bij andere aandelen.
mr.Franz
3
Ik kan bovenstaande discussie goed begrijpen. Het is inderdaad opmerkelijk dat de koers nu al enkele weken duidelijk geregisseerd lijkt te worden. In het verleden koppelde ik dit dan ook vaak aan een waarschijnlijke overname. Echter in de afgelopen 15 jaar dat ik beleg heb ik nooit op het juiste moment in een overnameprooi gezeten. Vaak te onrustig, bang om de boot te missen en weer te springen naar een ander fonds en zo iedere keer weer mis te timen. De patronen die je nu bij Kiadis ziet, zag ik in het verleden ook bij TMG, AND, Wessanen, TomTom, MdXhealth enz.

Vorig jaar heb ik in een vroeg stadium Galapagos gekocht n.a.v. de vele goede persberichten / vooruitzichten. In mijn ogen lijkt de huidige situatie bij Kiadis op die van Galapagos begin 2015. Tijden kwam de koers niet van de grond, totdat er echt een knaller van een PB tussendoor kwam.

Komende vrijdag wordt in mijn ogen een zeer belangrijke dag, zowel voor het bedrijf als voor het aandeel. Het potentieel lijkt enorm en er zijn signalen genoeg om juist nu stukken te kopen. Maar blijf tegelijk ook reëel, de CEO's van Curetis, Esperite, MdXhealth, Pharming beloven ook al jaren gouden bergen, echter hebben ze dit nog niet laten zien. Vrijdag a.s. gaan we zien of we Kiadis in één adem met Galapagos mogen noemen of dat we in het eerder genoemde rijtje thuishoren.

Een ieder een groene week toegewenst, en laten we vooral ook beseffen dat het voor ons als beleggers misschien spannende dagen zijn, maar dit totaal in het niet valt bij de mensen die gebruik hopen te maken van atir101
DWB Happy
1
Abtje franz:)

Jij vergelijkt het met GLP vorig jaar, nu Kiadis staat er op dit moment veel beter voor als
GLP begin 2015, Kiadis is nu veel verder met hun medicijn nu zelfs dan GLP in 2015.
Goedkeuring voor Kiadis zal zelfs eerder komen dan bij GLPG!

Inmiddels 3 dagen verder en zo'n 140.000 aandelen verhandeld, en nog niet 1 cent hoger!

Koers wordt niet al weken geregisseerd maar al maanden, zelfs de CEO heeft hier al eens een opmerking over gemaakt, drukker zou in Amerika zitten.....

Pokerface
0
quote:

"Be Happy, Don't Worry" schreef op 22 augustus 2016 22:05:


Het is hier al 3 keer geplaatst dit artikel van afgelopen Donderdag!
En jij kunt het alsmaar niet vinden dat het mogelijk 2017 gaat worden......:(


OK, jij noemt een interview in het FD een persbericht... Maar toegegeven, daar wordt inderdaad over 2017 gesproken.
mr.Franz
0
Uit de (concept) notulen van de AVA van 28 juni jl. haal ik onderstaande tekst.

bron, www.kiadis.com/wp-content/uploads/201...

Agenda Item 12 - Any other business
The Chairman informs whether there are any comments or questions.
Mr. S. Hodel points out that the lock up that Kiadis’ major shareholders have been subject to
since the listing expires shortly. He is concerned that after the lock up has lapsed, these
Draft dated July 11, 2016 9
shareholders may sell their shares and that consequently the share price will drop further. In this
respect, Mr. Hodel asks the boards to what extent Kiadis is able to prevent the share price from
dropping any further.
The Chairman responds that Kiadis cannot prevent shareholders from selling their shares after
expiry of the lock up. However, to his knowledge none of the major shareholders intends to sell its
shares shortly. He confirms that, as far as he is aware, none of the locked shareholders has sold
any shares so far. He knows about a US fund and a UK fund that may have sold some shares,
but these two funds were not subject to the lock up as they acquired their shares at or after
Kiadis’ listing. Their decision to sell was driven by portfolio management considerations and not
by Kiadis’ performance.
The markets are generally down and especially shares of companies in the life sciences sector
have been severely impacted. On top of that, the Brexit has further lowered share prices
generally. Kiadis’ share price is also negatively impacted by all of this. Although Kiadis obviously
hopes that the share price will go up, its focus is not on today’s share price but on the
achievement of its operational goals as set out at the time of the IPO. Kiadis has so far delivered
on its promises and is in good shape. The Chairman is confident that Kiadis can achieve its goals
and that this will have a positive impact on the share price. Kiadis puts substantial efforts in
investor relations and investor education, but it still is a relatively small company that to date has
not had much exposure. He expects that this will improve going forward, based on solid data. The
Chairman’s statements are seconded by Dr. Rüdiger who adds that he strongly believes in Kiadis.
The Chairman thanks Mr. Hodel and observes that there are no further comments or questions.
474 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 22 mei 2020 17:35
Koers 1,765
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 1,785
Laag 1,735
Volume 167.958
Volume gemiddeld 478.962
Volume gisteren 167.958

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group