Nieuwe Steen Investments « Terug naar discussie overzicht

NSI 2017

613 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 27 28 29 30 31 » | Laatste
Pierre1
0
Beste NSI forumleden,

Met uitzondering van NSI komen alle andere vastgoedfondsen wel goed uit de startblokken de laatste weken. Wat kan de oorzaak zijn dat NSI niet meestijgt? Spelen de flauwe halfjaarcijfers 2016 nog steeds een rol of zijn beleggers in afwachting van de strategische update op 14 februari en kijken ze de kat uit de boom tot die tijd? Vreemd, de omstandigheden en nieuws omtrent NL vastgoed wordt alsmaar beter, alleen profiteert de koers van NSI hier niet van.
junkyard
0
Gebrek aan vertrouwen in NSI / management vanwege de historische performance, daarnaast een beperkte handel in het aandeel (small cap)? Verder zullen velen zeker wachten op de strategische update.

De eerste boodschap van de CEO kan ik mij prima in vinden, de kosten (operationeel & financiering) zijn te hoog en moeten fors omlaag. Daarnaast moet het afstoten van de kleine panden worden doorgezet, voor zover mogelijk zonder groot boekverlies. Ik ben benieuwd wat NSI van plan is met de winkel portefeuille, de NSI focus lijkt steeds meer te liggen op kantoren. Verkoop van de winkel portefeuille zal moeilijk te realiseren zijn zonder nieuwe boekverliezen, gegeven de lokatie, de vooruitzichten van retail, en bezetting van deze panden. NSI zal hier wat meer creativiteit moeten tonen, het verkopen van lege panden is een teken van onkunde en kan niet worden weggewoven door te schermen met de term asset rotatie.

Duidelijk zal zijn dat groei dmv een emissie geen optie is, gegeven de huidige korting tov boekwaarde (-30%). Deze stevige korting en het hoge (naar mijn idee, houdbare) dividend (nu 7,6%!) geeft naar mijn idee zeer beperkt neerwaarts risico, en aardig potentieel naar boven.
effegenoeg
0
quote:

slei schreef op 3 januari 2017 13:21:

Komende weken maar weer omhoog. Richting € 4,00/4,20.
Zal es een keertje tijd worden.
Het ombouwen van kantoren in appartementen wordt nog niet in de koers vertaald.
junkyard
0
quote:

effegenoeg schreef op 3 januari 2017 13:26:

[...]

Zal es een keertje tijd worden.
Het ombouwen van kantoren in appartementen wordt nog niet in de koers vertaald.
Welke kantoren worden omgebouwd tot appartementen?
junkyard
0
www.nsi.nl/nl/nieuws/nsi-verlengt-huu...

NSI verlengt huurcontract voor ‘Glass House’ in Amsterdam

Hoofddorp, 5 januari 2017 – NSI N.V. (“NSI”) tekent binnen 6 maanden na acquisitie een nieuw 10 jarig huurcontract met de huurder van Glass House voor het gehele pand in Amsterdam-Sloterdijk.

Het nieuwe huurcontract heeft betrekking op de gehele 23,000 m2 en start met terugwerkende kracht op 1 december 2016. Een win-win transactie waarbij de huurder meer zekerheid krijgt en een lager huurniveau. Voor NSI vertaalt het verlaagde risico van de investering zich in een significante waardestijging.
Pierre1
0
Cybertom
0
Vastgoedbedrijf kan 8 procent aan huurrendement realiseren verwacht ING.

(ABM FN-Dow Jones) Het tienjarige huurcontract dat NSI donderdag heeft afgesloten met de huurder van Glass House in Amsterdam-Sloterdijk zorgt voor een stabiele inkomstenstroom voor het vastgoedbedrijf in de komende jaren. Dit stelde analist Jaap Kuin van ING donderdag in een rapport.
Volgens ING creëerde NSI direct waarde voor aandeelhouders, toen het vastgoedbedrijf zes maanden geleden het over-verhuurde pand met een kort huurcontract opkocht. Door het afsluiten van een tienjarige huurcontract, verwacht Kuin dat NSI een "hoog" huurrendement van bijna 8 procent kan realiseren.
Het afgesloten contract biedt NSI een goede inkomstenstroom voor de komende jaren, aldus de analist van ING. Hoewel de nieuwe huurovereenkomst de boekwinst van het vastgoedbedrijf snel kan aanjagen, verwacht Kuin niet dat NSI het pand snel weer van hand zal doen. Volgens de marktvorser is het vastgoedbedrijf bezig met een portefeuillerotatie, waarin NSI gefaseerd uit winkelvastgoed wil stappen en weer wil investeren in kantoren.
Kuin noemde NSI bovendien nog steeds een van de goedkoopste aandelen in vergelijking met andere Europese beursgenoteerde vastgoedfondsen.
Op een vlak Damrak koerste het aandeel NSI donderdag 0,9 procent hoger op 3,63 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
January 05, 2017 03:52 ET (08:52 GMT)
© 2017 ABM Financial News. All rights reserved.

AAND NSI @ EUR 0.46
NL0000292324
rationeel
0
DEN HAAG - Met de recente onderhandse aandelenemissie ter waarde van €300 miljoen heeft vastgoedfonds Nieuwe Steen Investments (NSI) zich de woede van honderden particuliere beleggers op de hals gehaald. Zij spreken van diefstal. En de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) maakt zich inmiddels op voor gerechtelijke stappen.

De VEB kondigt de gerechtelijke stappen aan in een brief die gisteren nabeurs aan NSI is verzonden. Sinds 8 november, de dag dat NSI de onderhandse emissie bekend maakte, heeft de beleggersclub volgens adjunct-directeur Errol Keyner ’tientallen’ klachten ontvangen van woedende aandeelhouders. „Zij voelen zich gepasseerd, spreken van diefstal en verwijten het NSI-bestuur wanbeleid.”

Verschillende beleggers hebben al aan de bel getrokken bij beurswaakhond AFM. Een enkeling heeft zelfs aangifte gedaan bij justitie, zo blijkt uit onderzoek van De Financiële Telegraaf.

Het is vooral het onderhandse karakter van de plaatsing die veel beleggers pijn doet, zegt Keyner. Bovendien gaat het om een massieve plaatsing van meer dan 100% van de oorspronkelijke stukken tegen een ongebruikelijk hoge korting van circa 28%, stelt de VEB. NSI heeft volgens de VEB een trouwe achterban, die veel vertrouwen stelde in de visie van oprichter Jo Roelof Zeeman. Deze achterban voelt zich geschoffeerd,omdat de emissie die leidt tot een enorme verwatering nooit is voorgelegd aan de aandeelhouders. „Volgens de statuten van NSI mag deze emissie dan misschien in de haak zijn, wij willen dat de rechter ze ook toetst aan de redelijkheid en billijkheid”, aldus Keyner, die van mening is dat de urgentie voor de emissie lijkt te ontbreken.

NSI kan een bodemprocedure alleen afwenden als het snel met de VEB om de tafel gaat ’over een minnelijke regeling’, zoals een ’herstellende emissie’. Maar een woordvoerder van NSI zegt dat het bedrijf de brief van de VEB eerst wil bestuderen alvorens met een reactie te komen. Vast staat dat het besluit tot de emissie is genomen omdat NSI net als veel andere vastgoedondernemingen in zwaar weer zit. De crisis heeft er toe geleid dat NSI tot 44% van de waarde van de Nederlandse kantorenportefeuille heeft moeten afboeken. Het bedrijf streeft er bovendien naar om het vreemde vermogen onder de 50% te brengen, waar die voor de emissie nog boven de 60% dreigde uit te komen, zegt een woordvoerder. Om de balans te versterken en om nieuwe investeringen te kunnen doen, besloot het bedrijf over te gaan tot een onderhandse emissie van 75 miljoen gewone aandelen, allen geplaatst bij een kleine groep van nieuwe, voornamelijk buitenlandse aandeelhouders.

Verder roept de NSI op tot geduld. „Wij hebben alle opties onderzocht. Ook die van een claimemissie waarin zittende aandeelhouders mee hadden kunnen doen. Maar het was onzeker of de claim zou slagen. Onze balans is nu weer op orde hebben en we hebben de middelen om weer te investeren. Op termijn profiteren daar ook de zittende aandeelhouders van”, aldus een woordvoerder.

NSI gaat daarmee voorlopig voorbij aan de enorme woede bij zittende aandeelhouders. De Britse investeerder Paul Richards van de Energy Invest Group reageert cynisch: „Als dit de manier is waarop Nederlandse bedrijven omgaan met hun beleggers dan moet er snel een gezondheidswaarschuwing komen: Nederlandse fondsen kunnen uw rijkdom ernstige schade toebrengen!”

De Nederlandse beleggings-bv Walmaro is al naar justitie gestapt wegens wanbeleid. „Al jaren vindt bij NSI verwatering van de aandelenwaarde plaats door uitbreiding te financieren met onderhands geplaatste aandelen met een vrij ruime discount. Per incident was dit te gering om als kleine aandeelhouder actie te ondernemen. Maar nu bedraagt de korting bijna 30% op een omvang van €300 miljoen aan nieuwe aandelen. Daarmee wordt doelbewust vermogen van de gewone aandeelhouder overgeheveld naar een kring van kleine belanghebbenden”, zo valt te lezen in de aanklacht die inmiddels bij justitie ligt.

Voor de VEB heeft deze kwestie een principieel karakter, zegt Keyner. „Als de rechter niet met ons meegaat, kunnen we in ieder geval onze achterban waarschuwen dat fondsen als NSI niet zullen schromen gebruik te maken van een ’Dutch discount’.”
hvb
0
quote:

rationeel schreef op 5 januari 2017 23:43:

DEN HAAG - Met de recente onderhandse aandelenemissie ter waarde van €300 miljoen heeft vastgoedfonds Nieuwe Steen Investments (NSI) zich de woede van honderden particuliere beleggers op de hals gehaald. Zij spreken van diefstal. En de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) maakt zich inmiddels op voor gerechtelijke stappen.

...

VEB, 26 november 2014

Vastgoedbeleggers hoeven niet meer te vrezen voor massa's nieuwe aandelen

Vastgoedfonds NSI stond in zijn recht toen het vorig jaar een groot aandeel nieuwe aandelen tegen fikse korting uitgaf aan grote beleggers en daarbij particuliere aandeelhouders passeerde. Maar in de toekomst zal dit niet meer voorkomen.
Dat is het gevolg van een rechterlijke uitspraak en een wijziging in de statuten van het beursgenoteerde vastgoedfonds NSI.

NSI gaf een jaar gelden onderhands voor 300 miljoen euro aan nieuwe aandelen uit. Alleen institutionele beleggers mochten inschrijven op deze nieuwe stukken die tegen een zeer aantrekkelijke prijs te krijgen waren, 30 procent onder de beurskoers.

Particuliere aandeelhouders van NSI werden van deze emissie uitgesloten en werden daardoor dubbel benadeeld. Niet alleen konden ze niet profiteren van de ‘goedkope', met korting te verkrijgen aandelen, ook zagen zij hun belang in de onderneming fors afnemen.

NSI verdubbelde met deze actie het aantal uitstaande aandelen, waardoor particuliere aandeelhouders hun belang ongeveer zagen halveren. Dat leidde tot veel woede onder deze beleggers die bij NSI traditioneel een trouwe en grote groep vormen. De helft van alle aandelen van NSI is in handen van particulieren, een uitzonderlijk hoog percentage.

Beleggersvereniging VEB verzocht de rechter namens beleggers om deze onderhandse aandelenplaatsing als onrechtmatig te bestempelen. De rechter heeft woensdag dat dit niet het geval is. NSI mocht volgens de eigen statuten én de wet een dergelijke grote emissie met dito korting entameren.

De rechter heeft daarbij slechts terughoudend getoetst of NSI alle in aanmerking komende belangen naar redelijkheid en billijkheid heeft afgewogen en daarbij de nodige zorgvuldigheid in acht heeft genomen.

Het goede nieuws
Naast deze teleurstellende uitspraak voor beleggers is er ook goed nieuws: in de toekomst zal het niet meer voorkomen dat vastgoedfondsen als NSI en Vastned hun aandeelhouders kunnen confronteren met een stortvloed aan nieuwe aandelen.

Tijdens een vergadering met aandeelhouders in december zal NSI de statuten wijzigen waardoor het fonds maximaal tien procent aan extra aandelen mag uitgeven (plus tien procent in geval van een fusie of overname). Een verdubbeling van het aandelenkapitaal, zoals vorig jaar plaats vond, is dan verleden tijd.

Het blijft wel mogelijk om extra aandelen uit te geven tegen een behoorlijke korting. Dat is voor aandeelhouders iets om rekening mee te houden.

Vooral bedrijven in problemen zullen alleen nieuw geld van beleggers kunnen krijgen via uitgifte van nieuwe aandelen als ze fikse kortingen geven. Als particuliere beleggers hierbij worden gepasseerd betekent dat een extra beleggingsrisico.
rationeel
0
quote:

Slnc schreef op 6 januari 2017 00:08:

waarom post je iets van 3 jaar terug?
Om iedereen nog even te waarschuwen.
Bijzonder slechte zaak.
Cybertom
0
quote:

rationeel schreef op 6 januari 2017 00:18:

[...]

Om iedereen nog even te waarschuwen.
Bijzonder slechte zaak.
Stemmingmakerij! Het plaatsen van dit bericht slaat werkelijk nergens op!
rationeel
0
quote:

Cybertom schreef op 6 januari 2017 10:26:

[...]

Stemmingmakerij! Het plaatsen van dit bericht slaat werkelijk nergens op!
Beetje geschiedschrijving. Mensen zijn tegenwoordig soms erg kort van memorie.
Ze zijn er wel mee weg gekomen. Niet zo netjes toch? Of ben je geen aandeelhouder, maar handelaar?
junkyard
0
Deze malafide praktijken hebben er wel voor gezorgd dat er onder beleggers nog steeds wantrouwen is naar het NSI management. Met het vertrek van de CEO Johan Buijs, die onder zijn leiding heeft gepresteerd de waarde het aandeel van 20 euro (2008) naar een all time low van 3,4 euro (2016) te begeleiden, ontstaan er kansen voor de nieuwe CEO (Bernd Stahli) dit vertrouwen te herstellen en de weg omhoog in te slaan. De eerste signalen zijn positief, ik ben erg benieuwd naar de strategische update volgende maand (en de herwaardingen), bij een sterk verhaal zitten we snel boven de 4.
gyrolando
0
@ Rationeel

Je kan nu die uitgegeven aandelen van 4 euro goedkoper oppakken.
Vandaag 3.73 misschien toch nog een kans voor benadeelde particulieren?
Cybertom
0
Datum: 3 jan 2017
Advieswijziging: Omhoog
Advies: Positief
Koers op moment van advies: 3.580
Slotkoers: 3.561
Steun: 3.406
Weerstand: 3.650

NSI heeft een gematigde opwaartse trend met het risico op een neerwaartse koersreactie. De indicatoren geven het volgende technische analyse beeld voor NSI.

•De koers noteert boven het 50 daags voortschrijdend gemiddelde, dit is een indicatie van een opwaartse tendens voor de middellange termijn.
•Het 20 daags voortschrijdend gemiddelde is opwaarts gericht, dit geeft aan dat het korte termijn momentum positief is.
•Het 50 daags voortschrijdend gemiddelde daalt, dit geeft aan dat het middellange termijn momentum negatief is gericht.
•De MACD staat onder de MACD trigger lijn. Het korte termijn momentum is dus zwak.
Bron: QuoteWeb.com
Pierre1
0
NSI: start met buy en 4,38 euro - Kepler Cheuvreux

Volume en momentum keert terug. Goed nieuws!
613 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 27 28 29 30 31 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 20 mrt 2023 17:35
Koers 22,400
Verschil +0,100 (+0,45%)
Hoog 22,450
Laag 22,000
Volume 17.376
Volume gemiddeld 24.586
Volume gisteren 42.001

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront