Kendrion 2017

132 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
marique
0
aandelen uitstaand 13,4 mln
gerapporteerde NW € 14,9 mln
wpa € 1,11

Wat is je probleem?

NB
Directie is juichend trots op nieuwe uitvoering van het jaarverslag. Ik vind het uiterst ontoegankelijk. Vraag me af welke communicatie-idioot dit bedacht heeft.Bolo
0
quote:

marique schreef op 22 februari 2017 13:03:


aandelen uitstaand 13,4 mln
gerapporteerde NW € 14,9 mln
wpa € 1,11

Wat is je probleem?

NB
Directie is juichend trots op nieuwe uitvoering van het jaarverslag. Ik vind het uiterst ontoegankelijk. Vraag me af welke communicatie-idioot dit bedacht heeft.


Dat voor de kwartaalwinst en jaarwinst per aandeel, verschillende winsten gebruikt worden in de income statement.

De kwartaalwinst (0,34 )is een aangepaste winst die nergens uit income statement te halen is. En op dezelfde rij staat de jaarwinst (1,12) die de "gewone" winst uit income statement is.

edit: En de aangepaste jaarwinst (per aandeel) lijkt niet overeen te komen met de aangepaste winst van de 4 kwartalen
marique
0
Ik heb dit in mijn bestand.
Bedragen steeds per kwartaal overgenomen uit de persverklaring.
Aan 'aangepaste winst' doe ik niet.

Overigens, het niveau van '14 is nog ver weg. Maar hoopgevend is dat vanaf HY'16 een lichte verbetering is ingezet.
Bijlage:
soepkip1972
0
Kan iemand mij vertellen wanneer er meer nieuws komt over het aandeleninkoopprogramma wat Kendrion wil gaan starten ?
conradus
2
Producent van elektromagneten schrapte afgelopen jaar 80 banen.

(ABM FN-Dow Jones) Kendrion is niet van plan om op korte termijn meer banen te schrappen, nu het samenvoegen van meerder divisies bijna is afgerond. Dit stelde CEO Joep van Beurden van Kendrion woensdag tegenover ABM Financial News.

In het afgelopen jaar verdwenen er 80 banen bij Kendrion, als gevolg van een samenvoeging van de verschillende divisies. Deze maatregel was onderdeel van het strategische plan om de onderneming eenvoudiger te maken. "We zitten nu dichter op de organisatie en kunnen sneller schakelen", aldus Van Beurden.

Ook werden er diverse productiefaciliteiten gesloten of opnieuw ingedeeld, onder meer in Zwitserland en Brazilië. In het lopende kwartaal wil Kendrion nog een "relatief kleine fabriek" in India sluiten.

Daarmee is volgens Van Beurden een groot deel van de simplificatieproces achter de rug. De topman verwacht dan ook niet nog meer banen te moeten schrappen of meer fabrieken te hoeven sluiten.

Investeringen

Kendrion hield woensdag bij bde publicatie van de jaarcijfers vast aan de eerder afgegeven verwachtingen voor de middellange tot langere termijn van een gemiddelde autonome omzetgroei van 5 procent per jaar en een EBITA-marge van 10 procent vanaf eind 2018.

Om de doelstellingen te bereiken wil Van Beurden onder meer veranderingen doorvoeren in de investeringen in onderzoek en ontwikkeling. "Aanvankelijk werden investeringen in R&D naar rato van de omzet onder de verschillende divisies verdeeld. Dat moet veranderen, waarbij de meest winstgevende divisies voorrang krijgen", lichtte de topman zijn plannen toe.

Bovendien stelde de CEO dat Kendrion zich met enkele veelbelovende projecten bezighoudt, waaronder de ontwikkeling van slimme schokdempers en materialen voor waterstofmotors. "Recent zijn we als eerste partij gestart met de massaproductie van een ventiel voor waterstofmotors. Dit is vooralsnog op kleine schaal, maar naarmate het succes van waterstofmotors groter wordt, plukken we er direct de vruchten van," aldus Van Beurden.
hansroet
0
Mooi stukje Conradus geeft vertrouwen voor de toekomst , waterstof heeft heel veel potentie in principe , lekker blijven zitten de rest komt wel goed
Marengo
1
De Nettowinst in 2016 ging naar € 19,6 mln tegen € 16,8 mln 2015. Dat is een stijging van 17%. Ondanks desinvesteringen kwam de omzet iets hoger uit op € 443,4 mln (2015: € 442,1 mln). Het traditioneel zwakkere vierde kwartaal liet in 2016 een resultaat zien dat bijna drie keer hoger was als een jaar geleden.
Bolo
0
Winst Q4 was lager dan winst Q4 2014.
Dat Q4 2015 extreem slecht was, zegt weinig over Q4 2016
hansroet
1
Foto: ANP
Kendrion blijft graag onzichtbaar
Gisteren, 20:54 Bernard Vogelsang

Zonder het te weten maakt vrijwel elke Nederlander dagelijks gebruik van producten waarin onderdelen van Kendrion zijn verwerkt. Onder meer in auto's, treinen, liften en pinautomaten zitten elektromagneten van het beursgenoteerde bedrijf uit Zeist.

Kendrion-topman Joep van Beurden
Kendrion-topman Joep van Beurden
Foto: Kendrion

"Je weet niet dat we er zijn. En dat willen we graag zo houden", zegt Kendrion-bestuursvoorzitter Joep van Beurden. Volgens hem komt zijn onderneming namelijk pas bij het grote publiek in beeld als pinautomaten of liften niet werken.

Cruciaal is daarom dat de onderdelen van Kendrion altijd werken als dat nodig is, benadrukt de topman. "Denk daarbij aan zuurstofmaskers in vliegtuigen. Die kunnen worden neergelaten met magneten van ons. Natuurlijk hoop je als reiziger dat je ze niet hoeft te gebruiken. Maar als je ze in een noodsituatie wel nodig hebt, dan zijn we er."
Schuttersveld

Kendrion kent een rijke historie en stamt af van de in 1859 opgerichte Twentse textielfabriek Schuttersveld. De ingenieurs bij Kendrion werken intussen ook aan de technologie van de toekomst.

Volgens Van Beurden kan daarbij gedacht worden aan ventielen voor auto's met een waterstofmotor. "We hebben een aantal jaren gewerkt aan de ontwikkeling van deze hoogwaardige ventielen en hebben ze recent in massaproductie genomen. We zijn daarmee de eerste. Als het succes van waterstofmotoren groter wordt, plukken we er direct de vruchten van."
Slimme schokdempers

Kendrion heeft ook hoge verwachtingen van zogenoemde slimme schokdempers, die zich automatisch aanpassen aan de toestand van de weg of de rijstijl van de bestuurder. Verder heeft de onderneming een geluidssysteem ontwikkeld dat een elektrische auto kan laten klinken als een voertuig met een verbrandingsmotor.

Deze en andere innovaties moeten de (autonome) omzet van Kendrion vanaf eind volgend jaar met gemiddeld 5% laten groeien bij een zogeheten ebita-winstmarge van 10%. Vorig jaar heeft het concern een winst van €14,1 miljoen geboekt bij een vlakke omzet van €443 miljoen. Over dit overgangsjaar krijgen aandeelhouders een ongewijzigd dividend van 78 cent uitgekeerd. Kendrion telt 2578 werknemers.

Dit kan u ook interesseren
williedevil
0
Steeds een klein beetje erbij, korte en middellange termijn weerstand zijn gebroken.
Eerstvolgende weerstand ligt nog 2€ hoger.
Op deze manier doorgaand zullen ze die ook wel gaan breken, verwacht ik. De fundamentals zijn goed en worden alleen maar beter.
Maar al met al gaat het nog traag.
Heeft iemand enig idee welke europese autobouwer serieus met waterstofmotoren bezig is? Ik weet dat Toyota er een op de markt heeft gezet, zou eigenlijk een mooiere toekomst hebben dan electrische voertuigen, vanwege het accuprobleem en de daarmee samenhangende opslagproblemen en emissie van gevaarlijke uitstoot bij fabricage en verwerken van afval.
Marengo
0
Kendrion heeft een sterk laatste kwartaal van 2016 achter de rug en is van plan aandeelhouders te belonen met een aandeleninkoopprogramma.
Is dat nu gestart?
causing
1
De stijging gaat inderdaad gestaag door. Zittenblijvers worden als zovaak weer beloond.
Biobert
1
quote:

causing schreef op 9 maart 2017 09:45:


De stijging gaat inderdaad gestaag door. Zittenblijvers worden als zovaak weer beloond.


Er is een reden voor de stijging van het aandeel Kendrion.
Ik kan er twee bedenken. 1. Ceo Joep is met zijn Amerikaanse ervaring na de jaarcijfers in de VS op road show om Kendrion te promoten. 2. Ceo Joep is een dealmaker, dat is bekend, investeerders uit de VS hebben zich gemeld voor een overname van Kendrion.
Hans_U
0
Heb een tijd(je) terug ergens gelezen dat er relatief veel private equity in Kendrion zit. Meestal hebben die een horizon van een jaar of 5.
En willen er dan weer met winst uit. In wat voor vorm dan ook.

Iemand die hier een overzicht van heeft? Wie zit er al hoe lang en vanaf welke koers in?

dank, groeten.
Hans_U
1
Marique,
dank je. Zal voortaan zelf op zoek gaan ;-)
bij elkaar iets van een procentje of 40. Is op zich niet spectaculair of afwijkend voor een klein(er) fonds.

Iemand enig idee wie er op dit moment koopt en wie verkoopt?
Ik zat de laatste maanden aan de koop-kant, maar blijf nog ruim onder de meldingsplicht ;-)

dank, groeten.
Beperktedijkbewaking
0
Verbaas je niet, jullie Kendrion-volgers, over de koersstijging van de laatste maand of zo.
Marique wees al op hun boekhoudkundige cijfers, incl. hun stijging in eigen vermogen.
Let altijd op marique, als je cijfers doorgronden wilt!
Maar mag ik het hier ook even wat fundamenteler benaderen, vanuit de sector?

De hele index Automotive & Parts steeg dit jaar 11%, ytd. Kendrion had dus wat in te halen. Mag ook wel, na hun reorganisaties en 'rationalisaties'.

Hun markt ziet er op de (M)LT mooi uit. Maar ik vind het nu qua koers mooi genoeg.
Stap later wel weer eens in.

132 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 apr 2020 17:35
Koers 9,500
Verschil -0,410 (-4,14%)
Hoog 9,910
Laag 9,440
Volume 7.561
Volume gemiddeld 20.898
Volume gisteren 21.176

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group