Kendrion 2017

132 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
2008drama
3
Ook leuk weetje is dat ze een spin-off van DSM, Fardemkochten ik meen begin jaren negentig, DSM de plastic korrels voor toen hypermoderne bumpers voor auto's.. Zo heeft Kendrion met plastic onderdelen een positie gekregen in de Duitse auto industrie. Alle auto's hadden toen nog veelal stalen bumpers. Daarvoor waren het wevers in Twente.

Nu ga ik een gok maken maar in die tijd was DSM zijn tijd ver vooruit met Dyneema en van (toen zeker) sterkste weefsels ter wereld.

Het zal mij niet verbazen dat toen Wolters en know how had van Dyneema (tegenhanger van kevlar) en van DSM en van de Duitse auto industrie. DSM leverde toen al veel voor het Ruhrgebied VW Mercedes etc etc..
Dat hij van alles kocht wat los en vast heeft uiteindelijk nu een wereldspeler in de niche van electromagnetenische oplossingen opgeleverd. Volgens mij had hij ook een groothandel gekocht van sanitair.

Leuk bedrijf en waar Nederland trots op mag zijn! Al is het meer Duits dan Nederlands, kniesoor die daar op let.
maci
0
Uit het FD van gister. Door Tjalbel Daling:

Kendrion profiteert van toenemende robotisering in industrie
Industrieel toeleverancier Kendrion gaat miljoenen investeren in de uitbreiding van zijn productiecapaciteit in Duitsland en China. Een van de twee Kendrion-fabrieken in het Zuid-Duitse Villingen wordt uitgebreid voor de productie van magnetische remmen. Deze componenten worden veel gebruikt voor industriële robots, die worden geproduceerd door bedrijven als Siemens, Kuka en ABB, belangrijke klanten van Kendrion.

Kendrion-topman Joep van Beurden: 'Veel bedrijven in de industrie beginnen gebruik te maken van robots. Met onze producten kunnen we inspelen op de trend van verdergaande robotisering. We zien daar veel mogelijkheden voor groei. '

China
In China wordt de bestaande fabriek in Suzhou, in de Oost-Chinese provincie Jiangsu, fors uitgebreid. Een nieuwe fabriek moet in de eerste helft van 2018 de productiecapaciteit van deze vestiging verdubbelen. Het huidige personeelsbestand van tegen de honderd werknemers zal daardoor sterk toenemen. 'We gaan in Suzhou producten voor vier van de vijf business-units van Kendrion maken', zegt Van Beurden. Hij noemt als voorbeelden magnetische remmen, componenten voor auto's en trucks, en remmen voor liften.

China is nu nog goed voor circa 5% van de totale omzet van het beursgenoteerde bedrijf. Het bescheiden omzetpercentage geeft aan dat China nog veel potentieel heeft, wat ook blijkt uit de dubbelcijferige omzetgroei in het eerste kwartaal. 'China is een van de markten waar we veel harder kunnen groeien', aldus Van Beurden. Eerder maakte het bedrijf uit Zeist al bekend dat China niet langer wordt aangestuurd vanuit Duitsland, veruit Kendrion's grootste markt, maar met een Chinees managementteam vanuit het Aziatische land zelf. Daardoor kan Kendrion veel slagvaardiger opereren.

Slagvaardigheid
Uit de donderdag gepubliceerde kwartaalcijfers blijkt dat de Nederlandse nichespeler profiteert van gunstige marktomstandigheden en de aanscherping van zijn ondernemingsstrategie, die vorige jaar onder de nieuwe topman Joep van Beurden werd ingezet. Centrale elementen in dit plan, met als doel het bedrijf slagvaardiger te maken, zijn een gewijzigde divisiestructuur. Ook werd een managementlaag uit de organisatie gesneden en worden vestigingen in India, Brazilië en Zwitserland gesloten.

De producent van hoogwaardige elektromagnetische systemen — waaronder schokdempers voor grote autofabrikanten als Daimler, Hyundai en Volkswagen — zag in het eerste halfjaar van 2017 de omzet met 5% stijgen tot €235,6 mln. Het bedrijfsresultaat (ebita) voor rente, belastingen en afschrijvingen steeg zelfs met 29% tot 21,1 mln. De nettowinst nam met 36% toe tot €13,7 mln.

De industrieel toeleverancier wees woensdag met name op de verbeterde economische omstandigheden in Duitsland. Dat land is met zijn grote auto-industrie en belangrijke machinebouwers de grootste markt voor nichespeler Kendrion, dat tweederde deel van de omzet uit de automotive-sector haalt en eenderde uit de industrie. Kendrion heeft acht fabrieken in Duitsland, waarvan twee in Villingen.

Winstmarge
Kendrion gaat uit van een stijging van het bedrijfsresultaat (ebitda) met 10% tot eind 2018. In het eerste kwartaal steeg het bedrijfsresultaat met 8,9% en in het tweede met 9%. Van Beurden: 'We zijn goed op weg. Maar 9% is nog geen 10%. Er is nog wel wat werk te doen.'
maci
0
quote:

conradus schreef op 17 augustus 2017 09:58:


ING verhoogt koersdoel van 30 naar 40 euro voor Kendrion


Jammer dat deze info zowel bij Binck ("Overzicht"), als bij bij Alex, de berekening van het gemiddelde koersdoel, fout worden weergegeven.

Ik heb ze gevraagd de info aan te passen naar de werkelijke waarde.
conradus
0
Koersdoel omhoog naar 40,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft donderdag het koersdoel voor Kendrion verhoogd van 30,00 naar 40,00 euro, een dag na de kwartaalresultaten, bij een ongewijzigd koopadvies.

Analist Tijs Hollestelle bestempelde de kwartaalresultaten als solide, waarbij het bedrijfsresultaat (EBITA) ongeveer 12 procent boven zijn verwachting uitkwam. De producent van elektromagneten is volgens de analist goed op weg om zijn strategie uit te voeren, die is gericht op vereenvoudiging en groei.

Kendrion meldde te willen investeren in extra productiecapaciteit in Duitsland en China. Hollestelle zei dat dit laat zien dat de vraag naar Kendrions producten sterk is, maar ook dat het management nu al de focus heeft verlegd van interne verbeteringen naar het realiseren van winstgevende groei; de laatste fase van de uitgezette strategie.

ING rekent dit jaar op een EBITA marge van 9,2 procent die in 2019 zal stijgen tot 10,2 procent. Daarmee zal Kendrion volgens hem de doelstelling bereiken die uitgaat van een marge van 10 procent eind 2018. Kendrion mikt ook op een omzetgroei van 5 procent tegen die tijd, maar zit Hollestelle met zijn ramingen iets onder; op 4,3 procent.

Op een lichtrood Damrak steeg het aandeel Kendrion donderdag 1,2 procent tot 36,72 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
maci
0
quote:

maci schreef op 17 augustus 2017 10:56:


[...]

Jammer dat deze info zowel bij Binck ("Overzicht"), als bij bij Alex, de berekening van het gemiddelde koersdoel, fout worden weergegeven.

Ik heb ze gevraagd de info aan te passen naar de werkelijke waarde.


Binck heeft het koersdoel van ING naar € 40.- aangepast.
Bij Alex zag ik nog geen verandering.
Hans_U
0
v.w.b. Kendrion: al jaren een overtuigd "believer". Niets aan doen en rustig op de plank laten liggen.
Klein praktisch vraagje : bij de slotveiling staan er steevast grote aantallen transacties met lage aantallen verhandelde stuks.
Weet iemand hier de achtergrond van????

dank, groeten, Hans.
marique
0
quote:

Hans_U schreef op 12 september 2017 20:38:


(...)
Klein praktisch vraagje : bij de slotveiling staan er steevast grote aantallen transacties met lage aantallen verhandelde stuks.
Weet iemand hier de achtergrond van????
(...)


Restant orders van voornamelijk kleine particuliere beleggers.
Niks bijzonders. Zie je vaak bij aandelen met relatief gering ordervolume.

Hans_U
0
Hoe werkt dit dan? Van een deels uitgevoerde order de prijs veranderen naar bestens? Of ergens binnen het bereik waar de koers wel op uit zal komen?
marique
0
quote:

Hans_U schreef op 14 september 2017 12:56:


Hoe werkt dit dan? Van een deels uitgevoerde order de prijs veranderen naar bestens? Of ergens binnen het bereik waar de koers wel op uit zal komen?


Bij de eindveiling wordt er een balans opgemaakt van prijzen(koersen) van alle nog openstaande bied- en laatorders. Professionele handelaren kunnen in de eindveiling nog orders inleggen, waardoor de evenwichtskoers (= slotkoers) wordt beïnvloed.
Limieten blijven gehandhaafd, maar dankzij de balancering kan een limietorder of het restant daarvan precies op de slotkoers uitkomen.Toddemij
0
Hoe staat Kendrion m.b.t. van het 3 D printing. Zou het voor dit technologische bedrijf niet eens belangrijk zijn om in dat gebied een overname te doen. Zeker gezien hun performance t.a.v. de automotive sector.
conradus
1
ING verwacht geen aanpassingen outlook.

(ABM FN-Dow Jones) Kendrion heeft in het derde kwartaal van 2017 de opgaande lijn vervolg gegeven en hogere resultaten behaald. Dit verwacht ING.

Analist Tijs Hollestelle voorziet een onderliggend bedrijfsresultaat (EBIT) van 9,2 miljoen euro, exclusief herstructureringskosten van ruim 1 miljoen euro in het kwartaal. In hetzelfde kwartaal van 2016 behaalde Kendrion een bedrijfsresultaat van 7,9 miljoen euro.

In het tweede kwartaal zette Kendrion sterke prestaties neer. Het bedrijfsresultaat steeg toen met 23 procent tot 10,6 miljoen euro, waarbij de herstructureringskosten 0,8 miljoen euro bedroegen. De omzet nam met 3 procent toe tot 117,3 miljoen euro.

De producent van elektromagneten doet het momenteel goed in China, waar de omzet in de eerste zes maanden met dubbele cijfers groeide. Bestuursvoorzitter Joep van Beurden wil volgend jaar in China een nieuwe fabriek openen en heeft het plan om de productiecapaciteit halverwege 2018 te hebben verdubbeld. Ook wordt geïnvesteerd in meer productiecapaciteit in de belangrijkste Duitse markt.

Hollestelle verwacht niet dat Kendrion zijn outlook zal aanpassen die uitgaat van een 5 procent hogere omzet dit jaar. De resultaten worden komende woensdag om 8.00 uur bekend gemaakt.

ING hanteert een koopadvies.

Op een rode beurs noteerde het aandeel Kendrion maandag 0,1 procent lager op 37,41 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

maci
0
PRESS RELEASE 8 November 2017
Kendrion continues strong performance with 6% revenue and 25% EBITA growth in third quarter
- Revenue growth in Q3 2017 of 6% to EUR 116.7 million (Q3 2016: EUR 110.1 million)
- Normalised EBITA increases by 25% to EUR 9.9 million in Q3 2017 (Q3 2016: EUR 7.9 million)
- Normalised EBITA margin of 8.5% in Q3 2017, up from 7.2% in Q3 2016
- Normalised EBITA margin for the first nine months of 2017 of 8.8%, up from 7.2% in the first nine months of 2016
- Continuing simplification measures resulted in one-off costs of EUR 1.7 million in the third quarter, with corresponding annualised savings of EUR 1.4 million. Expectation full year one- off costs and savings increased to EUR 4.5 million and EUR 4.0 million respectively.

Outook
The overall outlook for the global economy remains positive. Kendrion's most important market, Germany, is expected to continue to do well, reflected by a strengthening German machine building index.
For Q4 and into 2018, we expect a continuation of the favourable order patterns for both the Automotive and the Industrial activities, while noting that, as every year, uncertainties concerning the production volume of the Automotive activities in the month of December remain. Kendrion expects its revenue to increase in 2017, driven mostly by growth in the business units Passenger Cars and Industrial Drive Systems.
Going forward, we remain confident about our business fundamentals and our main objective to deliver sustainable profitable growth for the business in the medium to long term. We reiterate our medium- to long-term outlook of expected average organic growth of 5% per year and a 10% EBITA margin as from the end of 2018.

Het hele bericht lees je hier: goo.gl/AMTPUE
conradus
0
Outlook herhaald door elektromagnetenspecialist.

(ABM FN-Dow Jones) Kendrion heeft in het derde kwartaal van 2017 de opwaartse trend van eerder dit jaar een vervolg gegeven. Dit bleek woensdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de specialist in elektromagneten.

"Kendrion zette de goede prestaties door", concludeerde CEO Joep van Beurden woensdag. De gunstige marktomstandigheden hielden volgens de topman dan ook aan.

De omzet van Kendrion steeg van 110,1 miljoen naar 116,7 miljoen euro, een stijging van 6 procent. Het bedrijfsresultaat (EBITA) ging van 7,9miljoen naar 9,9 miljoen euro, wat een stijging van de bijhorende marge betekende van 7,2 naar 8,5 procent. Voor de eerste negen maanden van dit jaar laag de marge op 8,8 procent.

De nettowinst ging van 4,9 miljoen naar 5,9 miljoen euro.

In het derde kwartaal boekte Kendrion voor 1,7 miljoen euro aan reorganisatiekosten. In de eerste jaarhelft boekte Kendrion al voor 2 miljoen euro aan reorganisatiekosten.

Voor heel 2017 rekent Kendrion inmiddels op een kostenpost van 4,5 miljoen in plaats van 4,0 miljoen euro. De getroffen maatregelen moeten resulteren in jaarlijks 4,0 miljoen euro aan lagere kosten, terwijl de onderneming voorheen op 3 miljoen euro rekende.

Kendrion wil volgend jaar in China een nieuwe fabriek openen en investeert ook in meer productiecapaciteit in de belangrijke Duitse markt.

Zoals ook door ING voorzien herhaalde Kendrion de financiële verwachtingen. De specialist mikt op een omzetgroei van gemiddeld 5 procent per jaar en een EBITA-marge van 10 procent vanaf het einde van 2018.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
maci
0
Uitgelicht:

"Financial position

The net debt position at the end of the third quarter was EUR 59.9 million, a decrease of EUR 2.3 million compared to the previous quarter end. Free cash flow amounted to EUR 3.4 million in the third quarter. Our share buyback programme, which commenced in August, resulted in a cash outflow of EUR 1.3 million. The programme is expected to be finalised by year-end."

Het inkoopprogramma mag dan wat kosten. Het heeft, gezien de koersstijging, ook bijgedragen aan de winst. De winst per aandeel wordt hiermee groter.
jaar2018
0
8-11-2017 08:17:56

Opwaartse trend Kendrion zet door

Outlook herhaald door elektromagnetenspecialist.

(ABM FN-Dow Jones) Kendrion heeft in het derde kwartaal van 2017 de opwaartse trend van eerder dit jaar een vervolg gegeven. Dit bleek woensdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de specialist in elektromagneten.

"Kendrion zette de goede prestaties door", concludeerde CEO Joep van Beurden woensdag. De gunstige marktomstandigheden hielden volgens de topman dan ook aan.

De omzet van Kendrion steeg van 110,1 miljoen naar 116,7 miljoen euro, een stijging van 6 procent. Het bedrijfsresultaat (EBITA) ging van 7,9miljoen naar 9,9 miljoen euro, wat een stijging van de bijhorende marge betekende van 7,2 naar 8,5 procent. Voor de eerste negen maanden van dit jaar laag de marge op 8,8 procent.

De nettowinst ging van 4,9 miljoen naar 5,9 miljoen euro.

In het derde kwartaal boekte Kendrion voor 1,7 miljoen euro aan reorganisatiekosten. In de eerste jaarhelft boekte Kendrion al voor 2 miljoen euro aan reorganisatiekosten.

Voor heel 2017 rekent Kendrion inmiddels op een kostenpost van 4,5 miljoen in plaats van 4,0 miljoen euro. De getroffen maatregelen moeten resulteren in jaarlijks 4,0 miljoen euro aan lagere kosten, terwijl de onderneming voorheen op 3 miljoen euro rekende.

Kendrion wil volgend jaar in China een nieuwe fabriek openen en investeert ook in meer productiecapaciteit in de belangrijke Duitse markt.

Zoals ook door ING voorzien herhaalde Kendrion de financiële verwachtingen. De specialist mikt op een omzetgroei van gemiddeld 5 procent per jaar en een EBITA-marge van 10 procent vanaf het einde van 2018.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 08, 2017 02:17 ET (07:17 GMT)
jaar2018
0
LIVE WEBCAST om 11.00u:

Analysts' conference call Q3 2017
Kendrion CEO Joep van Beurden and CFO Frank Sonnemans will host a conference call for analysts on Wednesday, 8 November 2017, at 11:00 a.m. CET to discuss the third quarter results. A playback of the conference call will be available via the company website www.kendrion.com.
maci
0
quote:

lanshot schreef op 8 november 2017 09:15:


LIVE WEBCAST om 11.00u:

Analysts' conference call Q3 2017
Kendrion CEO Joep van Beurden and CFO Frank Sonnemans will host a conference call for analysts on Wednesday, 8 November 2017, at 11:00 a.m. CET to discuss the third quarter results. A playback of the conference call will be available via the company website www.kendrion.com.Deze is niet live voor "het volk".
"A playback of the conference call will be available via the company website www.kendrion.com."

Je vindt hem later hier: goo.gl/1hJced
Toddemij
1
Cijfers zijn goed maar koers is wel heel hard opgelopen tot ongekende K/W. Toch voorzichtig zijn op deze hoogten.
maci
0
Het gemiddelde koersdoel van vier analisten staat tot deze cijfers op 38,20. (Bron Binck.)
Gezien de cijfers en het nog lopende inkoopprogramma schat ik in dat het koersdoel hoger zal worden gezet.

Zie bijlage.
Bijlage:
132 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 apr 2020 17:35
Koers 9,500
Verschil -0,410 (-4,14%)
Hoog 9,910
Laag 9,440
Volume 7.561
Volume gemiddeld 20.898
Volume gisteren 21.176

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group