Kendrion 2017

132 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
maci
0
N.a.v. een onderstaand bericht van Hans_U Hans_U in aan ander draadje heb ik gezocht naar het inkoopprogramma.

"Het aandelen inkoopprogramma lijkt me vrij duidelijk: gaat over de aandelen die nodig zijn om als stockdividend uit te betalen en een aandelen plan voor het mgmt.
Ipv nieuw uitgegeven aandelen (verwatering) blijft het aantal aandelen gelijk. Kost uiteraard ook weer geld, maar er zal ook enig koers ondersteunend effect zijn.
Goede zaak, maar van beperkte omvang.
Snap niet dat het plaats vindt NA de uitkering van dividend...."

In bijlage van Hans_U Hans_U staat wat je hier kan lezen: goo.gl/qSKGZi

Dit postte ik net ook in het genoemde draadje:

Het zal wellicht zijn ingepland voor komend jaar. Regeren is vooruitzien. Men is blijkbaar overtuigd van de gegeven verwachtingen.

Share buyback
Share buyback up to 121,586 Shares as announced on 16 August 2017 121,586 Current status 87,703
Start date End date
21-Aug-17
29-Dec-17
Percentage of programme completed as at 03-Nov-17 72%

De (gedetailleerde) publicatie vind je hier: goo.gl/zufiL7
maci
0
8-11-2017 11:41:07

Update: opwaartse trend Kendrion zet door

Outlook herhaald door elektromagnetenspecialist.

(ABM FN-Dow Jones) Kendrion heeft in het derde kwartaal van 2017 de opwaartse trend van eerder dit jaar een vervolg gegeven. Dit bleek woensdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de specialist in elektromagneten.

"Kendrion zette de goede prestaties door", concludeerde CEO Joep van Beurden woensdag. De gunstige marktomstandigheden hielden volgens de topman dan ook aan. Tegenover ABM Financial News zei de CEO zowel tevreden te zijn over de tak Automotive als over Industrial. De eerste divisie profiteert volgens de topman simpelweg van de goede wereldwijde economie, waarbij vooral Europa "erg sterk" presteert. Bij Industrial richt Kendrion zich vooral op Duitsland en ook daar staan "de seinen op groen".

De omzet van Kendrion steeg van 110,1 miljoen naar 116,7 miljoen euro, een stijging van 6 procent. Het bedrijfsresultaat (EBITA) ging van 7,9miljoen naar 9,9 miljoen euro, wat een stijging van de bijhorende marge betekende van 7,2 naar 8,5 procent. Voor de eerste negen maanden van dit jaar laag de marge op 8,8 procent, wat betekent dat de marge in het derde kwartaal wat terugviel. "Seizoensgebonden", aldus Van Beurden tegenover ABM Financial News. Dit zal ook in het vierde kwartaal het geval zijn, voegde de CEO toe. Vooral de maand december is vanwege de feestdagen een lastig in te schatten maand.

Daarnaast wees Van Beurden nog op een intentieverklaring die de onderneming in China tekende voor het leveren van magnetische remmen voor industriële robots. De eerste investeringsfase moet in de eerste maanden van 2019 zijn afgerond. Verder zei de topman "op schema" te liggen met het openen van de nieuwe fabriek in Suzhou in december dit jaar.

De nettowinst ging van 4,9 miljoen naar 5,9 miljoen euro.

In het derde kwartaal boekte Kendrion voor 1,7 miljoen euro aan reorganisatiekosten. In de eerste jaarhelft boekte Kendrion al voor 2 miljoen euro aan reorganisatiekosten.

Voor heel 2017 rekent Kendrion inmiddels op een kostenpost van 4,5 miljoen in plaats van 4,0 miljoen euro. De getroffen maatregelen moeten resulteren in jaarlijks 4,0 miljoen euro aan lagere kosten, terwijl de onderneming voorheen op 3 miljoen euro rekende.

Ook in de toekomst zal Kendrion "consequent" naar de kostenkant blijven kijken, benadrukte Van Beurden.

Kendrion wil volgend jaar in China een nieuwe fabriek openen en investeert ook in meer productiecapaciteit in de belangrijke Duitse markt.

Zoals ook door ING voorzien herhaalde Kendrion de financiële verwachtingen. De specialist mikt op een omzetgroei van gemiddeld 5 procent per jaar en een EBITA-marge van 10 procent vanaf het einde van 2018.

Op basis van de cijfers in het afgelopen kwartaal oogt de outlook wellicht wat voorzichtig, maar Van Beurden benadrukte dat Kendrion een of wellicht twee kwartalen vooruit kan kijken en niet veel verder, maar "we zijn op weg naar die 10 procent".

Op een vlak Damrak koerste het aandeel Kendrion woensdag 2,0 procent hoger naar 38,25 euro.

Update: om toelichting CEO en koersreactie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
maci
1
Dit had ik op 8 nov. ingeschat:

Beursblik: NIBC verhoogt koersdoel Kendrion

Koersdoel naar 43,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) NIBC heeft vrijdag het koersdoel voor Kendrion verhoogd van 37,50 naar 43,00 euro en hield het advies op Accumuleren.

De kwartaalrapportage van Kendrion liet volgens analist Johan van den Hooven een sterkere omzetgroei zien dan was verwacht. De autonome omzetgroei versnelde naar 6,9 procent. De beter dan verwachte groei kwam op het conto van de industriële activiteiten die autonoom met 12 procent groeiden tegen contante wisselkoersen.

Het bedrijfsresultaat (EBITA) was conform de verwachting van de analist. De EBITA steeg met een kwart tot 9,9 miljoen euro, terwijl de marge met 130 basispunten verbeterde. Van den Hooven denkt dat Kendrion op koers ligt om aan de doelstelling van een EBITA marge van 10 procent te voldoen.

De analist spreekt van een aantrekkelijk groeiprofiel voor de specialist in elektromagneten en dit groeiprofiel kan volgens hem makkelijk worden verbeterd via overnames. Bovendien is het aandeel in zijn optiek aantrekkelijk gewaardeerd ten opzichte van sectorgenoten.

Het aandeel Kendrion sloot donderdag 0,5 procent hoger op 39,00 euro.
nb
0
als ik premium zo lees, zit er het komen half jaar best iets in de pijplijn. Ik zou bijna willen zeggen, doe een gokje en koop wat (bij)
maci
0
De eerder geplaatste link naar het aandeleninkoopverloop wordt wekelijks door Kendrion aangepast en werkt daarom niet meer.

Via deze link kom je er wel: goo.gl/WNXEXp
Onderaan op de pagina ff "klikken".
2008drama
0
quote:

maci schreef op 15 november 2017 11:17:


De eerder geplaatste link naar het aandeleninkoopverloop wordt wekelijks door Kendrion aangepast en werkt daarom niet meer.

Via deze link kom je er wel: goo.gl/WNXEXp
Onderaan op de pagina ff "klikken".


Heb al drie jaar hoogtevreesivm pe’s zat al long voordat ze concernwide werden bestraft wat op divisieniveau zich afspeelde. Grmpff

Als ik Tesla zie welke falen continue verbloemen met de grote jump naar voren... blijft Kendrion oorverdovend stil terwijl ze meer en meer oem in de meest vooruitstrevende markten, merken en technieken sneaky participeren,

Blijf ik fan van van Zeist!

al zijn net meer de Pruisen met vernuft... en moet ik lachen als de lift weer exact stopt op de etage welke wereldwijd door wie dan ook wordt bedient met welke knop dan ook.
jaar2018
0
Korte termijn trend
==============

Stijgend

Steun 38,5
Weerstand 40,725
Op korte termijn is er een positieve tendens. Boven de 38,5 EUR, kan een eerste koersplafond gesteld worden op 40,725 EUR.

Enkel met een neerwaartse overschrijding van de 38,5 EUR zou een trendomkeer bevestigd worden.

Middellange termijn trend
===================

Stijgend

Steun 37,005
Weerstand 40,725
Het effect volgt een stijgende trend op middellange termijn. Boven de 37,005 EUR, kan een koersplafond gesteld worden op 40,725 EUR.

Enkel de doorbraak van de 37,005 EUR zou een trendomkeer op middellange termijn bevestigen.

Lange termijn trend
===============

Stijgend

Steun 33,8
Weerstand 43,5
Het effect volgt een stijgende trend op lange termijn. Boven de 33,8 EUR, kan een koersplafond gesteld worden op 43,5 EUR.

Enkel de doorbraak van de 33,8 EUR zou een omkeer van de negatieve trend bevestigen.
conradus
0
Kendrion is marktleider in een Niche markt en is goed gefinancierd.
Kortom een hapklaar brokje voor een Hedgefonds.
Ik verwacht een dezer dagen een bod.
maci
0
Ruim binnen de aangekondigde tijd zal het inkoopprogramma zijn voltooid.
Deze week hoeven er nog maar 5150 (4%) van de aangekondigde partij van 121,586 aandelen te worden aangekocht.

Als ik het goed heb heeft er iemand gepost dat de aandeleninkoop wordt ingezet om het stockdividend mee op te vangen.

De ingekochte partij is ± 0.9% van de uitstaande aandelen 2016 (Ruim 13 mio.)
Ik vraag me af of dat voldoende is om het uit te keren stockdividend dekkend te maken. Ik heb niet gekeken of men zelf nog aandelen achter de hand heeft.

In het meest gunstige geval blijft het zo dat de uitstaande aandelen meer waarde hebben gekregen.
maci
0
Het inkoopprogramma is precies binnen de gestelde termijn afgerond:

Kendrion share buyback programme

Share buyback up to 121,586 Shares as announced on 16 August 2017 121,586 Current status 121,586
Start date 21-Aug-17
End date 01-Dec-17
Percentage of programme completed as at 01-Dec-17 100%

121,586 EUR 37.5471 EUR 4,565,198

Er is slim ingekocht ;-)
maci
0
Op het vrijwel geheel overgenomen Q3 bericht van Kendrion na, wat stukjes uit het laatste Add Value Fund-maandbericht ultimo november:

" De afgelopen maand presteerden Kendrion en Nedap bovengemiddeld (>5%) in de portefeuille. Kendrion rapporteerde keurige cijfers over Q3 2017 in combinatie met een optimistische visie voor de Duitse machinebouw industrie en de Chinese markt.

Mutaties in de portefeuille
In november hebben wij de posities in Flow Traders en Hunters Douglas uitgebreid. Daarentegen verkleinden wij de posities in TKH Group, Aalberts Industries, Koninklijke Vopak en Kendrion in bescheiden mate.

De grootste participaties in de portefeuille per 1 december 2017 betreffen:
Kendrion 7,1 %"

Meer lees je hier: goo.gl/d8dbmb


jaar2018
0
quote:

maci schreef op 11 december 2017 14:25:


Op het vrijwel geheel overgenomen Q3 bericht van Kendrion na, wat stukjes uit het laatste Add Value Fund-maandbericht ultimo november:

" De afgelopen maand presteerden Kendrion en Nedap bovengemiddeld (>5%) in de portefeuille. Kendrion rapporteerde keurige cijfers over Q3 2017 in combinatie met een optimistische visie voor de Duitse machinebouw industrie en de Chinese markt.

Mutaties in de portefeuille
In november hebben wij de posities in Flow Traders en Hunters Douglas uitgebreid. Daarentegen verkleinden wij de posities in TKH Group, Aalberts Industries, Koninklijke Vopak en Kendrion in bescheiden mate.

De grootste participaties in de portefeuille per 1 december 2017 betreffen:
Kendrion 7,1 %"

Meer lees je hier: goo.gl/d8dbmb

Wat fijn voor ons dat je zo lekker kan knippen en plakken Maci:-)
132 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 9 apr 2020 17:35
Koers 10,200
Verschil +0,140 (+1,39%)
Hoog 10,800
Laag 10,180
Volume 46.588
Volume gemiddeld 21.562
Volume gisteren 37.433

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group