Forum: ABN AMRO » ABN AMRO 2017 » Pagina: 18 | Beursduivel.be

ABN AMRO 2017

452 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
ABN AMRO lost Tier 2-lening af

Na vijf jaar volledige aflossing.

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO gaat een achtergestelde lening van 1 miljard Singapore dollars volgende maand in zijn geheel aflossen. Dit maakte de bank dinsdag bekend.

Het betreft een tienjarige Tier 2-lening met een couponrente van 4,7 procent en een looptijd tot oktober 2022. De bank heeft echter het recht om de lening al na vijf jaar geheel af te lossen, op 25 oktober 2017.

De handel in de achtergestelde obligatie wordt per 23 oktober opgeschort.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
ABN AMRO wil meer Tier 1 obligaties uitgeven

Schuldpositie moet hierdoor verbeteren.

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO is van plan om obligaties uit te geven die kwalificeren als aanvullend Tier 1 kapitaal om zo de schuldpositie te verbeteren, de kapitaalstructuur te optimaliseren en zijn buffer te versterken. Dit meldde de bank woensdag.

De bank zei dat de obligatie uitgifte, in euro's, afhankelijk is van de marktomstandigheden. De coupon en de omvang worden bekendgemaakt bij het afronden van het aanbiedingsproces, aldus ABN AMRO.

Het aandeel ABN AMRO noteerde een half procent hoger op 24,32 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999


(END) Dow Jones Newswires
voda
0
ABN AMRO versterkt buffer met uitgifte aanvullend Tier 1-kapitaal

Betaalt couponrente van 4,75 procent op coco's.

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft zijn kernkapitaal versterkt met een uitgifte van 1 miljard euro aan aanvullend Tier 1-kapitaal. Dit maakte de bank woensdag nabeurs bekend.

De diep achtergestelde obligaties of 'coco's', met een mechanisme van tijdelijke afschrijving op de hoofdsom om onverwachte verliezen te kunnen absorberen, leveren beleggers een couponrente op van 4,75 procent. Met die relatief lage vergoeding wist ABN AMRO naar eigen zeggen te profiteren van de gunstige marktomstandigheden.

Door de uitgifte verbetert de ongewogen kapitaalbuffer of 'leverage ratio' van de bank van 3,9 procent naar 4,1 procent, uitgaande van de halfjaarcijfers van dit jaar en de regels die vanaf volgend jaar volledig van kracht zijn. Daarmee heeft de bank de doelstelling van 4,0 procent die voor eind 2018 was gesteld reeds behaald.

De risicogewogen kapitaalratio stijgt door het extra bufferkapitaal van 18,6 procent tot 19,5 procent, op basis van de halfjaarcijfers.

De verdere verruiming van de buffer lijkt het makkelijker te maken voor de bank om begin volgend jaar een hoger dividend of aandeleninkopen te beloven aan beleggers, zelfs als er nog geen duidelijkheid is over de impact van toekomstige strengere Basel IV-regels, die een flinke hap uit het bufferkapitaal van ABN AMRO kunnen nemen.

Het aandeel ABN AMRO sloot woensdag 2,0 procent hoger op 24,68 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
A3aan
0
voda
0
Beursblik: Morgan Stanley zet ABN AMRO op kooplijst

Koersdoel opwaarts bijgesteld naar 28,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Morgan Stanley heeft vrijdag het advies voor ABN AMRO verhoogd van Gelijkgewogen naar Overwogen en stelde eveneens het koersdoel opwaarts bij van 27,50 naar 28,00 euro.

De analisten voorzien een opwaarts potentieel voor het aandeel, mede vanwege het zicht op een hogere payout ratio voor het dividend. Zelfs als er een akkoord wordt bereikt omtrent Basel IV, dan zal ABN AMRO volgens de marktvorsers de ruimte hebben om begin 2018 meer uit te keren aan aandeelhouders. Morgan Stanley gaat voor 2017 uit van een payout ratio van 60 procent ten opzichte van de eerder geraamde 50 procent, in het licht van een stijgende winst.

De analisten verwachten dat ABN AMRO een bovengemiddelde impact zal voelen van de herziening van de interne modellen door de Europese Centrale Bank en dat de uitkomst van Basel nog voor de nodige onzekerheid zal zorgen. Toch denkt Morgan Stanley dat ABN AMRO de situatie onder controle heeft.

Nu de groei van het aantal leningen weer langzaam op gang komt in Europa, verwachten de analisten niet dat het risicogewogen activa met meer dan twee procent zal stijgen.

Morgan Stanley denkt dat ABN AMRO zich eerder zal richten op kapitaaldiscipline en een aandeelhoudersvriendelijk beleid dan op een agressieve groeistrategie. Dit biedt ruimte om de IT-infrastructuur te verbeteren, hetgeen op termijn kostenbesparingen zal opleveren, aldus marktvorsers.

Op een groen Damrak koerste het aandeel ABN AMRO vrijdagochtend 1,7 procent hoger op 25,20 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
A3aan
0
Tot nu toe mooie stijging, wel wat verspeeld van eerdere stijging vandaag maar toch mooi.
De ingenomen posities geschreven puts gaan voorlopig voor mij weer de goed kant op.
996
0
Prima koersverloop, op weg naar nieuw ATH en op naar nog meer dividend als volgend jaar het uitkeringspercentage wellicht omhoog gaat.
voda
0
BlackRock vergroot belang in ABN AMRO

Kapitaalbelang van drie procent.

(ABM FN-Dow Jones) BlackRock heeft een groter belang in ABN AMRO gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 3 oktober 2017.

BlackRock meldde een kapitaalbelang van 3,00 procent met een stemrecht van 3,51 procent.

Op 21 september dit jaar meldde BlackRock nog een kapitaalbelang van 2,53 procent met een stemrecht van 3,02 procent.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
A3aan
0
Onbegrijpelijk dat er hier zo weinig belangstelling is voor ABM-Amro. Met allerlei posities is er bijna dagelijks een leuk bedragje te verdienen.
A3aan
0
Mooi toch! Zelf ook de aandelen verkocht en daarvoor in de plaats puts nov 27,00 geschreven. Met andere woorden, ik gok op nog meer stijging.
voda
0
Gedupeerde mkb-ers met rentederivaten krijgen voorschot van ABN AMRO

Voorstel komende weken in de bus.

(ABM FN-Dow Jones) Een grote groep klanten van ABN AMRO ontvangt de komende weken een brief met een aanbod voor een voorschot op de te verwachten compensatie voortvloeiend uit het Uniform Herstelkader Rentederivaten MKB. Dit maakte de bank vrijdag bekend.

Het gaat om een voorschot ter hoogte van de te verwachten coulancevergoeding, voegde ABN AMRO nog toe.

Het betreft klanten die rentederivaten hebben die in aanmerking komen voor herbeoordeling volgens de criteria van het Herstelkader en die in 2017 nog geen uitkomst zullen ontvangen.Als een klant akkoord gaat met het voorschot, wordt het geld binnen 4 tot 6 weken overgemaakt, zo belooft ABN AMRO.

Het gaat om klanten die rentederivaten hebben gekocht bij de bank om zich in te dekken tegen renterisico's. Deze klanten kregen daarentegen te maken met hoge kosten. Het betrof complexe producten, waarvan de mkb-bedrijven de werking en risico's niet goed konden beoordelen.

In augustus hebben klanten die in bijzonder beheer zitten reeds een aanbod van ABN AMRO voor een voorschot ontvangen. Begin oktober had volgens de bank zo'n 70 procent van deze klanten aangegeven het voorschot te accepteren. Daarvan hebben de eerste honderden klanten het geld inmiddels ontvangen.

De voorschotten gelden niet voor klanten die in staat van faillissement verkeren of in een gerechtelijke procedure met de bank zijn verwikkeld.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
'ABN AMRO maakt Europese flitsbetaling mogelijk'

Gepubliceerd op 18 okt 2017 om 06:39 | Views: 1.870

ABN AMRO 15:54
26,32 +0,42 (+1,62%)

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO, als eerste Nederlandse grootbank, volgende maand flitsbetalingen naar andere eurolanden mogelijk maken. Geld dat wordt overgemaakt, staat dan binnen 10 seconden op de rekening van de ontvanger. Nu duurt dit soms nog meerdere werkdagen. Dat meldt de Volkskrant.

Per 21 november gaan bijna 600 betaalinstellingen uit acht eurolanden 'instantbetalingen' aanbieden. Dat kondigde voorzitter Javier Santamaría van de European Payments Council (EPC) aan. ABN AMRO bevestigde desgevraagd dat zij meedoet.

ABN AMRO verwacht dat het in eerste instantie om slechts ,,enkele duizenden'' transacties per maand gaat, maar dat aantal kan snel oplopen. Aan de flitsbetalingen, die onderdeel worden van mobiel en internetbankieren, zijn volgens de bank geen extra kosten verbonden.
douzy
0
quote:

A3aantje schreef op 6 okt 2017 om 16:26:


Onbegrijpelijk dat er hier zo weinig belangstelling is voor ABM-Amro. Met allerlei posities is er bijna dagelijks een leuk bedragje te verdienen.
je hebt inderdaad gelijk , ik heb een ritje meegedaan deze voormiddag met een turbo short !
A3aan
0
En ik terug van vakantie en dagdip gebruikt om weer putopties nov/26,00 en 26,50 te schrijven. Het gebruikelijke maandelijkse gokje.
voda
0
ABN AMRO steekt meer geld in fintechbedrijf

Gepubliceerd op 25 okt 2017 om 16:39 | Views: 265

ABN AMRO 17:04
26,42 -0,04 (-0,13%)

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO steekt opnieuw geld in het Zweedse fintechbedrijf Tink. Na een eerste investering van 1,5 miljoen euro in mei vorig jaar doet de bank nu ook mee met de volgende investeringsronde van Tink.

Tink en ABN AMRO hebben samen de app voor financieel inzicht Grip ontwikkeld. Sinds de introductie van die app in december 2015 hebben al ruim 300.000 klanten van de bank zich aangemeld. ABN AMRO zegt ,,zeer tevreden'' te zijn over de samenwerking en verwacht samen met Tink nog meer voordelen te kunnen creëren voor zijn klanten.

Hoeveel geld er dit keer met de investering is gemoeid, wordt niet naar buiten gebracht. Volgens een woordvoerder is het belang van ABN AMRO’s Digital Impact Fund in Tink door de investering gelijk gebleven. Tegelijkertijd zijn er nieuwe aandeelhouders in Tink bijgekomen, waaronder de Scandinavische banken Nordea en Nordnet.

Het Digital Impact Fund is het investeringsfonds waarmee ABN AMRO investeert in startups die zich bezighouden met digitalisering van financiële producten en diensten. Het fonds is in totaal goed voor 10 miljoen euro.
A3aan
0
A3aan
0
quote:

voda schreef op 25 okt 2017 om 17:25:


ABN AMRO steekt meer geld in fintechbedrijf

Gepubliceerd op 25 okt 2017 om 16:39 | Views: 265

Tegelijkertijd zijn er nieuwe aandeelhouders in Tink bijgekomen, waaronder de Scandinavische banken Nordea en Nordnet.Zou Nordea zich weer melden bij de nieuwe minister van Financiën? Deisterbloem weigerde onderhandelingen te starten voor een overname van ABN door Nordea. Boden toen 28,00 euro.
452 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 27-jan-20 12:13
Koers 15,535
Verschil -0,255 (-1,61%)
Hoog 15,780
Laag 15,500
Volume 1.067.878
Volume gemiddeld 2.809.296
Volume gisteren 2.182.544

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group