Forum: ABN AMRO » ABN AMRO 2017 » Pagina: 5 | Beursduivel.be

ABN AMRO 2017

452 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 19 20 21 22 23 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
pielsje
0
A3aan
0
Het lijkt erop dat we weer richting 22 gaan. Mijn tussenstation voor de geschreven opties maart. Ik ga gewoon houden van die bank!
Enne...ja pieltje, is inderdaad tegen Nordea gezegd. Die lieten overigens een getal vallen van ik meen 28.
Als dat waar is gaat de Staat aan de reddingsactie van enkele jaren terug er zowaar nog uiteindelijk veel aan verdienen ook.
A3aan
0
Goedemorgen. En ja hoor....we zijn weer boven de 22,00. Prima voor de geschreven puts maart
A3aan
0
Mooie stijging en daar gebruik van gemaakt om geschreven puts mrt 21,50 en 22,00 voor een paar cent te sluiten. Daar gelijk maar geschreven puts april 23,00 tegenover gezet. En zo vullen we iedere maand het rendement op ABN aandelen aan.
Turbocharger
0
Beste forumleden

ABN gaat van pak-um-beet €21,35 naar €22,95. In 3 (!) handelsdsgen.

En de reacties dit forum? Drie posts van A3aantje. That's all.

Slapen jullie allemaal?

Ik voorspelde een koers van € 22. Bij een koers van 20,40. 8% grstis geld.

We staan inmiddels €23 op 5 ct na.

Ik herhaal mijn voorspelling, €27 komt op de borden, mogelijk zelfs €30. Wanneer? Voor half september 2017.

Je rendement mag je zelf uitrekenen.

Groetjes en een fijn weekend,

TCrelpinda
0
FD

Tekst Krant
11 2k Gisteren Ivo Bökkerink • Ondernemen
ABN Amro en ING bij best renderende banken van Europa
Veel Europese banken zijn niet in staat om kapitaalkosten terug te verdienen.

Het ‘oude’ ABN Amro onder Rijkman Groenink had er grote moeite mee: beter renderen dan de concurrentie. Het maakte de bank kwetsbaar, zoals Unilever dat nu is. Maar de tijden zijn veranderd. 'ABN Amro 2.0' behoorde het afgelopen jaar met een rendement op het eigen vermogen van bijna 12% tot de absolute Europese top, nipt voor ING en met alleen het Belgische KBC voor zich.
Het Belgische KBC behoort met zijn rendement tot de absolute buitencategorie van de Europese banken.
Het Belgische KBC behoort met zijn rendement tot de absolute buitencategorie van de Europese banken. Foto: HH
Analisten en grote beleggers noemen het de belangrijkste financiële signaalpost die er is voor banken: de - bij voorkeur onderliggende - winst als percentage van het eigen vermogen. Het geeft aan wat de verdiencapaciteit is van een bank. Als het rendement op het eigen vermogen (ROE) laag is, dan is er iets aan de hand. Dan wordt er niet efficiënt gebankierd, zijn er hoge kredietverliezen, zit de bank in de verkeerde markten of alle drie.

Kosten van het kapitaal
Het afgelopen jaar bleken maar een handvol grote Europese banken in staat om een rendement van meer dan tien procent op het eigen vermogen te laten zien. Veel banken wisten daarmee niet de gemiddelde gewogen kosten van het kapitaal goed te maken, die in de regel op 10% staan voor banken. ‘Beleggers zijn ondanks de lage rente over het algemeen niet bereid om dat percentage neerwaarts bij te stellen’, zegt analist Benjamin Goy van Deutsche Bank. ‘Wellicht kijken ze meer naar de lange termijn en voorbij de huidige lage rente.’
Het Belgische KBC valt direct op tussen haar soortgenoten, het behoort met een percentage van 18% tot de absolute buitencategorie. Geen enkele grote en internationaal actieve Europese partij kan de bank uit Brussel daarmee evenaren. Dat komt door de bijzonder dominante positie die de Belgen innemen op de thuismarkt en in de voor bankzaken opkomende markt Tsjechië. Daarnaast heeft het ook nog een lucratieve tak voor vermogensbeheer, een activiteit waar een bank geen duur kapitaal voor hoeft aan te houden. ‘Nederlandse banken lenen in verhouding meer uit aan bedrijven dan KBC en dat is minder rendabel dan particulieren. In Nederland is ook wat meer concurrentie dan in België ’, aldus analist Cor Kluis van ABN Amro.
Deel 1
relpinda
0
Uitstekende scores
Toch scoren ABN Amro en ING uitstekend in verhouding tot andere Europese landen. ING doet dat al langer, maar ABN Amro is de afgelopen jaren bezig met een gestage opmars. Dat is niet per se het gevolg van slimme strategische keuzes, maar ook gewoon de aard van de bank die in 2010 uit nood ontstond na de fusie met Fortis Nederland. Daardoor bestaat het ABN Amro van nu vooral uit een grote Nederlandse hypotheekportefeuille en een boek met Nederlandse mkb-leningen, aangevuld met een private bank voor rijke klanten en wat internationale zakelijke activiteiten.
Daarmee lopen de ontwikkeling van de winst van ABN Amro zo goed als parallel met die van de Nederlandse economie, veel meer dan het geografisch veel meer gespreide ING. Als het goed gaat met de Nederlandse economie gaat het goed met ABN Amro. De Nederlandse banken hebben bovendien meer dan Europese concurrenten de effecten van de lage marktrente op kunnen vangen door de in verhouding hoge depositorente die ze klanten in Nederland bieden te verlagen.
Slechte leningen
En nu de economie en dus het bedrijfsleven goed loopt, hoeven de drie Nederlandse grootbanken bovendien steeds minder opzij te leggen voor slechte leningen. Sterker nog, eerdere toevoegingen aan de stroppenpot vloeien nu deels weer terug naar de winst omdat een aantal bedrijven er tegen de verwachting in weer bovenop zijn gekomen en leningen terug kunnen worden betaald.
Rabobank is met een rendement van 5,8% een vreemde eend in de Nederlandse bijt. Dat komt in de eerste plaats omdat Rabo als coöperatie geen aandelenkapitaal heeft. Het percentage wordt berekend door de winst te delen door de som van de beursgenoteerde certificaten en ver achtergestelde obligaties (Tier1 vermogen). Daarnaast wordt het percentage afgelopen jaar gedrukt omdat de bank bezig is met een grote herstructurering en daar tijdelijk hoge kosten voor maakt.
Rendementen blijven achter
Maar feit blijft dat de rendementen bij de bank uit Utrecht al jaren structureel achterblijven bij de eigen doelstelling en ook lager zijn dan het als rente betaalt op zijn beursgenoteerde certificaten. De nu lopende verbouwing waarbij onder meer twaalfduizend banen worden geschrapt moet daar de komende jaren een einde aan maken.
Gekeken vanuit het zuiden naar het noorden van Europa, nemen de bankrendementen in de regel toe. Scandinavische banken zoals Nordea staan net als de Benelux-banken hoog in vergelijkende lijstjes. Dat steekt schril af met banken in Zuid-Europa. Maar ook Duitse banken kampen nog steeds met structurele problemen. Deutsche Bank kampte met hoge uitgaven voor boetes, terwijl het Italiaanse Unicredit net als andere Italiaanse collega’s vooral veel moest afschrijven op slechte leningen.
De afstand tussen noord en zuid is de afgelopen jaren groter geworden. ‘Banken als ABN Amro, ING en Nordea hebben de crisis al lang achter zich gelaten..Andere banken zijn veel minder ver en kampen nog steeds met verliezen op slechte leningen en boetes', aldus Goy van Deutsche Bank Toch gloort er hoop, zeker voor Franse en Spaanse banken in het middensegment. De lage rente zorgde voor extra pijn, maar die trend lijkt nu voorzichtig gekeerd. ‘Dat zou banken enorm helpen om richting of boven de 10% te komen.'
Kapitaaleisen
Sparen voor Basel 4
Ondanks oplopende winsten boekten veel banken in 2016 toch iets lagere rendementen dan het jaar ervoor. Dat komt omdat de noemer van de breuk, het eigen vermogen toenam. Nederlandse banken leggen net als hun concurrenten al enige tijd kapitaal opzij, omdat er waarschijnlijk strengere kapitaaleisen aankomen. Die schrijven onder meer voor dat er straks meer kapitaal moet worden aangehouden voor hypotheken en mkb-leningen, twee terreinen waarop Nederlandse banken prominent aanwezig zijn.
Het gaat om een spaarpot van miljarden. ABN Amro heeft momenteel een vermogensratio (Core Equity Tier 1) van meer dan 17%, terwijl het eigenlijk een percentage van iets boven de 13,5% wil aanhouden. ING zit boven de 14% en Rabobank rond de 13,5%. Daarmee heeft ABN Amro dus het grootste veiligheidskussen aangelegd, maar tegelijkertijd zal die bank door de grote portefeuille hypotheken naar verwachting ook harder worden geraakt dan de andere twee.
Wanneer de nieuwe eisen onder Basel 4 precies komen is nog onduidelijk. Bekendmaking is tot nader order uitgesteld. De meeste Europese landen waren al tegen de strenge voorstellen, maar sinds de benoeming van Donald Trump tot president is ook de steun van de Verenigde Staten onzeker.
Deel 2.

LZA
relpinda
0
Deel 3, reacties ook altijd leuk.
(Te) dure BEURSGENOTEERDE certificaten.
Rabobank is met haar ca. 18% op de beurs verhandelbare vermogen een doodgewone bank die op geen enkele manier nog de economische belangen van LEDEN behartigd. Een nep-coöperatie die in feite alleen nog om marketing technische redenen zo wordt gepresenteerd. Een echte beursgang kan niet zo heel lang meer op zich laten wachten.
08:22 | 03-03-2017 Dhr. Werkman
De negatieve rente politiek is niet alleen verneukeratief voor banken maar ook voor pensioen verzekeraars en verzekeringen in het algemeen. Waar men vroeger een gegarandeerde percentage aan vermogensopbouw had is men nu gedwongen grotere risico's te nemen en verzekerings-premies te verhogen omdat hiermee de kostenstructuur verhoogd wordt. Men moet dat verhoogde risico immers ook weer afdekken.

De negatieve rente politiek heeft ervoor gezorgd dat we geen kapitalisme meer hebben want voor kapitalisme heb je kapitaal nodig en dat heb immers niet meer met negatieve rente. Geen onvertogen woord hierover in de mainstream media, men doet net of hun neus bloed.

In Amerika zien we nu het ene pensioen fonds omvallen naar het andere. Sommige Amerikanen hebben 2/3 van hun pensioen moeten inleveren en dit is nog maar het begin.
09:36 | 03-03-2017 Dhr. Carma
Jammer dat jullie ook niet even aandacht geven aan bijv. Triodos (tier 1 19,8%)
09:57 | 03-03-2017 Dhr. Beets
Nederland über alles?
De kop had moeten luiden 'ABN en ING BIJNA de best renderende banken van Europa. - KBC veruit meest renderende.'
10:02 | 03-03-2017 Corne Schoenmaker
En heeft dit dan niets te maken met de jarenlange inzet van dhr. Zalm? '..gewoon de aard van de bank die in 2010 uit nood ontstond na de fusie met Fortis Nederland. ? Hmm
11:31 | 03-03-2017 Dhr. van der Kruk
@dhr Werkman

Opvallend hoe u er elke keer in slaagt om als eerste te reageren op artikelen die uw voormalige werkgever betreffen. Doorgaans ook met een toonzetting waar de rancune afdruipt. Zoals al eerder gememoreerd in deze commentaren, zou enige terughoudendheid u niet misstaan.
12:02 | 03-03-2017 Dhr G. Kramer
Ha ha ha,......Deze banken(managers) die door het volk gered zijn(belasting geld) LAAT ME NIET LACHEN IN DIT HUICHEL ACHTIGE LAND DER BLINDEN EN KREUPELEN.
12:36 | 03-03-2017 Dhr. pol
@Dhr. Beets, dit artikel gaat over rendementen bij banken. Triodos heeft een ROE van 3,2% en is dus nog veel slechter dan de wel genoemde RABO bank. Ivo Bökkerink had de Triodos alleen als minimaal renderende bank, die z'n kapitaalkosten niet eens terugverdient kunnen noemen. Had u dat gewild?
12:40 | 03-03-2017 Dhr. Mastenbroek
@dhr. Kramer
Ik zie werkelijk niet in waarom ik, als voormalig persooneel, niet (harde) kritiek zou mogen uiten of een mening geven die intern ook regelmatig gedeeld wordt maar niet geuit kan/mag worden. Geef mij een reden waarom ik daarin terughoudend zou moeten zijn.
12:42 | 03-03-2017 Dhr. Werkman
Heer Pol lacht u ook zo hard om mensen die in het verleden tijdelijk een WW-uitkering hebben gekregen en nu volledig op eigen benen staan en een fraai salaris verdienen of een mooie zaak hebben opgebouwd? Verder is het misschien ook goed te weten voordat u zich weer rot lacht, dat ING de leningen van de overheid dubbel en dwars heeft terugbetaald. Maar u bent niet blind of kreupel misschien mankeert er wat anders?
12:46 | 03-03-2017 Dhr. Mastenbroek
De rente op een hypotheek (100 % van de marktwaarde) met een rentevast periode van 10 jaar ligt in Nederland nog altijd 0.6% hoger dan in Duitsland terwijl het verschil in 10 jarige staatsleningen tussen beide landen nu 0.3% is. Die 0.3 % (0.6 -/-0.3) extra marge op de grote markt voor woninghypotheken werkt natuurlijk aardig door in de ROE van de Nederlandse top3 banken.
Het FD kan wellicht deze extra hypotheek marge uit het ROE cijfer lichten.

Voor de eerlijkheid moet ik er wel bij vertellen dat die extra marge van de Nederlandse banken wel geslonken is door de concurrentiedruk van met name de verzekeraars. Maar een een zelde verschil t.o.v. van de Duitsers van meer dan 1% op een 10 jarige hypotheek bleek niet langer houdbaar. (maar heeft wel d toevoegingen aan het eigen kapitaal
08:35 Dhr. Hoefsloot

LZA
JohnDoe250
0
Nu begrijp ik dat de beurs hoe dan ook omhoog moet en dat het ABN forum misschien het verkeerder medium is, maar ik frons toch mijn wenkbrauwen bij het feit dat ABN afgelopen week de deur open zet voor negatieve rentes op spaarrekeningen van zakelijke klanten. Dit samen met renteverhogingen in de VS en EU, stijgende inflatie en een zogenaamd betere economie maakt ABN weer tot de bekende graaibank die we kennen. Tenzij er dus iets bekend is bij de heren bankiers wat nog niet publiek gemaakt is. Afkoelende economie, blijvend lage rentes, etc? We gaan het zien...
A3aan
0
Euriborrente min 0,373%. Overtollig geld moet de ABN daar stallen en dat betekent dat ABN geld verliest op spaargeld. Het is nog een wonder dat men hier in Nederland nog rente krijgt. Is in een aantal landen al afgeschaft. Ook daar moet je betalen.
Als aandeelhouder kan ik daar niet boos om zijn. Gaat ten koste van de winst en dus dividend. Sorry boys, eigen belang.
gerbri
0
quote:

A3aantje schreef op 5 mrt 2017 om 19:21:


Euriborrente min 0,373%. Overtollig geld moet de ABN daar stallen en dat betekent dat ABN geld verliest op spaargeld. Het is nog een wonder dat men hier in Nederland nog rente krijgt. Is in een aantal landen al afgeschaft. Ook daar moet je betalen.
Als aandeelhouder kan ik daar niet boos om zijn. Gaat ten koste van de winst en dus dividend. Sorry boys, eigen belang.Wat ik een probleem vind bij banken... dat ze weer dividend betalen .. ze hebben niets geleerd van het verleden.... ze moeten de buffers verhogen mi... en draghi moet stoppen met de rotzooi van de banken op te kopen...
JohnDoe250
0
quote:

A3aantje schreef op 5 mrt 2017 om 19:21:


Euriborrente min 0,373%. Overtollig geld moet de ABN daar stallen en dat betekent dat ABN geld verliest op spaargeld. Het is nog een wonder dat men hier in Nederland nog rente krijgt. Is in een aantal landen al afgeschaft. Ook daar moet je betalen.
Als aandeelhouder kan ik daar niet boos om zijn. Gaat ten koste van de winst en dus dividend. Sorry boys, eigen belang.


Maar hier zit dan ook juist mijn bezwaar. euribor, is, afgezien van de interbancaire rate, ook de grondslag voor legio rente-gerelateerde producten uiteenlopend va derivaten tot hypotheken, pensioenspaar producten, etc. De discrepantie deugt niet binnen de producten (hoewel je nu wel gunstig een hypotheek kan sluiten) en strookt al helemaal niet met het overheidsbeleid waar onder andere box 3 nog steeds uitgaat van een 4% doelrendement (en ja, ik ben me bewust dat dit gaat veranderen en dat belastingen op baten uit speculate lager belast zijn dan in sommige andere landen, etc. Daar staat tegenover dat er ook geen tax credit voor verliezen bestaat. Enfin, andere discussie). Daarnaast heeft een bank een weliswaar groeiend, maar beperkt kapitaal beslag (hoog voor pensioen activiteiten) waardoor een bank in theorie in staat zou moeten zijn ook geld te verdienen. Onder aan de streep komt het voor mij op het volgende neer. De verdienmodellen van veel traditionele grote financials zijn verouderd waardoor ze niet sluiten op de werkelijkheid van vandaag. Hierdoor lijkt het mij niet onwaarschijnlijk en overigens zelfs wenselijk dat er een belangrijkere rol komt voor innovatieve en flexibele kleine spelers met lage kostenbases. De hele "redding" vanaf 2008 was niet nodig geweest als er gecontroleerd grote delen van portefeuilles waren verkocht en ondergebracht bij kleinere partijen. Op basis van "mismanagement" was er zeker een casus om de instellingen te ontmantelen in plaats van ze nieuw leven in te blazen. Overigens is WCS voor ABN nooit feest geweest, ze verdienen het geld vooral aan de retail kant. Enfin, ik blijf de ontwikkeling vanuit de bank bezien veel lijken op wat ik ze in het verleden heb zien doen en dat bevalt me niet.
A3aan
0
Ik ben blij met dat dividend. Wat moet ik anders zolang die jongens in Den Haag ervan uit gaan dat ik 4% rente (kleine verandering m.i.v. belastingjaar 2017) op mijn spaargeld krijg waar ik 30% van moet afdragen aan de belasting. Pure diefstal en geen enkele partij die nu in de race is, wil dat afschaffen. Lekker voor al die burgers die netjes sparen en hooguit 0,25 of 0,30% rente krijgen.
A3aan
0
Gezien de rente discussie. I.p.v. rente vangen, moeten betalen voor stallen van je geld bij de bank. Vandaag weer zo'n voorbeeld. Ned.Staat haalt 1,13 miljard op met een negatieve rente van 0,8%. Krijgt dus geld toe. Begrijpelijk dus dat banken overwegen om geen rente op spaargeld te betalen.
A3aan
0
22,805 en 23,08 laag/hoog. Dat gebeurt heel vaak. Dat niemand dat ziet. Vandaag had je gemakkelijk 3 ritjes heen en weer kunnen maken van 10 tot 20 cent. Zitten ze allemaal te vissen bij bijvoorbeeld AM, terwijl het zoveel veiliger is bij ABN.
A3aan
0
Het gaat weer hard vandaag. Misschien te hard en daarom alle aandelen eruit gedaan en voor dat aantal puts maart/23,50 geschreven om ze op die manier weer terug te krijgen, mits koers dan onder 23,50 blijft. Zo niet dan als troostprijs kan ik de gekregen premie bijschrijven.
Turbocharger
0
quote:

A3aantje schreef op 8 mrt 2017 om 18:38:


22,805 en 23,08 laag/hoog. Dat gebeurt heel vaak. Dat niemand dat ziet. Vandaag had je gemakkelijk 3 ritjes heen en weer kunnen maken van 10 tot 20 cent. Zitten ze allemaal te vissen bij bijvoorbeeld AM, terwijl het zoveel veiliger is bij ABN.


Tja, zie hier de risico's van dubbeltjes pakken. Gaat vaak goed, tot de trein een keer flink het station uitrijdt terwijl jij er niet in zit.

Dan moet je de 'winst' van in- en uitstappen weer bijbetalen voor een kaart. Lekker blijven zitten levert meer op. En indien gelijke winst, dan toch de rust van niet de hele dag de koersen bij te moeten houden.

Iedereen moet uiteraard doen wat 'ie wil, maar ik blijf van daytraden af.
A3aan
0
Het leek er even op dat ik te vroeg verkocht had met een stijgende koers naar 23,96. Dat is klaarblijkelijk toch wat te veel van het goede. Bij de huidige koers van 23,56 zit ik toch heel aardig met de nieuw geschreven puts mrt 23,50. Zou best leuk zijn als ik ze volgende week vrijdag weer binnen krijgt. We gaan het zien!
Turbocharger
0
quote:

A3aantje schreef op 9 mrt 2017 om 17:09:


Het leek er even op dat ik te vroeg verkocht had met een stijgende koers naar 23,96. Dat is klaarblijkelijk toch wat te veel van het goede. Bij de huidige koers van 23,56 zit ik toch heel aardig met de nieuw geschreven puts mrt 23,50. Zou best leuk zijn als ik ze volgende week vrijdag weer binnen krijgt. We gaan het zien!


Beste A3aantje.

Het leek er niet op dat je te vroeg verkocht had, het is zo!

Uiteraard maak je nog wat goed met je puts maart 23,50. Maar voorlopig rijdt de trein op €23,60 met een noodgang het station uit. En jij kijkt vanaf het station naar de steeds kleiner wordende achterlichtjes. En je moet morgenochtend maar afwachten of je de achterlichtjes nog kan zien. Ik vrees voor jou van niet.

Je had een verkooporder op 23,80 of 23,90 kunnen plastsen. Dat leek vanmorgen met een opening onder de 23 niet echt een haalbare kaart. Maar als de koers onder de 23,80 was gebleven had je je stukken nog gehad. En zo niet, had je een aardiig centje verdiend.

Les 1. Angst is de slechtste raadgever op de beurs!

De beurs is een spelletje. Als je op een hele handelsdag 5% achteruit boert, is dat lachen. En maak je 5% in een dag is dat ook lachen.

Maar er is één voorwaarde om het sprletje mee te spelen. Je moet een visie hebben. Mensen die bij 30 ct stijging verkopen en bij een kwartje lager kopen hebben geen visie. Sorry om het zo in te wrijven, maar zo is het.

Ik heb een visie en die geef ik ook. Bekijk mijn openingsbericht van dit draadje maar. En die visie draag ik ook uit. Ik zet hem hier online. En pas hem ook nog met het voortschrijden van de tijd nog aan ook. Verder omhoog. Niet naar beneden.

Lees mijn bijdragen. Een Amsterdamse grote bek, maar dat ik gelijk heb kun je mirt ontkennrn.

ABN gaat omhoog. En voor het eind van de maand staan we ruim boven de 24.


Ik ben niet helderziend. Mijn horizon is beperkt tot 14 dagen. Dat geldt voor de korte termijn. Voor de langere termijn: Voor mei gaan we de 25 zien op de borden.

Hier laat ik het bij.

Ik wens iedereen een bijzonder goede nacht.

TC

452 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 19 20 21 22 23 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23-jan-20 17:35
Koers 15,785
Verschil +0,085 (+0,54%)
Hoog 15,830
Laag 15,560
Volume 4.015.875
Volume gemiddeld 2.782.895
Volume gisteren 3.133.910

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group