Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Aandeel

ACOMO NL0000313286

Laatste koers (eur)

17,700
  • Verschill

    -0,060 -0,34%
  • Volume

    13.115 Gem. (3M) 19,7K
  • Bied

    17,600  
  • Laat

    18,000  
+ Toevoegen aan watchlist

ACOMO H1 2017

158 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Rafter 5 januari 2017 18:52
    quote:

    fredvries schreef op 4 januari 2017 08:02:

    Omdat Acomo is gestopt met het publiceren van kwartaalberichten heb ik de tekst van de kop aangepast tot H1 (in plaats van Q1).
    Heel goed dat je het nieuwe draadje onder een aanepaste kop introduceert!
    ik zat eiglijk klokke 00h00 al klaar ter opening, maar het leek me ongepast gelet mijn magere participatie mbt de posts. Dat heeft zn reden uiteraard.
    On: na een wat afkalvende koersontwikkeling eiglijk al heel 2016, veert t wat op. Ik vermoed dat dit niet zozeer met Acomo zelf te maken heeft, eerder met het inlopen van de achterstand op de indices. Plus wat nieuwjaarsaanbevelingen her en der tbv dividendtrekkers- de meesten hier.
    Vandaag ging t hard op t laatst bij een aardige omzet. In de top 12 zelfs!
    Tenzij er wat uitlekt, denk ik niet dat er nog veel koersontwikkeling inzit tot de jaarcijfers in feb geopenbaard worden; ook al vanwege het as vertrek van Rietkerk

    Off: Een vooral gezond 2017 toegewenst aan al mijn Acomo-vrienden!
  2. [verwijderd] 9 januari 2017 18:04
    quote:

    Toddemij schreef op 9 januari 2017 17:16:

    Theeprijzen hebben mooie stijging laten zien laatste maanden, goed voor v Rees, die groot deel uitmaakt van ACOMO, www.indexmundi.com/commodities/?commo...
    Tsja, de thee moet natuurlijk ook ingekocht worden. Ik meen dat ze zich een beetje in de timing vergist hadden, nl dat ze te lang gewacht hebben toen de prijzen laag waren.
    Maar er staat tegenover dat ze nu alleen kakelverse thee hebben, geen oud spul met schimmel er op.

    Overigens: wat betekent die indexmundi eigenlijk? De bananen kosten er rond de $1000/metric ton, oftewel circa 1 €/kg. Iets te optimistisch lijkt me, want dat is de consumentenprijs op de markt alhier en bij de Aldi.
  3. [verwijderd] 11 januari 2017 09:51
    @Bowski: Acomo doet niet in bananen. Die consumentenprijs van de Aldi en Jumbo is het gevolg van het feit dat het een actieproduct is. Ze verliezen geld op iedere verkochte tros bananen, maar omdat die prijs extra klanten trekt weten ze dat de andere producten in het mandje dat verlies weer goedmaken.
  4. [verwijderd] 11 januari 2017 13:44
    quote:

    fredvries schreef op 11 januari 2017 09:51:

    @Bowski: Acomo doet niet in bananen...
    Dat weet ik ook wel. De rest van wat je zegt is kletskoek. Hier op de markt verkochten ze vandaag 3 kg bananen voor €2. En dat doen ze niet om 'meer voor andere producten' te kunnen vragen. Hij is alleen-maar-groente&fruit-boer.

    Ik wou aangeven dat de vermelde groothandelsprijzen (voor bananen, en daardoor helaas ook voor thee) op de website van indexmundi misschien in twijfel te trekken zijn.
  5. [verwijderd] 19 januari 2017 10:24
    Het lijkt wel of het vet van de soep is, hier nog weinig animo met dit aandeel.
    Natuurlijk is de stijging van 1 euro niet niks, maar had wel iets meer verwacht, misschien nog 2 maand te vroeg...
  6. Rafter 25 januari 2017 18:53
    Kredietfaciliteit van max E200 mio is tegen wat ginstiger tente verlengd voor 3 jaar. Grpfweg levert elke tiende procent lagere rente 1% meer aan de winstbijdrage.
    Zal dus morgen wat gaan stijgen, wat meer dan 1%...bij gelijke DOW dan
    Prettig!
  7. Betman 25 januari 2017 21:28
    Ik zet er nog even een bron bij:
    www.beursgorilla.nl/nieuws-item.asp?t...

    Helemaal met Rafter zijn berekening eens. Elke tiende van een procent is 2 ton besparing dus op een winst van ca 35 miljoen is dat ruim 1% extra winst per 0.1% minder rente. Toch weer mooi megenomen.

    Iemand een inschatting van wat de renteverlaging zou kunnen zijn?
  8. [verwijderd] 26 januari 2017 11:02
    Een nieuwe uitbreiding voor Acomo: Red River Commodities of Fargo, North Dakota, announced plans earlier this month to open a new business in Winkler, Man. The firm, called Red River Global Ingredients, will buy sunflowers and possibly other commodities from Manitoba growers. Red River operates a processing facility and bird food plant in Fargo and another bird food plant in Texas.

    Bron hier: www.producer.com/2016/10/sunflower-in...
  9. [verwijderd] 26 januari 2017 11:12
    Red River operates a processing facility and bird food plant in Fargo and another bird food plant in Texas.

    Ik begrijp dat sun flower oil seeds commercieel interessant zijn, maar lees niet dat de processing facility voor oil seeds is. Wordt dat dan een nieuwe activiteit?

    Volgens mij produceert Red River nu vogelvoerballen. Dat lijkt me een niet al te hoogwaardig product. Al zouden ze daar best goed aan kunnen verdienen.
    Wie weet, willen daar gewoon meer van.
  10. Rafter 31 januari 2017 20:57
    quote:

    fredvries schreef op 26 januari 2017 11:02:

    Een nieuwe uitbreiding voor Acomo: Red River Commodities of Fargo, North Dakota, announced plans earlier this month to open a new business in Winkler, Man. The firm, called Red River Global Ingredients, will buy sunflowers and possibly other commodities from Manitoba growers. Red River operates a processing facility and bird food plant in Fargo and another bird food plant in Texas.

    Bron hier: www.producer.com/2016/10/sunflower-in...
    Aardig artikel uit n agrarisch (?) magazine. Thanx.
    Lijkt erop dat zonnebloemolie wat op de weg terug is, na een paar mindere jaren (minder area sun flower). Koolzaad schijnt dan weer wat te verminderen, na goede jaren...
    Nu ben ik een leek op dit gebied, maar ik haal de achterliggende reden van de genoemde fluctuaties niet uit het artikel. Lijkt me wel dat koolzaad (olie) op zich wat goedkoper te produceren is.
    Weet iemand trouwens wat gezonder is, koolzaadolie of uit zonnebloempitten geperste olie? Zou mee kunnen spelen...

    Nog even op de kaart gekeken en t moet gezegd: Red River zoekt de lokaties wel op zeg. Dat Winkler is een klein plaatsje, 40 km ten Noorden van North Dakota, nogal koud nu, je vraagt je af wat ze daar s winters aan activiteiten doen- geen toerisme bijvoorbeeld
    Valt me trouwens ook al jaren op dat Red River zn faciliteiten enkel heeft in blanke staten met nauwelijks werkloosheid en een hoge arbeidsproductiviteit (North Dakota, Kansas, Texas (NW) en nu Manitoba)
  11. [verwijderd] 1 februari 2017 23:19
    @Rafter Red River Commodities heeft locaties in North en South Dakota omdat juist daar de zonnebloemen perfect kunnen groeien. Heeft dus niets te maken met blank, rood, zwart of whatever. Winkler in Manitoba (Canada) ligt precies in het gebied waar ook in Canada zonnebloemen worden geteeld.
    Lees het jaarverslag van Acomo eindelijk eens goed (ja, jij ook @bowski) en je snapt dat Red River bijna de grootste producent van zonnebloemzaden in de USA is.
  12. Rafter 2 februari 2017 00:16
    quote:

    fredvries schreef op 1 februari 2017 23:19:

    @Rafter Red River Commodities heeft locaties in North en South Dakota omdat juist daar de zonnebloemen perfect kunnen groeien. Heeft dus niets te maken met blank, rood, zwart of whatever. Winkler in Manitoba (Canada) ligt precies in het gebied waar ook in Canada zonnebloemen worden geteeld.
    Lees het jaarverslag van Acomo eindelijk eens goed (ja, jij ook @bowski) en je snapt dat Red River bijna de grootste producent van zonnebloemzaden in de USA is.
    Dat weet ik Fred...overigens dacht ik dat ze produktiefaciliteiten in North-Dakota, Minnesota (butter!), Kansas (de naam van de plaats is me even ontschoten) en Texas (Lubbock) hadden- South Dakota ken ik gn plant van Red River Commodities. Wel nog iets in Zevenhuizen; South Holland...
    Dat van blank, niet werkloos etc is louter als lichtvoetige noot in de al te serieuze beurswereld te beschouwen; iedereen weet dat het in North Dakota koud is (en er weinig gedanst wordt). Dus dat kun je als overbodige humor beschouwen wmb

    On: grootste klopt, maar het areaal aan sunflower crop is de laatste paar jaar gehalveerd, ja ook in de provincie Manitoba (Canada). De trend is wat olies betreft meer naar 'blends'; zonnebloemolie plus koolzaadolie (minder afhankelijk van t weer) AH verkoopt dat al, geen huismerk maar n Italiaan
  13. [verwijderd] 2 februari 2017 11:01
    quote:

    Rafter schreef op 2 februari 2017 00:16:

    [...]
    De trend is wat olies betreft meer naar 'blends'; zonnebloemolie plus koolzaadolie (minder afhankelijk van t weer) AH verkoopt dat al, geen huismerk maar n Italiaan
    In de keuken is hier tegenwoordig 'Arachide'(pinda)-olie de standaard.
    Hittevast, betaalbaar en eetbaar. Wat ook speelt: ik vond pindaboer/president Jimmy Carter altijd een sympathieke man.
    Misschien kan Acomo ook iets (meer) in pinda's doen?
  14. Rafter 3 februari 2017 23:55
    @Fred....Dat klinkt idd indrukwekkend, die kleine 800 %...maar had je 1.5 jaar terug gekocht was je rendement nu negatief.....t is zo betrekkelijk, niemand koopt -achteraf - op het laagste punt.
    Meeste beleggers letten wat dit niche-aandeel betreft op het dividend, en da's gemiddeld erg mooi.
    Vaak zie je in de aanloop naar de jaarcijfers of een lage, of wel erg hoge volumes. Vaak is er dan al wat uitgelekt; de koffiejuf laat bij n smallcap immers persoonlijk de accountent binnen: hoge omzet
    Nu lage omzet; ik verwacht weinig verrassingen, ietsie beter dan H2 2016....divident 0.05 omhoog, zoiets
158 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 16 april

    1. China economische groei eerste kwartaal 5% (YoY) volitaliteit verwacht
    2. China industriële productie maart
    3. China detailhandelsverkopen maart
    4. B&S Group Q4-cijfers
    5. Fastned Q1-cijfers
    6. VK werkloosheid feb
    7. SBM Offshore $0,83 ex-dividend
    8. PostNL jaarvergadering
    9. Kendrion €0,45 ex-dividend
    10. EU handelsbalans feb
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht