Forum Atenor geopend

8 Posts
IEX - Forummoderator
0
Atenor Group is een beursgenoteerde vastgoedontwikkelaar die gespecialiseerd is in grootschalige stadsprojecten - kantoren, gemengde en woongehelen - met een uitstekende ligging en van een grote technische, architecturale kwaliteit. Met haar uitgebreide knowhow ontwerpt en voert de onderneming projecten uit in België en in het buitenland.

Groet Henk
aossa
1
Kapitaalsverhoging met voorkeurrecht.

Atenor lanceert een kapitaalverhoging en die is dit keer ook weggelegd voor de kleine belegger, dankzij het voorkeurrecht. De vastgoedontwikkelaar hoopt maximaal 77 miljoen op te halen. Beleggers kunnen per vier bestaande aandelen intekenen op één nieuw, tegen de vriendenprijs van 55 euro. Dat is een korting van 18 procent op de slotkoers van dinsdag.Bestaande aandeelhouders kunnen per 4 bestaande aandelen intekenen op één nieuw. De intekenperiode loopt vanaf morgen tot 25 juni. Vanavond wordt het voorkeurrecht van het aandeel geknipt.
Scrips

Beleggers kunnen de voorkeurrechten tijdens de inschrijvingsperiode op de beurs verhandelen. Wie over een 'oneffen' aantal inschrijvingsrechten beschikt, kan er bijkopen of de overtollige rechten verkopen. Aandeelhouders die niet inschrijven, zien hun rechten als scrips verhandeld tijdens een veiling op 26 juni voor professionele beleggers.
aossa
0
Update 26 juni
Atenor meldt voorbeurs dat op 75.07% van de nieuwe aandelen werd ingetekend via de toegekende voorkeurrechten. Als we ermee rekening houden dat de referentie-aandeelhouders (47%) gevolgd zijn in de kapitaalverhoging, betekent dit dat bij de free-float het enthousiasme minder groot was: minder dan 53% van de kleine Atenor beleggers zou deelgenomen hebben aan de kapitaalverhoging.
Op 25 juni sloot Atenor af op €60.60, wat meteen de hoogste dagkoers was. Tijdens de namiddag bewoog de koers zich bijna constant in een €59.5 - €60 tradingrange, na een zwakke opening. Het voorkeurrecht eindigde zijn beursparcours op €0.6806.
Zo zijn de kaarten gelegd bij de start van de veiling van de scrips.

Het Atenor aandeel is de hele beursdag geschorst gebleven, een indicatie dat de veiling niet liep zoals verhoopt. Uiteindelijk zijn alle scrips toegewezen aan de gegadigden, die zich ertoe verbonden hebben om het overblijvende kwart van de kapitaalverhoging voor hun rekening te nemen. Een veilingopbrengst is er niet. De scrips zijn waardeloos. Het grote volume van de nog toe te wijzen scrips is waarschijnlijk de doodsteek geweest voor de veilingopbrengst.

vastgoedcertificaten.blogspot.com/202...

Betekent dat deze aandelen snel op de markt gaan gedumpt worden?
Goedkoop inkopen dan!

aossa
0
De nieuwe aandelen noteren op Euronext vanaf 30 juni ek.
Tevens de betaaldatum voor wie inschreef op de KV.
aossa
0
Atenor tankt geld voor extra groei (29/06/20)

Atenor is een vastgoedontwikkelaar met een lange staat van dienst. Maar de jongste jaren wordt er een serieus tandje bijgestoken en koken kost geld. Vandaar dat recentelijk een kapitaalverhoging werd doorgevoerd.

Een stevige operatie van 77,4 miljoen euro door de uitgifte van 1,41 miljoen nieuwe aandelen tegen 55 euro per aandeel. Dat was een opmerkelijke korting van meer dan 18 procent ten opzichte van de beurskoers op het moment van de aankondiging (67,2 euro). Er was een voorkeurrecht voor bestaande aandeelhouders (1 nieuw aandeel per 4 voorkeurrechten). De raad van bestuur wilde duidelijk dat de trouwe referentieaandeelhouders zouden participeren, wat ze ook hebben gedaan. Daarnaast wil de groep een diversificatie van het aandeelhouderschap om de liquiditeit van het aandeel te verhogen. Ze krijgen nu die kans. De operatie zal de beurswaarde helpen te evolueren richting 500 miljoen euro, een niveau dat het mogelijk maakt voor een aantal Europese investeerders om in te stappen.

Het verse kapitaal past heel duidelijk in het strategisch plan 2017-2021 om de groep te diversifiëren, weg van de historische as Brussel-Luxemburg. Eind 2019 was die nog goed voor 33 procent van de portefeuille, maar er zijn geen vooruitzichten op dezelfde fraaie returns als in het verleden. In de eerste plaats is dat al gebeurd richting de groeimarkten van Centraal-Europa (Boedapest, Boekarest en Warschau), die al ruim de helft (52%) van de vastgoedportefeuille uitmaken. Voor heel wat westerse multinationals zijn de grote steden van die Centraal-Europese landen de 'places to be' voor hun investeringen. De bevolking is er gemiddeld jonger, goed opgeleid met een goede kennis van het Engels. Toch zijn de lonen er een stuk lager dan in West-Europa en vooral zijn de procedures voor investeringen veel korter dan bij ons.

Daarnaast heeft Atenor in het kader van hetzelfde plan de stap gezet in een aantal andere Europese landen zoals Frankrijk, Duitsland (Düsseldorf) en Portugal (Lissabon). De 75 extra miljoenen zullen dienen om in de eerste plaats in de bestaande steden uit te breiden. Dat kan zijn in Boedapest, maar ook in Lissabon en Düsseldorf, waar de aanwezigheid nog relatief bescheiden is. We verwachten dat met Nederland nog een nieuw land aan de portefeuille wordt toegevoegd. Dat zal de groei verder stimuleren. De geografische expansie heeft de portefeuille al opgekrikt van 630.000 vierkante meter in 2016 (12 projecten) naar 1,2 miljoen vierkante meter (28 projecten). Bovendien moet de uitbreiding over meer landen helpen om de gemiddelde duur van aanwezigheid van een project in de Atenor-portefeuille te reduceren van 6 naar 4,5 jaar. Zo'n driekwart van de portefeuille bestaat uit kantoren, 20 procent is residentieel (appartementen) en ruim 5 procent winkels. Kantorenvastgoed staat door covid-19 onder druk, met het thuiswerken als het 'nieuwe normaal'. Maar Atenor is al langer bezig met de integratie van de nieuwe manier van werken in de kantoorconcepten.

De resultaten van een vastgoedontwikkelaar kunnen van jaar tot jaar sterk schommelen, maar dat is de jongste jaren steeds minder het geval. Tien projecten uit vijf landen droegen bij tot de stijging van het operationeel resultaat van 46,0 miljoen euro in 2018 naar 52,9 miljoen euro vorig jaar. De nettowinst kwam 7,4 procent hoger uit op 37,78 miljoen euro (was in 2018 nog 35,18 miljoen euro). Per aandeel is dat een toename van 6,48 naar 7,08 euro per aandeel. Het dividend werd zoals verwacht met 5 procent opgetrokken, van 2,20 naar 2,31 euro bruto per aandeel. Het management verzekert de aandeelhouders dat de kapitaalverhoging niet betekent dat aan het dividend wordt geraakt.

Conclusie

We zijn ervan overtuigd dat de groep de jongste jaren recessiebestendiger is geworden dan de markt nu inschat. De kapitaalverhoging heeft het aandeel ver onder de intrinsieke waarde doen zakken. Dat heeft onze interesse voor opname in de voorbeeldportefeuille weer aangewakkerd.

Bron: Inside Beleggen
aossa
0

Atenor plant vlag in Nederland

Atenor ATEB0,36% kwam gisteren nabeurs met nieuws dat het een belang verwerft van 50 procent in een ontwikkelingsproject in Den Haag. Op de hoek van de Verheeskade en de Lulofstraat zullen verouderde gebouwen plaats maken voor een nieuwbouw met circa 58.000 m² residentiële oppervlakte en op het gelijkvloers winkels. 'Deze herontwikkeling past binnen de structuurvisie van de gemeente Den Haag voor het Central Innovation District', zegt de vastgoedontwikkelaar in een persbericht.

Het project in Den Haag is het eerste waar Atenor in Nederland bij betrokken is. Het bedrijf geeft te kennen dat het ook in andere steden in Nederland actief wil deelnemen aan de stadsvernieuwing.

De investering in Den Haag sluit aan op de kapitaalverhoging van 77,4 miljoen euro die Atenor zopas heeft afgerond.

Bron: De Tijd
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 sep 2020 17:16
Koers 59,600
Verschil +0,400 (+0,68%)
Hoog 59,800
Laag 59,000
Volume 2.311
Volume gemiddeld 5.280
Volume gisteren 1.765

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group