Belreca « Terug naar discussie overzicht

Forum Belreca geopend

8 Posts
IEX - Forummoderator
0
Belreca (Belgian Resources and Capital Company) is gespecialiseerd in het verwerven van participaties op lange termijn in al dan niet beursgenoteerde bedrijven.Eind 2016 bedroeg de boekwaarde van de portefeuille 29,5 MEUR.

Groet Henk
observator
0
keffertje
0
quote:

observator schreef op 19 juli 2021 12:25:

Binnenkort het einde in zicht voor dit buy-and-hold-aandeel bij uitstek ?
Klopt de liquidatie van de portefeuille is op 10% al voltooid en er is een ontbindingsbesluit voorgesteld op een te houden BAVA begin november.
voda
0
10:37
BAV beslist Belreca te ontbinden en vereffenen

Een buitengewone algemene vergadering heeft donderdagavond ingestemd met de ontbinding en invereffeningstelling van Belreca . De Antwerpse miniholding heeft de voorbije maanden al het gros van haar belangen van de hand gedaan en houdt nu enkel nog aandelen Aliaxis, Vranken Pommery en Ackermans & van Haaren aan. Deze laatste zullen ‘te gepasten tijde’ worden verkocht; de andere zullen worden verdeeld onder de aandeelhouders waarbij 3 aandelen Belreca recht zullen geven op 2 aandelen Aliaxis en 1 aandeel Vranken Pommery.

Tot vereffenaars zijn Benoit Marinus, Nicolas Van de Put en Manoëlle Van de Put benoemd. Zij krijgen voor deze taak, voor het boekjaar dat op 1 januari 2022 aanvangt, samen een bezoldiging van 100.000 euro. Hoe lang het vereffenen van Belreca zal duren, is voorlopig niet te zeggen, in ieder geval meer dan een maand.

Twee zaken staan momenteel nog het afsluiten van de vereffening in de weg, zegt Belreca in een antwoord op vragen van aandeelhouders:

1. een ruling die Belreca heeft aangevraagd in het kader van de gerealiseerde meerwaarden op aandelen, meerwaarden die volgens haar niet belastbaar zijn

2. een vordering bij de Belgische fiscus rond het recupereren van roerende voorheffing.

Wat er met de beursnotering zal gebeuren, is momenteel niet duidelijk. Meer informatie in het verslag van de BAV.

www.belreca.be/frame12N.html

www.tijd.be/markten-live/live-blog/be...
voda
0
15:21
Aandeelhouders keuren ontbinding Belreca goed

De aandeelhouders van Belreca hebben net voor het jaareinde de vereffening van de vennootschap goedgekeurd. Gezien de familie Van de Put de Antwerpse miniholding controleert, was dat geen verrassing. Alle deelnemingen zijn intussen verkocht, behalve die in Ackermans & van Haaren, Aliaxis en Vranken Pommery. De belangen in die twee laatste bedrijven worden aan de aandeelhouders uitgekeerd.

In de loop van januari hoopt Belreca nog een fiscale ruling te krijgen over de gerealiseerde meerwaarden op zijn participaties. Bij de uitkering van de liquidatieboni, zullen de particuliere beleggers wel een bronbelasting van 30 procent moeten betalen op het deel boven het eigen vermogen van 8,22 miljoen euro.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/ny...
voda
0
Belreca kondigt uitkering aandelen Aliaxis aan

Het was reeds bekend dat de Antwerpse miniholding Belreca BELR 0,00% in het kader van haar ontbinding en vereffening de belangen in buizenfabrikant Aliaxis en champagnegroep Vranken-Pommery-Monopole niet zou verkopen, maar de aandelen zou verdelen onder de aandeelhouders. Nu is bekend hoe dat met de aandelen Aliaxis zal gebeuren. Per drie aandelen Belreca die aandeelhouders bezitten, zullen ze twee aandelen Aliaxis krijgen. Ze moeten op die uitkering geen bronbelasting betalen.

Het aandeel Belreca zal op 24 februari zonder het recht op de aandelen Aliaxis noteren. De eigenlijke verdeling is voorzien op 28 februari.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/ho...
keffertje
0
Gisteren ook de resterende uitkeringen aangekondigd (vrije cash, belaste cash en aandelen Vranken Pommery) dus vanaf 16 maart resteert er nog ruwweg een bruto cash bedrag van 8,50 (= 6 euro netto)
observator
0
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 jul 2022 11:31
Koers 6,250
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 3.141
Volume gisteren 8.000

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront