Forum Vastned geopend

1.684 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
dadutchdj
1
Naar mijn idee is verkopen van onderdelen geen optie. De operationele kosten worden te groot in verhouding tot de portefeille, wat eigenlijk nu al steeds meer het geval is. Verlaging van het salaris van CEO en CFO zou al een hele hap schelen.

De weg naar groei is Kosten omlaag en Opbrengsten omhoog.
De inkomens zullen gestaag groeien als gevolg van inflatie. Tevens was Rue Rivoli ook wel een mega pand. Ik denk dat het verstandiger is meer kleine panden te bezitten zoals vastned doet dan een paar van die grote.


Voor groei;
Als de waarderingen weer rustig toenemen, zeg 2-3% per jaar. Dan kan er zonder problemen ook weer (beperkt) panden worden gekocht zonder dat LTV te veel stijgt.
De portefeuille is nu rond de 1600 miljoen, dwz een 2-3% waarde vermeerdering is 3 - 5 miljoen euro. Als je het LTV gelijk houd kan je dus richting de 4 - 8 miljoen aan panden kopen. Ik hoop ook dat ze nu alle extra inkomen boven het dividend behouden zodat er panden bijgekocht kunnen blijven worden. Ik begrijp dat de snelheid dan niet hoog ligt, maar er kan best wel weer rustig gegroeid worden op die manier. Hopelijk inderdaad tegen lagere financieringslasten. URW zit op 1.5% dacht ik.

Voor het creeeren van waarde had ik liever gezien dat ze in het dividend hadden gesneden zodat ze meer geld kunnen steken in het uitbreiden van de portefeuille.
Op de lange termijn is dat verstandiger. Helemaal als Vastned op een moment alle panden rond die dure straten heeft (monopolie) is het veel makkelijker om de huren daar ook hoog te blijven houden.

Vanuit mijn eigen perspectief, als ik zelf in vastgoed zou investeren heb je ook lang 1 pand waarvan de huren rustig stijgt, dus dat het niet heel hard gaat nu vind ik geen ramp. Er is niets mis met ~7% op je huidige investering. Ik koop elk kwartaal rustig wat bij.

Ik wil verder aangeven dat ik blij ben met de verschillende visies van alle leden hier; het is altijd goed om voorbij te gaan aan je eigen blik.

Hoge groei lijkt zou niet altijd het streven moeten zijn, het is ook belangrijk dat je investering gewoon goed draait, en dat punt lijken ze eindelijk behaald te hebben na laatste jaren van desinvesteringen. Ik vind het een mooie balans tegen al mijn Tech aandelen.
dadutchdj
0
Kleine toevoeging;

Als een aandeel vaak duur is, had men met korting willen kopen. Maar als het dan met korting te koop is wil iedereen de koers zo snel mogelijk zo hoog mogelijk hebben. Als je inkomen wilt genereren over de lange termijn heb je er meer aan dat de koers rond dit niveau zweeft. Lekker dividend herinvesteren en het groeit harder dan als ze hun prijs proberen op te krikken door assets te verkopen en aandelen inkopen.
junkyard
1
Als Vastned het Spaanse vastgoed voor boekwaarde (€ 100 miljoen) weet te verkopen dan zal de aandeelhouder hier veel beter van worden, in elk scenario. Management werkt de discount er dan deels uit, door proactief handelen. Daarnaast kan dit een besparing aan operationele kosten opleveren doordat de Spaanse verhuurorganistie (+ hieraan gerelateerde overhead) kan worden beëindigd. Spanje levert momenteel slechts € 3,4 miljoen aan bruto huuropbrengsten, verder uitbreiden in Spanje (bv. entree Barcelona, wens CEO) lijkt mij nu zeker geen optie.

De hoge kostenstructuur van Vastned is niet alleen verklaarbaar door de omvang. Vastned betaalt structureel meer dan 1,0% teveel bij het ophalen van financieringen, wat ten koste van het rendement van aandeelhouders gaat.

Eigenlijk heeft Vastned geen bestaansrecht, het vastgoed is meer waard in de handen van derden die de basis (organisatie/financiering) beter op orde heeft.

Salarisverlaging management (CEO en CFO) ga ik in mee, maar zal niet haalbaar zijn. RvC vergelijkt de managementbeloning middels een remuneratiecommissie met beursgenoteerde van soortgelijke omvang, en weegt hierin niet mee dat de Vastned assets relatief gemakkelijk (veelal via verhuurmakelaars) te beheren zijn.

Management heeft het zichzelf gemakkelijk gemaakt, door geen nieuwe strategische doelen te formuleren en enkel tot passief beheer van de bestaande portefeuille over te gaan.
dadutchdj
0
als je spanje verkoopt zou je idealiter voor een vergelijkbaar bedrag in NL of FR moeten terugkopen (met vergelijkbare of betere yield) waarmee je een stuk verkoop organisatie kan opheffen (kostenbesparing)

Waar ik gedeeltelijk op doel is dat een discount tov de nav helemaal geen probleem is, en je er ook niet naar hoeft te streven dit zo snel mogelijk er uit te halen. Bijkopen van kwaliteits vastgoed dat de bruto/netto huur opbrengst verhoogd is mij meer waard. Er wordt nu 34M dividend uitgekeerd. Als we daar 25% van verlagen en daarmee meer vastgoed wordt gekocht gaan alle parameters er op vooruit. Als je dat jaar in jaar uit doet, komt die korting op de NAV vanzelf terug.

Ik denk dat het ook te maken heeft met je beleggingshorizon. Ik ben 35, heb het geld de komende jaren niet nodig. Voormij discount op NAV betekend een hoger dividend rendement op mijn nieuwe aankopen (die ik nog de komende jaren van plan ven te doen) en minder vermogensbelasting. Zolang de achterliggende zaken rustig verbeteren vind ik het allemaal best.

Ik sluit me aan dat passief beheer niet de richting moet zijn, en duurzame uitbreiding zou mijn wens zijn.
Ik heb ook gedacht dat een fusie de orgsnisatie kan verdunnen en waarde lostrekken, maar er zijn weinig vergelijkbare fondsen op de markt waar dit een logische stap bij lijkt. Daarmee ben ik het indirect met je eens dat de organisatie beter in andere handen kan komen.

Heb je zelf een redelijk belang in vastned, of helemaal niet?
junkyard
1
Als je niet van plan bent om ooit aandelen Vastned te verkopen en alleen maar wilt bijkopen, dan is de beurskoers inderdaad niet erg relevant en een lage beurskoers mogelijk zelfs prettig vanwege het feit dat dan minder vermogensbelasting wordt afgedragen en aankopen tegen lagere koers mogelijk zijn. Dit indien de beurskoers totaal losstaat van de werkelijke onderliggende waarde (organisatie + vastgoed), waar ik niet in geloof.

Dit is niet de wijze waarop ik naar de Vastned kijk. Aandeelhouders zijn momenteel gegijzeld, uitstappen is alleen mogelijk tegen een hoge korting, en het overbetaalde management presenteert geen plannen om hier iets aan te doen (terwijl dit vrij eenvoudig is, door vastgoed te verkopen rond boekwaarde). Ik snap wel dat Vastned bij verdere krimp weinig bestaansrecht meer heeft, en dit onprettig is voor management en organisatie, maar ik vrees dat dit niet anders is, omdat management dit niet (kosten) efficiënt heeft ingericht. Waarom operaties continueren bij te hoge overhead en financieringslasten? Aandeelhouders sponsoren nu vooral management en vreemd vermogen verstrekkers, en plukken nauwelijks de vruchten van het onderliggende vastgoed.

Uitbreiding of nieuwe aankopen vind ik zeer ongepast bij huidige beurskoers en de opgeblazen prijzen van het door CEO de Groot gewenste exclusieve vastgoed. Ik zie weinig rek in de vastgoedwaarderingen in bijvoorbeeld Le Marais, tegen yields rond de 3,0% en transactieprijzen van € 100.000 per m2.
Erny
0
Vandaag, op een hersteldag, duikt de koers van Vastned weer behoorlijk in het rood. Per saldo al enige dagen een dalende trend. Waarom lijkt al het optimisme na de cijfers al snel weer uit de koers te verdampen ?
Stef
0
De vraag is of de kopers die instappen na de goede cijfers dit doen uit optimisme en voor langere tijd erin willen blijven. Kunnen best wat speculanten tussen zitten die een kort ritje willen maken. Onderschat niet het effect van het totale sentiment op de koers en deze is al lang negatief. Per saldo is de koers (en retail in algemeen) al lang in een dalende trend en dan is het vertrouwen niet zomaar terug. Voorlopig zal de bodem nog vaker getest worden vrees ik (voor zover er al een bodem is, dat is ook waar beleggers onzeker van zijn; waar ligt de bodem? wat blijft er over na de kaalslag in de retailmarkt en hoe werkt dit uit in relatie tot de strategie van Vastned?. Het fundament bepaalt de koers uiteindelijk op termijn altijd maar op korte termijn is het ook veel psychologie.

Ik ben zelf in Vastned gestapt op een niveau van rond de 38 euro toen het verhaal speelde van de afschaffing van dividendbelasting. Leek me een mooi instapmoment. Reden simpel: zou ik nu zelf een pand kopen in Amsterdam en verhuren tegen 4%? Beslist niet. Maar als ik het pand kon kopen tegen een flinke korting? En het rendement is 5%? Dan ligt het anders. De onderliggende waarde van Vastned is een groot pluspunt. Beleggers staren zich vaak blind op rendement. Risico is lastiger. Maar de forse daling vond ik jammer. Gezien het sentiment ben ik toch mee gaan bewegen en heb toen twee keer mijn positie verdubbeld bij een 20% daling en later weer de helft verkocht. Recentelijk zat mijn GAK op 27,50 euro, en net weer verkocht. Ik ga nu pas weer terugkopen onder de 25 euro. In de huidige koers zit naar mijn zin nog net iets te weinig 'margin of safety'. Maar onder de 25 euro voel ik me wel redelijk comfortabel. De discount op de NAV is volgens mij structureel c.q. zal nog lang zo blijven zolang de vastgoedmarkt zo opgeblazen is of je zou genoegen moeten nemen met een wel erg laag rendement.

real123
0
Vastned is wel een van de weinige vastgoed bedrijven die eigen aandelen in heeft gekocht. ze staan op 17 miljoen aandelen als ik het goed heb. Dat is toch 12,5% van het totaal aantal uitstaande aandelen. Het ziet er na uit dat zij wel geloven in het eigen aandeel.

De ceo bezit aandelen van uit eigen zak.
Divdend kan komende jaren makkelijk worden uitgekeerd
duidelijk geloven ze nog in het bedrijf.

je koopt ook altijd de problemen van een bedrijf.

Ze doen moeilijk met afwaarderen
Wordt weinig verkocht
huren lopen terug
Ze kopen weinig aan


Hebben natuurlijk ook altijd redenen.

Ze nemen liever een huurder die er 5 jaar zit en dan wat minder inkomsten ,dan dat ze elk jaar een nieuwe moeten hebben.

Het kan ook zijn dat de waarde van de grond snel stijgen dan de vermindering van het gebouw er op.

Het is op dit moment ook oorlog voor de gebouwen op toplocaties. Het is ontzettend duur om nu 1 gebouw te kopen en je weet niet of je de goede prijs krijgt als je iets verkoopt.


Persoonlijk vind ik het karakter van een bedrijf de reden dat ik er instap

Vastned wordt goed geregeld.
Ze proberen altijd iets toe te voegen aan een pand.
Ze hebben over de jaren echt een naam op gebouwd binnen het vastgoed.
Ze proberen ook door het slijk heen te gaan voor de aandeelhouders voor het dividend.

Ik vind het absoluut een pracht bedrijf voor de lange termijn.

am1993
0
quote:

junkyard schreef op 18 februari 2020 19:48:


Als je niet van plan bent om ooit aandelen Vastned te verkopen en alleen maar wilt bijkopen, dan is de beurskoers inderdaad niet erg relevant en een lage beurskoers mogelijk zelfs prettig vanwege het feit dat dan minder vermogensbelasting wordt afgedragen en aankopen tegen lagere koers mogelijk zijn. Dit indien de beurskoers totaal losstaat van de werkelijke onderliggende waarde (organisatie + vastgoed), waar ik niet in geloof.

Dit is niet de wijze waarop ik naar de Vastned kijk. Aandeelhouders zijn momenteel gegijzeld, uitstappen is alleen mogelijk tegen een hoge korting, en het overbetaalde management presenteert geen plannen om hier iets aan te doen (terwijl dit vrij eenvoudig is, door vastgoed te verkopen rond boekwaarde). Ik snap wel dat Vastned bij verdere krimp weinig bestaansrecht meer heeft, en dit onprettig is voor management en organisatie, maar ik vrees dat dit niet anders is, omdat management dit niet (kosten) efficiënt heeft ingericht. Waarom operaties continueren bij te hoge overhead en financieringslasten? Aandeelhouders sponsoren nu vooral management en vreemd vermogen verstrekkers, en plukken nauwelijks de vruchten van het onderliggende vastgoed.

Uitbreiding of nieuwe aankopen vind ik zeer ongepast bij huidige beurskoers en de opgeblazen prijzen van het door CEO de Groot gewenste exclusieve vastgoed. Ik zie weinig rek in de vastgoedwaarderingen in bijvoorbeeld Le Marais, tegen yields rond de 3,0% en transactieprijzen van € 100.000 per m2.

Ik heb veel waardering voor de mening van Junkyard, omdat hij m.i. veel verstand van zaken heeft. Meer dan ik in ieder geval. Destijds deel van porto verkocht rond de € 29.00 en toen de koers onlangs de € 28.00 raakte dacht ik om toch maar de rest te verkopen. Niet gedaan. Helaas. Nu is de koers € 22,85 en het eind is nog niet in zicht.
Ga me wel voorbereiden om weer bij te komen om mijn GAK te verlagen.
Vastned heeft een mooie porto, maar management trekt meer dan € 2,5 miljoen aan fee uit het bedrijf met achteroverleunen. Mee eens om Spanje af te stoten, daarvoor eigen aandelen in te kopen en te denken aan aandeelhouders. Dat besef heeft m.i. het MT totaal niet. Van Herk is nog steeds groot aandeelhouder en ik hoop, dat die eens een keer fors aan de bel trekt daar om de zaak geheel te reorganiseren. Krijgt hij de andere aandeelhouders vast wel bij mee. ik kijk er naar uit:) Ondertussen wacht ik even af wat de koers verder gaat doen.
Ik denk dat de koers nu aanzienlijk zakt vanwege het sentiment rond het coronavirus (is nog helemaal niet voorbij) en eventuele bedreiging m.b.t. huurders die mogelijk om kunnen vallen. Als de loop in de winkelcentra en binnensteden net zo tot stilstand komt als in grote steden in China, staat de koers nog wat te wachten....
junkyard
1
Merci am1993!

Hier ook gelukkig wat afgestoten na de (merkwaardige) zeer tijdelijke koersopleving. De jaarcijfers waren naar mijn idee niet bijzonder goed, vooral teleurstellend dat management geen concrete/actieve strategische plannen toont voor 2020 en zich bijna niet bezighoudt met het proactief tonen van waarde naar aandeelhouders. Er wordt zelfs nog genoemd:

* Cautious acquisitions in selected European cities


Zoals vaker aangestipt, kan ik mij hier totaal niet in vinden. Zoiets als het volgende is voor mij ook een totaal overbodige opmerking, tenenkrommend om te lezen:

Vastned increases the use of data analysis to improve the quality of its portfolio, attract the right tenants and maintain the occupancy rate high

Wil Vastned management hiermee tonen dat het niet volledig is afgesloten van de buitenwereld en technologische ontwikkelingen?

Deze week (5 maart) volgt het jaarverslag 2019, wat ik weer in detail zal doornemen. Ik vrees dat er weer vooral aandacht is besteed aan een glossy layout, en er minder goed wordt uitgelegd:
* waarom Vastned management zo'n hoge vergoeding opstrijkt
* waarom de (derivaten) wijzigingen in financiering hebben plaatsgevonden in 2019, en wat er precies is aangepast
* waarom Vastned werkt met zeer prijzige private placements (financiering)
* hoe kosten kunnen worden verlaagd
* wanneer de 62 miljoen aan financiering (5,4% rente) precies afloopt in 2020 (of mogelijk dat dit zomaar uit de boeken is 'verdwenen' gelijktijdig met de derivatenwisseltruc?)

We zullen zien...
Jumbo
0
Situatie Debt VastNed:
2019 2018
Total Debt € 651 million € 616 million
Unused credit facilities
€ 119 million € 198 million
Loan-to-value ratio
41.6% 39.0%
Average interest rate (spot)
2.2% 2.5%
Average maturity contract revision (LTD)
4.9 year 4.7 year
Interest coverage ratio
4.2 4.5
Debt/EBITDA VastNed 2020 11.7
URW 9.97
SPG 5.97
TCO 9.45
RPAI 5.8
NNN 4.66
Met ( ook in het verleden ) interesse in VastNed gezien de kleine goed te verkopen eenheden op mooie locaties, in de hoop dat de online jongens kosten gaan rekenen voor retouren etc, wordt het wellicht langzaam aan tijd om aan kopen te denken, ( tot nu toe ieder aanvechting kunnen weerstaan ) echter ik blijf altijd beducht voor de mate van schuld en de mate waarin de rente betaald kan worden ook als onverhoopt toch weer eens de rente gaat stijgen, de recessie zorgt voor lagere huren etc. etc. De maatstaf LTV is mij duidelijk en lijkt mee te vallen bij VastNed, even los van toekomstige afboekingen…
Omdat ik voor globale cijfers altijd kijk op 4 Traders.com onder het kopje financials, is de enig gebruikte maatstaf voor schuld Debt/Ebitda. Alle beursgenoteerde ondernemingen kun je daar op die basis vergelijken. Dan valt me toch op het verschil in hoogte tussen de US Reits en de EU vastgoedfondsen.
Amerikanen zijn vooral ook goed in RISICO is mijn ervaring en lijken hier voorzichtiger. Er vanuit gaande dat de ebitda berekening overal hetzelfde is vraag ik me af of de EU fondsen beduidend meer risico nemen of zijn er ander boekhoudkundige verschillen die dit verschil verklaren? Wellicht weten JY, Lamsrust of Branco hier meer over..? De genoemde tickersymbolen zijn zo in te toetsen bij 4Traders.com waarna je ziet om welk fonds het gaat.

am1993
0
Dacht afgelopen maandag ook aan bijkopen. Niveau van circa € 22,50, dus ik dacht dat het niet zo'n haast had. Wilde eerst mijn goudpositie uitbreiden. Zag daarna enorme stijging van vastned. Vooral de volgende dag. Met grote aantallen. Dacht aan short-covering, dus bleef er even af. Daarna werd daling weer ingezet en Vastned is vandaag (nu) weer terug op € 23.00. Heeft lager gestaan en kan mogelijk nog lager. Niet vanwege de waarde van het aandeel of het rendement, maar puur vanwege de algehele stemming. Denk ik zo. Maar kan me vergissen uiteraard. Ik wacht nog even tot volgende week en kijk dan verder. Corona - angst moet in US nog beginnen, dus dat kan grote gevolgen hebben voor de koersen.
junkyard
1
Vastned jaarverslag is op 5 maart gepubliceerd. Het ziet er weer leuk en glossy uit, waarbij alle moderne aandachtspunten (man/vrouw, duurzaamheid, inclusiviteit, welzijn, maatschappelijke bijdrage, etc.) worden geraakt, met aardige wetenswaardigheden over Amsterdam, Antwerpen, Parijs, Madrid. Dit alles lijkt wat af te leiden van de kernboodschap, financials en gerealiseerde waardecreatie (bestaansrecht) vanuit de organisatie.

Opvallend:

* Barcelona is verdwenen van de horizon, vorig jaar stond er nog als doel 'het opbouwen van een cluster in Barcelona', en de CEO meldde eerder leuke reisjes naar Barelona te hebben gemaakt op zoek naar leuke pandjes.
> Positief signaal, het opbouwen van een nieuwe cluster in huidige markt is ongepast. Afbouw van clusters (exit Madrid / Spanje) en een scherpere focus zou beter passen.

* Aflopende financiering van € 62,5 miljoen (rente 5,42%) betreft twee private placements, één loopt af in januari 2020 (€ 25,0 miljoen, rente 5,06%, in 2012 met 8-jarige looptijd geplaatst bij Pricoa) en één loopt af in oktober 2020 (€ 37,5 miljoen, rente 5,46%, in 2010 met 10-jarige looptijd geplaatst).
> Bij herfinanciering tegen +/- 2,0% levert dit per saldo zo'n 1,0 miljoen aan lagere financieringslast op in 2020 (= € 0,06 per aandeel). In 2021 zal het voordeel oplopen naar € 2,2 miljoen (= € 0,13 per aandeel). Dit vormt een buffertje voor verdere daling van huurinkomsten. Herfinanciering tegen circa 2,0% is natuurlijk veel te duur bij een LTV van circa 40%. Duidelijk dat de 'private placement' beleggers afgelopen jaren veel hogere rendementen (>5,0%) hebben genoten dan aandeelhouders, tegen veel lagere risico's (LTV 35-45%). Financieringstructuur met te hoge lasten blijft een pijnpunt bij Vastned, wat management onvoldoende adresseert. Dit wordt als een gegeven beschouwd.

* In het 2018 jaarverslag werd vermeld dat boven de NYC winkel aan Rue Sainte Catherine 39 (Bordeaux) vier duurzame appartementen worden gecreëerd in voorheen ongebruikte ruimte, met oplevering verwacht in Q4 2019. In het jaarverslag 2019 is hier niets over terug te vinden (?), er wordt nu alleen gemeld dat er 12 appartementen zijn gerenoveerd en er slechts 2 appartementen zijn gecreëerd door splitsing (tussenwandje) bij renovatie.
> Feitelijk is dus geen waarde gecreëerd boven winkels door transformatie van onbenutte / leegstaande ruimte, er is alleen gerenoveerd of bestaande woonruimte is gesplitst. Vastned noemt in het jaarverslag een aantal keer de mogelijkheid om waarde toe te voegen door dit soort verbouwingen, maar in 2019 is hier bijna niets van te merken. Ook de 2020 plannen zijn minimaal, vooral renovatie. Waardecreatie op dit punt is dus bijna 0, en Vastned kiest ervoor om tegenvallers bij verbouwing/transformatie niet te delen met beleggers.

* CFO voldoet nog niet aan de eis van het minimale aandelenbezit in Vastned van ten minste 150% van de vaste beloning voor de CFO. De 360 graden beoordeling van management heeft geresulteerd in een positieve evaluatie van zowel de CEO als de CFO, waarbij met name de tone at the top en de behaalde doelstellingen ten aanzien van maatschappelijk verantwoord ondernemen, positief opvielen.
> Blijkbaar heeft de CFO (2.000 aandelen) weinig vertrouwen in Vastned, in tegenstelling tot de CEO (73.076 aandelen). Jammer dat het niet behalen van financiële doelstellingen wat wordt ondergesneeuwd bij de 360 graden beoordeling, en management nog steeds forse bonussen (over 2019 ruim € 300k) blijft opstrijken bij matige financiële resultaten. De management fee (totaal € 1,3 miljoen) is zeer hoog, gegeven de beperkte actie (nauwelijks aankopen/verkopen), klein/dalende personeelsomvang (nu 38 FTE) en beperkte/dalende huurinkomsten met vastgoed wat eenvoudig verhuurbaar is via verhuurmakelaars.

Algemeen beeld dat Vastned weinig bestaansrecht heeft blijft bij mij overeind. Management lijkt vooral druk te zijn met de laatste trends op het gebied van maatschappelijk ondernemen en het tonen van een leuk jaarverslag, maar maakt zich minder druk over de groeiende overhead lasten (als % van huurinkomsten) en matige financieringsconstructie, en weet nauwelijks waardecreatie initiatieven te ontplooien. Erg leuk voor management, het personeel en de vreemd vermogen verstrekkers (private placements met hoge rente). Aandeelhouders betalen hiervoor de rekening, en management lijkt weinig meer van plan behalve het doorverhuren van het vastgoed plus hier en daar een renovatie van een appartement.
am1993
0
quote:

junkyard schreef op 7 maart 2020 14:06:Algemeen beeld dat Vastned weinig bestaansrecht heeft blijft bij mij overeind. Management lijkt vooral druk te zijn met de laatste trends op het gebied van maatschappelijk ondernemen en het tonen van een leuk jaarverslag, maar maakt zich minder druk over de groeiende overhead lasten (als % van huurinkomsten) en matige financieringsconstructie, en weet nauwelijks waardecreatie initiatieven te ontplooien. Erg leuk voor management, het personeel en de vreemd vermogen verstrekkers (private placements met hoge rente). Aandeelhouders betalen hiervoor de rekening, en management lijkt weinig meer van plan behalve het doorverhuren van het vastgoed plus hier en daar een renovatie van een appartement.


Beste Junkyard. Hartelijk dank weer voor deze deskundige analyse en met het door u geschetste "Algemene beeld" ben ik het volledig eens. De zeer grote aankopen die circa een/twee weken geleden plaatsvonden (met forse koersuitslagen naar boven) stemmen mij tot nadenken. Zijn er grote beleggers in de race? Ik hoop het. Wat ik namelijk ook hoop, is dat grote beleggers ala Van Herk nu eens eindelijk orde op zaken gaan stellen in dit kippenhok. Beleid voor de middenlange termijn en kostenbeheersing zijn m.i. 2 zaken die de aandeelhouderswaarde kunnen verhogen c.q. het rendement voor langere termijn kunnen garanderen. Een overname zou nog mooier zijn. Dan zijn we er, met een leuke premie, van af.
am1993
0
quote:

am1993 schreef op 6 maart 2020 17:25:


Dacht afgelopen maandag ook aan bijkopen. Niveau van circa € 22,50, dus ik dacht dat het niet zo'n haast had. Wilde eerst mijn goudpositie uitbreiden. Zag daarna enorme stijging van vastned. Vooral de volgende dag. Met grote aantallen. Dacht aan short-covering, dus bleef er even af. Daarna werd daling weer ingezet en Vastned is vandaag (nu) weer terug op € 23.00. Heeft lager gestaan en kan mogelijk nog lager. Niet vanwege de waarde van het aandeel of het rendement, maar puur vanwege de algehele stemming. Denk ik zo. Maar kan me vergissen uiteraard. Ik wacht nog even tot volgende week en kijk dan verder. Corona - angst moet in US nog beginnen, dus dat kan grote gevolgen hebben voor de koersen.

Ik zat er niet ver naast (mag ook wel weer een keer:)). Koers nu € 22,55 met als een van de weinige aandelen een plusje van 1,5%. Met best wel behoorlijke omzetten. Hoger dan "normaal". Het leed is nog zeker niet geleden, omdat het virus hier in de EU en in de US/Canada en Zuid Amerika (Afrika horen we weinig over, dus dat doet het ergste vermoeden) m.i. nog echt moet toeslaan. Hoop het niet, maar je weet het nooit. Zie wat er gebeurt in Italië bijvoorbeeld. Koersen kunnen m.i. nog fors lager als ik naar de ontwikkelingen in de afgelopen jaren kijk. Een 2008 - scenario lijkt op handen en toen raakte de AEX de 200. Dus ik sta langs de zijlijn en wacht af. Mijn aankoopkoers ligt op circa € 32,50, dus ik wil de hele porto graag op een gegeven moment dubbelen. Met een koers van € 17,50 kom ik bij één keer dubbel nog op gemiddeld € 25 uit en bij een twee x dubbele aankoop op dat niveau op gemiddeld € 22,50.
Vraag blijft of je dan niet beter in andere aandelen kan zitten als de beurs weer aantrekt.
En misschien krijgen we straks wel een recessie met deflatie (de mogelijkheden van de overheden en CBs zijn bijna uitgeput) en dan is cash echt King. Moeilijk.
am1993
0
In vervolg op vorenstaande post: Zo doorrekenend zou er heel veel vermogen in Vastned gaan zitten en bij een dubbele aankoop van mijn porto zou ik nog uitkomen op € 22,50 gemiddeld, vooropgesteld dat ik Vastned voor € 17,50 zou kunnen inkopen. Als ik de lege straten zie van de reeds getroffen steden, dan voorzie ik behoorlijk aantal faillissementen. Als H&M en andere grote huurders van Vastned omvallen of in de problemen komen, zal dat zwaar op de winstgevendheid van Vastned drukken. Gelet op het totale gebrek aan slagkracht van Vastned zijn dan een verlaging van het dividend en nog forsere koersklappen te voorzien. Dan krijgen we misschien een 2e Wereldhave. ga ik niet op zitten wachten. Heb dus afscheid genomen van mijn totale Vastnedporto en heb alles omgezet naar Nationale Nederlanden. Ze zijn ongeveer even duur, de intrinsieke waarde is ook ongeveer gelijk, het dividend idem, maar bij NN klotst het geld tegen de kanten, NN heeft nu enorme klappen gehad op de beurs en dat kan misschien nog even doorgaan, maar de koersdoelen liggen op circa € 40 en die vind ik realistischer dan die van Vastned. Safety first, dus, na vele jaren, afscheid van Vastned. Het ga jullie aandeelhouders goed, maar persoonlijk vrees ik de komende jaren het ergste en daar ga ik dus niet op zitten wachten.
am1993
0
Ben dus héél blij met mijn verkoop van mijn hele porto Vastned gisteren. Beurs ging vandaag zowat 40 punten omhoog (en nu weer fors omlaag), maar Vastned in de min. Staat nu minus 7% op € 19,72. Vandaag hoog € 21,85. Waar komt die klap nou vandaan?
am1993
0
Omzet nu, uurtje voor slot, al ruim 272.000. Shorters en dat op dit niveau? kan volgens mij niet. Wat speelt daar? Voorwetenschap?
1.684 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 jun 2020 14:21
Koers 18,260
Verschil +0,300 (+1,67%)
Hoog 18,340
Laag 17,940
Volume 15.278
Volume gemiddeld 109.764
Volume gisteren 89.749

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group