Forum Vastned geopend

1.684 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
pielsje
0
quote:

am1993 schreef op 13 maart 2020 16:28:


Ben dus héél blij met mijn verkoop van mijn hele porto Vastned gisteren. Beurs ging vandaag zowat 40 punten omhoog (en nu weer fors omlaag), maar Vastned in de min. Staat nu minus 7% op € 19,72. Vandaag hoog € 21,85. Waar komt die klap nou vandaan?


Heerlijk dit succes verhaal van jou beste am1993.
am1993
0
quote:

pielsje schreef op 13 maart 2020 16:32:


[...]

Heerlijk dit succes verhaal van jou beste am1993.

Nou, dat is dus geen succesverhaal, want ik heb een fors verlies moeten nemen op Vastned bij verkoop. Ruim € 6 per aandeel. Maar ik had het even helemaal gehad met Vastned. En ik zie vandaag de € 17,50 op de borden die op vrijdag de 13e nog onvoorstelbaar bleek. Tja.Wens alle aandeelhouders Vastned veel succes. Hoop dat het goed komt op termijn.
Dochollywood
0
Ik heb ook mn laatste plukje Vastned nog net op een uptick kunnen verkopen vanochtend. Uiteraard met heel dik verlies. Ik heb trouwens al mn cyclische aandelen, en aandelen waarbij ik een beetje over twijfel qua solvabiliteit en liquiditeit de deur uit gedaan. Aanleiding was dit artikel dat ik gisteravond las, toen drong het me tot me door dat het somberste scenario over corona waarschijnlijk nog te optimistisch is:

www.independent.co.uk/news/health/cor...

en het artikel in de volkskrant:
www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...

In een gunstig geval tot er een vaccin is of kudde-immuniteit (als dat al kan bij dit virus)een situatie van halve of hele lockdown. Kortom niemand meer in de winkelstraten. Dat overleeft toch geen enkele retailer, zeker in de situatie waar ze in verkeerden van voor het virus?
real123
1
quote:

Dochollywood schreef op 17 maart 2020 10:46:


Ik heb ook mn laatste plukje Vastned nog net op een uptick kunnen verkopen vanochtend. Uiteraard met heel dik verlies. Ik heb trouwens al mn cyclische aandelen, en aandelen waarbij ik een beetje over twijfel qua solvabiliteit en liquiditeit de deur uit gedaan. Aanleiding was dit artikel dat ik gisteravond las, toen drong het me tot me door dat het somberste scenario over corona waarschijnlijk nog te optimistisch is:

www.independent.co.uk/news/health/cor...

en het artikel in de volkskrant:
www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...

In een gunstig geval tot er een vaccin is of kudde-immuniteit (als dat al kan bij dit virus)een situatie van halve of hele lockdown. Kortom niemand meer in de winkelstraten. Dat overleeft toch geen enkele retailer, zeker in de situatie waar ze in verkeerden van voor het virus?Ik zie zeker nog gebeuren dat veel retail en vastgoed bedrijven failiet gaan maar onze regering heeft genoeg geld achter de hand om nederland de komende maanden draaiende houden.

Wat ik niet snap is hoe je bij het idee komt dat kudde-immuniteit niet mogelijk zal zijn. De meeste jongeren merken het niet als ze het virus dragen en wanneer de zomer begint zal het virus ook nog even worden ingedampt. kudde immuniteit gebeurt altijd met elk virus ,anders gaat iedereen die het draagt gewoon dood.

Vastgoed bedrijven die een goede kas positie hebben zullen het dit jaar wel uithouden. in het dividend gaat denk ik wel gesneden worden
Dochollywood
0
Als de antilichamen maar heel kort in je bloed blijven, zeg 3 maanden (en niemand weet hoe lang ze bij dit virus in je bloed blijven) is het heel lastig om kudde immuniteit op te bouwen. Dat is de onzekerheid in het verhaal. Dat geeft Rutte zelf ook wel toe hoor, dat we het op basis van 50% kennis doen, niks mis mee, maar dat is wel een risico op een heel langdurige strijd tegen dit virus. Nog even los van het risico dat we nieuwe varianten van dit virus in de winter krijgen. Dan is je kuddeimmuniteit veel minder waard en begint het gezeik weer van voor af aan.
Ik denk ook voor de lange termijn dat het coronavirus en het verplicht thuis moeten blijven hele grote invloed heeft op het onlineshop gedrag van mensen, dat zal in mijn ogen een vogelvlucht nemen. Enfin een hele hoop gespeculeerd., maar dat waren mijn overwegingen voor deze plotselinge move.
NLvalue
0
speelgoed voor miljardairs aan t worden.. dit fonds. Als je gelooft dat t vastgoed 40-45% afgewaardeerd moet worden. om het eruit te ramsjen - blijft er per aandeel na aflossing leningen nog 15-16 over p/a..

Lijkt me dat t downside risk voor beleggers die wat geduld hebben vrij gering is met dit aandeel.
am1993
0
quote:

NLvalue schreef op 18 maart 2020 11:26:


speelgoed voor miljardairs aan t worden.. dit fonds. Als je gelooft dat t vastgoed 40-45% afgewaardeerd moet worden. om het eruit te ramsjen - blijft er per aandeel na aflossing leningen nog 15-16 over p/a..

Lijkt me dat t downside risk voor beleggers die wat geduld hebben vrij gering is met dit aandeel.

Dat is ongetwijfeld waar, maar met zulke lage koersen wereldwijd en het risico dat de retailwereld er eind van dit jaar heel anders uit zal zien, zijn er meer aandelen die nu laag staan en (waarschijnlijk) een betere outlook hebben dan Vastned. Het management (fee >1 miljoen pp geloof ik) blinkt m.i. toch al niet uit in slagkracht, dus daar zal je het niet van moeten hebben. Dan zijn er momenteel zat betere keuzes te maken.
NLvalue
0
Tuurlijk. Ben ook niet aan t kopen op dit moment - maar als er allemaal irrationele onverklaarbare dingen te gebeuren (zoals deze) begint t interessant te worden

Zit je al in Vastned, gewoon blijven zitten lijkt me.. Als je cash nodig hebt zijn er andere aandelen die veel meer kans hebben om verder omlaag te gaan..
Stef
0
We vergeten een ding, de kosten gaan omlaag omdat de CEO nu geen uitstapjes kan maken naar Parijs, Barcelona ...

De retailers hebben het zwaar, maar toch hier een aantal overwegingen dat op dit niveau de koers aantrekkelijk is:
- Risico is per definitie het risico op permanent waardeverlies en dat is laag. De panden in historische steden blijven bestaan ook al zouden alle winkeliers eruit trekken. Zou Vastned worden geliquideerd dan verlies je niks. Dat is wel wat anders dan bij de meeste fondsen die fors boven boekwaarde noteren. Dus het risico is feitelijk laag (was al laag en is nu nog lager).
- Alles stroomt naar cash. Maar als de storm is gaan liggen, moeten de liquiditeiten toch weer rendement zoeken. Waar? Obligaties tegen 0% rente? En mensen zijn voorlopig even genezen van focus op koersstijgingen en overwaarderingen. Mogelijk komt er een herwaardering van value en een stabiel en realistisch rendement. Vastned past goed in dat profiel.
- Huurcontracten zijn langlopend. Natuurlijk, sommige retailers krijgen het tijdelijk moeilijk, maar lagere winstgevendheid heeft geen effect op de huurinkomsten tenzij ze in extreem zwaar weer komen. Maar dan hebben we nog een andere Sinterklaas en dat is onze overheid met massale geldinjecties. Dus dat winkeliers nu helemaal omvallen, kan, maar kan ook meevallen. En dan nog, stel dat 20% failliet gaat, dan zal de bezetting een jaar lager uitvallen. Maar kom op, op de lange termijn, krijg je op dit koersniveau er wel erg veel voor terug, zelfs al zou gedurende een jaar er helemaal geen dividend uitgekeerd worden (9 jaar x 10% is meer dan 10 jaar x 6%).
- Wellicht hebben verhuurders een hybride model van online en fysiek. Ik weet dit niet (wie wel?). Wie zegt dat alle vraag wegvalt?
- Vooralsnog zijn de winkels open in Nederland. En het is per definitie een tijdelijk iets. Dat alles een jaar of langer op slot lijkt me onhoudbaar. Massale werkloosheid, opgesloten zitten en een economische depressie leiden tot onvoorstelbare gezondheidsschade en mortaliteit. Een totale lock down is altijd tijdelijk omdat er een kantelpunt komt. Een gratis lunch bestaat niet. Linksom of rechtsom komt de rekening.
- Dat mensen nu opeens online winkel ontdekken? Kom op zeg. Het vraagstuk van online winkelen, effecten op winkellandschap speelt al jaren. Het kan ook zijn dat mensen het vrij lopen in een mooie stad gaan herwaarderen omdat ze het binnen zitten en online bezig zijn ff helemaal zat zijn.
Jumbo
0
Je bent er weer op tijd bij JY. Ja ik denk dat Perridon gelijk heeft. Maar hij
stopt slechts circa 2,2% van zijn vermogen in VN en daarin heeft hij ook gelijk..
voda
0
Vastned wapent zich tegen coronacrisis

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Vastned Retail
15,82 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Vastned zal alle niet noodzakelijke investeringsverplichtingen opschorten en waar mogelijk operationele kostenverlagingen doorvoeren. Dit maakte het vastgoedfonds maandag voorbeurs bekend.

Al het personeel van Vastned werkt inmiddels vanuit huis.

De onderneming had per 31 december 2019 ongebruikte kredietfaciliteiten ter waarde van 118,9 miljoen euro en een korte termijn schuld, dat wil zeggen van minder dan 1 jaar, van 62,5 miljoen euro.

In januari 2020 is een private plaatsing van 25 miljoen euro terugbetaald, gefinancierd vanuit de ongebruikte kredietfaciliteit. De overige 37,5 miljoen betreft een private plaatsing, die verloopt in oktober 2020. De solvabiliteitsratio per 31 december 2019 bedroeg 56,6 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Marcel H.
0
Mooi bericht van Vastned vanmorgen. Covid-19 heeft een enorme impact op exploitanten van winkels die worden verhuurd door Vastned. Overheden geven het bevel om winkels te sluiten. Huurders moeten aan hun contractuele verplichtingen, waaronder betaling van huur, voldoen terwijl ze nauwelijks tot geen inkomsten hebben. Dat loopt snel spaak.
voda
0
Berenberg handhaaft Houden advies op Vastned
07:46
*Berenberg verlaagt koersdoel Vastned van 33,00 naar 19,00 euro

bron Binck
junkyard
0
Covid-19 update van Vastned was nietszeggend, behalve dat duidelijk is dat management nu op de hoogte is van het coronavirus :)

Meeste fondsen zijn al iets verder in hun update, en geven aan wat dit voor gevolgen dit heeft voor het dividend (URW, Eurocommercial). Vastned management wil meer dan 100% van het resultaat in 2019 uitkeren als dividend, een wat vreemde actie, management denkt dat beleggers alleen naar dividend kijken (en niet naar beurskoers) en houden het dividend krampachtig hoog. Aangezien nu duidelijk is dat het 2020 resultaat lager zal worden door corona impact, is het dividend niet langer houdbaar. Vastned zal moeten zorgdragen voor het binnenhouden van kapitaal, om straks een nette LTV te kunnen behouden bij de herwaarderingen (waarden zullen dalen). Het dividend voorstel over 2019 zou hiervoor verlaagd moeten worden.

Ik ga niet mee in de management uitleg dat Vastned 'goed gepositioneerd is' voor de gevolgen van het coronavirus. Management had vorig jaar (bij goede markten) meer panden moeten afstoten, maar heeft in plaats hiervan meer aangekocht dan verkocht en daarnaast een aandeleninkoop uitgevoerd (op dubbele koers t.o.v. huidige koersniveau), waardoor de risico/schuldgraad (LTV) is opgelopen. Dit is zeker niet handig in tijden van crisis. Daarnaast is het binnenstedelijke exclusieve vastgoed geen goede match met corona, bezoekers komen niet meer, toerisme (Madrid, Parijs, Amsterdam) ligt op zijn gat en als een recessie uitbreekt zullen er ook minder mensen losgaan bij exclusieve winkeltjes in de PC Hooftstraat (of Le Marais). Dan liever kleine wijkwinkelcentra zonder fashion maar alleen gericht op de dagelijkse boodschappen, waar Vastned juist van weggetrokken is (na zware boekverliezen).

Hier dus weinig vertrouwen in management (te weinig doortastend, sinds verkoop Turkije geen waarde toegevoegd, leunt vooral achterover) en het vastgoed (niet virusproof), bij aanvang van corona in NL daarom een groot deel van mijn Vastned positie verkocht.
real123
0
quote:

junkyard schreef op 25 maart 2020 10:10:


Covid-19 update van Vastned was nietszeggend, behalve dat duidelijk is dat management nu op de hoogte is van het coronavirus :)

Meeste fondsen zijn al iets verder in hun update, en geven aan wat dit voor gevolgen dit heeft voor het dividend (URW, Eurocommercial). Vastned management wil meer dan 100% van het resultaat in 2019 uitkeren als dividend, een wat vreemde actie, management denkt dat beleggers alleen naar dividend kijken (en niet naar beurskoers) en houden het dividend krampachtig hoog. Aangezien nu duidelijk is dat het 2020 resultaat lager zal worden door corona impact, is het dividend niet langer houdbaar. Vastned zal moeten zorgdragen voor het binnenhouden van kapitaal, om straks een nette LTV te kunnen behouden bij de herwaarderingen (waarden zullen dalen). Het dividend voorstel over 2019 zou hiervoor verlaagd moeten worden.

Ik ga niet mee in de management uitleg dat Vastned 'goed gepositioneerd is' voor de gevolgen van het coronavirus. Management had vorig jaar (bij goede markten) meer panden moeten afstoten, maar heeft in plaats hiervan meer aangekocht dan verkocht en daarnaast een aandeleninkoop uitgevoerd (op dubbele koers t.o.v. huidige koersniveau), waardoor de risico/schuldgraad (LTV) is opgelopen. Dit is zeker niet handig in tijden van crisis. Daarnaast is het binnenstedelijke exclusieve vastgoed geen goede match met corona, bezoekers komen niet meer, toerisme (Madrid, Parijs, Amsterdam) ligt op zijn gat en als een recessie uitbreekt zullen er ook minder mensen losgaan bij exclusieve winkeltjes in de PC Hooftstraat (of Le Marais). Dan liever kleine wijkwinkelcentra zonder fashion maar alleen gericht op de dagelijkse boodschappen, waar Vastned juist van weggetrokken is (na zware boekverliezen).

Hier dus weinig vertrouwen in management (te weinig doortastend, sinds verkoop Turkije geen waarde toegevoegd, leunt vooral achterover) en het vastgoed (niet virusproof), bij aanvang van corona in NL daarom een groot deel van mijn Vastned positie verkocht.


ik ben al een tijdje van mijn positie in vastned af, echter denk ik niet dat veel huurder weg stappen uit de panden waar vastned zit. De PC is altijd druk en zeker door toeristen, maar ook veel burgers. Ik ken weinig vrouwen die vies zijn om daar te shoppen. Ik denk wel dat ze het dividend gaan schrappen, aangezien de inkomsten zeker zien terug lopen.

Waar ik me zorgen om maak is dat er geen plan is gemaakt om huurders die zwaar geraakt zijn een huurplan te geven hun idee is gewoon betalen. Die beslissing lijkt mij gemaakt te zijn zodat ze dividend kunnen uitbetalen wat het bedrijf een slechte relatie geeft met haar huurders.

Dividend is heilig meestal (ik maak mezelf hier zeker schuldig aan) ,maar als alle bedrijven het doen is de klap misschien wat lichter. Ik denk persoonlijk dat ze gaan kijken hoeveel bedrijven dividend afschaffen en dat ze daarna hun eigen dividend pas gaan schrappen.

Ik heb vastned echter gekocht voor de luxe panden die ze bezitten en die visie. Ik wil echter liever dat ze dividend afschaffen zodat er meer overblijft na de crisis om van te genieten.
junkyard
1
Veel toeristen komen er voorlopig niet in de PC...

Hoe weet je dat Vastned huurders die zwaar geraakt zijn niet helpt? Het is in ieders belang om de huurrelatie goed te houden, vooral in deze moeilijke tijd. En waarom zou Vastned huurkorting geven aan haar top huurders, veelal winstgevende grote internationale ondernemingen die met het volle verstand een huurcontract hebben getekend, dit zijn de top 10 huurders:

1. H&M
2. Inditex
3. Fast Retailing
4. JD Sports
5. A.S. Watson
6. LVMH
7. FNG
8. Adidas
9. Skechers
10. Nespresso

Ik zou wachten met het uitdelen van huurkortingen totdat duidelijk is hoe diep de schade is, bekend is wat voor regelingen er zijn, en duidelijk is hoe lang Covid-19 de winkels raakt. Als je de huur nu al weggeeft kun je het niet meer terugpakken (eens gegeven...). Mochten er acute betaalproblemen zijn, dan zal een betaalstop (uitstel huur) vast bespreekbaar zijn, de winkelruimte is nu toch niet door te verhuren. Ik verwacht dat diverse grote huurders momenteel geen huur afdragen, en dit in de zak houden voor onderhandeling met verhuurder, over de huurafdracht, de grote huurders hebben meer macht dan de verhuurder. Vastned kan hierdoor wat krap komen te zitten voor de geplande dividend uitkering, de kredietverstrekkers zullen niet happig zijn om de geldkraan/kredietlijn nu open te draaien voor dividend uitdeling (wetende dat er geen huurinkomsten worden ontvangen en boekwaarde zal dalen / LTV stijgen).
voda
1
Vastned stelt jaarvergadering uit

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Vastned Retail
15,08 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Vastned heeft besloten om zijn jaarlijkse aandeelhoudersvergadering tot nader order uit te stellen, vanwege de gezondheidsrisico's door de coronaviruspandemie. Dat maakte het vastgoedbedrijf maandag bekend.

De vergadering stond gepland op 16 april.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
junkyard
0
Ok.... Grote vraag is wat Vastned met het dividend gaat doen, waarom wordt hier niets over genoemd?

Bij de jaarcijfers werd gemeld:

Op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 16 april 2020 zal Vastned voorstellen om over het boekjaar 2019 een dividend per aandeel van in totaal € 2,05 uit te keren en ten laste te brengen van de vrij uitkeerbare reserves, gelijk aan het dividend over de voorgaande vier jaren. Rekening houdend met het uitgekeerde interim-dividend van € 0,58 zal het slotdividend worden vastgesteld op € 1,47 per aandeel. Het slotdividend zal op 4 mei 2020 betaalbaar worden gesteld.

Nu de AVA wordt uitgesteld, lijkt formele dividend vaststelling (AVA) en betaling op 4 mei 2020 niet langer haalbaar. Op de Vastned website wordt nog steeds vermeld:

16 apr. 2020 Algemene Vergadering van Aandeelhouders
20 apr. 2020 Ex-slotdividenddatum 2019
21 apr. 2020 Recorddate slotdividend 2019
04 mei 2020 Uitbetaling slotdividend 2019

vastned.com/investeerders/financiele_...

Hoe moeilijk kan het zijn om de IR wat op orde te hebben? Het is prima te begrijpen wanneer het dividend wordt verlaagd, vertraagd of zelfs even geannuleerd, gegeven de uitzonderlijke marktomstandigheden. Maar wees hier duidelijk over. Of mis ik iets?
1.684 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 jun 2020 15:32
Koers 18,160
Verschil +0,200 (+1,11%)
Hoog 18,340
Laag 17,940
Volume 16.351
Volume gemiddeld 109.764
Volume gisteren 89.749

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group