Nationale Bank van België « Terug naar discussie overzicht

Forum Banque Nationale de Belgique geopend

18 Posts
IEX - Forummoderator
0
De Nationale Bank van België (NBB) is de centrale bank van België en is gevestigd aan de Berlaimontlaan in Brussel. Zij wordt bestuurd door een gouverneur en heeft een Directiecomité, een Regentenraad en een College van Censoren.

Sinds de invoering van de euro is de Nationale Bank van België, afgekort de NBB, een van de deelnemers aan het Eurosysteem, waarvan de Europese Centrale Bank met zetel in Frankfurt het centrum is.

Groet Henk
Ridethewave
0
goed om u weer te 'zien' agha black :) had lang niets van u gelezen. Ik mis uw patterns op de aex :) ik snap hoe ik ze zou moeten teken Bullish wel...bearish vraag ik mij af of je niet de fibo ook andersom moet trekken dus X naar A of A naar X (bijvoorbeeld) en ook of de fibo zones dezelfde getallen zijn of andere
Verder vraag ik mij af hoe iemand begint met tekenen, ga je steeds lijntjes trekken tot je er een hebt? Heb je er software voor die ze herkent een ook nog niet ontstane patterns, maar patterns die zodra waarde X is behaald legitiem worden, u maakte die ook weleens...
expo 58
0
is dit aandeel interessant?
Rendement meer dan 6%, W/K 1,25
toch zakt dit aandeel regelmatig.
Is hiervoor een aanvaardbare verklaring?

groet
Fake
0
De trend blijft maar dalend. Zit daar nog een kans op stijging in? Ik heb mijn twijfels. Dividend weegt niet op tegen koersverlies. Vooral nu er geprofiteerd wordt van Covid 19 om het dividend eventueel te verlagen. Manipulatie door de NBB?
keffertje
0
Ik raad iedereen eens aan om te kijken op:

activismenbb.be/evolutie-van-de-actie/

Het is een voortzetting van de actie die indertijd is gestart door Eric Geenen.

Uiteraard is er al heel wat gebeurd en zal er een harde strijd gestreden moeten worden, maar desalniettemin zijn er (nieuwe) juridische kansen volgens mij, als ik de informatie op de professionele website evalueer.
jorisgrd
0
Volledige steun voor de heer J. Van Der Gucht! Hopelijk slaagt hij ten gunste van de kleine aandeelhouder in het opzet. ... wordt vervolgd dus.
Brave
0
Geen enkele financieel journalist durft het aan om dergelijk, toch wel interessant dossier, te analyseren en in de media te brengen. Of mag het niet??
Brave
0
Visie Pascal Paepen - 28 augustus 2021 (HLN)
De Nationale Bank betaalde €105,77 /ad van €1725. Dat is bruto 6,13% en netto 4,29%. Er zijn amper 200.000 aandelen van de Nationale Bank te koop op de beurs, maar het aandeel is bij erg weinig beleggers bekend. Ten onrechte. Waarschijnlijk zal dit aandeel ooit verdwijnen van de beurs, want het hoort er niet thuis. Als dat gebeurt, is het goed mogelijk dat er een veel hogere aandeelkoers volgt dan vandaag. En zelfs als het de eerstvolgende jaren niet van de beurs verdwijnt, krijgt de belegger toch een aantrekkelijk dividendrendement.
Bumpy track
0
Thanks, had ik ook gelezen. Maar aandeel gaat wel sinds midden 2014 continu in dalende lijn.
JdeFL
0
Ben dit al een tijdje aan 't bekijken, als goudbelegging, met enig rendement. Hoe langer ik kijk, heb het toch al over enkele jaren, hoe interessanter het lijkt te worden. Dus, 'k heb geen interesse in het groene petten-verhaal, enkel goudreserves - dividendrendement - koers. Laagste koers in jaren, ergens mis ik dus iets. Maar wat?
Kojo2
0
Op het eerste zicht lijkt het logisch dat de netto actiefwaarde van een onderneming tot uiting komt in de koers van het aandeel of toch minstens op het moment van vereffening (in dit geval de ooit verwachte delisting) van de onderneming. In die zin begrijp ik dat de steeds maar verder dalende beurskoers, het leuke dividend, de voorhanden zijnde goudreserves en de sinds 2019 op een hoog peil noterende goudprijs een aankoop van aandelen NBB aanlokkelijk maken.

Ik vraag me evenwel af of men de NBB als een onderneming kan beschouwen en de voormelde redenering wel opgaat. Komt er ooit een delisting? Welk belang heeft de Belgische staat hierbij? Waarom zou die ruw geteld 350 miljoen euro (huidige beurskoers) of misschien wel 1 miljard (reële waarde?) op tafel gooien om 100% eigenaar te worden? Ik twijfel eraan dat dit zal gebeuren. En goudreserves te gelde maken? Waarom zou dat gebeuren? Om de staatskas bij te springen? Lijkt me niet nodig nu Europa elke budgettaire discipline overboord heeft gegooid omwille van de coronacrisis.

Kortom, ik zie geen triggers die de onderliggende waarde tot uiting kunnen doen komen in de koers. Er is wel dividend dat steeds mooier wordt naarmate de koers daalt. Maar wat ben je met goed 4% netto dividend als de belegging jaarlijks met een veelvoud daarvan daalt? Persoonlijk heb ik geen zin om tientallen (?) jaren met een zo goed als dode belegging te wachten tot die mogelijk ooit eens gereanimeerd wordt onder de vorm van een uitkoop met meerwaarde.
expo 58
0
Je redenering klopt, ondanks het mooie dividend jaar na jaar verlies, ondanks het feit dat de andere banken stegen.
Het aandeel wordt ook niet door de banken gepromoot en als je niet opgenomen bent in fondsen dan zakt het aandeel systematisch
Wat het goud betreft is het onzeker dat dit aan de aandeelhouders toekomt bij vereffening.
simidoc
0
NBB, niet meer dan corrupte rotzooi die de kleine aandeelhouders elk jaar bestelen.
Ben al jaren belegd in SNB.
www.cash.ch/aktien/snb-n-131926/swx/chf
18 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 jan 2022 12:20
Koers 1.715,000
Verschil +10,000 (+0,59%)
Hoog 1.740,000
Laag 1.710,000
Volume 51
Volume gemiddeld 96
Volume gisteren 78

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront