Forum: SBM Offshore » SBM Offshore - on topic - mei 2017 » Pagina: 3 | Beursduivel.be

SBM Offshore - on topic - mei 2017

76 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
ff_relativeren
0
2 short mutaties ;

Marshall Wace, van 0,60% naar 0,58%.
AQR Capital, van 2,20% naar 2,18%.
rene66
0
Ik kan mij ook niet voorstellen dat SBM mee zal doen met de tender. Het zou van SBM juist verstandig zijn om niet mee te doen. Wellicht gaat er dan wat misschien gebeuren in Brazilië. Als Petrobas graag met SBM aan de gang wil, dan dient Petrobas druk uit te oefenen op de autoriteiten.
Remfin
0
Ik zeg gewoon tenderen. Je wil toch opdrachten...zo laat je zien dat je wel wil.......

Aan de andere kant zou ik het ook begrijpen als ze nu aangeven te wachten met tenderen totdat de leniency getekend is. Ik weet niet welke kosten met tenderen gemoeid zijn, maar dat zou een overweging kunnen zijn (ook gezien het feit dat er geen enkele indicatie is hoe lang de soap nog gaat duren). Daarnaast zou het ook als signaal een bepaalde werking kunnen hebben.(zonder SBM als medetender).
We gaan het zien...
Jan70 de kleine belegger
0
Werkzaam bij een klein bedrijf maken we ook offertes voor werken die we zeer waarschijnlijk niet zullen krijgen. We leggen hiermee wel onze visie bij de klant.
Met regelmaat heeft dit zaaien positief gewerkt bij latere aanvragen.
Deze tender is bruikbaar een stok waarmee het grote Petrobras mogelijk een versnelling bij de ambtenaren bijeen kan roeren.
Laten zien wat je kan en je waarde voor Petrobras aantonen werkt mijn inziens altijd in je voordeel
Kostunrix
0
AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Politieke onrust in Brazilië, een belangrijke markt voor maritiem dienstverlener SBM Offshore, zorgt donderdag voor een koersdaling van het aandeel. Ook andere Europese bedrijven die aan het Zuid-Amerikaanse land een belangrijke markt hebben, stonden in het rood.
De politieke onrust ontstond na berichten dat president Michel Termer goedkeuring heeft gegeven aan het betalen van smeergeld. Daarvan is een geluidsopname gemaakt. Brazilië werd de afgelopen jaren al zwaar getroffen door corruptieschandalen, onder meer rondom staatsoliebedrijf Petrobras.
AD BY STREAMADS

SBM blijft nog steeds in het duister tasten over de timing van een nieuwe schikking in de Braziliaanse Petrobras-corruptiezaak, zo bleek onlangs. Wel mag het in de tussentijds meedoen aan tenders, maar kan het geen Braziliaanse contracten verkrijgen. Daar is de onderneming in beroep tegen gegaan.
Het aandeel SBM stond donderdag omstreeks 11.00 uur met een verlies van 3,6 procent onderaan de AEX in Amsterdam. Roestvrijstaalconcern Aperam voerde de dalers in de MidKap aan met een verlies van 3,5 procent. Andere op Brazilië georiënteerde aandelen in Europa, zoals Santander (min 3 procent), Casino (min 3,7 procent) en AB InBev (min 1,5 procent) stonden ook duidelijk in het rood.


ZUCHT....
Dutchtenor
0
Nee maar, er speelt iets in Brazilie.... Waar hebben we dat eerder gehoord. Zal wel weer een shorter spel zijn. In ieder geval weer een mooi moment om in te stappen, daar had ik boven de 15 geen trek in.
En nu maar weer omhoog.
Chela
0
quote:

Kostunrix schreef op 18 mei 2017 om 11:19:


...
De politieke onrust ontstond na berichten dat president Michel Termer goedkeuring heeft gegeven aan het betalen van smeergeld. Daarvan is een geluidsopname gemaakt. Brazilië werd de afgelopen jaren al zwaar getroffen door corruptieschandalen, onder meer rondom staatsoliebedrijf Petrobras.

ZUCHT....

Hopelijk kiest Temer voor de zijdeur i.p.v. een nieuwe afzettingsprocedure.
Het nieuws werd overigens gebracht door O Globo, een invloedrijk mediaconcern met allesbehalve een brandschoon verleden (zie wikipedia), maar wie kan daar wel op bogen in Brazilië.

Ik vraag me intussen wel af of ik blij moet zijn dat ik morgen niet hoef te leveren bij de expiratie...
Remfin
1
Leonard
0
De stevige verliezen die Wall Street woensdag incasseerde, werken vandaag door. De Aziatische beurzen kleurden rood en ook de Europese beurzen zakken dieper weg. Aandelenstrategen waarschuwen al een tijdje dat een correctie op komst is en mogelijk heeft de politieke onrust in de Verenigde Staten rond handelingen van president Trump het vuur aan de lont gestoken. We krijgen er nu een tweede haard van onrust bij in Brazilië, waar president Michel Temer in nauwe schoentjes zit na onthullingen over zwijggeld voor een vooraanstaande politicus waarmee hij zou hebben ingestemd.
BRON:DE TYD.
rene66
0
Ook weer bijgekocht. Het is inderdaad een zwaar overtrokken reactie. Ik verwacht de komende maanden toch geen opdrachten uit Brazilië.
Leonard
0
do. 18 mei 2017

16:54
Brazilië in crisis: deze bedrijven van bij ons zijn blootgesteld

De Braziliaanse financiële markten gaan vandaag stevig uit de bocht en dat omwille van nieuwe ontwikkelingen in het corruptieschandaal dat het land nu al drie jaar in zijn greep heeft. Dat schandaal kostte al het politieke hoofd van de vorige premier Rousseff en brengt nu ook haar opvolger Temer in nauwe schoentjes. Er zijn namelijk berichten over diens betrokkenheid bij, of in het beste geval zijn goedkeuring over, de omkooppraktijken. We geven details en kijken naar de bedrijven van bij ons die zijn blootgesteld aan het land.

Silence is golden

President Temer zou aan een Braziliaanse zakenman hebben gevraagd om zwijggeld te blijven betalen aan Eduardo Cunha, een spilfiguur in het corruptieschandaal en gewezen partijgenoot van Temer. Cunha heeft al meermaals laten verstaan over belastende informatie te beschikken over verschillende vooraanstaande Braziliaanse politici. Temer ontkent de beschuldigingen, maar de druk om op te stappen wordt nu wel bijzonder groot.

Flirten met recessie

De timing van dit schandaal is bijzonder slecht. Het land kampt al meer dan twee jaar met een recessie en leek eindelijk, weliswaar nipt, het hoofd weer boven water te krijgen Dat is onder meer te danken aan de hervormingen die door Temer werden doorgevoerd en de vastgelopen Braziliaanse economie weer vlot moesten krijgen.

Dat vertaalde zich onder meer in een mooie klim van de Braziliaanse beurs. In de jongste kwartaalcijfers van Carrefour was de prestatie in de grootste Zuid-Amerikaanse economie de drijvende kracht achter de vooruitgang. En er zouden plannen zijn om de divisie afzonderlijk te noteren.

Bovespa

In een reactie op de Temer-berichten sloegen alle Braziliaanse financiële graadmeters spontaan in het rood: de Lyxor iBosvespa ETF ging vlot 16% lager en de koers van de Braziliaanse real daalde 6%. De verkoopgolf besmette heel snel de handel in Europa en de VS, die het al moeilijk hadden met de Trump-affaires. JPMorgan aarzelde niet en verlaagde vandaag al het advies voor Braziliaanse bedrijven van “Overweight” naar “Neutral”, een gevolg van de onzekerheid over de uitvoering van de geplande hervormingen.

Impact op bedrijven:
•SBM Offshore("Kopen" met €19,5 koersdoel)•De nieuwe opstoot van politieke onzekerheid in het Zuid-Amerikaanse land is onder meer slecht nieuws voor SBM Offshore. De groep werd genoemd in het omkoopschandaal bij Petrobras, maar leek op weg te zijn om die geschiedenis achter zich te laten. Er werd een overeenkomst over een schikking bereikt met het gerecht, maar dat wordt door de overheid tegen gehouden. De huidige politieke onrust kan zeker gevolgen hebben voor onderhandelingen en standpunten van mensen in overheidsinstanties, zoals het openbaar ministerie. Er zal dus niet snel groen licht volgen en tot het zover is mag SBM Offshore wel deelnemen aan aanbestedingen van Petrobras, maar kan ze bij eventuele toekenning niet uitvoeren. De blootstelling aan Brazilië is niettemin significant (omdat Petrobras een grote afnemer is), vooral omdat er recente grote aanvullingen aan de lease-vloot gebeurden. Het lease-inkomen en de kasstromen worden echter door langlopende contracten beveiligd, zodat deze niet door politieke onrust moeten worden beïnvloed.

Bron:BOLERO.
esperança
0
Jammer weer dit groot uitvergroot nieuws ,dit zat er aan te komen van deze meneer Temer .Iedereen weet hier in Brazil dat deze meneer niet zuiver op de graad is, zijn naam is al verschillende keren genoemd in allerlei corruptie schandalen.Corruptie is in Brazil zo transparant en zo verweven in de Maatschappij ,dat iedereen zich hier aan schuldig maakt in welke vorm dan ook.Justitie is zeeeer traag.Wetten worden met de regelmaat van de klok aangepast en of veranderd wat vaak resulteert dat onderzoek en al het papierwerk van voor af aan kan beginnen.Ik heb hier ook zelf ervaring mee.Een voorbeeldje :een buurvrouw is al bijna 30 jaar bezig om een nalatenschap van haar vader rond te krijgen....hopelijk komt er geen grote onrust zoals in Venezuela want dan begint de ellende pas echt en dat zal zeker geen goed doen voor SBM.Ik zit hier bijna 20 jaar en ik merk wel dat het steeds meer begint te broeien onder de bevolking en met name de ouderen zien graag de militairen terug om orde op zaken te stellen...
hopelijk komt er toch snel uitsluitsel voor SBM ....maar eerst maar wat meer duidelijkheid wat betreft de heer Temer.
succes allemaal
rauf
0
Wat is er vandaag gebeurd dat SBM koers omlaag is gedrukt ? Kan toch niet alleen Brazilie zijn ?
BelgFre
0
rauf
0
quote:

BelgFre schreef op 18 mei 2017 om 19:52:


beurs zakte wel toen het nieuws kwam
ik vermoed dat het wel daarvoor wasNou daar gaan we weer net als vorig jaar.
Koers werd toen ook omlaag getrokken en vastgezet.
ff_relativeren
0
de produktiecijfers van Deep Panuke over de aprilmaand vallen nogal tegen.
Zeker als je mee weegt dat er 3 van de 4 bronnen produktie draaiden.

Link 1 : overall produktie-overzicht. www.cnsopb.ns.ca/sites/default/files/... .

Link 2 : produktiedetails april 2017. www.cnsopb.ns.ca/sites/default/files/... .
Sunshine Band
1
quote:

ff_relativeren schreef op 18 mei 2017 om 22:17:


de produktiecijfers van Deep Panuke over de aprilmaand vallen nogal tegen.
Zeker als je mee weegt dat er 3 van de 4 bronnen produktie draaiden.

Link 1 : overall produktie-overzicht. www.cnsopb.ns.ca/sites/default/files/... .

Link 2 : produktiedetails april 2017. www.cnsopb.ns.ca/sites/default/files/... .Eigenlijk best positief dat het nog draait. Jij had DP al twee jaar geleden afgeschreven toch?

KC
Remfin
0
Na de overdreven koersreactie gisteren en gesteund door de richting van de olieprijs vandaag weer up. O, ja er was ook iets met expiratie vandaag....
Chela
0
quote:

Remfin schreef op 19 mei 2017 om 08:53:


Na de overdreven koersreactie gisteren en gesteund door de richting van de olieprijs vandaag weer up. O, ja er was ook iets met expiratie vandaag....

Oh ja, de expiratie is er ook nog vandaag...het zal me wat..-)
De koersbeweging lijkt een beetje stil te vallen vooralsnog. Zelfs na de wat tegenvallende produktiecijfers van @ff_relativeren's Deep Panuke :-)
76 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17-jan-20 17:35
Koers 16,500
Verschil -0,165 (-0,99%)
Hoog 16,770
Laag 16,490
Volume 687.513
Volume gemiddeld 726.949
Volume gisteren 839.929

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group