Word abonnee en neem Beursduivel Premium

Resilux Terug naar discussie overzicht

Forum Resilux geopend

42 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. IEX - Forummoderator 11 mei 2017 14:20
    Resilux is gespecialiseerd in de vervaardiging en de verkoop van vormen (bestemd voor de vervaardiging van flessen) en PET-flessen (polyethyleen tereftalaat). De producten van het concern zijn voornamelijk bestemd voor het bevatten van water en koolzuurhoudende dranken (55% van de omzet), sap van vruchten (18%), olie (8%), bier (8%), reinigingsmiddelen (6%), melk (3%) en andere (2%). De activiteit wordt rond 2 productfamilies georganiseerd:

    vormen: 5.520 miljoen eenheden verkocht in 2015, verdeeld tussen de Oost-Europa (18%), Spanje en Portugal (15%), Rusland (14%), Griekenland en Cyprus (9%), Frankrijk (7%), Duitsland (6%), de Benelux (5%), Zwitserland (5%), Verenigde Staten (4%), Scandinavië (4%), Italië (3%), Verenigd Koninkrijk (1%) en andere (9%);
    flessen: 482 miljoen eenheden verkocht in Zwitserland (50%), Duitsland (27%), Verenigde Staten (18%), Griekenland (2%), Spanje (2%) en andere (1%).

    Eind 2015 beschikte het concern over 10 productiesites in België, Italië, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Spanje, Griekenland, Rusland, Hongarije en de Verenigde Staten.De geografische verdeling van de omzet (voor binnen de groep afgestoten activiteiten) is als volgt: Zwitserland (19,3%), Spanje (13,6%), Europa (43,5%), Rusland (12,8%) en Verenigde Staten (10,8%).
  2. Rudolf30 12 mei 2017 10:43
    Na breuk met hun Nederlandse vrienden(sic) is het afwachten hun het management zal reageren, een overname en Servie zal niet veel aarde aan de dijk brengen. Gaan ze kunnen blijven leveren aan hun vroegere vrienden ? Er is kapitaal beschikbaar voor verder expansie, maar hoe alert e, gretig zijn De Cuypers nog?
    Delen (AVH) is wel in het kapitaal gestapt.
    Kbc sec geeft wel als advies "BIJKOPEN"
  3. forum rang 6 leonardus65 19 mei 2017 12:29
    RAAD VAN BESTUUR STELT KAPITAALVERMINDERING VOORWetteren, België – 18 mei 2017, 17u45De raad van bestuur van Resilux NV ("Resilux") (Euronext Brussels: RES) heeft op 17 mei 2017 beslist tot hetbijeenroepen van een Buitengewone Algemene Vergadering op 28 juni 2017 ter goedkeuring van het voorstelvan de raad van bestuur om excessieve middelen en reserves van Resilux te laten terugvloeien naar deaandeelhouders voor een bedrag van 33.005.218,00 EUR (of 16,30€ per aandeel) door middel van eenkapitaalvermindering (i.e. vermindering van het gestort kapitaal en de uitgiftepremies). Dezekapitaalvermindering zal niet gepaard gaan met een vernietiging van aandelen.Indien de kapitaalvermindering zal worden goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering, zal debetaling ervan plaatsvinden nadat alle wettelijke formaliteiten zijn vervuld. De raad van bestuur zal in dit gevalworden gemachtigd om de procedure, formaliteiten en de betaaldatum voor de uitkering van dekapitaalvermindering te bepalen overeenkomstig de toepasselijke wet- en regelgeving.Onder voorbehoud van goedkeuring van de kapitaalvermindering, zal het recht tot betaling van dekapitaalvermindering worden vertegenwoordigd door coupon nummer 16.De verwachting is om de kapitaalvermindering en de betaling ervan af te ronden in de maand september 2017
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 25 mei 2019 09:34
    Rammelende boekhouding doet ex-partner Resilux crashen
    16 januari 201919:24
    Resilux en Airopack Technology Group hebben samen een revolutionaire milieuvriendelijke kunststof spuitbus ontwikkeld. ©rv

    Er is iets mis met de boekhouding van Airopack, de voormalige partner van Resilux in de spuitbussenjointventure Airolux. Dat blijkt uit een boekenonderzoek van PwC.

    Midden 2016 verkocht Dirk De Cuyper, topman van het Belgische Resilux, RES-0,71% zijn belang in de joint venture Airolux aan zijn Nederlandse partner Airopack Technology Group (ATG) AIRN-76,22% . Samen hadden ze een revolutionaire milieuvriendelijke kunststof spuitbus ontwikkeld en onder meer Gillette als klant aangetrokken. Maar ze raakten het niet eens over de toekomstige strategie. ATG wilde 'scheiden' en Resilux zag het niet zitten om alleen zware investeringen te doen in de zwaar verlieslatende joint venture. De Cuyper verkocht zijn belang uiteindelijk voor 62 miljoen euro.

    Een gouden zaak, zo blijkt nu, want het nieuwe management van Airolux stuurde woensdag de winstvooruitzichten van het bedrijf drastisch bij. Ook de inkomsten uit het verleden blijken niet te kloppen. Uit een onderzoek van de revisoren PwC in opdracht van het nieuwe management blijkt dat financiële resultaten over de eerste helft van 2018 moeten worden herzien en naar beneden moeten worden aangepast.

    Bovendien, zo stelt PwC, moeten ook bepaalde omzetten en boekhoudkundige praktijken uit het verleden grondig worden onderzocht. De directie verwacht dan ook dat de resultaten voor het volledige boekjaar merkelijk lager liggen dan wat was vooropgesteld bij de geplande herkapitalisering van het bedrijf. Die wordt sowieso uitgesteld, ook al is ze volgens het management noodzakelijk voor het overleven van het bedrijf. Ook het businessplan wordt herbekeken.

    De directie verwacht dat Airopack niet break-even draait voor de eerste helft van 2020. Het aandeel van Airopack tuimelde woensdag bijna 60 procent lager.
    Marc De Roo,
    Redacteur Ondernemen
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 25 mei 2019 09:35
    Spuitbussenfabrikant Airopack in Waalwijk in nood; boekhouding rammelt

    WAALWIJK - Het Waalwijkse spuitbussenbedrijf Airopack verkeert in grote problemen. De aandelen van het bedrijf dat aan de Zwitserse beurs is genoteerd, zijn sinds maandag met 60 procent gekelderd. Volgens een werknemer, die anoniem wil blijven, zijn alle productiemedewerkers naar huis gestuurd. ,,Er is geen werk meer. Sinds eind december ligt alles stil.”
    Sylvia van de Ven 17-01-19, 13:11 Laatste update: 14:58 Bron: BD

    Het personeel krijgt nog wel salaris. ,,Maar we vragen ons af of dat aan het einde van de maand ook nog zo is.” Bij Airopack in Waalwijk werken naar verluidt zo’n 150 tot 200 mensen. ,,We zijn bang dat het bedrijf failliet gaat.” Airopack zelf geeft telefonisch op dit moment geen commentaar.
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 25 mei 2019 09:36
    Ontslagen bij Airopack in Waalwijk: 82 van 144 werknemers verliezen baan

    WAALWIJK - Het Waalwijkse spuitbussenbedrijf Airopack grijpt fors in. Bij de onderneming verliezen 82 van de 144 werknemers hun baan, zoals het er nu naar uitziet. Airopack verkeert al langer in problemen.
    Michel Koster 11-03-19, 15:50 Bron: BD

    De ontslagen komen dus niet als een verrassing. Eerder werd al duidelijk dat het bedrijf in zwaar weer zit. De financiële cijfers vielen tegen, de schulden liepen op, de productie in Waalwijk lag een tijd stil, de aandelen op de Zwitserse beurs kelderden en er waren grote bestuursproblemen.

    Om financieel weer orde op zaken te krijgen, wordt nu fors gesneden in het personeel. Het bedrijf houdt het bij een korte persverklaring. Airopack gaat de komende maanden de noodzakelijke procedures in gang zetten voor het ontslag van de tientallen werknemers, zo laat het bedrijf weten.

    De onderneming heeft grote klanten voor haar luchtdrukspuitbussen, zoals Gilette, Therme, Amando en De Vergulde Hand.
  7. forum rang 6 leonardus65 29 juni 2019 12:52
    Jan De Schamphelaere

    Het Belgische Resilux investeerde een recordbedrag van 25 miljoen euro in een recyclagefabriek in Zwitserland en profiteert van de nieuwe, strenge Europese recyclagerichtlijnen. 'Onze timing kon niet beter. De vraag komt plots van overal', zegt topman Dirk De Cuyper.

    Je gaat me toch niet bij het afval zetten', zegt Resilux-topman Dirk De Cuyper lachend tegen de fotograaf met dienst. Wel dus. De vijftiger poseert voor een muur van geperste petflessen. Allerlei kleuren door elkaar, hier en daar plastic zakjes ertussen en flessen die er eigenlijk niet thuishoren. 'Daar zit nog wat limonade in. En overal zitten nog etiketten, inkt en lijm op. Je kan je bijna niet voorstellen dat je hiermee nog iets kan aanvangen', zegt De Cuyper.

    In Bilten, een dorp een uur rijden van Zürich, draait sinds vorige maand een gloednieuwe recyclagefabriek. De eerste van Resilux. Ze is goed voor een investering van 25 miljoen euro, meteen de grootste in de 25 jaar geschiedenis van Resilux.

    'We verwerken gebruikte petflessen tot plastic korrels. En hier 50 meter verder maken we er nieuwe drankflessen mee. Oude binnen, nieuwe buiten, en dan de trein op naar de klant. Ongelooflijk toch? Dat is circulaire economie op haar best. De klimaatmarcheerders vragen oplossingen? Wel, dat ze hier eens komen kijken. Dit is een deel van de oplossing', zegt De Cuyper trots.

    Het avontuur begon anderhalf jaar geleden. In oktober 2017 nam Resilux het Zwitserse Poly Recycling uit Weinfelden, zo'n 60 kilometer verderop, over. Sinds jaar en dag kocht Resilux er gerecycleerde petkorrels. Toen de eigenaar ermee wilde stoppen, rook De Cuyper zijn kans. Hij kocht een deel van het machinepark en - vooral - 25 jaar expertise. 'Eén ding hadden we niet: een exploitatievergunning. Binnen 24 uur hebben de Zwitserse autoriteiten dat allemaal geregeld. Chapeau.'

    De recyclage is stapsgewijs overgeheveld naar Bilten, waar Resilux al 20 jaar petflessen produceert voor water, rum, wijn, keukenreiniger of frituurolie. Het was ook de plaats waar Resilux, samen met een Nederlandse partner, een revolutionaire spuitbus voor deodorants of scheerschuim ontwikkelde. Daar is evenwel niets meer van te merken, op één fles Supermax 'shaving gel for women' in een hoek van een lokaaltje na. Een zware ruzie maakte een einde aan het huwelijk, en Resilux liet zich uitkopen. 'Ik heb er echt een klop van gekregen. Ik krijg het nog altijd niet uit mijn hoofd. Maar goed, we bouwen hier aan een nieuwe toekomst', zegt De Cuyper tijdens een rondleiding in de gloednieuwe fabriek, waar een mix van oude en state-of- the-artmachines draait.

    'Reinhard, was ist das Problem?', roept De Cuyper naar de operationeel directeur. Een deel van de productielijn ligt enkele uren stil. Een pas geïnstalleerde machine moet gekeurd worden. 'Opstarten verloopt altijd met horten en stoten.'

    Stormloop

    25 miljoen euro investeerde Resilux, het dubbele van wat oorspronkelijk was voorzien. Niet omdat van alles mis ging, maar omdat de markt voor gerecycleerde pet-korrels plots begon te boomen, waardoor de plannen van Resilux ambitieuzer werden. 'We zouden gek geweest zijn om het niet groter aan te pakken', zegt hij.

    'We hebben de overname gedaan om onze Zwitserse klanten, drankproducenten, te blijven bedienen met flessen uit gerecycleerde materialen. Sommige vragen een recyclagepercentage van liefst 50 procent, omdat ze milieubewust denken. We doen dit hier al 17 jaar undercover, terwijl de rest van Europa, op enkele landen na, al die tijd lag te slapen', zegt De Cuyper.

    Dat sloeg vorig jaar helemaal om toen de Europese Commissie nieuwe richtlijnen voor plastics opstelde. Het verbod op plastic rietjes en bestek haalde de krantenkoppen, maar dat eenmalige petverpakkingen tegen 2025 voor een kwart uit gerecycleerde materialen vervaardigd moeten zijn, is minstens even belangrijk. 'Zeker voor ons', zegt De Cuyper. Tegen 2030 moet het gerecycleerde aandeel zelfs 30 procent bedragen.

    Het resultaat is een stormloop op gerecycleerd pet. 'De bom is ontploft', zegt De Cuyper. 'Onze timing kon niet beter. Plots kregen we vragen vanuit België, Hongarije, van overal eigenlijk.' En dat zal de komende jaren onder druk van Europa niet veranderen.

    Om de doelstellingen te halen moet massaal geïnvesteerd worden in inzamelingssystemen en fabrieken zoals die in Bilten. 'Ik schat dat een vijftigtal nodig is ', zegt Casper Van Den Dungen, manager van de recyclagetak. De Cuyper: 'Of wij die gaan zetten? In de raad van bestuur krijg ik die vraag ook elke keer. Waar en wanneer komt de volgende fabriek? Maar zo simpel is het niet.'

    'We gaan niet ergens een fabriek zetten om dan het afval van ver te laten aanvoeren. Cruciaal is de zekerheid van lokale afvalstromen. En die moeten ook zuiver zijn, want hoe meer rommel ertussen zit, hoe moeilijker. We doen dit jaar een toer door Europa om alles in kaart te brengen. Of we plannen hebben in België? Ik zou er direct investeren als er voldoende afval beschikbaar was, maar dat is niet het geval', zegt De Cuyper.

    Binnen blijkt de fabriek een aaneenschakeling van sorteer-, versnipper- en wasmachines. 30.000 ton gebruikte petflessen zal Resilux hier jaarlijks verwerken. 'Es ist hier schmutzig, Reinhard', roept De Cuyper. Terwijl je in de klassieke fabrieken van Resilux van de grond kan eten, lijkt in de recyclagefabriek een carnavalstoet met plastic confetti gepasseerd.

  8. forum rang 6 leonardus65 29 juni 2019 12:56


    Lucht eruit, dop erop

    'Het is een andere wereld dan we gewoon zijn. Maar wel fascinerend', zegt De Cuyper. We staan voor een sorteermachine waar alle plastic vlokken, zowel pet van de flessen als pvc van de dopjes, passeren. 'Met camera's, algoritmes en wel honderd haarfijne luchtstralen kan de machine elk vlokje dat geen pet is en niet de juiste kleur heeft afzonderlijk wegschieten. De laatste stap is een chemische reiniging, met stikstof onder vacuüm omstandigheden. Dat is nodig om de pet food proof te maken. Je weet nooit of iemand er benzine voor zijn grasmaaier in heeft gedaan.'

    De keuze om met recyclage in Zwitserland te starten is niet onlogisch. 'Alles staat op punt. Omdat de Zwitsers nadenken en milieubewust zijn, ook zonder klimaatmarsen', zegt De Cuyper. Zwitserland heeft een vrijwillig inzamelsysteem van petverpakkingen. De consument betaalt enkele centen per fles extra, waarmee de vzw Pet Recycling Schweiz de inzameling organiseert. 'Ze beheert tienduizenden inzamelpunten. Een netwerk dat door de jaren is opgebouwd, tot boven op de skipistes', zegt De Cuyper. 'Luft raus, Deckel drauf. Elke Zwitser kent dat principe. Lucht eruit, dop erop. En bijhouden tot je een bak tegenkomt. Ik doe het ook. Iedereen eigenlijk, ook omdat de restvuilniszakken heel duur zijn.'

    Zwitserland kent daardoor een inzamelpercentage van 85 procent. 'Een goed systeem', zegt Van Den Dungen. Duitsland en Nederland werken met statiegeld. 'Nog beter. Duitsland zit aan 97 procent.' In België regelt Fost Plus de inzameling via de blauwe zak. 'De ophaling verloopt vlot. Het is een werkbaar systeem, maar doordat verschillende materialen in de zak zitten, is de verwerking achteraf duurder.'

    We naderen het einde van de rondleiding. 'Hier doen we het voor', zegt De Cuyper. Gerecycleerde petkorrels. Grote zakken vol. Chemisch en technisch niet te onderscheiden van het nieuwe materiaal. Alleen een beetje minder transparant, maar mix er verse pet bij en je ziet het verschil niet. De Cuyper laat de korrels door zijn vingers glijden. 'Onze diamantjes. Jammer genoeg krijgen we er niet de prijs van diamant voor.' Hij lacht. 'Nog niet.'

    RESILUX RECYCLEERT

    De petflessenfabrikant Resilux gaat in Zwitserland jaarlijks 30.000 ton petflessen recycleren. Ongeveer 25 procent van dat gewicht - etiketten, inkt, lijm, resterende druppels, andere plastics van flesdoppen - wordt gescheiden tijdens het sorteer- en wasproces. Van de zowat 22.000 ton gerecycleerde petkorrels wordt de helft gebruikt voor nieuwe drankflessen. De andere helft, van mindere kwaliteit, wordt verkocht en gebruikt voor bijvoorbeeld kussenvulling en verpakkingslinten. In welke mate de recyclage bijdraagt aan de winst van Resilux, wil het bedrijf niet kwijt. 'Wat we vroeger inkochten, maken we nu zelf. We halen extra waarde uit onze grondstoffen', luidt het.

    PET

    Pet is de meest gerecycleerde kunststof ter wereld. In tegenstelling tot melkverpakkingen (uit polyethyleen) is het wel herbruikbaar voor voedingstoepassingen. Wereldwijd wordt jaarlijks 100 miljoen ton pet gebruikt. De Europese petflessenmarkt bedraagt 3 miljoen ton, een cijfer dat jaar na jaar groeit. Tegen 2030 moeten petflessen voor 30 procent uit gerecycleerd materiaal bestaan.

    Bron:"De Tijd"

    Lees meer op: beursig.com/forum/viewtopic.php?f=4&a... voor meer informatie
  9. forum rang 6 leonardus65 30 oktober 2019 18:46
    Resilux gaat opnieuw eigen aandelen inkopen

    De petflessenfabrikant start op 1 november een inkoopprogramma van maximaal 2,5 miljoen euro.
  10. forum rang 6 leonardus65 3 maart 2020 12:08
    De producent van Petflessen heeft het niet zo goed gedaan in de eerste jaarhelft. Maar daar was een rede voor, zware investeringen in de toekomst. We rekenen erop dat die investeringen zullen renderen op een stevige groei met recyclage als nieuwe groeipool. De enorme bedragen die zijn geïnvesteerd bewijzen de groeiambities en rechtvaardigen het optimisme voor de komende jaren. Tegen 12 keer de verwachte winst 2020 en tegen 7,5 keer de verhouding ondernemingswaarde tegenover de bedrijfskasstroom2020 is het aandeel ondergewaardeerd. Faire waarde 170 (inside beleggen)
  11. Bluescreen 23 maart 2020 15:07
    Het management van Resilux vond dat de koers vorige week laag genoeg stond
    en begon met de reeds eerder geplande inkoop van eigen aandelen.
    De huidige investeringen in o.a.nieuwe fabrieken en recycling gaan nu even
    drukken op de winst maar beloven voor de toekomst een gezonde groei met oog voor het milieu en een goed rendement voor de stakeholders.
42 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.281
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.064
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.861
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.141
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 319.986
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.734
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.853
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.681
Alfen 12 15.960
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.755
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.147
AMG 965 125.576
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 379
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.101
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.570
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.088
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.247
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.523
ASML 1.762 76.395
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.615
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht