Retail Estates « Terug naar discussie overzicht

Forum Retail Estates geopend

118 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
IEX - Forummoderator
0
Retail Estates is gespecialiseerd in het bezit, de verwerving en het beheer van bedrijfsvastgoedactiva (met name winkels in buitenwijken, winkelcentra en warenhuizen) gelegen in België en Luxemburg.Eind maart 2016 bedroeg de marktwaarde van het vastgoedbezit, met een totaal oppervlak van 708.879 m2, 1 MldEUR.
Dave2601
0
Pinkiesdevil
0
goedemiddag

wat denken jullie dat er met de koers zal verlopen als dit aandeel volgende week woensdag ook op de Nederlandse aandelenmarkt verhandelt wordt?

DeZwarteRidder
0
quote:

Pinkiesdevil schreef op 6 april 2018 15:29:

goedemiddag
wat denken jullie dat er met de koers zal verlopen als dit aandeel volgende week woensdag ook op de Nederlandse aandelenmarkt verhandelt wordt?
De koers zal niks doen.
objectief
0
Dit bedrijf komt met een emissie op 65. Waarom groeit het aantal aandelen zo explosief de laatste jaren? Is deze inschrijving wel positief voor de belegger??
objectief
0
Onroerendgoed aandelen doen het over het algemeen slecht de laatste tijd o.a. de koersen van Eurocommercial etc. blijven achter en ik zie dit aandeel dan ook als een overbodige aanvulling.
DeZwarteRidder
0
De Belgen schijnen het beter te weten dan de Nederlandse beleggers, wat betreft winkels......
[verwijderd]
0
Dankzij een artikel in de tijd ben ik dit aandeel per toeval tegengekomen. Balance sheet en income statement al eens doorgenomen en ziet er goed uit. Beter en voorspelbaarder dan de concurent Cofinimmo.

Het enige wat mij een beetje dwarszit is de schuldenlast. Deze zou ik graag minstens gehalveerd zien worden en dit zijn ze ook van plan heb ik vandaag gelezen in de kapitaalsverhoging topic van de tijd.

Ik wacht af op het eerstvolgende jaarverslag
Dave2601
0
Lk-33
0
quote:

fred12345 schreef op 12 april 2018 10:37:

Onroerendgoed aandelen doen het over het algemeen slecht de laatste tijd o.a. de koersen van Eurocommercial etc. blijven achter en ik zie dit aandeel dan ook als een overbodige aanvulling.
Gezien het feit dat er bij Wereldhave en ook Vastned behoorlijk wordt ingekocht door van Herk, heb ik deze toch ook toegevoegd in mijn portefeuille.
voda
0
Retail Estates verkoopt voor bijna 40 miljoen aan vastgoed

(ABM FN) Retail Estates heeft in de afgelopen periode verschillende retailparken verkocht. Dit maakte de vastgoedinvesteerder maandag nabeurs bekend.

Op 15 juni verkocht Retail Estates een retailpark in het Nederlandse Zwolle voor 27,6 miljoen euro en een winkelpand in het Belgische Spa voor 0,9 miljoen euro.

Eind mei werd al een retailpark in het Belgische Peruwlez verkocht voor 10 miljoen euro.

De verkoop van het park in Zwolle leverde een meerwaarde op van bijna een miljoen euro. De verkoopopbrengst wordt naar verwachting voor eind 2018 geïnvesteerd in Nederland.

De opbrengst van het pand in Spa wordt gestoken in een nieuwbouwproject in Nijvel waar Retail Estates een nieuwbouw winkelpand realiseert voor Aldi. In oktober wordt dit project vermoedelijk opgeleverd.

De verkoopopbrengst van het park in Peruwlez wordt integraal geïnvesteerd in de uitbreiding van het nabijgelegen retailpark in Frameries, dat met 5 winkelunits wordt uitgebreid. Overigens leverde de verkoop van het park een boekverlies op van 0,4 miljoen euro, "hoofdzakelijk te verklaren door de transactiekosten".

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Retail Estates ziet huurinkomsten stijgen

Gepubliceerd op 27 jul 2018 om 18:19 | Views: 13

Retail Estates 17:35
75,60 -2,00 (-2,58%)

TERNAT (AFN) - Winkelvastgoedfonds Retail Estates heeft in zijn eerste kwartaal meer inkomsten uit huur behaald. Die gestegen opbrengsten zijn volgens het vastgoedbedrijf voornamelijk het gevolg van investeringen in Nederland.

Het nettohuurresultaat bedroeg voor de afgelopen verslagperiode een kleine 28,1 miljoen euro, ruim een derde meer ten opzichte van een jaar eerder. Het nettoresultaat was 11,5 miljoen euro. De waarde van de vastgoedportefeuille steeg 2 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal tot een kleine 1,4 miljard euro. De bezettingsgraad lag eind juni op 98,1 procent.

Retail Estates deed tussen april en juli twee winkelcentra in Zwolle en Péruwelz van de hand, evenals een winkelpand in Spa. Bij alle drie de verkopen was volgens de firma sprake van een meerwaarde. De onderneming investeerde in dezelfde periode 47,2 miljoen euro in een winkelcentrum in Spijkenisse.

Het vastgoedfonds houdt vast aan zijn voornemen aan het einde van zijn gebroken boekjaar een dividend van 3,80 euro per aandeel uit te keren. Dat is een stijging van ruim 5 procent ten opzichte van het vorige verslagjaar.
voda
0
'Solide resultaten Retail Estates'

Gepubliceerd op 30 jul 2018 om 09:27 | Views: 706

Retail Estates 16:16
77,20 +1,60 (+2,12%)

AMSTERDAM (AFN) - Winkelvastgoedfonds Retail Estates heeft in het afgelopen kwartaal solide resultaten behaald. Dat schrijft KBC Securities naar aanleiding van de cijfers die vrijdag nabeurs werden gemeld door het Belgische bedrijf.

KBC wijst op de solide huuractiviteiten en kostenefficiëntie, met een hoge bezettingsgraad. De bank ziet goede vooruitzichten voor Retail Estates in het gehele boekjaar, vooral door overnames in het voorgaande jaar. Het advies staat op accumulate en het koersdoel is 82,50 euro.

ING stelt dat de groei van Retail Estates werd aangejaagd door Nederlandse acquisities, die bij zullen dragen aan een verdere stijging van de winst. ING is van mening dat Retail Estates tot de beste uitbaters van retailparken in de Benelux behoord, met maximale waardevorming uit vastgoed en een gedisciplineerde strategie bij bezittingen. Het advies bedraagt buy, met een koersdoel van 79,82 euro.

Retail Estates heeft naast een notering in Brussel ook een notering in Amsterdam. De koers noteerde maandag omstreeks 10.20 uur 1,1 procent hoger op 76,40 euro.
voda
0
'Verwachte uitbreiding van Retail Estates'

Gepubliceerd op 7 aug 2018 om 09:17 | Views: 629

Retail Estates 16:09
77,50 +0,60 (+0,78%)

AMSTERDAM (AFN) - De uitbreiding van de portfolio van vastgoedfonds Retail Estates komt niet als een verrassing. Volgens kenners van KBC Securities werd al wel rekening gehouden met verdere schaalvergroting in de businessmodellen van het fonds, zo werd in een rapport gemeld.

Retail Estates betaalt in totaal zo'n 9,8 miljoen euro voor een zevental panden in België. Een deel van de kosten wordt gefinancierd met de uitgifte van nieuwe aandelen.

KBC wijst er onder meer op dat de aangekochte panden in Genk aangrenzend zijn aan vastgoed dat al in het bezit is van Retail Estates. Verder wijst de bank op successen van het vastgoedfonds met investeringen in Belgisch Limburg.

KBC handhaafde zijn advies accumulate op Retail Estates met een koersdoel van 82,50 euro. Het aandeel van het vastgoedfonds noteerde dinsdag kort na de openingsbel 0,1 procent lager op 76,80 euro.
voda
0
Retail Estates koopt winkelpanden België

Gepubliceerd op 7 aug 2018 om 07:30 | Views: 679

Retail Estates 16:25
77,40 +0,50 (+0,65%)

AMSTERDAM (AFN) - Vastgoedbedrijf Retail Estates heeft zijn portefeuille in België uitgebreid. Het in Brussel en Amsterdam genoteerde bedrijf heeft zeven winkelpanden verworven in het Belgische Genk en Maasmechelen, zo werd dinsdag gemeld. Met de overname is een bedrag gemoeid van bijna 9,8 miljoen euro.

De zes panden in Genk zijn goed voor 4381 vierkante meter vloeroppervlakte. Zij vertegenwoordigen een een huuropbrengst van 510.000 euro. In Maasmechelen kocht Retail Estates een nieuwbouwpand van 1794 vierkante meter bestaande uit winkelpanden en appartementen goed voor 570.000 euro aan huuropbrengsten.

Een deel van de investering, zo'n 2,3 miljoen euro, wordt betaald door de uitgifte van nieuwe aandelen. Het bedrijf zegt na de gebruikelijke goedkeuring 35.000 nieuwe aandelen uit te geven voor 66 euro per stuk.
voda
0
Retail Estates verhoogt huurinkomsten

Gepubliceerd op 16 nov 2018 om 18:20 | Views: 0

Retail Estates 17:35
70,20 -0,10 (-0,14%)

TERNAT (AFN) - Het Belgische winkelvastgoedfonds Retail Estates heeft in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar de huurinkomsten met 28 procent zien stijgen tot 46,4 miljoen euro. Dat is een stijging van 28 procent op jaarbasis. De toename is bijna volledig te danken aan de groei van de vastgoedportefeuille, aldus Retail Estates.

Het epra-resultaat klom in de eind september afgesloten periode met 34 procent tot 29,4 miljoen euro dankzij succesvolle investeringen in de Nederlandse winkelmarkt. De waarde en de bezettingsgraad waren stabiel. De verwachting voor een dividend over het hele boekjaar van 3,80 euro bruto per aandeel wordt bevestigd. Dat zou een stijging van 5,6 procent betekenen vergeleken met een jaar eerder.
voda
0
Update: Retail Estates breidt vastgoedportefeuille fors uit

(ABM FN) Retail Estates heeft haar vastgoedportefeuille voor 115,15 miljoen euro uitgebreid. Dit maakte de vastgoedinvesteerder vrijdag nabeurs bekend.

Dit levert Retail Estates in totaal 7 miljoen euro aan huur op.

In het totaal werden in twee verschillende transacties vier retailparken verworven met een gezamenlijke oppervlakte van 45.796 vierkante meter die samengesteld zijn uit 46 winkelunits.

De vier retailparken liggen in België: Mons, Arlon, Hasselt en ten noordwesten van Namen.

In een sale-and-rent-back operatie met een Belgisch winkelbedrijf werden 11
winkelunits met een gezamenlijke winkeloppervlakte van 11.158 vierkante meter verworven op 6 locaties die aansluiten bij de clusters waar Retail Estates al een aanzienlijk aantal panden bezit.

Bovendien werden twee nieuwbouwpanden opgeleverd aan klanten. De fair value van deze investeringen bedraagt volgens de vastgoeddeskundigen 113,06 miljoen euro. Het bruto aanvangsrendement op de bijkomende Belgische investeringen bedraagt 6,10 procent.

In Nederland werd 7,71 miljoen euro geïnvesteerd in de bijkomende aankoop van een winkelpand op een retailpark in Middelburg waar Retail Estates systematisch mede-eigenaars uitkoopt wanneer zich daartoe een gelegenheid biedt. Dit levert een nettohuur van 0,55 miljoen euro op.

De investering wordt ten bedrage van 4,42 miljoen euro gefinancierd door de uitgifte van 68.000 nieuwe aandelen. Het saldo wordt met bankfinanciering betaald.

De nieuwe aandelen worden uitgegeven tegen een contractueel bepaalde uitgifteprijs van 65 euro per aandeel. Zij zullen deelnemen in de winst vanaf het boekjaar dat aanvangt op 1 april 2019.

Het aandeel Retail Estates sloot vrijdag op 1,6 procent hoger op 75,90 euro.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: goede zet Retail Estates

(ABM FN)Retail Estates heeft een goede zet gedaan door de portefeuille met nog eens 123 miljoen euro te versterken. Dit stelden analisten van KBC Securities maandag.

KBC wees erop dat het gemengde rendement van de portefeuille met 6,65 procent aanzienlijk hoger is dan de laatste acquisities van Retail Estates. Dat wijst erop dat de portefeuille bescheiden is gewaardeerd.

De analisten menen dat Retail Estates zijn kwaliteiten als nichespeler blijft waarmaken.

Omdat KBC al rekening hield met extra groei, worden de taxaties niet aangepast en handhaven de analisten het Accumuleren advies met een koersdoel van 82,50 euro.

Het aandeel Retail Estates steeg maandag 0,1 procent naar 76,00 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
BlackRock heeft stemrecht in Retail Estates

Retail Estates 17:35
76,80 -0,50 (-0,65%)

TERNET (AFN) - De Amerikaanse vermogensbeheerder BlackRock heeft een stemrecht van ruim 3 procent in het Belgische winkelvastgoedfonds Retail Estates. Dat liet Retail Estates weten.

Retail Estates ontving de melding eerder deze maand. De melding volgt uit een plicht om een stemrecht van 3 procent of meer aan te melden.
118 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 9 dec 2022 17:35
Koers 61,100
Verschil +0,500 (+0,83%)
Hoog 61,300
Laag 60,000
Volume 7.700
Volume gemiddeld 11.990
Volume gisteren 14.986

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront