Juni 2017

34 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
jantr
0
Jammer, want ik had nog wat bijgekocht bij die rare daling begin juni. Ook met het vooruitzicht op een mogelijke positieve uitspraak van de rechtbank.
Ageas heeft nu 4 maanden de tijd om tot een oplossing te komen. Als er een bevredigende oplossing komt, keurt de rechtbank misschien 2 maanden later een nieuwe regeling misschien goed. Dan zitten we alweer in december. Ik denk wel dat er extra gelden gereserveerd moeten worden om te voorkomen dat de actieve reclamanten hierdoor minder ontvangen.
Van de andere kant brengt een verbeterde regeling voor de niet-actieve reclamanten nog iets extra’s op voor mij want door hoor ik ook bij. Maar dat zal nooit goed kunnen maken welk voordeel ik zou hebben gehad bij een goedkeuring van het schikkingsvoorstel.
Het blijft een kwestie van geduld.
EQ140
0
Zoals ik de uitspraak van het hof lees, is dat anders dan Bart De Smet voorstelling van zaken geeft. Het bedrag van 1.2 miljard is vlg. hem geen discussie punt, maar begrijp wel dat de rechter vindt dat niet actieve reclamanten ten opzichte van actieve reclamanten die zich bij een belangenorganisatie hadden aangesloten onterecht nu veel minder compensatie krijgen. Hiermee kun je stellen dat deze groep niet actieve reclamanten een even hoge compensatie moeten krijgen als de andere actieve groep. Het lijkt mij in ieder geval sterk dat de actieve reclamanten van de belangenorganisaties na deze uitspraak genoegen zullen nemen met een lagere compensatie om de niet actieve reclamanten tegemoet te komen, dan wel te compenseren. Het bedrag van 1,2 miljard is hiermee dus ontoereikend om alle benadeelde te compenseren. Hoeveel geld erbij moet weet ik niet, omdat ik niet weet hoeveel niet actieve reclamanten er zijn. Wie weet dat? Ik vermoed dat er een substantieel bedrag bij moet. (half miljard?) Als de Smet vast blijft houden aan de 1,2 miljard dan zal er geen deal komen vermoed ik. jantr bericht hier om trend ook. Hierdoor kan het dividend alsnog verlaagd moeten worden is mijn mening. Al met al een streep door de rekening waar de meeste beleggers geen rekening mee hadden gehouden.
FORT1944
0
EQ140 , het geld komt van alle AGEAS aandeelhouders en diegene die berust hebben betalen nu mee in de hogere compensatie van de actieve reclamanten . Waren er geen actieve reclamanten dan kon die 1,2 MILJARD verdeeld worden aan alle aandeelhouders of gewoon in kas worden gehouden . Eigenlijk zijn dat procedures waar de advocaten de enige winnaars zijn en schiet ge als aandeelhouder daar niets mee op als ge nog Uw AGEAS of FORTIS aandelen bezit .

EQ140
0
Diegene die nu, en indertijd dat Fortis kopje onder ging, aandelen Ageas in bezit hebben betalen de rekening, dat is wat anders dan er niets mee opschieten lijkt mij.
Jeliazkov
0
quote:

EQ140 schreef op 18 juni 2017 19:14:


Zoals ik de uitspraak van het hof lees, is dat anders dan Bart De Smet voorstelling van zaken geeft. Het bedrag van 1.2 miljard is vlg. hem geen discussie punt, maar begrijp wel dat de rechter vindt dat niet actieve reclamanten ten opzichte van actieve reclamanten die zich bij een belangenorganisatie hadden aangesloten onterecht nu veel minder compensatie krijgen. Hiermee kun je stellen dat deze groep niet actieve reclamanten een even hoge compensatie moeten krijgen als de andere actieve groep. Het lijkt mij in ieder geval sterk dat de actieve reclamanten van de belangenorganisaties na deze uitspraak genoegen zullen nemen met een lagere compensatie om de niet actieve reclamanten tegemoet te komen, dan wel te compenseren. Het bedrag van 1,2 miljard is hiermee dus ontoereikend om alle benadeelde te compenseren. Hoeveel geld erbij moet weet ik niet, omdat ik niet weet hoeveel niet actieve reclamanten er zijn. Wie weet dat? Ik vermoed dat er een substantieel bedrag bij moet. (half miljard?) Als de Smet vast blijft houden aan de 1,2 miljard dan zal er geen deal komen vermoed ik. jantr bericht hier om trend ook. Hierdoor kan het dividend alsnog verlaagd moeten worden is mijn mening. Al met al een streep door de rekening waar de meeste beleggers geen rekening mee hadden gehouden.Het zou gaan om een bedrag van tussen de 300 en 400 miljoen. Insteek van ageas nu is om NIET extra te betalen en het bedrag van 1.2 miljard te herverdelen. Dat zal wel eens een lastige klus kunnen worden. Ik zeg: aftikken en verlost van het kwade.
EQ140
0
Jeliazkov bedankt voor je informatie, en ik ben het met je eens dat in dit geval aftikken de beste weg is. Ik ben er bang voor, zoals De Smet zich uit heeft gelaten, dat de hand op de knip blijft. De kortste klap zou 2 euro per aandeel kosten, dat is te overzien zou je zeggen, al zal dat ten laste van het dividend gaan. Als je het geld bij de actieve reclamanten gaat weghalen dan zullen deze hun bod intrekken, wat zou je zelf doen? Dus blijf ik voorlopig op de zijlijn staan afwachten hoe de hazen gaan lopen.
Jeliazkov
0
quote:

EQ140 schreef op 19 juni 2017 13:12:


Jeliazkov bedankt voor je informatie, en ik ben het met je eens dat in dit geval aftikken de beste weg is. Ik ben er bang voor, zoals De Smet zich uit heeft gelaten, dat de hand op de knip blijft. De kortste klap zou 2 euro per aandeel kosten, dat is te overzien zou je zeggen, al zal dat ten laste van het dividend gaan. Als je het geld bij de actieve reclamanten gaat weghalen dan zullen deze hun bod intrekken, wat zou je zelf doen? Dus blijf ik voorlopig op de zijlijn staan afwachten hoe de hazen gaan lopen.


Graag gedaan.
Ik zou mezelf een ' actieve reclamant' kunnen noemen (VEB), maar ik vind het verschil tussen huidig (voorgestelde) bedrag en bedrag wat ongeveer overblijft na de kaasschaaf van een dermate klein verschil, dat ze van mij nu wel even mogen doorzetten met inachtneming van dat wat de rechter er nu van gezegd heeft. Klap er op en nooit meer op terugkomen. Veel te lang geduurd die flauwekul.
Stap de fiets op nu. Lijkt me een beter plan. Laters.
jantr
0
Een slotkoers van 35,98 is een meevaller. Ik had een veel grotere koersdaling verwacht.
EQ140
0
Zal het hierbij blijven? Ik ben er gedeeltelijk uitgestapt met een kleine winst. Verwacht niet veel goeds over de claim.
tonl
0
Waarom gaan we nu wel redelijk hard omhoog de laatste 2 dagen?
Is daar aanleiding toe.
Jeliazkov
1
Voor het eerst sinds het bestaan van het bedrijf, ageasloos.
Heb de laatste 30 procent van ooit 100 procent verkocht en in PNL gestopt.
Reden is zeker niet dat ik toekomst ageas donker inzie. Integendeel. Die 45 (of hoger) komt er wel.
Ik blijf het volgen. Groet.
zilvermeeuw
1
Dan voel ik mij bijna verplicht om wat posten te kopen...

....dan hebben we naast fietsen(en een voorliefde voor Franziskaner, thuisgemaakte limoncello, whisky, ...) in ieder geval nog iets gemeen.

dulieu, een abtje voor uw berichtje op het voor u reeds lang geschiedenis zijnde Ageasforum.
Jeliazkov
0
Met dank, heren.
D, goed te zien dat je nog leeft. Dank voor je kameraadschap, voor zover dat bestaat op een forum.
Meeuw, binnenkort al die zonden maar weer eens in praktijk brengen. Vorig weekend 500 km gedaan btw. Weinig whiskey na afloop. Het slaapmutsje was niet nodig. Tot snel. En dan echt.
34 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 mei 2020 17:35
Koers 29,990
Verschil +0,150 (+0,50%)
Hoog 30,330
Laag 29,610
Volume 385.934
Volume gemiddeld 1.002.275
Volume gisteren 740.264

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group